80-90% din actiunile Rusiei in Siria nu vizeaza Statul Islamic, ci protejarea presedintelui sirain Bashar-al-Assad, a afirmat vineri ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian. “Actiunile militare ruse din ultima perioada nu vizeaza Statul Islamic, ci au ca scop protejarea lui Bashar-al-Assad”, a declarat oficialul francez la postul de radio Europe 1, adaugand ca “in proportie de 80-90%, actiunile Rusiei sunt consacrate acestui obiectiv”, informeaza AFP.
Franta a lansat, in noaptea de joi spre vineri, a doua serie de atacuri aeriene impotriva Statului Islamic in Siria, ce au vizat o tabara de antrenament a Statului Islamic. Armata franceza a efectuat primele atacuri aeriene impotriva gruparii Statul Islamic in Siria pe 27 septembrie.

20 COMMENTS

 1. Acum toţi se cam tem de rusia. Am convingerea că planul rusiei este perfect şi anume: ucide tot ce înseamnă ”antrenaţi de marile puteri ”prin înţelegerea perfectă cu sirianul nr.1, apoi va fi anihila nr.1 în paralel vor fi aduşi în ţară conaţionalii, dar să nu uităm că sînt împrăştiaţi peste tot în zonele care au contribuit la distrugerea naţiunii lor şi a zonelor respective, încît armele se vor întoarce dar nu spre românica noastră. Franţa şi Germania se plînge că nu sînt băgate-n seamă de rus, dar să nu iutăm că de ani de zile”se screm” mai mult pentru afaceri şi deloc pentru pace şi linişte-n zonă, încît norvegienii regretă pt. premiul nobel-ob(l)ama(mai mult rău decît bine-am pus linkul cu acest subiect cu o lună-n urmă), la fel cu merkel actualmente! Laserul rusului este mult prea performant faţă de marile puteri care înlemnite se întreabă: ce? cum? cînd? de ce? Prea tîrziu îşi pun întrebări şi mult prea multe fără rost! Oricum vor”pupa poalele loialului Putin cît de curînd” măcar făţiş sau indirect. Franţa atacă permanent africa pînă cînd se va întoarce roata: franţa colonie a africii cum era cu mulţi ani în urmă. Roata se învîrte permanent şi cînd franţa va reveni colonie africană vor reacţiona ca în antichitate: neputincioşi şi laşi apoi se vor întări şi iar vor scoate colţii la africani(cînd o să găsesc iar linkul o să-l pun pentru cei ce vor să se informeze).
  PREMIUL NOBEL???
  The 2015 Nobel Peace Prize has been awarded to the Tunisian National Dialogue Quartet

  • @părere…, americanii s-au retras portavionul din Golful Persic, zic ei pentru lucrari de mentenanta si din cauza problemelor finaciare. Adica mai pe romaneste cainele a plecat cu coada intre picioare din fata ursului.

 2. Francezii spun ca 80-90% din tinte nu apartin ISIS, rusii spun ca 80-90% din tinte apartin ISIS adica fiecare cu adevarul lui si este foarte greu sa stie cineva de care parte este adevarul. Doua lucruri sunt sigure totusi pana acum. Nu s-a bombardat niciun spital cu scuzele de rigoare iar pretul titeiului a crescut astazi peste 53usd barilul si va mai creste! Mai multe bombe pe acolo pret mai mare la titei! Simpla coincidenta???

  • @Mihai, rusii au bagat spaima-n teroristi deoarece armata rusa foloseste bombe termobarice ce distrug orice urma de viata islamista in perimetru de explozie. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca teroristii capturati de armata siriana vor fi predati Rusiei care-i va pune la munca in Siberia sa extraga petrol si gaze la -35 de grade.

 3. Se pare ca nimeni nu stie exact pozitiile diferitelor grupuri ale Rezistentei anti-Bashar, oricat se cocosesc serviciile de informatii ale puterilor implicate in conflict si ca asistam la un (alt) esec major al ziselor servicii, recent “imbarbatate” de legile Big Brother pe deoparte, iar de cealalta, recent taiate de la sursele lor clasice in urma izolarii Rusiei in contextul “euro-atlantic”(nu stiu cine a inventat termenul, nici care sunt conotatiile reale, in fine, se foloseste pentru a descrie relatiile UE cu partenerul de peste ocean). Asa ca joaca la bluff si unii si altii iar Bashar incearca sa profite de situatie, ceea ce dovedeste ca n-a invatat nimic prin scolile englezesti pe unde a umblat, fiindca nu pare sa stie ca rusii nu-si respecta niciodata promisiunile, nici tratatele si-or sa-l vanda cat ai zice Yes! Imediat ce li se va propune un loc de frunte la masa tratativelor.

