foto wall

Pilotul elicopterului SMURD care s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, lucra în Ministerul Afacerilor Interne de 10 ani şi avea 2.900 de ore de zbor, iar copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, avea 1.600 de ore de zbor şi era angajat în MAI de şapte ani.

Comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu şi asistenta medicală Gabriela Camelia Harton şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii, luni, în lacul Siutghiol din judetul Constanta, a elicopterului SMURD, de tip EC 135, cu care se întorceau dintr-o misiune aeromedicală, după ce au transportat un pacient la Spitalul Judetean Constanta.

Pilotul elicopterului, comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, avea 47 de ani, era căsătorit şi avea un copil. El era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 ani şi absolvise Scoala Militară în urmă cu 23 de ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135, potrivit MAI.

Catuneanu

Copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, avea 42 ani, era căsătorit şi avea un copil minor. Copilotul avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135, era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de şapte ani si absolvise cursurile Scolii Militare în urmă cu 18 ani.

Medicul Laura Vizireanu, de la SMURD Constanta, avea 39 de ani, iar asistenta medicală, Gabriela Camelia Harton, 38 de ani si lucra în cadrul SMURD din anul 2008.

 

30 COMMENTS

 1. .După CJ Constanţa,SMURD,MI şi MS acum intră în joc şi Agenţia de Salvare pe Mare arondată la 112 care le da peste bot la toţi ceilalţi împiedicaţi spunând că dacă erau anunţaţi interveneau în max.10 minute ei având o şalupă pe lac chiar dacă erau “maritimi” ! Incompetenţa,nepăsare,lipsa de coordonare şi tot ce doriţi la instituţiile locale.Banii în schimb cheltuiţi pe aiureli.Eu contribuabil nu ştiu unde se duce banul pe care Statul mi-l opreşte doar am vaga senzaţie că după ce fură toţi burtoşii până li se apleacă şi îşi mai pune şi Mazăre pene pe cap mai rămân şi câţiva ca să se facă un PUNCT PERMANENT de Intervenţie pt Situaţii de Urgenţă care să cuprindă toată zona de coasta Mamaia suprapopulata si supracirculata in care pot aparea oricand evenimente tragice.Măcar o şalupă echipată standard inclusiv pt intervenţii pe timp de noapte şi un om calificat care să facă primele operaţiuni de salvare,nu vb de intervenţiile ulterioare când de frică televiziunilor vin toţi acolo să bage capul în cadru.Băsescu a fost un ticălos dar ăştia de 4 ani put de incompetenţă vecină uneori cu ticăloşia.Iar dupa ce pierd alegerile dau vina pe tinerii de pe FB sau pe cei ce muncesc cu adevarat in strainatate spunand ca-s rupti de realitatile din Romania…Incredibil !!!

 2. Oameni tineri , oameni cu pregatire si cu experienta , a caror viata a fost la mina incompetentei cu luciu , din institutiile mostenite de la “portocalii” . Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe acesti oameni valorosi si sa aline durerea din familiile lor ! Eu cred ca in toate institutiile statului ar fi necesare examene de competenta a tuturor salariatilor , pentru ca in cei zece ani de “ciuma” au fost dati afara oamenii calificati si au fost inlocuiti cu “blonde” si “puisori de bani-gata”. Din cauza acestor impostori care au umplut institutiile statului se intimpla nenorociri si abuzuri , care afecteaza multi romani .

 3. în două luni și patru zile de la accidentul aviatic din Apuseni, Ponta a înființat un nou Departament pentru situații de urgență (DSU) în Ministerul de Interne și o Comisie interministerială pentru suport tehnic (CIMST). Atît DSU, cît și CIMST, sînt conduse de Raed Arafat, prin decizie a premierului Ponta. Și atît DSU, cît și CIMST au ca atribuții acordarea “primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență”, inclusiv cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), coordonat de Arafat, secretar de stat la Interne.

