In ultimele 3 luni, a iesit la suprafata mai mult ca oricand influenta toxica pe care fostul lider PDL Monica Macovei, azi europarlamentar o are asupra mecanismelor justitiei din Romania. Insusi Traian Basescu, personajul care i-a dat putere deplina si a girat toxicitatea Monicai Macovei, dupa 10 ani de distrugere in complicitate, recunoaste ca pupila lui se comporta ca un procuror comunist,

Mai mult decat atat, Consiliul Superior al Magistraturii a decis sa trimita o plangere la Parlamentul European pentru afirmatii intolerabile facute de Macovei la un post de televiziune care a sustinut regimul Basescu.

Macovei a declarat ca : “CSM este un fel de mafie a justitiei !”
Aceasta afirmatie incredibila venita din partea unui politician care trage sforile in Justitia romaneasca a generat reactia CSM. In sedinta din 17 martie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat ca afirmatiile, opiniile si aprecierile personale ale doamnei Monica Macovei, deputat in Parlamentul European si lider al unui partid politic, sunt de natura sa aduca o grava atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau. Totodata, Plenul Consiliului a hotarat sesizarea Parlamentului European cu privire la solutia adoptata in temeiul raportului intocmit de Inspectia Judiciara. Verificarile au fost efectuate de Inspectia Judiciara la solicitarea din data de 3 februarie 2016 a presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii.

Inspectia Judiciara a constatat ca prin afirmatiile lipsite de suport factual s-a urmarit acreditarea ideii potrivit careia Consiliul Superior al Magistraturii este o institutie nefunctionala, nociva, lipsita de responsabilitate in exercitarea atributiilor legale, in special in cadrul procedurilor de numire in functii a magistratilor, care escamoteaza derapajele profesionale ale magistratilor, neindeplinindu-si corespunzator rolul de instanta de judecata in domeniul disciplinar. In acelasi registru, au fost facute afirmatii denigratoare in legatura cu responsabilitatea si integritatea membrilor alesi ai Consiliului si fata de o parte importanta a magistratilor romani, fiind sustinuta ideea existentei in sistemul judiciar roman a foarte putini judecatori disciplinati, a unor judecatori corupti si incompetenti, precum si a unor procurori santajabili de catre factorul politic.

Plenul Consiliului a constatat ca afirmatiile doamnei Monica Macovei au depasit limitele admisibile ale discursului public politic si ale libertatii de exprimare si au adus o grava atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau”.

Data fiind reactia CSM si plangerea adresata Parlamentului European, intrebam si noi :

Cine e mafie, Monica Macovei?
Vasilica Danilet e Mafie?
Oana Haineala e Mafie?

 

De cand Macovei conduce direct sau indirect Justitia romaneasca prin mecanisme abuzive si netrasparente, in Romania s-a declansat un veritabil concurs : cine limiteaza mai repede si mai eficient drepturile omului.

Nu intamplator Monica Macovei a performat in doua regimuri ce au destui numitori comuni : Ceausescu si Basescu

Macovei are la activ si povestea dubioasa a miliardului de euro pentru noi echipamente de interceptare, turnatoriile permanente la Bruxelles impotriva Romaniei, folosirea MCV ca pe un ciomag politic intern, dorinta mentinerii MCV impotriva Romaniei, in ciuda opiniilor clar exprimate de primul ministru Dacian Ciolos si presedintele Klaus Iohannis ca MCV trebuie eliminat pentru Romania.
In acest context, europarlamentarul Victor Boştinaru i-a atras atenţia Preşedintelui Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), eurodeputatul laburist Claude Moraes, asupra faptului că declaraţiile Monicăi Macovei sunt incompatibile cu calitatea sa de membră în Comisia LIBE. Conform eurodeputatului Victor Boştinaru: „În contextul deciziei Curţii Constituţionale privind faptul că interceptarea suspecţilor nu respectă legea fundamentală, eurodeputata Monica Macovei a remis un comunicat de presă în care declară că: «Trebuie să găsim un echilibru între respectarea drepturilor omului şi reducerea criminalităţii. Într-o ţară în care criminalitatea este ridicată, drepturile omului nu pot fi exercitate pe deplin.» Ceea ce doamna Macovei afirmă într-un mod foarte clar, este faptul că există perioade când legile şi drepturile fundamentale ar trebui considerate perimate şi ar trebui date la o parte. Ori, chiar dacă Europa se confruntă cu ameninţări teroriste, probleme de securitate şi o criminalitate din ce în ce mai sofisticată, nu există niciun context în care aceste declaraţii, cu atât mai mult din partea unui membru al Comisiei LIBE, ar putea să fie acceptabile.  Ţinând cont de toate acestea, fac apel la dumneavoastră, domnule Preşedinte Moraes, să luaţi atitudine împotriva acestor poziţii total opuse valorilor noastre europene, standardelor şi practicilor noastre, pe care am jurat să le slujim şi să le protejăm.”

