Primarul Capitalei Gabriela Firea acuză Guvernul că a minţit în legătură cu Centura Capitalei, spunând că, deşi i s-a spus că s-ar pierde fonduri europene dacă acest obiectiv va fi transferat de la CNAIR la municipalitate, Guvernul nici măcar nu a făcut cerere pentru obţinerea acestor fonduri. Firea a mai spus că această cerere nici nu poate fi făcută prea curând, pentru că Centura nu are nici cadastru, nici intabulare.

“Reamintesc că în 27 de ani, Guvernul nu a finalizat nici măcar jumătate din lucrările la Centura Capitalei, lucrările sunt undeva la 37 la sută. Din 74 de kilometri sunt finalizaţi circa 28 de kilometri. Şi atunci ne întrebăm câţi ani le mai trebuie pentru a extinde la patru benzi Centura? Din prima zi ca primar am transmis solicitarea şi inclusiv decizia din CGMB de a se transfera de la CNAIR către PMB acest obiectiv de investiţii. Prima dată mi s-a spus că nu. Din ce motiv? Pentru că s-ar pierde fondurile europene. Am fost personal la Bruxelles, am primit şi în scris, că este o dezinformare, pentru că fondurile nu se acordă instituţiei, ci proiectului. Al doilea motiv inventat a fost că nu pot fi transferate contractele. Am venit cu explicaţii şi pentru această motivaţie”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea, la începutul şedinţei de Consiliu General.

Ea a mai spus că Executivul nici măcar nu a făcut cerere pentru obţinerea fondurilor europene, iar dosarul pentru obţinerea banilor nici nu poate fi depus prea curând pentru că Centura Capitalei nu are cadastru şi nici intabulare.

“Puteţi să credeţi că până acum Guvernul prin CNAIR nu a făcut nicio cerere de atragere a fondurilor europene pentru Centura? Mi se spunea că dacă se transferă la PMB se pierd fonduri. Care fonduri? Că nu avem nicio cerere şi nici nu poate fi depusă prea curând pentru că centura nu are cadastru şi nu a fost intabulată. Am aflat curând, că am cercetat. Ne-am oferit ajutorul la realizarea cadastrului şi intabulării”, a explicat Firea.

Primarul Capitalei a adăugat că ultima explicaţie care i-a fost oferită a fost că municipalitatea nu ar avea drept juridic pentru administrarea Centurii, însă a contrazis această afirmaţie.

“Ultima dezinformare şi consider că e şi cea mai gravă, aflată de la un membru al cabinetului care nici măcar nu e responsabil pentru acest obiectiv, este că de fapt nu există posibilitatea juridică ca municipalitatea să administreze Centura. Voi transmite o copie a legii care spune negru pe alb ceea ce credeam că se cunoaşte, că orice UAT, orice primărie adică, poate să deţină şi în proprietate şi în administrare bunuri, terenuri, alte obiective şi nu există nicio interdicţie. Chiar noi deţinem acum ori în proprietate, ori în administrare, mai multe obiective. Trei minciuni s-au spus. O aştept cu mare interes pe a patra”, a conchis Firea.

În luna aprilie, CNAIR anunţa că a încheiat un protocol cu Primăria Capitalei, care vizează obiectivele de dezvoltare ale Bucureştiului.

În mai, Lucian Şova spunea că Primăria Capitalei are “mai mult entuziasm” decât Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a administra Centura Bucureştiului. Întrebat atunci dacă este necesară trecerea Centurii în administrarea municipalităţii, că nu ar trebui să se interzică discutarea pe acest subiect “doar de dragul” ca Centura Capitalei să fie în administrarea CNAIR, scrie news.ro

9 COMMENTS

 1. Ok. Da vina pe guvernul romaniei.
  Scurta aritmetica: in 27 de ani de guvernare de dupa FSN, PSD a detinut Guvernul 51%(c i n c i z e c i s i u n u la suta!!!). Urmat departe, pe locul 2 de PNL cu 14% doar.
  In ultimii ani, in afara de guvernul Ciolos, de cand a plecat Boc TOT PSD a detinut Guvernul.
  Firea e in PSD din 2012.

  Wow ce cretini suntem!….

  • @ Dan Roua , nu stii sa aduni

   1990-1996 FSN -PSD 7 ani
   1996-2000 CDR 4 ani (PD basescu+PNTCD)
   2000-2004 PSD 4 ani Nastase
   2004-2012 PDL basescu/boc 8 ani din care PNL 4 Tariceanu si sase luni PSD
   2012-2014 PSD+PNL 2ani pt fiecare
   2015 Cilos 1an
   2016-2018 PSD 3 ani
   ———————————————
   Total PSD= 7+4+0.5+2+3=16.5 ani
   Altii : basau 12 +6 PNL +1 Cilos=18 ani

   Guvernare 18 ani altii vs 16.5 ani PSD.
   Deci PSD a guvernat mai putin ca restu’

   ———————————————–
   vedeti cum sunteti astia de la #rezist, manipulati si va credeti destepti dar sunteti fie mincinosi fie neinformati.

 2. Manipulare contra guvern !. De ce afirm asta : indiferent ce primar ( culoare politica) ar avea capitala,traficul NU SE VA REZOLVA…prea multe masini,prea inguste strazile,etc.. Vorbim/afirmam ca sa ne vedem de treaba !

 3. Poate Firea are dreptate dar sa privim in tara, s-au promis centuri ocolitoare de peste 10-15 ani si nici urma de rezultate! Minciuni,minciuni si nonstop minciuni!

  • Ce vorbesti? Ploiesti are super centura, la fel si Clujul, Aradul, Sibiul, Timisoara. Cred ca singurele locuri fara centura tot alea controlate de PSD sunt.

 4. “Poate Firea are dreptate … ” dar nu mai bine, doamna Primar General s-ar ocupa de Bucuresti, de toate problemele de circulatie, infrastructura si alte chestiuni care se ivesc zi de zi in capitala.
  Poate ar fi mult mai bine sa se uite si-n trecut , cum au rezolvat alti primari si autoritati circulatia cetatenilor, intrarea acestora la serviciu intr-un program decalat, etc.

 5. Radu Tudor se pricepe la gatit ???
  Daca mai ataca mult PSD-ul prin invitatii sai , mai mult sau mai putin voalat , o va lua pe urmele lui Dana Grecu fosta sa colega
  Ea a ajuns la horoscop , pe Radu Tudor il vom vedea la ceva emisiune culinara …
  Numai sa apara seful lor Gadea cu directive de sus ….

 6. Cate o explozie pe zi doar, doar se zdruncina guvernul si isi pune Werner guvernul lui de secu.
  Well done madame !!!

Leave a Reply