Flacăra revoltei anti-Orban aprinsă public de Rareș Bogdan, purtătorul de cuvânt al grupului Bolojan-Boc, încă nu s-a stins. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că ieșirea furtunoasă a lui Rareș Bogdan la adresa lui Ludovic Orban nu a venit după o discuție pe care ar fi trebuit să o aibă în prealabil cu președintele Klaus Iohannis, conducătorul de facto al formațiunii politice, fapt care a creat nemulțumiri la Cotroceni.
Șeful statului le-a cerut liberalilor să nu se mai certe în spațiul public și să se concentreze pe guvernare. Motiv pentru care s-a decis ca revoluția din PNL să ia o pauză. Cel puțin până la semnalul președintelui Iohannis.
Zilele trecute Ludovic Orban a avut și o întâlnire cu Emil Boc, cel care conduce, alături de Ilie Bolojan, grupul nemulțumiților din PNL. Primarul municipiului Cluj Napoca le-a precizat apropiaților că discuția pe care a avut-o cu Orban „a fost bună”, semn că cei doi s-au decis să îngroape securea războiului, cel puțin până când va fi organizat un Congres.
Totodată, așa cum PS News a scris, se pare că Ludovic Orban a cedat județului Cluj, ca semnal de împăcare, una dintre cele mai importante funcții din Executiv, cea de secretar general al Guvernului (SGG), poziție ce urmează să fie ocupată de actualul prefect Mircea Abrudean. Ludovic Orban și-a dorit mult să-și păstreze funcția de SGG sub control propriu și a dorit să-l numească pe Tănase Stamule, un liberal susținut și de PNL Giurgiu pentru această poziție.
Între timp, însă, liberalii nemulțumiți de activitatea lui Ludovic Orban încearcă în această perioadă să-i caute un înlocuitor care să beneficieze de un sprijin masiv la Congresul ce ar putea fi organizat în această toamnă. Grupul condus de Boc, Robert Sighiartău și Rareș Bogdan încearcă să îl convingă pe Ilie Bolojan să se implice în lupta pentru șefia partidului, însă actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor nu vrea să își asume rolul de conducător al formațiunii politice. O altă variantă vehiculată de nemulțumiți este Florin Cîțu, însă acesta nu beneficiază de un sprijin prea mare și nici nu este văzut ca „mâna de fier” de care liberalii au nevoie în perioada următoare.
Liberalii anti-Orban nu sunt încă grupați într-o singură structură de opoziție și nu se văd semne că se vor coagula într-un timp scurt, mai ales în condițiile în care urmează o nouă împărțire a funcțiilor, controlată de Ludovic Orban. Președintele liberalilor are de partea sa o mare parte a organizațiilor liberale, mai ales cele din sudul țării, plus funcții de împărțit la nivel guvernamental. Zilele următoare va urma și o împărțire a funcțiilor de prefect și subprefect pe care o va gestiona Ludovic Orban, astfel că de o reașezare a ordinii în partid va depinde și modul în care actualul șef al partidului va negocia cu cei de la USRPLUS și UDMR.