Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest la domiciliu, după ce Tribunalul Constanţa le-a respins cererile de revocare a acestei măsuri preventive, decizia nefiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au solicitat, în 20 februarie, la Tribunalul Constanţa, revocarea arestului la domiciliu şi judecarea lor în libertate.

Instanţa a amânat iniţiat pronunţarea pentru 27 febuarie, apoi pentru 4 martie, zi în care a hotărât să respingă, ca nefondate, cererile de revocare a arestului la domiciliu.

De asemenea, Tribunalul Constanţa a mai constatat legalitatea şi temeinicia arestului la domiciliu faţă de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 48 de ore de la comunicare.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, într-un dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Potrivit datelor de la dosar, casa in care se afla in arest la domiciliu Mircea Basescu este casa in care i-a primit pe interlopi cu “mormanul” de 250.000 euro. Asupra casei procurorii nu au facut nici o perchezitie sau confiscare.

5 COMMENTS

  1. Să-ți fie rușine!Justiție Independentă!Pff…defapt nouă care ne așteptam la mai mult din partea unor lichele băsiste ca voi

  2. Ha Ha Ha! cică Ponta strică imaginea justiţiei sau a DNA-ului! Se vede clar că tot cei din justiţie şi DNA singuri îşi distrug imaginea prin modul în care pun în aplicare legislaţia în vigoare doar în salturi şi pe alese!

  3. Este cel mai important “indiciu” referitor la independenta justitiei. Mircea nu are ce cauta in libertate. Sa fie doar o metoda elaborata de a-l prinde si pe Traian in plasa? Nu am deloc incredere in scenariul acesta.

  4. Regula de trei “”simple””:
    Daca pentru 250.000 euro se sta in piscina, la domiciliu, pentru un trafic cu o suma MUUULT mai mica, si neprobata prin filmari explicite,de ce se sta in arest la brutarie ?

  5. Cum de nu l-au saltat inca mascatii si pe Traian Basescu avand in vedere faptele penale comise din campania electorala din 2009 si nu numai, ar fi o groaza de acuzatii impotriva lui menite sa-i se dea statutul care-l merita…

Leave a Reply