Ministrul Mediului, Tánczos Barna, afirmă că deşeurile care ajung în România din alte ţări europene sunt aduse de firme româneşti, trecute în documentele oficiale drept materie primă pentru reciclare, însă „firma care le aduce rămâne cu 10% prelucrat şi 80% ajunge la groapă”.

Conform ministrului, aceste importuri nu sunt greşeli, ci ”încălcări intenţionate ale legii”, iar în acest context Barna anunţă că se lucrează la nivelul Guvernului la schimbări care să ducă la specializarea unor procurori pe infracţiuni de mediu. „Eu cred că este mult spus ‘groapa de gunoi’, dar este un fenomen generalizat, un fenomen care se bazează pe acea regulă care permite introducerea în statele membre dintr-un alt stat membru – şi este valabil pentru toate statele membre – a materiei prime pentru reciclare. Ceea ce se aduce în aceste containere declarativ este materie primă pentru reciclare.

Declarativ, pentru că de foarte multe ori în containere se găseşte şi altceva decât ceea ce este declarat. Asta am văzut ultima dată şi la Constanţa, când am fost la faţa locului”, a declarat ministrul laPrima TV, întrebat cum a ajuns România groapa de gunoi a Europei, scrie psnews.ro

3 COMMENTS

 1. Nu ma mira, tara e plina de gunoaie. Tara e plina de rasism politic, ura politica, fobie politica si alte lucruri asemanatoare.

  Toti acesti ani am vazut doar scandaluri de genul: negru jegos (m..e psd), ev…u imputit (ciuma rosie), etc. Sunt multe sloganuri de ura si un tip de rasism politic. Tara va continua sa mearga prost daca persoanele nu sunt respectate pentru ceea ce sunt.
  Imaginati-va ca maine vine Papa si il viziteaza la puscarie pe Dragnea, propaganda va incepe sa spuna ca Papa e psd-ist. Intr-o tara plina de rasism politic niciodata nu se va construi nimic.

  Gunoaiele sunt o consecinta a acestui rasism politic pentru ca toti cei ce protestau, in timpul guvernarii psd, erau “gunoaie” mentale. Acum cum au disparut acele “gunoaie” au aparut gunoaiele fizice.

  Nu vi se pare ciudad ca gunoaiele este tema zilei? Acum puteti de unde, de la ce firme, veneau banii propagandistilor… fara penali, m..e psd, hastag etc

 2. Am putea sa stim ce tari ne considera “gunoiul” europei? De ce nu intrebati ambasadele tarilor respective ce parere au de acest lucru?

  Cred ca stiu cine sunt acele tari. Aceleasi ambasade care injurau guvernarea psd si faceau poeme ironice la adresa guvernului roman.

  Patriotismul a murit in Romania, se vand oamenii pe doi banuti. Valorile din anii 30 – 40 nu mai exista sunt moarte. Unica valoare morala in zilele noastre este BANUL.

Leave a Reply