Eroinele SMURD de la Constanta : medicul Laura Vizireanu (stinga) si asistentul medical Gabriela Camelia Harton. Fotografie din timpul misiunii medicale de Craciun – Decembrie 2013. Dumnezeu sa le odihneasca!

image

23 COMMENTS

 1. Cand tara este praf, a trai in ea reprezinta un pericol. Pacat de vietile astea pierdute in van.

 2. Mare pacat de tineretea victimelor ! Mare durere in familiile lor ! Dumnezu sa le odihneasca , in pace !

 3. oare SMURDU-ul e asa infailibil cum il credem?accidentul din apuseni,cel de azi de la constanta..dau impresia de amatorism

 4. Dumnezeu sa le odihneasca ! Multele si marile autoritati din Constanta nu aveau nimic pregătit să intervină în caz de ceva.Când mor cu zile nişte eroi parcă nu poţi să nu-ţi aminteşti ce desfăşurări de forţe au loc vara atunci când Mazăre defilează în acele kitschuri de care alegorice.Ca pe vremea lui Ceauşescu înainte de defilarea de 23 August,se fac pregătiri şi repetiţii cu 48 de ore înainte,toate instituţiile Statului prezente pe traseu,SMURD,Pompieri,Poliţie Rutieră,toţi lucrătorii de Salubritate uită de Constanţa şi sînt aduşi în Mamaia să-i facă Faraonului o Staţiune bună de primit oaspeţi…Pe banii cui ? Iar când ai nevoie de o mmarata de şalupă cu minime dotări pt salvare nu o ai ? Dai atunci din colţ în colţ găsind scuze aruncând vîna tot pe cei morţi ? Cand e vorba sa-ti promovezi imaginea megalomanica imbracata in prost gust si nesimtire atunci se poate,cand e vorba sa salvezi niste vieti atunci ” mortii sint de vina”….Nimeni nu va pati nimic asta imi este clar…. Ce ţară de KKT !

  • Da,Tarzane,Mazare este de vina ca nu statea la mal in salupa sa astepte sa cada careva in lac,in luna decembrie.

 5. …posibil ca acesta să fie planul pentru distrugerea a tot şi toate!!! Mă gîndesc că doar aşa se pot elimina profesioniştii, oamenii care mai vor să facă ceva pentru ţară, pentru poporul făcut harachiri de politicienii, perindaţii de 25 de ani de zile!!! Se poate spune cu certitudine, că,,amînă Doamne boala, pînă vine toamna”, mai corect: uşor uşor se duce totul de rîpă, marile puteri îşi îndeplinesc misiunea, care vrea să înţeleagă ceea ce spun, înţelege, care nu, nu! …să nu mai dăm vina pe unii care nu au nicio legătură, unii care sunt hărţuiţi permanent, cei care nu recunosc adevărul sunt vinovaţii pentru tot ce se întîmplă, vezi: totul se vinde la cel puţin mîna a doua, cu predestinaţii forţate fără licitaţii, de fapt, totul, inclusiv viaţa omului a devenit o afacere mondială, nu numai bogăţiile din subsolurile ţărilor ochite pro distrugere, vezi Chevron care a părăsit Ukraina şi vor pleca toate din acea zonă că nu le prezintă nimeni garanţie şi stabilitate ca în Românica noastră, unde totul se bagă în forţă fără niciun referendum!!! SĂ LE FIE ŢĂRÎNA UŞOARĂ!

 6. Pacat de cei decedati dar, lasand tragedia la o parte, cred ca se poate pune o intrebare totusi. Daca misiunea de aducere a unui pacient de la Tulcea la Spitalul judetean Constanta se incheiase si baza SMURD este la Tuzla de ce s-au deplasat medicul si asistenta cu elicopterul la aeroportul Kogalniceanu pentru alimentarea cu carburant? Nu puteau merge pilotii singuri sa alimenteze iar cele doua sa fie preluate de o ambulanta SMURD care mai mult ca sigur exista la SJ Constanta si sa se duca in baza?

   • Nu pun la indoiala procedurile domnule Tudor. Puneam o intrebare pe care a pus-o de fapt si logodnicul asistentei decedate. Oare de ce nu au ramas la sol cadrele medicale daca elicopterul se deplasa pentru alimentare pe alt aeroport decat cel in care isi aveau baza iar misiunea lor fusese indeplinita? Sunt totusi procedurile isi au rostul lor mai ales in domeniul preventiei.

   • pai aceleasi proceduri care sunt si pe la ISU…gen..
    1 om suna la 112 si zice…”un elicopter s-a prabusit in LACUL Sutghiol” ..deci pana aici e clal ..nu ? lacul ..apa.
    aia de la 112 suna mai departe la ISU si le transmite cica informatia.
    Rezultatul …ISU vine la fata locului fara nici o barca.
    Mai departe…ajunge o barca dupa un timp…dar nu merge motorul.
    BAAAA sunteti neeeebuni ?!
    Ce rahat de proceduri vorbim aici?!

