Home Articole Ponta la 43. Anul cel mai greu

Ponta la 43. Anul cel mai greu

5036
35

Premierul Victor Ponta împlineşte astăzi vârsta de 43 de ani, anunta antena3.ro.

A fost un an greu pentru şeful Guvernului, plin de evenimente, de la pierderea alegerilor prezidenţiale din septembrie 2014, până la trimiterea în judecată de către procurorii DNA.

A fost şi protagonistul unei premieri pe scena politică românească, atunci când a fost pus sub urmărire penală de către procurorii DNA.

Eşecurile politice au fost completate şi de problemele de sănătate. În luna iunie, premierul a fost internat într-o clincă din Turcia, unde a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi. Şefia Guvernului a fost atunci preluată de către Gabriel Oprea.

La doar o lună după operaţie, Ponta îşi anunţa demisia din funcţia de preşedinte al PSD, din cauza problemelor cu legea.

Lovitura cea mai dură a venit însă zilele trecute, când premierul a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, cu acuzaţiile de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Mâine va avea loc primul termen din dosar.

 

35 COMMENTS

 1. Anul care l-a deconspirat pe infractorul inculpat cu obraz mai gros ca pielea porcului! Un om ingrozitor!

 2. 1.A fost mai puțin de o lună de când s-a operat la genunchi de s-a retras din șefia PSD
  2.Apreciez că spuneți lucrurilor pe nume,a pierdut alegerile nu le-a câștigat Iohannis
  3.Ponta putea câștiga alegerile prezidențiale dacă ar fi arătat puțină decență,umilință și iertare poporului român care am fost nevoiți să suportăm coabitarea lui cu Băsescu
  4.Întrebați-vă asta: De ce a fost de acord Ponta ca fix Gabriel Oprea,jecmănitorul pensiilor militarilor să fie vice-premier?
  Îți repet din nou,domnule Radu Tudor,noi,românii nu am dorit nici de la Băsescu,nici de la MRU,nici de la Ponta și nici măcar de la Antonescu,să trăim decent.Nu vroiam bani,ci numa să ne lase în pace!Era atât de greu să ne ofere PontaJos Băsescu!Când n-a vrut Jos Băsescu,ne-a îndopat!Ne-a redus TVA-ul să mâncăm.Îi dai să mănânce,unui sclav!Asta am ajuns?
  Afirm că DNA face abuzuri împotriva premierului Pointa!Sunt de acord!E același abuz de care mulți au “beneficiat” Vitorul nostru stă pe umerii lui Dragnea

 3. pentru mizeria de cod fiscal in care ne-a nenorocit pe toti romanii nevoiasi SA PRIMEASCA CIT MAI MULTI ANI de la ICCJ

   • ce i-ai tras-o frate… la mecla hahaha, plini de tupeu sclavii astia frate, pai nu se gandeste si ei ca daca ei face evaziune la taxele alea noi smecherii care conducem tara asta ce mai furam?!!!
    io leas da la astia 200% taxe sa nu mai scoata capul pa strada de tupeisti, plus taxa pe respirat: o respiratie 1 euro tie fratele meu securist, doua respiratii doi euro pentru mine

    hai sa traim bine noi smecherii si voi securistii pa spatele la sclavii astia, haules baules team pupat pa portofel

 4. Cred că trebuie să rezişti!
  Cred că trebuie să-ţi continui programul!
  Cred că eşti destul de puternic să mergi mai departe!
  Cred că autoconvingerea de puterea interioară imensă e prioritară pentru a merge mai departe!
  Cred că indiferent cine-ţi urează ‘LA MULŢI ANI!’ omul şi puterea din tine trebuiesc adunate pentru a merge mai departe mulţi ani!

