Ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că odată cu adoptarea bugetului se pot da pensii majorate pentru grupele I și II de muncă.

“S-au majorat pensiile pentru unii dintre pensionarii care aveau aceste grupe de muncă. Exista o lege totalmente inechitabilă, adică cei care au ieșit la pensie până în 2011 față de cei care au ieșit după 2011 aveau diferențe foarte mari și atunci a trebuit să corelăm, să-i aducem pe toți la același stadiu.

S-au făcut toate calculele la Casa de Pensii și din luna octombrie trebuiau deja să intre aceste pensii majorate. Bineînțeles că pentru asta trebuie să facem deschiderea în Trezorerie – am modificat iarăși legea astfel încât pensiile să se plătească acum între 1 și 15 ale lunii și automat aveam nevoie urgentă de această rectificare bugetară “, a spus Vasilescu, miercuri, la “Punctul de întâlnire’.

Ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, spune că salariile medicilor din România au ajuns la nivelul celor din Germania.

“Efectul se simte mai mult în rândul medicilor și asistentelor, pentru că ei au urcat direct pe grila din 2022, dar și ceilalți bugetari, etapizat, vor crește la salarii bune pentru România.  Și chiar în ceea ce privește profesorii, de exemplu, ne ducem undeva pe media europeană la nivelul Spaniei, al Italiei.

În ceea ce privește medicii am ajuns la nivelul Germaniei. S-au mișcat lucrurile și se vor mișca în continuare”, a spus Lia Olguța Vasilescu, miercuri, la “Punctul de întâlnire”.

5 COMMENTS

  1. Era si momentul sa mai apara si niste abureli cu Legea Pensiilor din moment ce Dragnea si Dancila au facut subiectul unui nou scandal alaturi de Firea(de data asta) Totusi, nu intreaba chiar nimeni de ce aceste cifre sunt previzionate in 2020 sau 2021 si nu de maine? De unde vor veni banii atunci si maine nu pot veni, de fapt unde vin banii, din imprumuturi. Pai asa te lauzi ma guvernule, creezi bunastare unora din imprumuturi cu dobanzi mari pe care sa le platim noi, ceilalti? Ca voi atunci veti fi fericiti, cu plinul facut prin Cuba, Brazilia, Madagascar? De unde bani pt aceste mariri ca investitii vad ca nu faceti deloc iar sectoarele economice se prabusesc unele dupa altele, azi a venit randul zootehniei si industriei alimentare. Cum se clatina scaunul lui Dragnea cum apare Olguta cu “noi lamuriri” despre Legea Pensiilor.

  2. Orban-Turcan-Blaga-Barna vor motiune de cenzura si accederea lor la noul guvern, “Guvernul Meu”… Nu i-am auzit pe reprezentantii acestui grup de partide, prezenti la A3, daca intr-un eventual program de guvernare(acum inexistent !) vor respecta prevederile noii Legi a pensiilor in anii urmatori… sau vor elabora o lege si mai buna ? Conform sefului lor, Johannis, acum este cea mai proasta guvernare !! Va rog, domnule Radu Tudor, sa-i intrebati. Sa vedem cum se intrec in….balbaieli.. Sau gandul lor este la….taieri dupa modelul Boc-Basescu…

  3. Nu stiu ce mai staai pe functie si pentru ce mai rezista mnistetul muncii daca in mare parte diar parlamentul face angajari si toate politic! Cat despre drepturi, nesatuilor,ati reusit sa adanciti prapastia saraciei in romanica! Parca zilnic “trageti” pe nas de nu aveti habar de nivelul de teai al majoritatii cetatenilor teaitori in tara! Sau,poate nu va intereseaza decat bunastarea voastra si a gloatei politice!

  4. Ca și legea salarizării unitare, legea pensiilor este o lege cu erori, cu inechități, cu aberații. Legea pensiilor nu elimină inechitățile, le adâncește. De altfel nu poți să ai o lege a pensiilor bună, corectă, echitabilă, atâta timp cât ai o lege a salarizării proastă. E logic! Legea asta nu va putea intra în vigoare, este făcută în așa fel încât să nu poată fi aplicată. Ăsta a și fost scopul inițiatorului când a stabilit intrarea în vigoare la doi ani după alegerile din ”20-20”. Nu este vorba de niciun timp pentru recalculare, suntem în era informaticii totuși, cum naiba să nu poată fi transferate datele de pe un sistem de calcul pe altul când avem printre cei mai buni IT-iști din lume. Sunt minciuni marca ”Olguța”, marca PSD. Domnule Radu, mai slăbiți-ne cu această goarnă, cel mai mincinos și tupeist ministru din 1990 încoace. Prezența ei la Antena 3 este o bătaie de joc față de salariații și pensionarii țării! Să ne fie clar, legea este proastă, PSD este pe ducă, actuala guvernare este pe ducă, iar cei care vor veni nu o vor aplica nici la Paștele Cailor!

Leave a Reply