Creșterea cererii pentru litoralul românesc cu minim 5% față de 2015 face ca 2016 să fie considerat cel mai bun an de după Revoluție, apreciază Aurelian Marin, fost președinte al ANAT și patron al unei agenții de turism.

“Sezonul de vară 2016 merge foarte bine pentru litoralul românesc. Este un context întreg care ne favorizează, ținând cont și de conjunctura turistică internațională. Mai mulți români preferă să-și petreacă vacanțele în România, dar, pe de altă parte, și mai mulți turiști de pe alte destinații aleg litoralul nostru. În plus, mult mai mulți turiști români au optat pentru servicii all inclusive, înainte alegând Bulgaria și alte destinații. Motivul? Prețuri similare, ajung mai repede la destinație și, nu în ultimul rând, se simt ca acasă”, spune Aurelian Marin.

În acest an, sunt 2.000 de camere în plus pe sistem all inclusive, totalul fiind de 5.000. La ora actuală, litoralul românesc are 22 de hoteluri all inclusive, din Năvodari până în sudul litoralului, în acest an încă șase hoteluri adoptând acest sistem. Multe hoteluri au adus facilități suplimentare pentru turiști, precum piscine, locuri de joacă, animație.

Potrivit consultanților agenției, lărgirea plajelor încă nu a influențat notabil sezonul, deoarece acest proiect nu au fost promovat foarte mult. Încă nu s-a conștientizat importanța lărgirii plajelor, atât la nivel de asociații, cât și pe partea de promovare. Turiștii vor conștientiza acest aspect la fața locului, iar de anul viitor avantajele plajelor lărgite vor fi mult mai popularizate.

În toamna anului 2016 va continua proiectul lărgirii plajelor, pornind de la Eforie Nord până la Vama Veche inclusiv. Finalizarea este preconizată să aibă loc în toamna sezonului 2018, deci sezonul 2019 va beneficia de plaje lărgite pe tot litoralul.

Cele mai cerute stațiuni sunt Mamaia, eforie Nord, Venus. Conform unui comunicat al agenției de turism, turiștii români preferă hotelurile de 3 și 4 stele. Hotelurile de 2 stele sunt din ce în ce mai puțin cerute, chiar și cele renovate, dar fără facilități gen recepție, mic dejun, piscină. Hotelurile de 5 stele sunt oricum mai puține, mai scumpe, destul de elitiste.

OFERTA MARSHAL TURISM PENTRU LITORAL 2016

http://www.marshal.ro/romana/circuit/894

p_romania

“Litoralul a înregistrat creșteri ale vânzărilor atât în regim early booking, cât și acum. Estimez o creștere de minim 5% per total a cererii pentru litoral față de anul precedent. Și încasările vor fi un pic mai mari, pentru că unele hoteluri au mărit tarifele datorită îmbunătățirilor (piscine, locuri de joacă, animație) și avem 2000 de camere all inclusive în plus”, subliniază Aurelian Marin.

În sudul Litoralului există hoteluri care au inclus în oferta lor de servicii o intrare gratuită în Parcul de Aventură Paradis Land din Neptun, o dată pe sejur. Cererea pentru Litoralul românesc a început să crească constant, de la an la an, începând cu 2012.

Numărul turiștilor străini este în creștere, iar majoritatea vin din Israel, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia dar și din Grecia, datorită conexiunilor cu aeroportul Constanța. Conexiunile aeriene cu Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu contribuie la creșterea fluxului de turiști străini, un exemplu important fiind seria de curse charter dinspre Israel (3 pe săptămână), operate în perioada iunie-septembrie.

 

1 COMMENT

  1. De unde stim ca deja e cel mai bun an ? Sezonul vacantelor de abia a inceput si sa asteptam sfarsitul sezonului, apoi sa tragem linie. Sa dea Domnul sa fie asa. Am consultat preturile de pe litoralul romanesc si imi par cam piperate comparativ cu veniturile romanului mediu si cu oferta din Grecia.

Leave a Reply