  Aseară, însă, pe lacul Siutghiol, la cîțiva metri de o stradă asfaltată pe care se putea ajunge pînă în buza lacului cu ambulanțe, mașini de pompieri etc., Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), Comisia interministerială pentru suport tehnic (CIMST) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU),ce au facut ? Vinovati pt tragedia din Apuseni s-au gasit ? Acum cine trebuia sa-i salveze si de ce n-au facut-o ? PENTRU CA IN ROMANIA NIMENI NU RASPUNDE PENTRU NERESPECTAREA LEGILOR.SE INTAMPLA ZILNIC TRAGEDII IN ROMANIA DIN CAUZA NERESPECTARII SARCINILOR DE SERVICIU.PENTRU PONTA SI DRAGNEA SA SE PLIMBE CU BARCA PRIN APA DE 20 CM SE POATE. ASTA E ROMANIA,FITI MANDRI CA SUNTETI ROMANI.

 4. E groasa daca Ponta s-a lepadat de doctorat chiar acum!!! Vrea sa acopere incompetenta criminala a oamenilor din subordine cu alte subiecte controversate.

  Sistemul condus de prim-ministrul Ponta are deja pe constiinta viata oamenilor pieriti in cele doua accidente aviatice, Apuseni si Sutghiol. N-au fost in stare sa ii salveze! Parca zicea ca va analiza situatia si va remedia disfunctiile sistemului??? Pana data viitoare … cand va fi iarasi prea tarziu.

 5. Acest elicopter a avut flotoare, care înseamnă că poate sta la suprafața apei. Eu le-am cumpărat. Are troliu ca să poate să te scoată din apă, are două MOTOARE.Întrebați-l pe domnul Arafat unde sunt flotoarele”, a mai spus Nicușor Constantinescu. “Dom’ne, vă dați seama că, dacă avea flotoare, echipajul venea pe apă direct la cafenea? Astăzi beam cafeaua cu echipajul SMURD. Cine a tăiat flotoarele să răspundă”, a mai spus Nicușor Constantinescu.
  Raed Arafat nu a vrut să comenteze aceste acuzații și a spus că așteaptă o reacție oficială a Ministerului de Interne privind maniera în care s-a produs accidentul.
  “Astăzi nu era nimeni mort, dacă avea flotoare, nu murea nimeni. Cât a fost la Consiliul Județean nu a murit nimeni. Este răspunderea SMURD în fața legii și în fața lui Dumnezeu. E o minciună că aceste flotoare ar fi îngreunat elicopterul. Ele sunt fixe, nu se scot și se pun când vrem. Cineva l-a tăiat”, a mai spus Nicușor Constantinescu.
  -….cum este oameni buni ?….

 6. Off-topic: (Sa le fie tarana usoara!)

  Victor Ponta renunță la titlul de Doctor

  Motto: “Probabil I-au pus aia de la Bruxelles conditie, daca vrea sa ramana pe postul de prim-ministru!”

  Victor Ponta a postat marți pe contul de Facebook o scrisoare în care anunță că renunță la titlul de doctor în drept. Titlul a dat naștere în 2012 unei ample controverse, întrucât premierul a fost acuzat că a plagiat. Victor Ponta a negat însă constant aceste acuzații. Acum spune că trebuia să renunțe la titlu mai demult și își anunță intenția de a se înscrie la un nou titlu de doctorat.

  „Am trimis astăzi o scrisoare către rectoratul Universității București:

  Stimate Domnule Rector,
  Vă scriu pentru a vă notifica renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București.

  Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credință în argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.

  După ce voi părăsi viața politică îmi doresc să inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment.

  Domeniul Educației este unul fundamental și esențial nu doar pentru activitatea Guvernului ci și pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educației și Cercetării și îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică.

  Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultății de Drept a Universității București reprezintă o amintire excepțională și regret nespus dacă discuțiile apărute după momentul preluării funcției de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituții pe care o iubesc la fel de mult ca toți ceilalți absolvenți ai săi!

  Pentru toate aceste argumente, vă rog să luați act, domnule Rector, de decizia mea de a renunța la titlul de doctor în drept.

  Cu stimă,
  Victor Ponta

  București, 16 decembrie 2014. În atenția Rectorului Universității București, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru

  Sursa: https://ro.stiri.yahoo.com/victor-ponta-renun%C8%9B%C4%83-la-titlul-doctor-105434290.html

 7. Reprezentanţii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) spun că dacă ar fi fost anunţaţi despre prăbuşirea elicopterului SMURD ar fi putut ajunge la locul tragediei în cel mult zece minute, pentru că aveau o şalupă pe lacul Siutghiol, în apropierea locului tragediei…..”Suntem arondaţi la serviciul de urgenţă 112, dar pe parte maritimă, prin Centrul Maritim de Coordonare. Dacă 112 ne-ar fi anunţat pe noi, în 5, maxim 10 minute, eram în zonă. Dar noi nu am fost anunţaţi. Nimeni nu şi-a imaginat că noi, fiind agenţie de salvare pe mare, avem o şalupă şi pe lac. (…) De unde se afla şalupa, puteam ajunge în maximum 10 minute în zonă”, a mai spus Iulian Creţu, precizând că imediat după ce a aflat despre accident a sunat la Căpitănia Mamaia, dar nu i-a răspuns nimeni. ….la asa ceva nu ai ce sa mai comentezi….

