România a înregistrat un nou trimestru de creştere economică rapidă, dar politicile fiscale prociclice şi creşterile salariale exagerate amplifică riscurile, apreciază agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings citata de Mediafax.

România înregistrează un nou trimestru de creştere economică rapidă, dar politicile fiscale prociclice şi majorările salariale rapide din 2017 sporesc riscurile”, transmite agenţia de evaluare finaciară Fitch Ratings, notând că PIB-ul României a crescut cu 5,7% pentru al doilea trimestru consecutiv, aceasta fiind cea mai puternică performanţă de la nivelul UE.

“Anticipăm că ritmul creşterii economice (a României -n.red.) va încetini în anii 2018 şi 2019, în contextul relaxării politicilor de stimulare economică, urmând să fie la nivelul de 3,4% în 2018 şi 3,5% în 2019” (…), precizează Fitch.

“Cu toate acestea, creşterea economică rapidă a început să genereze riscuri asupra indicatorilor externi; de asemenea, există riscul supraîncălzirii economice, în contextul în care salariile depăşesc ritmul creşterii productivităţii”, atrag atenţia specialiştii agenţiei Fitch Ratings.

 

1 COMMENT

  1. Da ‘ creditele neperformante concomitent cu lafaiala bancilor cu sedii la fiecare colt de strada nu e un risc ?

Leave a Reply