   • Victor, o galaxie română în devenire

    Răsare în universul zidit pe răstigniri

    Pe temelie veche de piatră şi jertfire

    El reînalţă o ţară a vechilor români

    Victor Ponta, preşedinte!.

    mia dat si lacrimile cand recit poiezia asta in pozitia da drepti, sa moara porcu lu OMV daca nu ma simt bine printre galaxiile ca voi frate

  • Cu permisiunea dumneavoastra ma alatur acestor pareri si ii urez domnului Victor Ponta multa sanatate si multa putere . Consider ca putini oameni ar fi rezistat atitor presiuni si minciuni , trebuind concomitent sa conduca un guvern si o tara . As dori sa-i amintesc domnului Ponta , ca cele cinci milioane de alegatori nu regreta ca i-au dat votul . Chiar si “latraii” din PDL (ca PNL nu se poate numi !) profita cu nerusinare de masurile luate de guvernul Ponta .

 5. In primul rand multa sanatate si La Multi Ani !
  Una peste alta era Ponta este si a fost una de crestere a Romaniei pe toate planurile care eclipseaza toate balbaielile si greselile facute pana acum.

 6. Atunci sa nu-i uram “La multi ani!” ci, mai degraba, sa nu-i dea Domnul cat poate duce in anul ce vine.

 7. o sa iasa la 58 de ani de la inchisoare. prostia si lasitatea se platesc! poate acum o sa se gandeasca psd-ul sa modifice codul penal si sa faca o lege cu raspunderea magistratilor! la multi ani ponta! coabitarea o sa-ti arate cum o sa fie!

 8. De la aniversarea faraonica si nord coreeana pe stadioane unde ponta îi baga pe adversari la inchisoare ca doar este procurorul intergalactic, la aniversarea in apropierea puscariei din acest an , constatam ca se adevereste zicala: hotul striga hotii !

  • Carmen@”bite your brain spinning” de atîta ură! Te urăşti pe tine îi urăşti şi pe cei din jur! Ai o problemă gravă! mergi de te tratează