 8. ISU cu barca dezumflata si fara cheie la motor? Asta e Romania! Strigatele disperate “Ajutor, Ajutor, nu mai rezistam!” si ISU vine cu masina fara barca, apoi cu barca fara motor?

  Astia nu au asemenea exercitii in program? Nu s-au pregatit niciodata pentru asa ceva? In Romania, intotdeauna suntem luati prin surprindere, niciodata pregatiti!

  Cineva trebuie sa plateasca!

 9. Oare cat va mai trece pana cand se va putea interveni la timp pentru salvarea vietilor?
  1. Poate telefonistele de la 112 nu sunt ceea ce ar trebui sa fie. Ma gandesc ca acel serviciu de salvare pe mare nu a fost anuntat. Daca or fi ca cele de pe timpul lui Ceausescu care iti dadeau interior 401 cand tu cerusesi 104, este clar.
  2. Este atat de greu sa se faca niste norme pentru diferite situatii? De ex. daca a avut loc un accident pe mare, se activeaza serviciile x, y, z; daca a avut loc pe sosea w, q, v si asa mai departe. daca s-a anuntat rapid, de ce nu au venit salu[pe, barci cu motor functional, scafandri, elicoptere cu scafandri care se puteau lansa din aer? sau astea sunt doar demonstratii pentru spectacol?

 10. Dumnezeu sa-i odihneasca.
  Nu cunosc procedurile in cazul accidentelor pe apa, am lucrat intr-un serviciu de urgenta dar nu inteleg de ce timpul 1 nu este elicopterul de salvare.
  De ce a sosit la fata locului intai salvarea, apoi pompierii, apoi barca, apoi elicopterul.
  Nu poti sa intervii pe mare sau alta apa, intr-un minim timp ( e vorba de inec,deci cateva minute) fara un elicopter dotat pentru salvari multiple, gata intotdeauna pentru misiuni.

 11. dupa crimmele din Apuseni avem inca o reusita de rasunet a sistemului isu-112. Pescarii care au ajuns primii la victime sunt de vina cu siguranta. Sa fie arestati, bagati in puscarie si infierati iar ieroii de la isu sa fie decorati, premiati si avansati in grad pentru merite deosebite la orientarea in coordonatele spatiu-timp.

  Batista pe tambal la fel ca la crimele din Apuseni asta o sa se intimple.

  E bine ca in timpul asta tov ponta a umplut guvernul cu securisti si puiuti de securisti.

 12. Nici pic de respect nu are fostul de la consiliul judeţean:nicuşor constantinescu! Nenorocitul s-a operat în afara ţării, din respect faţă de medicina românească, dacă era OM cu adevărat, din start trebuia să dea acel elicopter smurdului, nu să facă acum scandal!!! …şi cică e bolnav! dar are gura mare pentru scandal!!!incredibil!!! mai ceva ca un,,cocalar” ACEŞTI INDIVIZI NU AU CE CĂUTA ÎN POLITICĂĂĂĂ!!! NU NE REPREZINTĂĂĂĂ!!! AU FĂCUT ORICE CA SĂ RĂMÎNĂ PE SCAUNE!!! CE A FĂCUT ACEST INDIVID PENTRU SMURD??? DOAR SCANDAL DE 25 DE ANI DE ZILE ŞI PUNCT.

