Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat că nu va putea depune jurământul în cursul zilei de miercuri, deoarece PNL a anunțat că abia pe 21 iunie va preda la Autoritatea Electorală Permanentă și la Biroul Electoral Central raportul mandatarului financiar pe toată țara.

“Din păcate, eu nu voi putea depune mâine jurământul și nu îmi voi putea începe activitatea de primar în funcție joi dimineața, cum era preconizat și așa cum anunțasem, (…) deoarece PNL a anunțat că abia pe 21 predă la AEP și BEC raportul mandatarului financiar pe toată țara. Practic, niciun consiliu din întreaga țară nu se va putea constitui din cauza acestei amânări. Fac un apel la copreședinții PNL să nu lase toată țara paralizată doar pentru că există niște — nu știu — interese mărunte, oricum, față de interesul general. Oricare ar fi motivul, nu există justificare pentru care un singur partid politic, PNL, nu dorește să depună mai devreme raportul mandatarului financiar. De exemplu, USB am înțeles că depune mâine. Noi l-am predat ieri”, a declarat Firea.

Ea a menționat că liberalii se pot prevala de faptul că 21 iunie este ultima zi în care poate fi depus raportul, dar că “niciodată, nicio formațiune politică nu a predat acest raport al mandatarului financiar chiar în ultima zi”.

Firea a apreciat că o astfel de măsură este riscantă și pentru PNL, deoarece, în cazul în care există anumite erori, “nu le mai pot îndrepta și își pierd, practic, toți consilierii”.

Gabriela Firea le-a transmis “tuturor directorilor din Primărie să fie foarte precauți, să fie foarte atenți și să aibă grijă la ceea ce semnează în această perioadă”, deoarece nu va ezita să solicite ajutorul instituțiilor statului “pentru a verifica toate contractele care se semnează, așa, pe furiș”, scrie Agerpres.

 

8 COMMENTS

  1. Pai pana in 21 mai avem o saptamana nu vad sa fie tara paralizata ai avea timp sa-ti repari lifturile din primarie,sa-ti redecorezi biroul si sa cauti niste pretexte cat mai veridice sa renunti la promisiunea cu gratuitatea pe mijloacele de transport in comun,poate ti-ai dat seama ca te-a luat gura pe dinainte si ca aici nu esti la televizor esti chiar in viata reala.

  2. Penelistii au nevoie de timp ca sa isi puna smenurile in ordine si sa-si adune spagile pe ultima suta, din locurile de unde sunt usuiti de populatie.Dar porcariile lor raman pe loc,insa are grija Kiovesi ca niciun basisto-iohanist sa nu pateasca nimic.

  3. Parca in Primarie erau oamenii lui Oprescu si o majoritate USL adica ce-a mai ramas din ea PSD+UNPR+ALDE….Lor sa va adresati

    • Nu Oaie,era o majoritate baso-iohanista care acum a fost aruncata la shomaj.Dar se pare ca ei nu se lasa dusi, pana nu pleaca si cu mobilierul,clantzele,perdelele si robinetii,iar asta cere timp.

  4. Ce tot vorbiti ,nu pe ultima suta de metri basescu mafiotul a retrocedat nu stiu cate blocuri si au ajuns oamenii in strada ?Dar Videanu ?D-na Firea va fi un model ,va reusii si va da lectii.Sper sa se inconjoare cu oameni competenti,profesionisti ,si sa nu uite ca exista Codruta.

Leave a Reply