Home Articole Fiscul american : Coca Cola eludeaza taxele!

Fiscul american : Coca Cola eludeaza taxele!

3970
19

Coca-Cola Co a fost notificată de Fiscul american că trebuie să plătească pentru perioada 2007-2009 taxe suplimentare de 3,3 miliarde dolari, la care se adaugă dobânzi, ca urmare a practicilor corporaţiei de a înregistra o parte semnificativă a profiturilor în afara SUA, unde sunt ferite de taxare.

19 COMMENTS

 1. CRED CA FISCUL AMERICAN ARE O NEVOIE ACUTA DE JENICA UNCHESERU DE CRAIOVA ORENTAT SI GHIDONAT DE CELEBRA” REGINA DREPTATII DIN ROMANIA” L/K/KOVESI CARE ESTE O MARE SPECIALISTA DE TALIE MONDILA IN COMBATEREA INFRACTIUNILE DE EVAZIUNE FISCALA
  AM O PROPUNERE CONSTRUCTIVA DAR, CRED CA SI MAJORITATEA POPULATIEI DIN ROMANIA AR FI DE ACORD CA L/K/ KOVESI SA FIE EXPORTATA IN AMERICA SA FACA ORDINE SI LA AMERICANI CA SA II INVETE SI EI CE INSEAMNA ”JUSTITIA INDEPENDENTA” INSA O AM RUGAMINTEA PERSONALA LA INEXISTENTUL MINISTRUL DE JUSTITIE DE ACEASTA DATA SA SE MANIFESTE SI SA SOLICITE UN ONORARIU SUBSTANTIAL IN VEDEREA EXPORTULUI CELUI MAI MARI PROFESIONISTE IN CALITATE DE EXPERT IN COMBATEREA ”EVAZIUNII FISCALE ”DIN LUME L/K/KOVESI MEDALIATA DE AMBASADA AMERICANA DE LA BUCURESTI ROMANIA POATE ASA VOM TRAI SI NOI ROMANII MAI LINISTITI SI NU VOM VEDEA ZILNIC ARESTARI TELEVIZATE

  • Krovrsescu ar baga juma de america la puscarie, aia sunt de dreapta toti acolo, ar avea de lucru pe viata!

 2. Ma intreb cati o sa intre la puscarie din conducerea Coca Cola?!? Va spun eu: nici unul. Se va termina cu o amenda. Asa e in America, nu intra nimeni la puscarie pentru atata lucru, sunt doar sanctiuni financiare modice. Numai la noi sunt bagati la puscarie ministri si prim ministri pe te miri ce, si ne mai dau si lectii aia de la ambasada americana…

 3. Daca nu platesc sa le arate, ambasadorul sua la buc, o poza cu keovesescu si una cu sigla anaf, si se rahatesc aia pe ei de frica, exact ca parlamentarii nostrii!

 4. Între a interzice alcoolul și a interzice Coca Cola,prefer să se interzică alcoolul!Nu beau cola în fiecare zi,dar când o beau din an în paște știu că-mi domolește senzația de sete.
  Mulți nu știu,dar Coca Cola se ocupă de proiecte în educație și sănătate din banii lor!Coca cola nu trebuie să plătească nimic

  • eu zic sa te mai gandesti.daca e de buna calitate sau facut “in casa”alcoolul ai sanse sa fie natural.in coca-cola doar apa si zaharul[daca zaharul rafinat poate fi numit natural] sunt naturale.si apa este tratata cu clor,sulfat feros si oxid de calciu.fara sa vorbim de acidul fosforic care nediluat iti detartreaza obiectele sanitare la mare arta.in ce priveste senzatia de sete incearca sa bei pe canicula o cola rece:garantat in urmatoarea ora o sa mai bei vreo trei.explicatia este simpla:contine enorm de mult zahar iar zaharul are un prost obicei ajuns in organism:provoaca arderi si implicit o crestere a temperaturii si transpiratie.in plus circula niste barfe pe net[nu stiu cat sunt de adevarate] ca firma coca-cola importa cu acte in regula vreo 3 tone de frunze de coca ,anual,din america de sud.nu stiu daca e adevarat dar poate fi o explicatie pentru dependenta pe care o induce aceasta bautura.

