Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că participarea Turciei la centrele NATO care vor fi desfăşurate în România ar fi “de o importanţă aparte” pentru ţara noastră, iar Recep Erdogan a precizat că punctul de vedere al autorităţilor turce e “pozitiv” şi va fi transmis “cât mai repede cu putinţă”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după întâlnirea cu omologul turc, Recep Erdogan, că două dintre temele principale de dialog au privit securitatea în regiune şi cooperarea economică.

“Convingerea noastră comună este aceea că o regiune sigură şi prosperă este în beneficiul ambelor state şi al cetăţenilor noştri”, a afirmat Iohannis.

Şeful statului a precizat că au analizat stadiul implementării planului de acţiune al Alianţei Nord-Atlantice pentru creşterea capacităţii operaţionale, context în care i-a transmis omologului de la Ankara că participarea Turciei la structurile de comandă şi control NATO care vor desfăşurate pe teritoriul României ar fi “de o importanţă aparte în ţara noastră”.

“Referitor la crearea acestor centre de comandă în cadrul NATO în România, noi vom acorda sprijinul necesar după discuţiile care vor avea loc la MAE, la MapN, şi punctul nostru de vedere este unul pozitiv şi vom transmite cât mai repede cu putinţă răspunsul nostru”, a precizat, la rândul său, preşedintele turc.

Recep Erdogan a mai subliniat că solidaritatea dintre România şi Turcia se manifestă pe mai multe planuri, inclusiv militar. “Suntem împreună în cadrul NATO, iar colaborarea noastră din cadrul Alianţei se bazează pe solidaritatea dintre noi care va continua în mod hotărât şi în viitor”, a spus Erdogan.

5 COMMENTS

  1. Ce nu ne spune articolul este ca americanii au sprijinit adversarii lui Erdogan in campania electorala pe fata – amestecandu-se grosolan cu fonduri si propaganda colonialista impotriva acestuia .
    SUA au sprijinit si miscarile de tip Primavara Araba din Turcia .
    Erdogan a inteles ca americanii nu-l iubesc dar acum ca a Johannis are nevoie de o buna relatie cu Turcia data fiind situatia din Ucraina

    • Prin presa noastra,acum un an, scria ca acest Erdogan,care atunci era premier,i-a suparat pe americani pentru ca a incalcat embargoul cu Iranul,cumparand petrol mai ieftin de la acesta,Erdogan le-a spus ca embargourile nu tin de foame si ca oricum embargoul avantajeaza China care cumpara masiv, de la Iran, petrol ieftin.Si dupa aceea justitia lor turca si ” independenta” s-a pus pe cautat nod in papura fiului lui Erdogan.Drept urmare turcii,care sunt mai putin naivi decat romanii,l-au ales pe Erdogan presedinte,ca sa se stie o treaba.La noi se aleg aia care se supara ca nu se taie mai multa padure.

  2. Părerea mea: mai bine şi-ar rezolva problemele din ţara lui apoi să se arunce cu gura în promisiuni. Şi încă ceva, băse l-a luat ca exemplu şi anume: s-a instalat întrun palat departe de ochii lumii şi totodată păzit să nu fie deranjat de nicio muscă, poporul fiind cam permanent în stradă!

Leave a Reply