Potrivit unui sondaj Avangarde realizat recent in Bucuresti, situatia partidelor se prezinta in felul urmator :

PSD – 37%
PNL – 30 %
ALDE – 6%

Cercetarile sociologice arata asadar ca formatiunea lui Tariceanu a devenit a treia forta politica. Drept pentru care o batalia uriasa s-a declansat intre PSD si PNL pentru captarea bunavointei lui Tariceanu, care poate face jocurile in alegerile locale ce au loc peste doar 80 de zile. Dat fiind rezultatul bun pentru ALDE, presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a facut anuntul unei candidaturi separate de PSD la Bucuresti. Asta pentru ca ALDE ar putea prelua din electoratul PNL in Capitala si acest lucru ar putea fi decisiv avand in vedere ca sunt alegeri cu un singur tur:„Am decis foarte clar. La Bucureşti ALDE va avea candidat la Primăria Generală şi la fiecare sector şi listă separată, la sectoare şi la Primăria Generală”, a spus Tariceanu.

BLAGA AMENINTA : ALDE NU INTRA IN PARLAMENT !

Suparat nevoie mare pentru ca liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu strica jocurile fuziunii PNL-PDL si suprematia noii formatiuni pe partea dreapta, co-presedintele PNL Vasile Blaga a lansat un atac dur la Tariceanu si Basescu si face profetia potrivit carora ALDE nu va intra in Parlament : “De ce a fost posibilă victoria din noiembrie 2014 de la prezidențiale? Pentru că le-a venit mintea la cap unora din cele două partide (PNL și PDL — n.r.), patru sunt pe scenă acum — Alina Gorghiu, Gheorghe Flutur, Teodor Atanasiu și cu mine — și din mai 2014 ne-am dat seama că trebuie să lăsăm orice orgolii deoparte și să construim marele PNL. Nu a fost ușor. (…) Toți spuneau, pe bună dreptate, că nu există capacitate din partea dreaptă să construiască o alternativă serioasă la PSD. Vorbeau doi domni care ne învățau pe noi cum să se unifice dreapta, care puteau să o facă în 2005, domnul Băsescu și domnul Tăriceanu, dar care, după ce am făcut construcția, unul de la perdea și-a făcut partid, altul și-a făcut partid, dar care nu vor intra în Parlament. Pentru că nimic care se naște din căzătură nu poate să reziste în viața politică”, a declarat Vasile Blaga la Piatra Neamt.

TARICEANU:“PRACTICILE PNL, IN STILUL LUI BASESCU !”

Liderul ALDE i-a dat o replica dura lui Blaga : “Din păcate, practicile politice folosite astăzi de PNL seamănă extrem de mult cu stilul PDL-ului și stilul lui Băsescu. Să știți că sunt foarte mulți oameni din PNL care vin și deplâng această situație. Și tot speră că se va produce o schimbare. Sunt destul de sceptic. PNL-ul nu mai are identitatea lui și nu mai are autonomia de acțiune. Și e regretabil. Nu vreau să vorbesc de rău foștii colegi, cu mulți am păstrat relații foarte bune, dar nu fac decât să mai spun ce am spus și în trecut. Deplâng situația actuală și sunt mulți care sunt în PNL astăzi și care văd aceste realități, care din diferite considerente nu au puterea să ia o decizie și să se desprindă”.
BATALIA POLITICA PSD-PNL ARE DREPT ARBITRU FORMATIUNEA CONDUSA DE CALIN POPESCU TARICEANU. ALDE POATE DECIDE ATAT VICTORIA DIN PRIMUL TUR LA LOCALE IN ORASE MARI, CAT SI MAJORITATEA PARLAMENTARA CE VA DA NOUL GUVERN IN NOIEMBRIE !

