Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy este interogat miercuri de către judecători la Paris într-un dosar privind conturile sale de campanie, în timp ce trei responsabili ai campaniei au fost plasați în arest în cursul dimineții în cadrul unui alt dosar, relatează AFP.

Interogarea lui Sarkozy la un tribunal din Paris a fost amânată de mai multe ori. O sursă apropiată dosarului a declarat pentru AFP că Sarkozy trebuie să răspundă la întrebări în legătură cu penalitățile aplicate în cazul său după invalidarea conturilor sale de campanie pentru alegerile prezidențiale din 2012. Penalitățile au fost soluționate de către partidul său, Uniunea pentru o Mișcare Populară (UMP).

În acest dosar, fostul șef al UMP, Jean-François Copé, a fost inculpat la începutul lui februarie pentru ”abuz de încredere”, la încheierea a cinci ore de audieri în fața judecătorilor. Catherine Vautrin, care a fost trezorier al UMP, a fost inculpată pentru același cap de acuzare în decembrie 2014.

La originea acestui scandal s-a aflat respingerea de către Consiliul Constituțional a conturilor campaniei prezidențiale a lui Nicolas Sarkozy, din cauza depășirii plafonului de fonduri autorizat.

7 COMMENTS

 1. Bună fotografie! imaginea: stai liniştit că-mi vine şi mie rîndul, sau: lasă Sarkozy eu am coadă mai groasă ca a ta! nu-ţi fă griji.

  • Nu, prostule, ţi se arată scârba pe care o exprimă mimica lui Sarkozi atunci când jegul i se adresează cu mânile. Încearcă să pricepi ce înseamnă şi transmite o imagine, cerebel neted.

 2. So what? This is about Romania, not France! In fact, this is about “Romanica” – please see http://www.antena3.ro/romania/zi-mi-iohannis-cine-e-mai-postac-fostul-presedinte-deranjat-vizibil-de-reactia-lui-klaus-iohannis-288983.html – the name a moron, cheat, rogue, back-stabber, con man, scammer, blackleg, knave, shark, swindler, finagler, gawk, yobo and ilitterate ex-president elected two times by a quite great majority of stupid people attributes to his country.

 3. Please add “pile of shit” to the incomplete description I made to The Big Fart, the ex-[so-called]-president of Romania! Thank you a lot!

 4. Îi rog pe cititorii acestor rânduri, dar în primul rând pe domnul Preşedinte Sarkozy, să fiu iertat pentru scrierea incorectă a numelui fostului Preşedinte al Franţei în replica prin care l-am băgat – deocamdată doar – în seamă, la 17:52, pe prostul de Ovidiu.

 5. Am vazut ca la Basescu Traian mai figureaza doar 2-3 dosare.
  Dar cele legate de ALRO, dosarul Flota, dosarul “Casa din Mihaileanu” si dosarul “Spalarii de bani”, cu Casuneanu ??
  Intrebari pentru cineva care stie sa raspunda:
  – s-a emis MOTIVAREA inchiderii dosarului Flota ?
  -se mai poate deschide vreunul dintre acestea, considerate inchise ?
  – este oare posibil ca pentru Basescu Traian sa se fi stabilit in secret o alta imunitate pe care sa o aiba in continuare ?(Pare foarte sigur pe el)
  De ce intreb ? Pentru ca este evident ca, in afara de dosarul cu Gabriela Firea(si care cred ca se va CLASA in curand !), niciunul dintre dosarele despre care s-a facut atata caz nu se incepe vreo ancheta.

Leave a Reply