  • @Vadim Tudor a adormit,sfârșitul lumii după Nostradamus: renunţă dreacu la ambele că sînt coşmarul vieţii oricărui om!
   Ce proiecte! (de spălat bani) Nu verţi să vedeţi mai departe de eticheta bidonului? Parcă se interzisese o perioadă coca cola şi au apărut în forţă! Conţinutul nu-l folosesc decît la curăţarea wc-ului că elimină cu succes calcarul! În rest sub nicio formă! Alcoolul te tîmpeşte şi coca cola te ameţeşte şi prosteşte! e realitate! asta din cauza proastei calităţi de pe piaţa românească!

 5. 🙂 Acolo nu s-a înfiinţat DNA-ul? 🙂 Practica este cam în toate instituţiile patronate de ”cartonarii top 100 sau top 500” , nesstle este în aceeaşi situaţie şi chiar sînt destule afaceri bănoase pe bandă rulantă de spre care se scrie online. Vedeţi că în ţările mari unde sînt marile puteri se fac destule ”minuni” fără scandaluri îngrozitoare şi se pedepsesc fără nicio problemă, numai la noi e scandal permanent pentru mai nimic(cei care au eludat legile sau au furat en-gros cu legea-n mînă, sînt aleşi pe sprînceană şi indiferent ce au făcut rămîn liberi şi cu averile plus conturile, deh: au imunitate pentru a continua afacerile), sînt enorm de multe cazuri în acest sens! Ce şi cîtă stabilitate sau încredere să ai în instituţiile statului”de forţă”? 🙂

 6. Imediat începe cea mai mare rușine națională,după școala românească:Procesul lui victor Ponta,actual premier al României,acuzat de fals în acte cu semnătură oficială și spălare de bani
  S-au spus multe,și s-a vorbit cu sufletul.Vă ofer cele mai ridicole motive pentru care românii cred că ar trebui și nu ar trebui Ponta să plece din funcția de premier,având în vedere că toți suntem de acord că acest proces e o sfidare adusă justiției.Dacă am fi în America,ca simplu avocat,aș merge pe apărarea:This is a waste of tax payers time and money
  Să nu plece Ponta din guvern:
  – 40% din români l-au votat președinte (Charles Manson ,și deși e în pușcărie,mulți l-ar alege președinte)
  – Buna guvernare (pe principiul ăsta,putem afirma că un agresor sexual,crește nivelul de trai a copilului.Dacă cumva ăsta a violat pe cineva?Ajunge buna guvernare ca să rămână premier?)
  – Dosarul e unul politic! (Păi dacă ești disperat,faci pe tine în izmene,normal c-o să te bage la pușcărie!E un dosar politic!Așa și?Tu să nu te poți apăra findcă vezi doamne ești premier și ți se face o mare nedreptate?)
  – Se întoarce PDL-ul (Mă scuzați,asta nu de premierul Ponta depinde ci de majoritatea din parlament care îl susține sau nu)
  Să plece din guvern:
  – Are dosar penal,premierul în funcție/E trimis în judecată (prezumția de nevinovăție se aplcă doar americanilor?)

  Motivul principal,logic pentru care Ponta ar trebui să plece din guvern este că are la dispoziție resursele statului ca să poată influența câtuși de puțin,procesul
  Motivul prinipal,logic pentru care Ponta să nu plece din guvern,este pentru că încă nu a fost condamnat de nimic!Și orice cetățean are dreptul la prezumția de nevinovăție și orice cetățean are drptul la apărare

 7. Hă hă hă! Muţi din cei care se dau WAU! adică curaţi şi binefăcători(nu sîntem noi vinovaţi! serios?) care încearcă să ascundă afacerile(a se citi mîrşăviile), nu au cum pentru că oamenii care încă mai ştiu ce vor de la viaţă şi ce înseamnă viaţa omului dar şi glia strămoşească, publică online în serii articole pentru ca fiecare să se documenteze cît de cît! Uitaţi aici probleme, zic eu: grave!
  http://www.aljazeera.com/programmes/orphans-of-the-sahara/2014/01/orphans-sahara-exile-20141811105584404.html