In concluzie :

MONICA MACOVEI ESTE CONSIDERATA LA BUCURESTI SI LA BRUXELLES UN PERSONAJ TOXIC PENTRU INDEPENDENTA JUSTITIEI, PRIN INFLUENTAREA SI AMENINTAREA ACESTEIA CU REPRESALII SI MECANISME POLITICE DUBIOASE!

8 COMMENTS

 1. 🙂 🙂 🙂 HOŢUL STRIGĂ HOŢIIIII!!!
  E o horodincă între ei şi un fel de care pe care doar să se scoată din ”rahatul” în care s-au băgat şi au băgat România în cei 26 ani de proastă democraţie avînd la bază analfabeţi cu hectare de diplome avizate de PDL-iştii ”ca cadre didactice”(emisiunea lui Ursu din seara asta-caz concret baronul puilor care a pus note în catalog la 256 studenţi şi tot profesorii reclamanţi a fost pedepsiţi de Livia Stanciu) aşa se practica în perioada comunistă cînd erau interese de partid !
  🙂 🙂 toţi amintiţi sunt în aceeaşi oală de brînză cu mucegai antic!
  🙂 Sunt prea plini de mucegai pentru a fi ‘consumaţi’!

 2. Auzim zi de zi exprimarea oricărui politician sau numit politic în funcţie dar aceeaşi exprimare o întîlnim şi la ocupantul principalului scaun şi funcţie a ţării: ”LUPTĂM CONTRA SISTEMULUI”!
  – Care sistem băieţi?
  – Sistemul Macovei, dar ea nu a fost şi este colega voastră cu care vă mîndreaţi cîndva? Nu voi aţi votat cu largă majoritate legile propuse de ea în defavoarea poporului şi a ţării?
  – Cel care vă strînge cu uşa privind furăciunile în vechimea voastră pe funcţia ocupată cîteva mandate pentru care v-aţi votat pensii nesimţite?
  – Cel care l-aţi format pe ascuns cînd aţi trecut legi tacite sau votate ca habarniştii încît mafia s-a înteţit în toate domeniile?
  – Cel în care sunteţi voi în complicitate cu nemernicii despre care voi politicienii şi numiţii politic în funcţii, hoţii şi escrocii vă plîngeţi?
  – Cel care ascultă intimitatea românilor prin votul vostru?
  – Cei de la INS care prin scriitură dau un număr de alegători provizoriu sau estimativ, de parcă populaţia acestei ţări e provizorie şi estimativă în ţară şi totul în scop electoral, dar niciodată numărul real al alegătorilor români?
  – Cel care dau cetăţenie unor oameni din altă ţară la o singură adresă(3000 oameni întrun apartament în Vaslui sau Iaşi sau Focşani şi în Bucureşti la o casă vai de mama ei 1500-2500 acte pentru oameni)
  – Care dintre ele, care sistem?
  Pentru marea masă a populaţiei voi politicienii şi tehno sunteţi sistemul distrugător alături de cei menţionaţi plus cei despre care urlaţi că au salarii peste 20 mii lei lunar, de parcă poporul le-a votat salariile şi bonusurile uriaşe, şi care distrugeţi împreună, totul în jur inclusiv viaţa omului!
  – Nu credeţi că aţi ajuns un colaps politicianist?
  – Nu simţiţi că v-aţi pierdut încrederea de sine?
  – Nu simţiţi că vocabularul şi umanizarea v-au părăsit de atîta aroganţă, mîndrie şi prostie?
  – Noaptea prin somn ori înjuraţi poporul, ori în creierul vostru se macină ideea ”doar noi şi numai noi” adică voi să aveţi şi să fiţi în toate?
  Nu fac referire doar la un politician, la un tehnocrat, la un ocupant de funcţie politic(principalul), la un numit politic sau doar la un partid politic, e valabil pentru absolut toţi vorbitorii în faţa camerelor de luat vederi şi la un microfon!

 3. “afirmatiile doamnei Monica Macovei au depasit limitele admisibile ale discursului public politic si ale libertatii de exprimare ”
  Superb! Deci libertarea de exprimare are si ea niste limite, nu? stabilite … de catre cine, cum?

  Nu, musiu, libertatea de exprimare e absoluta, altminteri nu e. Desigur, Primul Amendament nu e ceva cunoscut, aplicabil in Republica Sovietica Europeana Romania.
  Se poate spune ca si pe vremea lui nea nicu era o libertate de exprimare deplina, in cadrul limitelor stabilite, desigur. Acu e clar de ce aceste limite nu trebuie sa existe, nici macar pentru tanti Macovei? (care, tardiv, probabil ca are dreptate, dindu-si seama ce a creat)

 4. Ca sa vezi ce noutate, “CSM este un fel de mafie a justitiei !” De toxicitate se scapa prin D E C O N T A M I N A R E, dar la toate palierele!

Leave a Reply