 9. Pentru că de 25 de ani de zile trăim aceleaşi metehne politice şi cam cu aceiaşi politicieni care nu şi-au schimbat metehnele sau caracterul şi pe zi ce trece sînt dezvăluiri oribile. 🙂 :)Şi pentru că nu are nicio legătură cu principiile unei ţări ci strict politica controlului sau politica ajutorului de a intra alţii la putere că ‘’trebuie sau aşa vrem noi’’ conştienţi fiind că nu sînt şanse, mă întreb :):):
  – CE E CU TORPILELE ASTEA ARUNCATE DIRECT ÎN ROMÂNIA?
  -CE ÎNSEAMNĂ TEROAREA ASTA DIRECŢIONATĂ SPRE ROMÂNIA?
  -DE CE ÎŢI BAGI NASUL ÎN LEGISLAŢIA UNEI ŢĂRI INDEPENDENTE ŞI SUVERANE?
  -DE CE NU RESPECŢI INDEPENDENŢA ŞI SUVERANITATEA UNEI ŢĂRI CÎND POPORUL ARE PRIMUL CUVÎNT ÎNAINTEA ORICUI?
  -CE SCOPURI ŞI INTERESE AU ACEŞTI BĂGĂCIOŞI CU ROMÂNIA?
  -NU CUMVA E TORPILA PRIVIND DISTRUGEREA A CEEA CE ÎNSEAMNĂ ROMÂNIA ŞI ROMÂNI???
  -CUMVA ROMÂNIA E CONSIDERATĂ BUZUNARUL STRĂIN A MARILOR PUTERI?
  -CUMVA CRED CĂ NU MAI SÎNT ALŢI OAMENI ÎN ŢĂRĂ ÎN AFARĂ DE POLITICIENI???
  -CUMVA SE DOREŞTE ÎNCHIDEREA GURILOR ŞI BOTNIŢA CÎND E VORBA DE DREPTURI?
  -NU CUMVA SE DOREŞTE CONTINUAREA HAOSULUI DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE?
  -DE CE NU CER PRIN OBLIGAŢIE SĂ FIE ANCHETAT ŞI PEDEPSIT BĂSESCU PENTRU TOT CEEA CE SE ARATĂ PE MICILE ECRANE DE 2 ANI?
  -DE CE NU CERE SĂ FIE ANCHETAŢI FOŞTII GUVERNANŢI(fostul guvern-pdl) CARE MAI AVEAU PUŢIN ŞI AJUNGEAU LA GENOCID?(închiderea spitalelor şi şcolilor, tăierea salariilor şi impozitarea pensiilor deja mici, banii aruncaţi pe aşazise afaceri:şosele-drumuri-poduri/Bechtel şi fondurile au ajuns în buzunarele hoţilor, distrugerea şi vînzarea a tot ce a însemnat intreprinderi şi vînzarea caselor proprietate unor moştenitori fabricaţi ca moştenitori şi nu numai)
  -DIN CÎTE SPUN ŞI SUSŢIN EI CA POLITICIENI STRĂINI PLANTAŢI ÎN FUNCŢII ÎNALTE PE ACEST TERITORIU, POT FI BĂGAŢI CU UŞURINŢĂ ÎN ACEEAŞI OALĂ CU HOŢII ŞI ESCROCII CARE AU FURAT ŞI NU NUMAI, DE 25 DE ANI DE ZILE! CUM RĂMÎNE CU FONDUL PROPRIETATEA DEVASTAT/GOLIT DE FONDURI UNDE ERA POZIŢIONAT FOST AMBASADOR AMERICAN?
  -CUM SĂ SUSŢII TU, STRĂINUL VENIT DIN ALTĂ ŢARĂ CU ALT NIVEL DE GÎNDIRE ŞI CONCEPŢII FAŢĂ DE CEEA CE SE ÎNTÎMPLĂ ÎNTRO ŢARĂ EUROPEANĂ, DOAR PRIN FAPTUL CĂ VII ŞI EŞTI OMENIT CU DE TOATE PE SPATELE POPORULUI, TOTODATĂ FIIND CONŞTIENT SAU NU CĂ EŞTI MINŢIT SAU DACĂ ŞTII NU AI URECHI SĂ AUZI CĂ ACEL POPOR E SUB ORICE CRITICĂ LA NIVEL DE TRAI???
  -CUM POŢI SĂ SUSŢII TU STRĂIN FIIND, ALĂTURI DE OPOZIŢIA ROMÂNEASCĂ(pdl-pmp-pnl-m10-udmr) CARE VREA LA CONDUCERE FĂRĂ NICIO JENĂ(ei fiind cei care au distrus o naţiune din toate punctele de vedere! CĂ ROMÂNIA E OAIA NEAGRĂ A EUROPEI ATÎTA TIMP CÎT HABAR NU AI PRIN CE A TRECUT POPORUL ACELEI ŢĂRI???
  -CUM POŢI TU-NUMITUL STRĂIN PE FUNCŢIE ÎN ROMÂNIA SĂ SUSŢII CEEA CE E ANORMAL ÎN ŢARĂ ŞI PENTRU CARE MAJORITATEA ROMÂNILOR MERG LA *C.E.D.O** PENTRU DREPTATE ŞI DREPTURI???
  🙂 :)VĂ PLACE AL DRACU SĂ FIŢI MINŢIŢI ŞI SĂ (..)???
  *ROMÂNIA NU E RAIUL CELOR CĂRORA ÎI VREA RĂUL ŞI DISTRUGEREA!*Să le fie de-nţeles pentru totdeauna!

  • nelu@ 🙂 da’ eşti rău cu căpuţuuuuu! dă un fax popii de lîngă casa ta să-ţi ierte păcatele…frumosule…băftosule 🙂 🙂