 13. aia dupa mal n-au luat o barca o pluta un zepelin ceva sa-i scoata din apa pe amaratii ce au srrigat juma de ora dupa ajutor.asteptau ajutoare de la statul bashit.care au venitr dupa 1 ora.si aia incompetenti.
  vezi,asta e morala..mamaliga e bashita.

  asta e mostenirea lkui basau,neimplicarea,lasitatea,prostia,incompetenta,lasa-ma sa te las timpu trece lefa de 2bani merge.
  si-au luat rumanii tara inapoi?doamne asa ibecilitate doar in filmele cu prosti mai vezi! schimbare!
  cxe schimbare ma frate?sunt niste rebuturi scarboase altfel nu aveau rumanii 40 ani un saf da stat cu numele bashescu

 14. chiar nu ti-a trecut prin cap dupa vorbele martorilor,de ce dracu n-au luat o barca la intamplare sa mearga dupa ei si au asteptat ascultand strigatele alora de ajutor,ca la film, 40 de minute pana au venit alde flocea salvatoru’?

  • asata este capitalismul.asta este epoca bashescu.fiecare cu a ma-si.basau daca era prins in palat la un incendiu crezi ca nu arunca in foc toaqta familia ca sa calce poea ea si sa scape el?daaa,asa facea superbul basau,asa face.asta este si rumania.dupa chipul si asemaneaerea acestui rahat,fiindca asta e cel mai simplu a face.sa fii ticalos si las.

 15. *REAŢI AI NAIBII DE ,,MAMUŢI” POLITICI, AŢI TRANSFORMAT ŢARA ŞI POPORUL ÎN REFERATA, RAPOARTE, NUMERE, CODURI, NEPROFESIONISM PROPULSAT ÎN FUNCŢII, AŢI DEVALIZAT ŢARA ŞI BUGETELE TUTUROR INSTITUŢIILOR DE 25 DE ANI DE ZILE! PERINDAŢILOR!!!TOŢI TREBUIE SĂ DAŢI CU SUBSEMNATUL ÎN FAŢA JUSTIŢIEI ŞI SĂ PLĂTIŢI DIN BUZUNARELE VOASTRE CU VÎRF ŞI ÎNDESAT,,ORDINARILOR”!!! ,,dacă mai există şi se mai practică justiţia reală”!!! Bă,,scîrbelor” orice nenorocire cauzată de voi de 25 de ani de zile, o declaraţi accident!!! Bă, unde sunt banii din sănătate, educaţie, din tot ce a fost instituţie bugetară rămasă din timpul comunismului??? Mă întreb, de fapt, de mult timp întreb: Ce faceţi voi cu ţara asta şi cu poporul român în caz de război??? Bă,,nenorociţilor” nu vă e ruşine cu voi??? Nu vă e ruşine de voi??? Atîta minciună şi manipulare, hoţie şi excrocherii de 25 de ani de zile, nu v-aţi săturat de felul în care vă prezentaţi şi manifestaţi??? Bă,,ordinarilor” urlă omul cît poate să fie salvat şi pe voi vă doare-n c.r de 25 de ani de zile ??? Bă,,nemernicilor” au rămas copii fără un părinte tocmai cînd avea mai multă nevoie!!! …nu v-ar răbda pămîntul!!!…(scuze Radu, dar nu merită altfel)

 16. Cine ne omoara Romanii? Tara nu este in razboi chipurile, si totusi este! Mor militarii acasa, mor pilotii acasa, mor doctorii acasa, nu pe front. Moartea este semanata precum graul de-alungul si de-a latul tarii. Se moare mental, se moare sufleteste, se moare fizic. Ne mor eroii, ne mor aparatorii, ne mor salvatorii. Sau sunt doar victime colaterale?! Se pare ca palestinianul Arafat trebuie compromis si indepartat astfel, daca nu s-a putut altfel. Nu place noilor stapani cumva?!

  • Am o intrebare: S-a facut o expertiza medico-legala, absolut obligatorie in astfel de situatii? De ce-i inmormanteaza asa pe fuga?!

 17. si 992000 de ore de zbor putea sa aiba aici e tara lu’ peshte bashit.nici o sansa frate.statul e o basina sparta iar populatia e …un mehlem

