Eliminarea festivismului inutil din bilantul unei institutii de stat imi pare un lucru bun. Cu atat mai mult cu cat e vorba despre o institutie de forta.

Ani de zile, jurnalistii au criticat reuniunile anuale din sedii somptuoase, cu laude nesfarsite la adresa conducerii institutiei.

Azi, SRI da un semnal. Eduard Hellvig, un director cu vocatie liberala, a decis lucruri importante de cand e director al SRI : inlaturarea lui Florian Coldea, denuntarea protocoalelor cu parchetele si alte institutii, peste 20 de generali schimbati din functie, acceptarea desecretizarii protocoalelor. Si altele, mai putin vizibile…

Cand raportul SRI va ajunge in Parlament, noi jurnalistii vom pune mina pe document si vom face analizele anului 2017. Din zona legislativului au venit mereu acest tip de documente.

2017 este un an crucial din perspectiva bataliei societatii civile pentru respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale, facute praf in timpul regimului Basescu (2005-2015).

Cifrele ne vor edifica.

3 COMMENTS

  1. Da,e buna schimbarea! Totusi,prin voi jurnalistii,sper sa aflam cu lux de amanunte si analiza ceea ce s-a discutat. Din 1990 totul a fost strict secret si din aceasta cauza s-a ajuns in halul in care suntem,tara si natiunea. Prefer sa aud tot ce se discuta,sa fim la curent cu noutatile,sa luam decizii alaturi de cetateni,doar ei sunt votantii si niciun ales nu are dreptul de a secretiza un subiect! Daca secretizeaza,inseamna ca alegatorul e mintit si furat! Acei alesi nu mai au voie sa candideze,e valabil si pentru presedintele administrator al tarii,oricare ar fi el, pe care o reprezinta! De ce secrete? Ai secrete privind natiunea si tara(maltrapazlacuri),nu ai ce cauta pe liste la alegeri si nici numit in functie politic!

  2. In institutiile statului avem salariati angajati,numiti si alesi. Am asistat la prezentarea unui raport al unui numit catre seful lui alesul. Cum alesul tine post prezentarea a fost fara festivism si pioasa.Daca era sef piratul se lua o dezlegare si se incingea k14 pana ramaneau fara tocuri alde nutzy.SRI este o institutie respectata in Romania iar angajatii oameni de onoare. Aceasta institutie prezinta bilant si da socoteala doar Romaniei in slujba careia se afla si a jurat credinta . Numitii si alesii sunt personaje efemere .Poate ca titlul trebjia sa fie :La multi ani romani din SRI!

Leave a Reply