 10. Oameni buni! Cum adică madmoiselle-madme Gabriela Boca a fost membru şi în PNL, PNG, respectiv PC să aibă cea mai mare bursă de studii. 6.700 de euro pe lună??? Dacă ea ‘’ A spus că nu are experienţa necesară, dar e dispusă să înveţe’’ cum să cataloghezi instituţia în care lucrează sau chiar în care învaţă dacă are ‘’bursa de 6.700 de euro pe lună’’? Dacă merge la recunoaştere şi echivalare în străinătate, ne face de tot rîsul absolute toate instituţiile de învăţămînt! Voi nu gîndiţi ?
  Cum adică : toţi cei care solicită recunoaşterea studiilor şi diplomelor în străinătate trebuie să plătească de 2 ori,odată pentru depunerea actelor şi ulterior o taxă pentru recunoaşterea actelor de studii finalizate întro facultate sau universitate din această ţară ! Cei plecaţi la muncă în străinătate schimbă pe banii, munca lor şi studiile absolvite, iar România nu contribuie cu nimic în afară de piedici prin orice ! Să fiu în locul celor care sînt în această situaţie, aş da statul în judecată pentru că un om indiferent care ar fi nu este obligat să spele imaginea unor instituţii sau să le scoată din anonimat, fie ele şi de învăţămînt, pentru a ajunge în top internaţional pe propria-mi muncă reală şi pe alţii care se plimbă de ici de colo să-i plătească cum ii de euro pe lună pentru a primi diplome şi ulterior să-mi ia locul de muncă!
  Nişte habarnişti şi habarniste cu diplome la metru(e dovada clară) cub plătite gras !
  Hello ! Guvernul ! Măsuri ! Ce măsuri luaţi ???
  DE 25 DE ANI DE ZILE TRĂIM ÎNTRUN CARUSEL CU FABRICI DE DIPLOME NON-STOP!:) 🙂

 11. De ziua lui Ponta LA MULȚI ANI CU SĂNĂTATE !!
  Ponta nu are probleme . Probleme o să aibe românii fără el și , implicit , România .
  Unii deja jubilează dar , uită proverbul : Cine sapă groapa altuia ….

 12. LA MULTI ANI !DOMNULE PRIM MINISTRU VICTOR PONTA
  NU VA LASATI DOBORAT IN FATA HIENELOR FLAMANDE DIN ASA ZISUL ”NOUL PNL” IAR ACUM CEL MAI VECHI PARTID DIN ROMANIA”’ADEVARATUL PNL”’ ESTE TARAT SI UMPLUT DE MOCIRLA URAT MIROSITOARE”SULFUROASA”(MARCA INTREGISTRATA RADU TUDOR) VECHIUL PNL ESTE MURDARIT DE NISTE HAMANALE POLITICE CARE AU UN SINGUR OBIECTIV REFACEREA UNUI GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT ”MAFIA DE ROMANIA”CONDUSE DE UN PRESEDINTE= NUMIT= KW JOHANNIS== NU ALES DE ROMANI==, CUCUVEAUA GOR-CHIU MILITIANUL /VAMES BLAGA SI MAI NOU ”EXPERIMENTATUL”PITIC ATOMIC”BOC ABSOLUT SCARBOS
  VA DORESC SA REZISTATI ATACURILOR CONCENTRATE, SA VA DEA DUMNEZEU PUTEREA SA LUPTATI PANA LA CAPAT DEMONSTRAND CA SLUGILE SCARNAVE CARE EXECUTA ORDINE DIN INTERIOR SI DIN AFARA PRIN” DNA’ NU POT INVINGE TOTDEAUNA== NU DEMISIONATI==NU CEDATI TREBUIE SA DEMONSTRATI CA ”NU MOR CAII CAND VOR CAINII” POT FI INVINSI NU TOTI JUDECATORII DE LA ICCJ SUNT FARA COLOANA VERTEBRALA”SPERANTA MOARE ULTIMA” IMPORTANT SA NU FITI TRADAT DIN INTERIORUL PROPRILUL PARTID? IAR IN CAZUL IN CARE PESEDISTI O VOR FACE ISI VOR SAPA SINGURI GROAPA LASAND LOCUL LIBER CELOR CARE UN TAIAT SALARII ,AU TAIAT AJUROARELE PENTRU MAME, AU DESFIINTAT 67 DE SPITALE AU OMORAT OAMENI LA PROPRIU,AU DISTRUS DESTINELE OAMENILOR SIMPLI DIN ROMANIA,AU FACUT IMPRUMUTURI ABERANTE PE CARE GUVERNUL DVS.LE-ATI REPARAT SI DIN ACEST MOTIV AU INVENTAT TOATE ACESTE DOSARE POLITICE
  DOMNULE VICTOR PONTA, NU ABANDONATI PE CEI CARE AU AVUT INCREDERE IN DVS. SUNT TOTUSI PESTE 5 MILIOANE DE OAMENI CARE V-AU VOTAT LA PREZIDENTIALE AR FI O LASITATE DIN PARTEA DVS. SA NU VA APARATI PANA LA CAPAT PENTRU CA DOSARELE SUNT CLAR FABRICATE NU AU UN FUNDAMENT JURIDIC AM CITIT DECIZIA DIN 09/03/2015 EMISA DE CURTEA EUROPEANA A JUSTITIE DE LA LUXEMBURG CARE ESTE CAT SE POATE DE CLARA SPER CA JUDECATORII O VOR LUA IN CONSIDERARE INSEAMNA CA NU AU PIC DE PROFESIONALISM
  EU NU AM VOTAT NICIODATA PSD-UL DECI NICI PE DUMNEAVOASTRA SI ESTE PRIMA OARA DIN 1990 NU AM MERS LA ALEGERILE PREZIDENTIALE