   • PS: Dar daca nu putem pune la indoiala procedurile atunci nu inteleg de ce se incearca iar sa se arunce vina asupra celor care au intervenit dupa accident? Nu inteleg de ce se incearca iar gasirea de vinovati cand de data sta era clar ca, avand in vedere conditiile si locul tragediei, erau sanse minime daca nu chiar inexistente sa poata fi salvat cineva. Avea mare dreptate domnul Arafat cand ruga pe toata lumea sa nu mai comenteze si sa puna intrebari, sa I alse sa isi faca treaba pana la capat adica sa gaseasca trupurile victimelor dupa care sa se inceapa discutiile despre cauzele care au generat aceasta tragedie si de ce nu sa se corecteze ceea ce a facut posibila producerea tragediei. Iar aici sincer sa fiu trebuie umblat si la procedurile celor de la SMURD in special la cele ce prevad momentele in care elicopterele sa se deplaseze si cu personal medical la bord. Nu cred ca e cazul pentru realimentare. Sunt expusi suficient de mult in timpul misiunilor si sa nu uitam un lucru. Orice zbor reprezinta un risc.

 7. AVEM DESTUI!
  Avem destui EROI in viata
  Avem si destui EROI ce au plecat la ceruri! Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!
  Avem din pacate si multi, prea multi “SPECIALISTI IN DATUL CU PAREREA”, realizatori sau comentatori in emisiuni tv precum la “Re…. tv”, chiar si Ro… tv. Doamne, cate enormitati pot debita, numai sa se incadreze in politica postului! Noroc ca la cei din urma exista un fost pilot militar romano-american, fost…le Antena 3 care, de la Londra i-a adus putin cate putin cu picioarele pe pamant. Am fost pilot militar pe avioane de lupta si scoala, si 19 ani – instructor de zbor pe avioane reactive la SAFA Boboc si am vazut multe….! Multi din cei care si eu am contribuit la formarea lor ca piloti, sunt fosti sau actuali Comandanti de Flotila, sau piloti de baza la Tarom sau alte Companii Aeriene si sunt mandru de asta. N-am indraznit nici-odata sa-mi dau cu parerea dacat atunci cand am fost “in tema” cu evenimentul(evenimentele). De 10 ani sunt titularul unei “pensii nesimtite”, vorba unor fosti PDL-isti, actuali PNL-isti. Am incercat sa apelez la persoane si institutii abilitate in opinia mea, sa se faca demersuri legale pentru a putea contribui cu 2% din impozitul pe pensie la institutii precum “Fundatia pentru SMURD”. Mi s-a comunicat ca legea prevede doar posibilitatea de a vira 2% din impozitul pe “VENIT”, ori prnsia nu e considerata “VENIT”!!??!! Va rog, domnule Tudor, poate reusiti dumneavoastra sa adiceti in atentia celor abilitati situatia expusa de mine.
  In speranta ca nu am ocupat prea mult din timpul dvs, va salut cu respect,

 8. …CRED CĂ AR TREBUI SĂ SE ÎNFIINŢEZE O ŞCOALĂ ÎN CARE SĂ SE PREDEA DOAR ORE CU SPECIFICAŢIE: BUN SIMŢ, OMENIE, ARMONIE, AJUTORAREA APROAPELUI, TOTUL PENTRU BINELE PROPRIULUI POPOR ŞI ŢARĂ, PENTRU SCHIMBAREA MENTALITĂŢII DIN AUTODISTRUGERE ÎN PERFORMANŢĂ POZITIVĂ, CREŞTEREA OMENIEI ŞI BUNULUI SIMŢ. rESTUL, TOT CE E RĂU TREBUIESC ELIMINATE ŞI ELIMINAŢI ABSOLUT TOŢI DIN FUNCŢII, NU CONTEAZĂ STUDIILE(DIPLOME LA HECTAR PENTRU FAIMA PROPRIE), TREBUIE ELIMINAŢI TOŢI NEPROFESIONIŞTII, URÎŢII CARE FAC RĂU SOCIETĂŢII DEJE BOLNAVE DE ATÎTEA RĂUTĂŢI!!! CÎT MAI RAPID CU PUTINŢĂĂĂĂ !!! TOŢI SĂ FIE TRAŞI LA RĂSPUNDERE PRIVIND INEFICIENŢA LA LOCUL DE MUNCĂĂĂ!!!

 9. O mare pierdere, Dumnezeu sa-i odihneasca. Poate ca asemenea accidente dau de gandit si in echipele de interventie ar trebui incluse si persoane specializate in functie de locul accidentului: pe uscat si pompieri, iar la apa personal dotat cu echipament si mijloace adecvate.

 10. Observ cateva comentarii ”apocaliptice” . Cuvinte gen “infailibil, tara este praf” si altele mi se par deplasate. Altii pun sub semnul intrebarii calitatea aparatului de zbor sau functionalitatea acestuia, ca vezi Doamne in ultima vreme au cazut mai multe elicoptere.
  Cel mai indicat este sa asteptam primele rezultate ale anchetei. Cel mai grav este ca s-au pierdut 4 vieti, tineri, profesionisti, gata oricand pentru interventii dificile.
  Dumnezeu sa-i odihnesca in pace.

  • ma tem ca tara chiar este praf dar din motive tactice nu se spune.Ce o sa spuna ancheta? niste falsuri ca si la BAlotesti , in Apuseni etc.
   NU cred in anchetele facute in Romania; nici in justitie nici in politie ….Numai Dumnezeu mai e o speranta…daca meritam…

  • tara e praf dar probabil ca nu se spune ca sa nu intram in panica …precum pe Titanic…sau pentru ca nu mai e nici unul nesantajabil.Oricum tot grav e …

Leave a Reply