Home Articole Frauda din 2009. Dezvaluirile lui Geoană

Frauda din 2009. Dezvaluirile lui Geoană

5686
10

Mircea Geoană a fost invitatul lui Mihai Gâdea, duminică seară, la o Ediție specială, unde a vorbit despre fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009.

„Era o diferență reală de câteva sute de mii de voturi. Votul s-a furat din țară”, a spus Mircea Geoană.

„Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu”, a mai spus el.

 Întrebat dacă simțea că în 2009 se vor frauda alegerile, Mircea Geoană a spus că și-a dat seama că există o mașinărie.

„Ceva necurat a fost și în diaspora, dar grosul s-a furat din țară. În clipa în care au început să-mi spună colegi din țară că n-au văzut în viața lor tone de mâncare aruncate în curțile oamenilor, alți colegi îmi spuneau că se cumpără voturile țiganilor la sume incredibil de mari(…). Stratul de rezervă de voturi pe care îl aveam, în mod normal, nu avea cum să fie influențat nici de un milion de pui congelați dați peste gard”, a spus Mircea Geoană.

 Si news.ro a relatat despre marturia lui Geoana :

“A existat coloana a cincea a lui Băsescu în PSD. Sunt lucruri triste, pentru că într-un fel este evident că mandatul doi al lui Traian Băsescu este ilegitim, este evident că există indicii cu privire la un demers coordonat şi organizat de fraudare şi de influenţare a alegerilor prezidenţiale din 2009. Acest lucru este fără dubiu. Cred că a existat o acţiune coordonată, spun cu toată rezerva faptului că corb la corb nescoţându-şi ochii, dovezile după atâţia ani de zile sunt cel mai greu de obţinut, dar cred că nu a existat instituţie a statului român care să aibă de-a face direct sau indirect cu alegerile, să nu fi fost implicată”, a precizat Mircea Geoană, care a pierdut alegerile prezidenţiale din 2009, în turul al doilea, în faţa lui Traian Băsescu.

Fostul social-democrat a mai spus că deţine informaţii potrivit cărora s-ar fi creat “un rezervor de CNP-uri” în rândurile populaţiei de etnie romă, în favoarea lui Traian Băsescu.

“Unii spun, de exemplu, că faimoasa întâlnire din septembrie 2009 cu salba de galbeni primită de la liderii romi a avut în spate nu doar un business al fratelui preşedintelui cu unii reprezentanţi, ci faptul că s-a decis ca un număr important de cetăţeni de populaţie romă care nu aveau CNP-uri, cu sutele de mii, să fie introduşi în sistem. Unii spun că a fost de fapt bufferul de unde s-a făcut diferenţa. Nu s-a dat tuturor, dar a existat un rezervor de CNP-uri la dispoziţia autorităţilor, care puteau fi folosite. Nu spun că s-a întâmplat, dar informaţii în acest sens există”, a subliniat Geoană.

El a ţinut să precizeze că nu are niciun fel de emoţie pozitivă sau negativă în legătură cu constituirea comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

“Dar este extrem de evident, dacă dorim să dăm într-adevăr Parlamentului, care este un for democratic indispensabil, puterea pe care ar trebui să o aibă într-o democraţie, este anormal, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în America, ca în faţa Parlamentului, un demnitar, cu excepţia judecătorilor, să refuze să vină”, a completat Mircea Geoană.

În acest moment, în Parlament se discută despre înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. Propunerea de înfiinţare va fi votată săptămâna viitoare într-un plen reunit. Parlamentarii au modificat deja anumite prevederi din Statut cu privire la funcţionarea acestor comisii, prevăzându-se că persoanele care sunt invitate la audieri în cadrul comisiilor de anchetă să fie obligate să dea curs invitaţiei, în caz contrar existând posibilitatea ca acestea să fie acuzate de ascunderea unor date necesare pentru aflarea adevărului.

În paralel, Parchetul instanţei supreme a început urmărirea penală in rem în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009, ancheta pronind de la dezvăluirile făcute de Dan Andronic.

viewscnt

10 COMMENTS

 1. Ei bine sunt atatea de investigat de catre aceasta comisie dar ei au plecat deja cu stangul facandu-si din aducerea lui Kovesi la comisie un fel de ambitie personala.Cu ce ar putea veni Kovesi sa faca lumina aici,iata,sunt atatea chestiuni povestite de Geoana si nu numai care ar putea da o mana de ajutor iun aceasta investigare dar senatorii au angoasele lor personale pe ei nu-i intereseaza sa patrunda in hatisul acelor evenimente sa-l demaste pe Basescu noul lor coleg de lupta impotriva DNA ei vor s-o umileasca pe cea care le face dosare.Toate astea raman si vor plati cand va veni scadenta degeaba cersesc ei statut de judecatoei.

