Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a declarat marţi că s-a cerut urmărirea internaţională în cazul omului de afaceri Elan Schwartzenberg, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare în lipsă, el fiind cercetat pentru complicitate la dare de mită, după ce l-a ajutat pe Avraham Morgenstern să îi dea lui Radu Mazăre suma de 175.000 de euro în scopul facilitării câştigării unei licitaţii pentru construirea Campusului social “Henri Coandă”.

‘Are emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, a fost pus în urmărire naţională, iar o a doua etapă desfăşurată de Poliţia Română se referă la solicitarea către instanţa de judecată pentru eliberarea unui mandat european de arestare preventivă şi, în acelaşi timp, am solicitat urmărirea internaţională. Instanţa nu s-a pronunţat în acest caz, în funcţie de decizia instanţei vom acţiona ca atare’, a spus Despescu.

El a arătat că, în prezent, se desfăşoară procedura de eliberare a mandatului european de arestare preventivă şi a dat asigurări că Poliţia Română va efectua toate activităţile procedurale.

Tribunalul Bucureşti a emis recent un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Elan Schwartzenberg, la solicitarea DNA.

Procurorii DNA au dispus, în dosarul în care fraţii Radu şi Alexandru Mazăre au fost trimişi în judecată, disjungerea în vederea continuării cercetărilor faţă de Emilian (Elan) Schwartzenberg.

Conform rechizitoriului, procurorii continuă cercetările faţă de Schwartzenberg sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la dare de mită, în vederea stabilirii justificării reale a tuturor transferurilor sumelor de bani primite de societatea sa de la două firme cipriote.

1 COMMENT

Leave a Reply