 18. Este grav ca inca odata institutiile statului (de sub conducerea premierului ROMANIEI) nu-si fac datoria cum se cuvine( asa cum ar fi trebuit sa decurga atunci cand operatiunile de salvare ar fi fost coordonate dupa niste norme/principii/reguli care nici pana acum…vedem ca nu sunt INSTITUITE sau INCA nu functioneaza in practica!!!).
  Pacat de moartea unor oameni nevinovati care ar fi putut sa fie salvati cu usurinta(acum ca ponta a renuntat la diploma de doctorat si a revenit printre muritori/oameni normali…poate se vor rezolva/reglementa si aceste probleme).
  Dar aceste victime vor fi insignifiante/foatre putine pe langa victimele ce vor fi facute/produse de urmarile dezastruoase ale …DEFRISARILE PADURILOR ROMANIEI(inundati/inzapeziri catastrofale ; poluarea apei,mediului si proliferarea bolilor canceroase ; seceta si desertificarea anumitor zone din ROMANIA ; scaderea productiei agricole ..etc,etc).
  Oare in afara de dnul acad.DINU GIURESCU nu mai este in ROMANIA un singur om cu scaun la cap(si cu putere de influenta/decizie) care sa ne scape de CEL MAI MARE DEZASTRU AL ROMANIEI din secolul XXI si anume DEFRISARE/DISTRUGEREA PADURILOR ROMANIEI ????.Se vede ca nu !!.

 19. Oare să plece Omul fără răzbunare pentru o mare ofensă? Suntem în aceeași situație, aceleași personaje: Cine trebuie să plece, ministrul sau secretarul de stat? Ghici ghicitoarea mea! Pentru asta merită chiar și o prăbușire provocată (aparatul a fost realimentat !!!).
  P.S.: Dle Radu Tudor, m-ați apostrofat cândva pentru Crin Antonescu, când se autodesființa, iar dvs (presa) dădeați în el. Acum Ponta îl urmează întocmai: renunță la doctorat și sugerează retragerea din politică. Ce spuneți?
  P.S.bis: Antena 3 ar trebui să studieze mai bine imaginile cu strigătele după ajutor. Nu seamănă cu cele de la revoluție: Nu mai trageți! și focul înceta…?

 20. Va pun eu cine sunt de vina pentru acest incident:Traian Basescu si Monica Macovei…ba chiar si Klaus Iohanis.
  Regimul Ponta pe care postul de televiune antenna 3 il sustine,nu are nici o vina.

 21. Incredibil!…şi mai urlă în gura mare că România este stat de drept !!! după ce ţi-au făcut mendrele fiecare perindat de 25 de ani la guvernare, pentru buzunarul personal!!! Ce mama naibii mai căutaţi la conducerea ţării!!! În funcţii şi plătiţi en-gros plus beneficii şi facilităţi cum vă convine!!! http://jurnalul.ro/editorial/ne-am-luat-tara-inapoi-o-parascovenie-682520.html
  Acum, hai că-i bună şi asta, după ce Dl. Arafat a reuşit cu greu să formeze şi să menţină SMURD-ul, numai dumnealui ştie cum şi prin ce a trecut, aruncaţi totul voi politicienii, tot pe Dl. Arafat şi SMURD!!! Bă,,nesimţiţilor”, SMURD-ul face legea în parlament??? SMURD-ul vă ţine legaţi la gură şi la mîini ca să nu faceţi o lege reală, corectă, fără nicio problemă??? Dacă aş fi în locul celor de la SMURD, nu v-aş salva de la boală, nu meritaţi hienelor politice, voi, perindaţii de 25 de ani de zile la guverne, voi perindaţilor care aţi secătuit bugetul ţării şi al tuturor instituţiilor eficiente prin faptul că v-aţi băgat ,hoiturile” peste tot ca să încasaţi venituri nemuncite!!! Cred că ar fi eficient o petiţie prin care să vă interzică tratamentul în străinătate, că doar avem specialişti destui în ţară,,nemernicilor”!!! Ce şi cît respect acordaţi voi perindaţilor de 25 de ani de zile,,scăunarilor”, celor din sănătate, SMURD plus restul??? …în afară de afacerile personale pe medicamente(listele impuse medicilor) pentru buzunarele voastre prin interpuşi, nu vă interesează nimic concret!!! Ar fi mult mai bine să se facă o lună de zile emisiuni tv care să arate exactşi să explice profesioniştii în ce hal aţi dus ţara, apoi să fie alegeri, să vedem dacă şi cîţi vor mai merge la vot, conştienţi că perioada de 25 de ani după ce i-aţi ucis pe ceauşeşti *89 a fost doar distrugere, vînzare în scop personal, afaceri şi interese pro străini şi buzunarele voastre-sacii uriaşi de popă ,,prost”, de fiecare dată se rotunjeau, respectiv, umpleau, altfel, nu se explică conturile voastre uriaşe, proprietăţile(apartamente de lux, case, vile, terenuri), plus bijuteriile şi tablourile(cine ştie cum şi de unde le-aţi primit)!!! Vinovaţi de tot, absolut tot ce se întîmplă în ţară, sunteţi doar voi politicienii, mincinoşii, hoţii fără scrupule, cerşetorii /cumpărătorii de voturi contra minciuni!!! Poporul trăind cu speranţa că vă veţi schimba şi veţi schimba totul spre bine, au votat cu speranţa de mai bine, nu cred că alegătorul s-a gîndit o secundă, că voi politicienii/perindaţii la guverne de 25 de ani de zile, o să distrugeţi şi o să vindeţi totul !!! Nicio lege nu sunteţi în stare să o faceţi corectă, numai bîlbîială, avantajul vostru, interpretabilă pînă la eludarea legii!!! SĂ FIE CLAR, DL. ARAFAT NU ESTE VINOVAT, NICI LACUL NU ARE NICIO VINĂ(după cum spunea un politician la emisiunea orei 16-17), NICI CEI DE PE MARGINE CARE AU ÎNREGISTRAT STRIGĂTELE DE AJUTOR, NICI EI MEDICII SAU PILOŢII NU AU VINĂ, VOI CU LEGEA VOASTRĂ PROST FĂCUTĂ FĂRĂ MODUL DE PUNERE ÎN APLICARE REALĂ , E DOAR ÎN BĂTAIE DE JOC: SĂ FACEM O LEGE CA SĂ FIE, ÎN REST, DUMNEZEU CU MILA ŞI VOI CU BUZUNARELE GRASE!!!

