Marea Britanie ar putea fi mai sigură dacă decide să iasă din Uniunea Europeană, întrucât ar putea avea un control mai mare asupra imigraţiei, a declarat Richard Dearlove, fost şef al serviciilor de informaţii externe britanice MI6, relatează joi Reuters preluata de Agerpres.
   Afirmaţiile lui Dearlove, survenite la două zile după atacurile teroriste de la Bruxelles, contravin celor ale premierului britanic David Cameron care a susţinut că într-o lume tot mai instabilă Marea Britanie ar fi mai slabă şi mai nesigură dacă ţara ar ieşi din Marea Britanie.
   Atentatele comise marţi dimineaţă pe aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi în staţia de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puţin 31 de morţi şi circa 300 de răniţi.
   Şef al MI6 în perioada 1999-2004, Richard Dearlove a spus că în cazul părăsirii UE de către Marea Britanie (aşa-numitul Brexit) securitatea naţională a ţării ar putea avea foarte puţin de suferit.
   “Fie că eşti un european entuziast sau nu, adevărul despre Brexit dintr-o perspectivă a securităţii naţionale este că pentru Marea Britanie costul ar fi scăzut”, a scris Dearlove în revista Prospect.
   Atentatele comise marţi la Bruxelles au relansat dezbaterea internă din Marea Britanie referitoare la oportunitatea rămânerii ţării în forul comunitar european.
   De asemenea, fostul şef al MI6 a estimat că securitatea Uniunii Europene ar avea de pierdut dacă Marea Britanie decide să părăsească forul european. “Europa ar fi printre potenţialii perdanţi în ceea ce priveşte securitatea naţională”, a adăugat el.
   Premierul britanic David Cameron a lansat luna trecută campania pentru menţinerea ţării în UE, dar demersul se anunţă dificil. Există în continuare un număr important de alegători indecişi, dar şi un puternic curent eurosceptic în chiar rândurile partidului său conservator. De altfel, şase membri ai guvernului, precum şi Boris Johnson, popularul primar conservator al Londrei, au ales să militeze pentru ieşirea din UE

5 COMMENTS

 1. Ar fi un gest de lasitate din partea UK sa iasa din UE pe acest motiv dupa ce s-au umplut de musulmani ! Ar da apa la moara teroristilor si pana la urma si ei vor fi afectati . Europa numai unita si coordonata poate face fatza oricarei forme de atac terorist . Si mai cred ca Europa Unita nu trecea nici prin criza economica daca tarile industrializate nu-si transferau tehnologiile in China .

  • Karadzic mai traieste ? De cand cu lumea asta nebuna multi poate l-au uitat.
   Un personaj complex si neinteles in lumea asta globalizata si falimentara.
   A fost sau n-a fost un criminal, referindu-ma la perioada data ? El este criminalul “invins”, invingatorii nu se pun.

 2. Ce sa spun, fara Marea Britanie in UE n-o sa mai putem trai…ei sunt centrul Pamantului. Mare smekerie. In curand or sa fie Marele Pakistan anyway…

  Lasa ca nu pleaca nimeni din Europa, suntem aici nu ne trebuie super-organizatii conduse de un fuhrer care sa ne imparta banii, cotele de imigranti, decida referndumurile, CONTROL TICALOS pe justitie ca o avem mai rau ca pe vremea lui Stalin.
  Firmele private pot colabora bine merci pe criterii economice nu pe ce decid niste birocrati si politicieni de teapa lui Merkel, Hollande, Berlusconi, Sarkozi, marionetele sinistre olandeze etc etc

Leave a Reply