 4. ha ha ha! zîmbesc pentru confirmarea celor scrise de mine. Ce scriam eu: că ruşii nu se vor opri? Ce citesc azi pe site A3? Tocmai ce citisem printre rînduri online şi concluziil le scrisei aici! Nu pot să explic ce şi cum văd totul pentru o perioadă de la 24 de ore pînă la 6 luni de zile! Totuşi, cu modestie, ceea ce scriu se dovedeşte a fi realitate, chiar planul lor ascuns. Trăiesc în ţară şi citesc(informarea/documentarea) online din tot ce apare pe site-uri.
  Hai cu ruşii în Afganistan că s-a ofilit frunza redutabilă de atîtea vorbe seci şi goale de conţinut.
  PS. Radu ai văzut că efectiv niciunul din comunicatorii live străini nu sînt ei convinşi de ceea ce promit sau spun? Nu ştiu cîţi îi mai cred cînd vorbesc vorbe în faţa camerelor de luat vederi şi microfoanelor. e valabil şi la ai noştrii politicieni din orice partid sau numiţi politic.

 5. nu prea mă mai interesează şi cred ce spun “prietenii” noştri euro-atlantici. sunt mai periculoşi ca ruşii. măcar ăia ştim ce hram poartă,pe când ăştelalţi în numele democraţiei şi libertăţii ne-au transformat cu ajutorul cozilor de topor în sclavi în propria ţară!

 6. 8 septembrie armata ruso-iraniana a inceput ofensiva totala impotriva Free Syrian Army in provincia Idlib unde nu exista nici macar un singur membru ISIS… fara comentarii

  Din pacate pentru ei a inceput destul de prost, brigada 13 FSA a facut praf primul val de infanterie mecanizata

 7. Domnule Radu Tudor,

  Am si eu o intrebare: de ce nu criticati la TV initiativele din ultima vreme ale politicienilor din Guvern si Parlament, care care contravin Constitutiei si drepturilor fundamentale ale omului, propuneri de legi abuzive, specifice sistemelor totalitare, precum cea a lui Banicioiu sau legea anti-defaimare a lui Dragnea – cea care contravine libertatii de exprimare si reinstituie vechea cenzura (securisto-comunista), stipuland ca oricine pune in inferioritate sau defaimeaza o persoana sau un grup de persoane, citez:
  “care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiţii culturale, apartenenţă politică, orientare sexuală, origine socială, dizabilităţi, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA”
  este pasibil de a primi amenzi de… sute de milioane. Inclusiv cei care vorbesc in emisiunile radio si TV vor avea mari probleme daca aceasta lege intra in vigoare, vor fi pasibil de plata multor amenzi grele. Practic aceasta lege pune pumnul in gura societatii, a oricarui cetatean care de adus o critica cam oricui, ca nu trebuie sa pui pe nimeni in inferioritate. Inutil sa mai vorbim despre abuzurile care se vor putea face, avand in vedere textul interpretabil al acestei legi. Cum o sa mai va puteti lua de vreun politician pe viitor pe motiv de “apartenenta politica” (critica anti-basista, anti-PDL, anti-PSD, samd)? De asemenea, nimeni nu va mai putea critica politica pt. refugiati, sau vorbi impotriva pericolului islamist. Preotilor Bisericii li se va interzice sa mai comenteze pe tema pacatului homosexualitatii. Se va porni o adevarata vanatoare de vrajitoare. LIBERTATEA DE EXPRIMARE garantata in Contitutie este, cum se vede, grav incalcata prin aceasta lege comunista, care apropo, a fost votata ieri in Senat. Nu s-au oprit la legea 217/2015 asa zis anti-legionara, de sorginte bolsevica, prin care se sterg din istorie atatea personalitati romanesti valoroase. Vor se ne puna pumnul in gura si in ceea ce priveste prezentul.

  Propunerea de lege a lui Banicioiu pentru vaccinarea fortata a copiilor, iarasi, abuziva (cu atat mai mult cu cat unele vaccinuri contin Thimerosal (>50% etil de mercur) – care este o otrava devastatoare pentru creier, precum si alte substante periculoase). Prin aceasta lege se incalca o serie de drepturi prevazute in Constitutie, printre care principiul inviolabilitatii persoanei, dreptul persoanei de a dispune de ea insasi, dreptul la integritate fizica, deontologia medicala existenta efectelor adverse grave ale vaccinurilor impiedica impunerea obligativitatii acestora iar actul vaccinari este unul preventiv, facultativ, si nu exista garantii impotriva reactiilor adverse grave si riscurilor asupra celor vaccinati), este un precedent periculos si incalca conventiile internationale – obligativitatea unui act medical este in contradictie cu reglementarile privind drepturile pacientilor, consimtamantul informat, cu etica medicala. De parca nu au fost suficient controlul si supravegherea populatiei, vezi abuzurile legate de impunerea dosarului medical electronic si desecretizarea secretului bancar (ca sri-ul si altii probabil, sa aibe acces si la datele medicale, dar la datele financiare ale cetatenilor), acum vor sa ia in stapanire si trupurile noastre.