 22. ELICOPTERUL A CAZUT DIN CAUZA COMBUSTIBILULUI ALIMENTAT LA CONSTANTA ! EL A FUNCTIONAT BINE CAT A MERS CU COMBUSTIBILUL VECHI DIN REZERVOR ,IAR CAND A AJUNS SA FUNCTIONEZE PE COMBUSTIBILUL NOU [ DIFERIT, PROST , MANARIT ….] SA OPRIT MOTORUL .CEI DOI PILOTI FOARTE BUNI MESERIASI FARA MOTOR NU PUTEAU SA FACA MINUNI!!!………IMI PARE RAU SA O SPUN DAR ISU A FOST DE TOATA JENA !!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. esti inm rumania baetziii faceau o treaba ce te bagi?nu stiai ca astia sunt carausii…magarii nene.stie toata lumea numa voi nu stiti.|infarct piloyt tiganoiu era carausiu pa pa

 24. Peste tot toata lumea vorbeste si culmea,toti se pricep ce si cum,stiu ce s-a intamplat si cauta acum vinovati.Si mai ales acum se pricep si cum este cu salvarea pe lac,s-au pe mare,dupa caz.Putini accepta ca oamenii aceia nu puteau fi salvati,decat cei dintre victime care ramaneau la suprafata apei, ei neavand veste de salvare,iar si aceia se duceau la fund in cel mult 10 minute paralizati de temperatura extrem de mica a apei.Poate ca scapa careva daca era o salupa imediat in apropiere dar iarna ambarcatiunile sunt scoase din apa si nimeni nu pazeste de permanenta lacurile si raurile patriei mai ales iarna.Nu zic ca nu ar trebui sa faca si asta cineva ,mai ales pe Dunare si in Delta unde se circula pe apa intre localitati,dar totusi cand apa este atat de rece,fereasca Dumnezeu ca cineva sa ajunga in apa chiar daca are vesta de salvare,caci majoritatea oamenilor care cad intr-o apa asa rece fac stop cardiac.Atat acest accident cat si cel din Apuseni arata si altceva,faptul ca cei care fac zboruri pe timp rece nu sunt imbracati corespunzator ci prea “subtire”,niste costume de Neopren ar fi schimbat situatia,dar ar fi necesare si in alte situatii de aterizari fortate sau pe timp de viscol.

 25. In orice democratie se pune accent pe abilitatea ta si experinta ta in orice domeniu. Nu conteaza cate ore ai de zbor daca tu ai o abilitate mare de a conduce un elicopter si daca esti stapan pe tine si curajos. Chestiunea cu orele de zbor nu este relevanta. In orice stat capitalist competenta face diferenta.

Leave a Reply