Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă dup ședința CSAT. Președintele a susținut că nu s-a putut da avizul pentru rectificarea bugetară, iar ședința a fost suspendată până când Guvernul va prezenta alt proiect de buget, scrie Antena 3.

”Tema pe care am discutat-o azi a fost rectificarea bugetară propusă de Guvern pentru instituțiile din domeniul Securității Naționale. Este o obligație acest aviz al CSAT atunci când se discută bugetele instituțiilor din acest domeniu. Guvernul a publicat în august un proiect de rectificare bugetară, un proiect care reprezenta o rectificare bugetară puternic pozitivă. S-au alocat mult prea mulți bani în plus decât în bugetul inițial. Așa a fost prezentată rectificarea și așa s-a și dorit. Pe această rectificare puternic pozitivă, Guvernul a propus tăieri semnificative la foarte multe instituții importante din zona Securității Naționale. Acest lucru nu a fost la niciun moment explicat. (…) Directorii serviciilor și instituțiilor ne-a arătat situația din punctele lor de vedere arătând foarte clar că în aceste condiții de tăiere nu se pot atinge obiectivele stabilite tot în CSAT, tot cu acest Guvern, în prima parte a anului 2018. Având în vedere acest lucru, nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificarea bugetară. De aceea am hotărât să suspend ședința CSAT. Rectificarea bugetară este necesară, după părerea mea. Ea trebuie făcută. Pe de altă parte dorim să nu facem abstracție de la colaborările loiale între instituțiile statului. Prin această suspendare, am creat posibilitatea Guvernului să revină cu un nou proiect de rectificare, să renunțe la aceste tăieri în zona Securității Naționale, care nu pot fi explicate decât, eventual, printr-o sintagmă detip șicană politică. Să se revină la discuții și la colaborări. După ce se situația va fi rezolvată se va putea obține avizul CSAT,”, a declarat Iohannis.

 

14 COMMENTS

 1. Iohannis e in campanie electorala, asta e clar.

  Dar PSD-ul sustinand sus si tare ca n-are nici o problema cu bugetul il ajuta teribil.

  Cat nu ne-o placea Iohannis trebuie sa admitem ca la inceputul mandatului a facut un acord cu toate partidele pentru inzestrarea armatei si alte chestii similare, si se tine de acordul asta foarte bine. Amatorii de la PSD ar putea sa invete de la el.

   • Lui Werener nu-i place votul.
    Pentru ca in CSAT nu are majoritatea a decis ca CSAT trebuie sa faca ce vrea EL WERNER si a blocat sedinta.
    Asta e democratie de tip securist UE si Uniune Sorosista.

  • Alistar explica f bine ce-i cu avizul consultativ la CSAT dar….

   parca vad ca Orban mai face o plangere penala…impotriva guvernului. Ca atata stie “dreapta” securista sa faca.

 2. in acest discurs se vede foarte clar cat de incomod se simte acest K I W (I)in functia de presedinte.

  Basescu ar zice sa-l vezi pe …… cand tragea el concluzii ….

  Acest presedinte se simte precum un KIWI intr-un blender. Uitati-va mai atent sa vedeti ce ticuri de incomoditate exprima … Tradeaza clar minciunile pe care le spune si presiunile pe care le are in constiinta si in realitate.

  • Pozitia lui e foarte simpla:
   1. ne-am asumat impreuna (presedinte+guvern+institutii) implementarea unor proiecte A,B si C care necesita X lei.
   2. acum ziceti ca faceti o rectificare pozitiva dar in loc de X dati X-y lei pentru aceleasi proiecte A,B si C care intre timp au fost incepute si trebuiesc terminate.
   3. Asa ceva nu accept cel putin fara o minima explicatie.

   unde e greseala?

 3. care este litera legii care ii permite lui KIW(I) sa suspende sedinta CSAT nu o oarecare sedinta banala sau informala ….

  Asta e Romania lucrului bine facut ???? sau bine f*tut ????

  Asa ceva? sa nu ai o limita a bunului simt ….?

 4. Cu derbedeii din PSD nici nu are alta solutie. Au praduit toti banii iar acum ajunsi la fundul sacului vor sa-i arunce lui responsabilitatea. Adica referendum de 50 mil euro are voie sa faca Dragnea, atunci au bani spitalele.

 5. Va invit sa urcati (gratis)in turnul Catedralei Evanghelice C.A. Sfânta Maria din centrul vechi al Sibiului. (este valabil si pentru parlamentari,membri ai guvernului,presa). La coborare o sa aveti alta viziune despre viata pe pamant si politica . Privelistea din turn este mirifica.

 6. Johannis se identifica, probabil, cu Obama, la momentul in care ex-președintele american a blocat bugetul SUA timp de trei săptămâni ca sa obțină fondurile pentru Obamacare, refuzate de republicani. Așadar , sănătatea e miza blocajului, cea a serviciului de informații, in speța, caci SRI apara taman constituția țării și dacă slăbesc puterile SRI, se sleiește țara insasi. incepe sa-mi fie mila de personaj.

  • @ Cristina
   Pare rau dar republicanii aveau majoritate si ei au blocat votarea bugetului.
   Guvernul baga bugetul si senatul + camera voteaza.

 7. Dupa cum ne-a spus ministrul de externe german si Merkel: Sa fie liniste si pace si colaborare la Bucuresti adica Iohannis va da in cap in fiecare zi si voi sa fiti linistiti, pasnici si iubitori fara ura si fara suparare. Aleluia !

 8. Intaistatatorul Cotrocenilor face ce “vrea” muschii lui, blocheaza CSAT-ul, blocheaza toate trebile tarii si daca ar putea ar da foc reichstag-ului romanesc si altor institutii. Probabil ca-i in adn domniei sale

Leave a Reply