 2. Dle Tudor, sugestiv pentru acest articol este declaratia lui ponta, imediat a doua zi dupa alegeri: “masina de furat voturi a pdlului a functionat mai bine decat a noastra” citat cu aproximatie :))) va trimit si linkul: https://youtu.be/8hEfzktmiSs
  :))))))

 3. Gata bre cu prosteala, nu te mai jelui! Ai fost in toate guvernele chinezi ar in decanul basescian cand va pupati boturile pe ascuns,faceati cartile cum va convenea, chiuleati de la m u nca lenesilor,dar incasati indemnizatiile functiilor ocupate,si, fiind pe aceeasi mana nu ati dorit schimbarea brusca a situatiei deoarece erati complice la,toate nemerniciile facute in tara! Vii tu acum prostanacule,vorba lui Iliescu, sa te plangi de neputinta personala si de grup! Ba,nu ti-e rusine de tine, tu care in loc sa ai pe gura poporul si alegatorul,ai avut-o pe “Mihaela dragostea mea”! Doar Mihaela te-a votat sau cetatenii alegatori? Nu crezi ca ai devenit penibilul sef cu atata plangacela de neputinta platit gras de oriunde se poate ingrasa buzunarele fara prestatie la locul de munca?! Ati distrus nucleul Antena3, incat ratingul greu il mai poate ajunge si nu e normal pentru o televiziune care v-a pus tuturor emisia pe tava pentru a va reveni din prostia cu vechime ca narav! Vorba papagalului “poti sa-l f…,nu se mai scoala”, si e realitate! Nimic constructiv nu se vede in urma lor ca politicieni,doar plangaceala de neputinta si balacareala nonstop!

 4. s-a trezit Geoana, dupa 8 ani…. da in 2004 cum a fost? da in 2012, 2014… Sau, dl Geoana, ia ziceti de congresul PSD din 2005, la care matale ai devenit presedinte, atunci cum s-a procedat?

  acum, cind oricum nu mai conteaza, multi vorbesc sa se afle in treaba da nimeni nu spune totul, nu spune cine si cum de afara au determinat toate chestiile astea; nu spune numele, functia, gradul, institutia celor care au facut posibil, logistic, toate povestile astea… ca urmare, e vorbarie goala, jumatati de adevaruri cu jumatati de minciuna prin omisiune… tarasesnia va deveni la fel de neintersanta ca si alte teme de rexerva ale presei pantru cazul de pana de stiri de senzatie:”adevarul despre revolutie” sau “cine l-a omorit pe Eminescu”

 5. Ar fi culmea ca Basescu sa doreasca sa fie in comisia asta, alaturi de Dragnea care a fost sef de campanie, comisie al carui regulament il face Nicolicea care si el a fost in seara aia la Oprea acasa sau Ponta care era pe blat cu Basescu si abia astepta sa ii ia locul lui Geoana sau Tariceanu care cu 4 ani inainte era de mana cu Basescu in Alianta DA imbracati amandoi in geci portocalii.

  Si ar fi culmea culmilor ca la final sa se descopere dovezi de fraudare doar din partea PSD, cele din partea PDL fiind sterse demult.

  Ar scapa de penibil daca ar lasa ancheta parchetului sa o ingroape ei mai bine decat sa o ingroape o alta comisie cum s-a tot facut cu toate comisiile parlamentare din ’91 incoace !

 6. Fraudarea alegerilor din 2009, dupa cum aflase si Vadim, s-a facut printr-o aplicatie a STS si prin reteaua de satelit MONSAT a NATO pentru Europa. Mijlocitor a fost agentul CIA Giknavorian, prin care s-au inchiriat cele necesare pe 3 zile, inclusiv 500 de telefoane mobile antibruiaj prin care se avea permanent situatia din soft sau se transmiteau situatii de interes. Pe langa altele, s-au transferat voturile nule si cele din sectiile speciale catre Base.

Leave a Reply