  Guvernul nazist obisnuia sa legifereze vaccinarea fortata si experimentarea pe populatie. Mai nou, in SUA si in Franta se impune vaccinarea copiilor. Inutil de precizat beneficiul financiar de pe urma acestei politici, atat pt. marile companii farmaceutice (veniturile industriei Big Pharma au ajuns la sume de trilioane (mii de miliarde de dolari)), cat si pentru cei care le promoveaza. Un studiu publicat de Robert Kennedy Jr. in USA Today, a aratat ca in SUA in 1954, se recomandau 5 vaccinuri pediatrice, iar in timp s-a ajuns ca intrarea in sistemul de invatamant sa nu se poata face fara administrarea a 56 de doze din 14 vaccinuri pana la varsta de 18 ani – http://s1.postimg.org/6z9accxun/70_vaccins_517a5.png
  Studiile arata ca odata cu inmultirea vaccinurilor cazurile de autism, encefalita, boli autoimune, ADHD, boli neurologice, s-au inmultit exponential in SUA deoarece unele vaccinuri contin substante foarte nocive si au efecte adverse majore. (“Thimerosal exposure in infants and neurodevelopmental disorders” – Journal of Neurological Sciences – jurnal oficial al World Federation of Neurology, afiliat OMS, 2008)

  ——–
  In concluzie, abuzul si totalitarismul incep sa ia locul democratiei, acolo unde exista cozi de topor dornice de putere si de inavutire. In ceea ce ne priveste, de furat s-a mai furat si se va mai fura, dar de libertatile individuale castigate la Revolutia din ’89 (liberatea de exprimare, libertatea de a dispune de propria persoana) nu stiu sa se mai fi atins cineva atat de pe fata si atat de abuziv, cum s-a intamplat in guvernarile Ponta – cu care din pacate am votat, Johannis a pus si el un umar serios pt. implementarea unor abuzuri (precum legea Big Brother), si sunt destui alti politicieni dispusi la compromisuri in detrimentul populatiei, pentru propriile interese.

  Acestea sunt lucruri cu adevarat importante, care ne afecteaza IN MOD DIRECT si nu inteleg de ce nu se discuta despre aceste abuzuri foarte grave, despre aceste legi si propuneri de legi totalitare, in emisiunile TV. Antena 3 este ultima reduta unde se mai poate vorbi liber. Folositi-va de aceasta libertate cat se mai poate, pe urma va fi prea tarziu pentru noi toti.

   • va intoarceti spre psihologia comunista domnule Tudor, ceea ce credeti dvs. o minoritate ca e bine impuneti cu forta impotriva majoritatii oamenilor.
    Este libertatea oamenilor sa nu mai creada in sistemul acestui stat care nu-i mai reprezinta, este libertatea lor sa nu mai creada ce le spune un guvernul si presidentia ca este mai bine pentru ei.
    Libertatea de exprimare este regula de baza a democratiei de care-si bat joc in acest moment toti cei care sustin psihologia ceasusita a acestui mafiot comunistoid dragnea.
    Ati luat-o alaturi de acesti tradatori de tara care se numesc “politicieni” pe un drum complet gresit si indreptat impotriva noastra a romanilor si a acestei tari!!!

     • cu mare parere de rau, dar nu eu sustin legea ingradirii libertatii de exprimare ci dvs. alaturi de un ceausist pur precum tovarasul dragnea.

      cat priveste punctul de vedere al interlocutotrului de mai sus referitor la vaccinarea fortata doar v-am explicat psihologia naturala si normala a unor oameni ce refuza “binefacerile” fortate ale unui stat mafiot antidemocratic si antiuman.

   • Daca tot a eliminat tovarasul Dragnea politicienii vizati de critici nu ar putea maretul viitor conducator Dragnea, cel ce va obtine la alegerile de astazi procentajul obtinut in trecut de maretul si unicul conducator Ceausescu, sa ceara si eliminarea celor care au deja condamnari fie ele si cu suspendare? Sa inceapa cu el in loc sa faca o demonstratie de forta cu aceste alegeri penibile cu vot in toate localitatile sa arate el judecatorilor care il asteapta la recurs cat de iubit este in Romania si ce support are? Algerile de astazi sunt mai mult pentru intimidarea justitiei decat o actiune democratica. Doar in fostele si actualele tari comuniste un presedinte de partid mai este ales prin vot la nivel national. Pana si taica Ilici s-a aratat surprins de revenirea la practicile ceausiste.

Leave a Reply