Avioanele F 22 Raptor ale US Air Force au aterizat pentru prima dată în România la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu.

IMG_4034

F22 Raptor sunt avioane de vânătoare de generația a 5-a cu un singur loc, invizibile pe radar și capabile de misiuni aer-aer dar și aer-sol.

IMG_3973

Exercițiile cunoscute sub numele de ‘Operation Atlantic Resolve’ reprezintă angajamentul militar american de securitate colectivă cu NATO și țările din Europa de Est în raport cu Rusia, după izbucnirea conflictului din Ucraina în 2014.
IMG_4108

Trupele americane vor aduce echipamente moderne suplimentare pentru a înlocui stocurile actuale și a le utiliza în viitoarele exerciții militare cu țările participante la ‘Operation Atlantic Resolve’, exerciții multinaționale care au loc în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Bulgaria și Ungaria.

IMG_4142

http://www.af.mil/AboutUs/FactSheets/Display/tabid/224/Article/104506/f-22-raptor.aspx

 

15 COMMENTS

 1. Mai bine s-ar face ceva ca sa se creeze locuri de munca si sa se dea case la tineri!

  P.S. Nu vrem Raptoare, vrem tractoare sa aiba taranii cu ce sa are! Desi majoritatea au tirat-o la oras.

 2. glumite penibile (F22)
  intrebati contribuabilu’ american cat il costa ora de zbor pt ele (arata superb, insa sunt practic inofensive pt su35)
  este doar manipulare, atat pt americani (in primu’ rand) cat si pt ….colonii
  (cine vrea detalii, cu drag pot sa imi sustin afirmatia)

 3. avioanele raptor care au aterizat la kogalniceanu “e” doua si au fost doar in trecere.au facut 3 ore din anglia pana la noi si dupa realimentare au pornit inapoi spre anglia. nimic extradordinar doar daca privim faptul ca prin tara noastra a trecut si modelul asta de avion. vorba @ ioanei daca nu au cazut cum au facut humweeurile alea in timpul exercitiilor militare e de bine. cum de bine pare a fi si declaratia lui obama ca tarile din prima linie a nato, polonia, romania etc ar trebui sa fie mai bine sprijinite de nato. acum sa vedem daca se trece de la declaratie la fapte sau e doar o vorba aruncata in vant si daca din declaratie ramane numai polonia ca istetii astia de la noi, astia care se ocupa teoretic cu securitatea noastra, tac cu adanca intelepciune vezi cazul ciolanis.

 4. invizibile ptr. radarele noastre.dar ptr. sistemul s-400 dotat cu radarul 96l6e2 nu este invizibil,nici ptr. radarul sistemului s-350 vityaz sau pantsir(al carui radar 1l36 detecteaza o tinta cu sectiunea radar de 1cm2).culmea ironiei este ca pana si chinezaria de sistem hq-9(copie dupa s-300 rusesc) are in dotare un radar-llq 305a capabil sa descopere tinte stealth.asa ca per total unchiul sam nu a facut o afacere prea buna bagand 67 MILIARDE $ in 187 de avioane invizibile ptr. armatele din lumea a treia.din cauza asta au si redus comanda initiala de 648 de avioane la doar 187.astea de venira la noi precis sunt cele care saptamana trecuta au bombardat pozitii isis in siria.de fapt au vrut sa verifice daca intr-adevar radarele rusesti ale sistemului s-400 chiar pot intercepta avioane stealth.

 5. E o discutie intreaga cu avioanele astea si in America. In 2009 s-a votat oprirea productiei la F22, iar acum se discuta sa se aloce fonduri din buget pentru reluarea productiei in numar mai mare. Achizitia lor se incheiase, avionul era prea scump pentru cumparare, intretinere si operare.
  Si o opinie aproape generala a americanilor -nu prea favorabila costurilor militare majorate, iar asta spune tot : you will never see tax dollars go to schools, education and social services, it will always go to military, because the US gov. will always brainwash americans in thinking they will be attacked .
  Ref. la speech-ul lui Obama ca noi sa marim bugetul apararii, pai mai usurel, nu ni s-a tot spus mereu ca nu sunt bani pentru educatie, sanatate, salarii, pensii etc etc….. NIMIC?. Atunci pardon! nu sunt bani nici pentru bugete marite pentru aparare. Sorry, dar dupa ce suntem the poorest of Europe, sa ne cam lase cu cheltuielile astea enorme!
  Si off topic, aveam si eu o curiozitate -intrebare: Turcescu, aparut asa brusc din neant, avansat lt. col. MApN – fara nici un drept!. Cum s-a putut face aceasta magarie si Oprea, oricine!!! nu raspunde? Cat de mult sa iti bati joc efectiv de armata ca sa faci asa ceva? Vezi doamne el era ofiter acoperit DIA. Mama mia, horror!
  Cu Turcescu au dus in ridicol si acest departament care, by the way,-era de elita si cu oameni capabili -extrem de bine pregatiti, cu Academia Militara, plus alte pregatiri speciale in cadrul informatii -contra-informatii (ambasade) etc.. nu ageamii din astia, adica Turcescu : RIDICOL! . Este chiar revoltator, s-ar rasuci in mormant generatia din pacate si probabil in majoritate dusa, de adevarati ofiteri DIA.
  Asa ca Turcescu sa ne lase cu jocul asta de teatru ieftin. Iar acum, primar? zau? are un tupeu incredibil!!!, cat pentru cei responsabili care l-au avansat atunci, efectiv au facut armata de ras si este o ilegalitate.
  Mai avem oare militari adevarati PENTRU TARA, chiar ofiteri DIA, sau nu? pacat, la nivelul asta de jos s-a ajuns – un impostor Turcescu?

 6. Comentarii fel de fel. Sincer as fi vrut sa fiu acolo sa le vad numai din curiozitate. Daca tot se laudau americanii ca tin la noi, ar fi fost bine ca acestea sa fie stationate pe aici pe undeva insa fiind asa de scumpe, se plimba ursul.
  Muschii astia umflati cu certitudine nu descurajeaza ci enerveaza. Asa cum spuneau unii pe aici, parca as vrea sa vad mai mult tractoare zburdand pe ogoare, sa vad mai multe intinderi de asfalt care sa brazdeze tara in lung si-n lat. Parca multi spuneau ca baza de la Deveselu este una care face fata provocarilor venite dinspre est, nu asa cum am fost intoxicati c-ar fi o reduta impotriva rachetelor iraniene. Rad si azi la auzul minciunilor spuse atunci.

Leave a Reply