15 COMMENTS

 1. Foarte probabil ca asa este.Tariceanu s-a asezat cumva la intersectie si strange electorat liberal nemultumit de fuziunea cu PDL facuta de Crin Antonescu,o mare parte dintre ei fiind crinisti declarati,imi scapa logica rationamentului dar nimic nu mai are logica in an electoral.O alta parte provin din PSD nucleu fidel lui Ponta care nu-l prea suporta pe Dragnea.A treia parte vine din zona celor care urmaresc presa foarte favorabila lui Tariceanu unde li se spune ca e aparatorul Statului de drept ,al democratiei samd asta pentru ca nu vor sa vada ca este de fapt aparatorul infractorilor.Si uite asa aduna din 3 bazine electorale fara sa faca nimic aduna doar nemultumiti partidul lui neavand nici o linie clara nici un program.Singurul program al sau e “ne lipim de cei care au potential sa se mentina la putere” in special in cea parlamentar-guvernamentala.Acesta este secretul acestui traseist de profesie.Un fel de Oprea al doilea, daca asta il incanta sa-i fie de bine.

  • Care aparator al infractorilor? Ii apara Tariceanu pe Basescu,Udrea,Blaga,Boc,Orban,Boagiu,Gorghiu,Videanu,Berceanu,Anastase si multi alti smecherasi ocoliti de Kiovesi? Il apara pe Cocos care isi vede linistit de puicutze?O apara Tariceanu pe Kovesi,tortionara lui Rarinca? Ii apara Tariceanu pe spagarii de sute de milioane de euro? Si cum nu are ALDE o linie clara,cum este Tariceanu “TRASEIST”,cand ei au ramas la locul lor,la LIBERALISM? Este singurul partid liberal,in comparatie cu PNL-ul care este acum un partid CONSERVATOR(ca si taranistii) membru PPE,impanat cu elemente securisto-bolsevice scurse din vechea structura conducatoare ceausista.Penelistii au devenit traseisti si nu Tariceanu si alti cativa vechi penelisti aflati acum in ALDE.Iar intre Liberalism si Conservatorism este diferenta ca de la cer la pamant,iar pentru simplii cetateni este diferenta dintre PROGRES si FOAME.

 2. În sfîrşit! Carmen Avram are un documentar incredibil de real! Mă bucur că aţi intrat şi în acest sistem pentru dezvăluiri despre care am scris destul de multe cu ceva timp în urmă!
  Mai aveţi şi bisericile baptiste uunde e şi mai mare jalea! Trebuie să aveţi grijă la reacţia brutală ”ţiganiadei” care real stăpînesc aceste lăcaşuri tot din ”bani albi şi negri pentru zilele albe” ale lor!

 3. articol de propaganda alde. marja de eroare a sondajului e 5-6 %. alde sigur nu intra in parlament si posibil ca nici in bucuresti nu vs avea mare succes.
  ce partid liberal se asociaza cu comunistii ? ALDE.

  • Daca unii sunt Comunistii atunci inseamna ca penelistii lui Blaga sunt Fascistii.ALDE A CONTRIBUIT DIN PLIN LA O GUVERNARE DE SUCCES,guvernarea Ponta.Deci nu are cum sa se asocieze cu adeptii salariilor si pensiilor taiate si ai muncii pe salarii de doi lei.

    • Bai Tractoristule,constructiile de autostrazi au fost sabotate de Basescu si gasca lui,plus “cheile” si slugile plantate de ei in ultimii 10 ani,sabotate cu scopul de a stoarce ei “foloase” cu contractarile si “studiile” in viitor,asa cum au mai facut-o si in trecutul nu prea indepartat .Iar analfabetii nu au aparut peste noapte, din guvernarea Ponta, ci ei sunt produsele indelungatei domnii basiste “de dreapta” si a slugilor sale,idolii tai.Funeriu nu a fost omul lui Ponta si nu Ponta a inchis mii de scoli.Si acum ce vina are Ponta daca si tu ai trecut prin scoala ca gasca prin apa? Mereu dai vina pe altii.dar,foarte probabil, si pe taicatu care te-a lasat de capul tau?:))

 4. Dar live online cînd emiteţi? Azi dimineaţă nu s-a văzut nimic live! Cîte zile nu aveţi emisie live online pe site?

 5. Alegatorii ar trebui sa fie mai atenti la ALDE, o formatiune mica si serioasa. Esentele intotdeauna se gasesc in cantitati mici si tine de noi ca acestea sa fie mult mai mari.

Leave a Reply