In aceasta dimineata, finantatorul fostului ambasador SUA la Bucuresti Mark Gitenstein a fost chemat la DNA in calitate de suspect. Este vorba despre Dan Adamescu, patronul Astra Asigurari, acuzat de infractiuni grave cu o suma ce depaseste 100 milioane de euro.

http://www.antena3.ro/actualitate/justitie/dan-adamescu-pus-sub-invinuire-in-dosarul-astra-344730.html

Dan Adamescu a finantat si ziarul Romania libera din banii de la Astra Asigurari, sume ce provin de fapt din cotizatiile asiguratilor ce cumpara RCA si CASCO pentru autoturisme dar si asigurari de locuinte. Mecanismul deturnarii banilor de la Astra este descris de procurorii DNA ca fiind unul specific actelor de criminalitate economico-financiara.

Dan Adamescu este si finantatorul fostului ambasador al SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein. Cei doi au fost foarte apropiati de fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu.

Problema? Firma lui Mark Gitenstein, fost ambasador SUA in Romania, castiga un contract de la Dan Adamescu

In anul 2015, un senator roman sustinea ca Mark Gitenstein ar face si el obiectul investigatiilor DNA. Pina in momentul de fata nu exista nici o dovada in acest sens, doar afirmatia parlamentarului respective. 

Audierea intempestiva a marelui miliardar basist Dan Adamescu survine la doar cateva ore dupa acuzatiile bomba facute de un fost ofiter al US Secret Service la adresa sefului DNA Laura Codruta Kovesi.

http://www.antena3.ro/actualitate/fostul-sef-al-us-secret-service-in-romania-am-indoieli-serioase-cu-privire-la-abilitatea-codrutei-344713.html

Ofiterul US Secret Service Darren White s-a aflat la post la Bucuresti in acelasi timp cu fost ambasador Mark Gittenstein.

Deturnarea a peste 100 de milioane de euro de la Astra Asigurari e unul din cele mai mari si mai spectaculoase dosare de mare coruptie instrumentate azi la DNA.

Petrecerea continua.

 

10 COMMENTS

 1. Cred ca noi vedem doar varful iceberg-ului. Cu certitudine ofiterul Darren White, care stie foarte multe, a dat un semnal pe care avizatii l-au interpretat corect si cu siguranta marea petrecere de abia acum incepe, daca nu cumva tot cineva foarte avizat va pune o batista pe tambal. E de vazut.

 2. Cumva e ceva în legătură cu securitatea ţării sau securitatea României? CSAT-ul doarme de ani de zile sau hibernează?
  🙂 🙂 🙂 mai contează cînd e vorba de intrusul american?
  🙂 Acelaşi drum cu cei da la Fondul Proprietatea?
  🙂 trimiteţi-ne pe toţi din ţara asta la produs pentru finanţare legală prin furt a escrocilor cu care vă pupaţi pe boti voi politicienilor!
  Ideea e rea?
  🙂 Da-ţi mă o lege!
  🙂 Schimbaţi Constituţia!
  🙂 CCR-ul va fi deacord!
  Americanii vă susţin în urale!

 3. Vrajeala, cam cum a fost si cu Microsoft ul. Azi ii chemam cu presa si televiziuni si intr un an uita prostimea si se fasaie

Leave a Reply