Primarul Capitalei, Gabriela Firea, face declarații după ce a fost audiată la Parchetul General în dosarul privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august.

S-a încheiat audierea. Am fost citată în calitate de martor. Am răspuns tuturor întrebărilor domnului procuror. Am adus și înscrisuri. A fost vorba despre elemente care sunt în responsabilitatea Capitalei. 

Cu siguranță, în urma acestei anchete se va stabili dacă intervenția jandarmilor a fost justificată. În centrul de comandă nu s-a aflat domnul viceprimar, el s-a aflat în camera pusă la dispoziție de SGG, precum și doamna prefect. Eu am avut acele informări de la domnul viceprimar cu privire la acțiuni strict administrative.

‘S-a încercat ca prefectul să fie țap ispășitor”

Cred că s-a încercat ca prefectul să fie țap ispășitor. Dar ancheta va dovedi că nu are nicio vinovăție. Nu avea cum să aibă acces doamna prefect la servicii. Nici măcar nu avea acces la astfel de informații. Doamna era prefect din data de 5 iulie. 

Am înțeles că doamna ministru era în concediu în perioada pregătirii mitingului, dar în acea zi a întrerupt. Având în vedere că am obținut un singur vot, al meu, pentru retragerea sprijinului doamnei Carmen Dan, nu vreau să mai fac niciun comentariu. Faptele vor dovedi. Eu nu pot să îi dau sfaturi ministrului de interne. Trebuie să așteptăm rezultatul anchetei. Poartă întreaga responsabilitate pentru întreaga activitate a tuturor instituțiilor interne. 

Sunt printre cei care au luciditate în PSD”

Nu sunt în tabăra celor care critică PSD-ul, sunt printre cei care au luciditate în partid. Dacă a fi profesionist, onest și lucid înseamnă a te da cu adversarii, e și acesta un lucru.

Nu vreau să par că am dispute politice cu nimeni. Anumite declarații dați-mi voie a le face într-un alt context tocmai pentru a nu fi suspectă de faptul că mă folosesc de o anchetă pentru un context politic. Nu vreau să cad într-o astfel de capcană.” , a declarat Primarul Capitalei după audierea la Parchetul General, scrie DC News.ro

 

10 COMMENTS

 1. Pai da, bravo ei! A salvat guvernul de mana mafiotilor #rezist.

  Ia ganditi-va ce haos ar fi fost:
  – n-am mai fi avut un guvern competent,
  – pesta porcina s-ar fi propagat in toata tara,
  – bugetul n-ar fi fost rectificat,
  – autostrada Ploiesti – Brasov n-ar fi fost atat de aproape de finalizare.

  Multumim din inima Carmen Dan!

  • Romania are guvernul pe care l-au votat romanii prin vot democratic, liber exprimat. Daca acest guvern nu performeaza va fi sanctionat la alegeri.
   Democratia cere disciplina si reguli care trebuie respectate de catre toate partile chiar daca nu convin. Sigur putem sa dam guvernul jos cu bata si pietroiul dar atunci ne chemam tara de mana a treia, Africa.
   Opozitia trebuie sa existe in parlament prin partide politice la noi opozitia este reprezentata de SRI si de grupurile extremiste din strada.

  • Firea imi aduce aminte de detonarea desoperitului CTP-ul cu ocazia referedumului de suspendare. Brusc o intoarcere de 180 grade intr-un moment critic.

   Deja nu mai e vorba doar de very bad judgement ci de securism si distrugerea guvernului. Nu mai cred in coincidente.

   • Felicitari doamnei Carmen Dan pentru gestionarea crizei din 10 August !

    Gabi bine ca ne-ai adus aminte de excelenta prestanta a lui Carmen Dan.
    Si cand zic prestanta ma refer in toate de la prezenta, discurs si actiune.

  • @ rusinea de a fi prostovan

   Si venea Ciolos sau Orban. Cei doi minunati sefi ai opozitiei !
   Ciolos cu un partid ne inregistrat care nu exista decat in sondajele fake ale lui M Pieleanu unde e la 9% in fata ALDE si Orban care nu exista pur si simplu.