 13. Hello! nea tăriceanu: voi politicienii sînteţi vinovaţi de absolut tot răul din ţara asta. Nu m-oi duce eu la ‘brusseles’ că nu reprezint pe nimeni şi nu m-a votat pentru funcţii în parlament nimeni, voi v-aţi declarat reprezentanţii poporului dar nu ştiu cine şi cîţi vă recunoaşte că-i reprezentaţi, aşa că: nu mai daţi vina pe noi poporul pentru mizeriile şi ineficienţa voastră pentru care v-aţi votat venituri şi pensii fără limită! V-aţi obişnuit să încasaţi doar venituri din orice fără a presta la locul de muncă, să răspundeţi toţi de ceea ce ni se întîmplă nu contează de politicianul! Şi nu mai bolborosiţi aiurea pe micile ecrane că nimeni nu vă mai crede şi nimeni nu vă mai apără după cîtă bătaie de joc aţi aruncat în complicitate cu opoziţia actuală spre propriul popor!

 14. e incredibil ce se intampla in tara asta. cand toti specialistii recunosc nemernicia unui procuror a carui singura dorinta de parrvenire e sa asculte ordinele venite de la basista kovesi gasesti vezi cata nesimtire si caracter urat au basistii. ca si la moartea unui om, ma refer la vadim, se trezesc sa-l atace toti “pitifelnicii” care n-au avut curalj sa=l atace cand era in viata, tot asa sub protectia anonimatului de pe net nesimtitii basisto-penelisto-jphannisti arata ce caracter de rahat au. ce ati vrea mai nesimtitilor ca sa apreciati ce a facut guvernul condus de omul asta pentru tara si popor? sa va taie salariile ca boc? sa va taie pensiile? sa taie toate ajutoarele de la ajutoare sociale la cele pentru handicapati? sa va inchida spitalele? sa mareasca tva-ul? sa prabuseasca economia tarii? sa fure alaturi de gasca lui miliardele imprumutate de la fmi, bm si banca mondiale ca sa le platiti tot voi idiotilor? cat de marlani puteti sa fiti cretinilor? si asta pentru a incerca sa aduceti iar gasca voastra de hoti la putere? cum puteti sa mancati atata cacao nesimtitilor? chiar nu aveti creier de loc? scuzati limbajul dar cand vad jegurile astea basist-penelisto-johanniste cum nu se pot abtine nici macar acum inseamna ca sunt trepanati rau. imi propusesem si chiar am incercat sa ma abtin sa ripostez la magariile nesimtitilor penelisti de pe blog dar iata ca ziua de azi chiar ma face sa reactionez. imi pare rau de limbaj dar cred ca ii caracterizeaza perfect fiecare cuvant!

 15. Este evidenta” simpatia”colegei dv.si a “analistului”chirie ac fata de Ponta.Este evident ca a facut multe pentru indreptarea mirlaniilor facute de portocalii.Totusi Ponta are o lipsa mare ,o culpa de neiertat:nu vorbeste germana.

Leave a Reply