Direcția Generală Antifraudă este un fel de Gardă Financiară mult mai mare, mult mai abuzivă, mult mai costisitoare, a declarat, joi, fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) Sebastian Bodu.

“Părerea mea este că sunt foarte abuzivi. Direcția Generală Antifraudă este un fel de Gardă Financiară mult mai mare, mult mai abuzivă, mult mai costisitoare, adică un organ care face exact ceea ce am încercat eu să desființez în conduita Gărzii Financiare atunci când am fost la ANAF, respectiv conduita abuzivă. Uitați-vă câte procese sunt în instanță! Uitați-vă câte se pierd din aceste procese în instanță!”, a spus Sebastian Bodu, la o conferință despre impactul fiscalității asupra mediului de afaceri.

El a subliniat că este un punct de vedere personal și că altcineva ar putea aprecia că este bine că avem un astfel de “megaorgan, de 5.000 de inspectori, plătiți cu câte 1.000 de euro în medie fiecare” și care dă amenzi la buticari.

Potrivit lui Bodu, nici directorii din ANAF nu doresc existența Direcției Antifraudă.

“Acum vreo șase luni am avut o treabă la cineva din ANAF și, când am ieșit din cabinet pe hol, la parter, dacă știți, în spate, este o masă mare, veche și erau vreo 10 directori din ANAF. Aveau un fel de ședință ad-hoc. Ne-am bucurat că ne-am văzut unii cu ceilalți și i-am întrebat cum văd ei lucrurile, cum a evoluat ANAF-ul. Ei mă întreabă: ‘Dar cum vedeți dumneavoastră, din afară?’ Eu le zic: ‘Dacă ar fi după mine, aș desființa Direcția Generală de Antifraudă Fiscală’. La care ei, în cor: ‘Și noi'”, a afirmat Bodu citat de Agerpes.

 

4 COMMENTS

  1. Pai cum !?! Cat au fost impotriva adversarilor lui Basescu toate institutiile astea erau necesare si isi faceau bine treaba,parca asa declara intr-o vreme.

  2. 🙂 ai rămas cu sechele cînd băsescu te-a scuipat din funcţia numită după ce începusei să faci ceva bun?

Leave a Reply