 2. Nu văd care ar fi noutatea in declarațiile primaresei: Carmen Dan e ministru de interne, sarcina de a apara ordinea publica incumba ministerului pe care-l conduce, Jandarmeria e sub comanda MAI, chiar dacă are propriul comandament militar, și cu asta basta. Mitingul de pe 10 August era o acțiune de Răsturnare a ordinii publice, fortele de ordine (MAI) au aparat ordinea, iar ministrul a supervizat in calitate de șef civil operațiunea.. Excesele făcute de jandarmi sunt accidente pe parcursul executării misiunii de a apara sediul guvernului, al cărui asalt fusese planificat, pe fatza și la vedere, de către lideri de “opinie” formați la școala de “gândire” a președintelui in funcție, și executat conform planului de mercenari a căror afiliere rămâne de aflat. Ministrul își asuma excesele ca și succesul operațiunii, iar rolul jucat de alți factori precum președintele Johannis și propagandistii/oamenii lui de casa, prefect, primar general, șefi de partide politice și alți tzutzari implicați in violentele de strada, mai concret sau mai metaforic vorbind, se va stabili de către tribunale, comitii și comitete aparținând altor foruri. Pe post de detaliu: orice reprimare de manifestație violenta la Paris, de exemplu, se face cu aprobarea prefectului, vezi curățarea (cu tunul de apa) a străzilor din jurul ambasadei romane cu ocazia mascaradei votului “împiedicat” de PSD la alegerile prezidențiale din 2014. Țin minte, foarte clar, intervenția prefectului Parisului pentru oprirea asaltului cetățenilor “revoltați” asupra clădirii ambasadei, s-a dat pe France24Actualites la momentul respectiv; dacă exista și la noi o astfel de procedura, madam primar general Firea are o problema de coerenta, iar madam prefect Cliseru, una de identitate, in sensul ca habar n-avea care ii sunt atribuțiile la 10 August deși intrase in post de pe 5 Iulie a.c./cu o luna in urma. To conclude: ar fi bine ca “fetele” pesediste sa nu-și mai rezolve certurile muierești: ea a zis, eu i-am spus, aia ma spionează , etc. in Strada (acolo unde se țin mitingurile, violente sau pașnice) și sa-și citească odata, cu atenție, fiecare, fisa postului pe care-l ocupa înainte sa se ia de par între ele târând in praful drumului instituțiile pe care le conduc.

  • Ce coincidenta, exact cand se zbate sistemul sekurist mai abitir sa dea guvernul jos ca sa vina guvernul lui Iohanis pe perioada presedentiei CE si sa traga el foloase, vine si Firea in intampinarea dorintelor lor cu demisia lui Dragnea si a ministrilor PSDisti!!! Iata cum Firea face jocurile SRiului si lui Iohanis tocmai cand au nevoie mai mult!!! Are Firea epoleti?

 3. “profesionist, onest și lucid”
  desigur, dar mai are si alte calitati: e si frumoasa si modesta.

  ea ar fi facut mult bine, dar au impiedicat-o oamenii rai. Ar fi dat si mai multe pomeni, dar nu i s-au dat mai multi bani. N-are pe mina decit doua miliarde; de euro. Ar fi risipit si mai multi bani cu concerte si alte paranghelii, dar a fost impiedicata de consilierii rai. Ar fi facut si mai multe firme de stat prin Bucuresti, da nu sunt decit doua miliarde de praduit. Ar fi facut si mai multi cetateni de onoare pe stadionul ei si a lu Jiji, da nu a avut pe cine, ca astia cu fotbalul nu cistiga nimic si nici aia cu olimpiadele.
  Ea e buna. Restul sunt rai. Si invidiosi, si hoti si lacomi. Vor numa bani si functii. Ea nu vrea asa ceva… E priceputa la foarte multe (da nu e lasata sa arate) chiar daca a lucrat (vorba vine) toata viata la stat si de fapt numa a dat cu gura. Purtatoare de cuvint a lu Nastase, crainica la televiziunea lu Voiculescu, nevasta lu Pandele, femeia din PSD (care promoveaza femeile…, cu orice pret), primar… Nimic realizat ea singura, nimic in mediul privat, nimic fara proptele, rude si amici.
  Iata Femeia de tip nou, in fapt o Tanti Leana mai corporatista, mai crestina, mai orientata, mai vocala (un fel de Olgutza alter ego).
  A mincat ceva rahat atunci cu aia cu copii lu Iohannis, ca altfel nu dovedea loialitatea si eficienta si nu mai ajungea primar. Acu e primar, nu mai vrea sa faca nasoale, ca are nevoie de imagine. Si prieteni transpartinici.
  Stie ca imaginea e tot ce trebuie, pe linga o televiziune prietena si o armata de milogi carora le-ai dat pomana din banii strinsi, cu si fara rost, de la altii. Si -uitasem- e si curajoasa, ca si tanti Carmen, dealtfel: cind cu protestu, a plecat curajos in concediu, sa nu fie prin zona.

  Tanti Gabi, daca esti morala si nu suporti minciuna, nedreptatea, tirania, nepotismul, etc etc de ce nu demisionezi matale de la Primarie? Sau macar din psd? Altfel, toata caterinca nu ramine decit un conflict intre blonde dintre care una e ofticata, momentan, ca nici macar nu va candida la presedintie.

 4. Cred c-ar fi extrem de benefic tuturor, mai ales Justitiei sa declare manifestatiile din 10 august ilegale, eventual sa caute agitatorii, sa lase tot circul asta deoparte si sa trecem la lucruri seriose.
  Pe doamna Primar General o asteapta o toamna lunga printre multe altele sa scoata trantorii din primarie si sa le arate gropanele care asteapta sa fie astupate, problemele cu transportul in comun, circulatia si cate si mai cate.

Leave a Reply