 8. Fiscul l-a doborat pe Capone si, in continuare, ramane cel mai eficient organ de control al derapajelor democratiei americane. In cazul Coca Cola si-a altor corporatii gigant care si-au mutat mare parte din operatii in afara SUA (mai mult sau mai putin in lumea “a treia”) lucrurile se complica fiindca “derapajul” in sine tine de regulile fundamentale ale capitalismului, de faptul ca profitul obtinut din afaceri legitime nu poate fi criminalizat asa de usor in ochii populatiei ca cel obtinut din droguri, prostitutie, s.a.m.d. Cele mai multe acuzatii de anti-americanism aduse lui Milos Forman dupa crearea filmului “Larry Flint” vizau 1(una) replica rostita de viitorul erou in prolog: ” I want to make an honest buck”(vreau sa fac un ban cinstit) pe cand se indeletnicea cu distribuirea de alcool ilegal. Profitul e esentialmente legitim asa ca ideea lui Forman de a-si face eroul, un copil de opt ani, sa calce legea (oricat de absurda) pentru profit a dat imediat alarma printre sustinatorii visului american. Si n-a mai contat nimic altceva, nici premiile, nici apararea acordata regizorului, in presa vremii, de catre intelectuali si artisti de marca si, chiar si de personajul istoric Flint (care si-a asumat replica), nici acuzatiile de sexism calificat aduse de organizatiile feministe. Publicul a boicotat in mod visceral evenimentul artistic si azi nimeni nu mai stie de acest film al lui Forman in afara catorva studenti si profesori rataciti pe la UCLA sau prin alte scoli de cinema nord-americane.
  Revenind la corporatii: sigur ca se vor alege doar cu penalitati financiare, si asta dupa procese care vor dura ani de zile, fiindca dreptul corporativ are o armata de absolventi de la Harvard care sa apere marile companii si pe conducatorii acestora, in numele activitatilor caritative executate in “exterior” de exemplu. Dar ideea ca cineva trebuie trimis la puscarie pentru a fi vrut sa faca o afacere cat mai profitabila posibil/ an honest buck e “impotriva firii” si nu va birui niciodata in contextul american.

 9. Am întîlnit o problemă gravă astăzi şi anume: pe micile ecrane se dau tot felul de minciuni toată ziua chiar din oră-n oră zile la rînd şi cînd e vorba de dezminţire se spune doar o singură dată întro zi! După care cei care au auzit minciunile fără a auzi dezminţirile jurnaliştilor şi o ţin langa cu minciunile propagate pe micile ecrane! M-am enervat urît că implicarea în minciuni era un psd-ist şi un pnl-ist/fost pdl, nu m-a deranjat partidul sau omul politic în care se arunca cu minciuni, m-a enervat urît minciuna rămasă în memoria omului care nu are legătură cu politicienii sau politica şi care nu auzise dezminţirea spusă o singură dată întro zi! Nu am niciun party-pry politic, cînd e vorba de greşeli sau minciuni critic şi mai dau sfaturi pentru remedierea şi schimbarea prostiei făcute de ei! Sau cînd văd ceva prin viziunea mea scriu pentru că se va întîmpla!(nu e laudă sau manipulare).
  Pentru începînd de azi sau cel tîrziu de mîine: dezminţirile să aibă aceeaşi durată de timp cît timp o ţin cu minciunile(oră pe oră) ca să ştie omul despre ce se vorbeşte sau se face!
  – CNA-ul doarme???
  – Nu cumva încasează veniturile degeaba???

 10. Hă hă hăăăă! Boboc cel din platou: să vedem intersul naţional!
  Care interes naţional bre? e interesul vostru naţional! interesul nostru ca popor e cu totul altul de care aţi uitat sau nici nu-l luaţi în seamă: linişte, comunicare, stabilitate, nivel de trai şi pentru noi restul pe care-l ţineţi în mizerie! totul trebuie să fie comunicat de pe orice limbă a bipedului scăunar pe înţelesul tuturor!

Leave a Reply