Autorii raportului subliniază că această creştere a criminalităţii cibernetice în ultimii trei ani se datorează faptului că piraţii informatici adoptă rapid noi tehnologii precum şi răspândirii criptomonedelor.
‘Lumea digitală a transformat aproape fiecare aspect al vieţii noastre, în special noţiunea de risc şi criminalitate, astfel încât activităţile criminale sunt mai eficiente, mai puţin riscante, mai profitabile şi mai uşor de pus în practică’, susţine directorul de tehnologie de la McAfee, Steve Grobman.
Raportul precizează că băncile rămân ţintele favorite ale piraţilor informatici, iar statele sunt cea mai periculoasă sursă de cybercrime. Rusia, Coreea de Nord şi Iranul sunt cele mai active în atacurile care vizează instituţiile financiare în timp ce China este cea mai activă vând vine vorba de spionajul cibernetic.
Atacurile de tip ‘ramsomware’ sunt modalitatea de atac cu cel mai puternic ritm de creştere, graţie proliferării unor adevărate pieţe pe Internet, al căror număr a depăşit pragul de 6.000, care oferă servicii de piraterie.
Autorii raportului precizează că furturile de proprietate intelectuală reprezintă cel puţin 25% din costul total al criminalităţii cibernetice şi pun în pericol securitatea naţională atunci când vizează tehnologia militară.
Săptămâna trecută, Casa Alba a estimat la rândul său că în 2016 economia americană a înregistrat pierderi cuprinse între 57 şi 109 miliarde de dolari de pe urma criminalităţii cibernetice şi a tras un semnal de alarmă asupra efectelor de contagiune, scrie Agerpres.
.
“Noroc” cu Bitcoin si alte monede virtuale, de acum e mult mai facil sa faci plati nedepistabile pt transferuri de arme, finantari de grupari teroriste, comenzi de asasinate etc.
desigur, banuiesc ca ar fi “politically incorrect” sa desfiintezi aceasta moneda, right?
Ba chiar stiu si ce tara s-ar opune vehement 😉
Daca vrei sa vezi cum sta treaba cu proprietatea intelectuala trebuie sa faci un drum pana la OSIM.Daca esti inventator sau un presupus proprietar de drepturi intelectuale vei fi imediat deposedat de proprietate. Sacalii sunt zilnic acolo in asteptare si nimeni nu ia masuri,In Romania si cei aflati in fruntea mafiei statale( ,,base zicere”) plagiaza la greu si isi fac legi de intrare in legalitate.Cine pe cine fura? Adevaratul proprietar este Dumnezeu sau societatea nu un fals posesor de documente, Statistica era corecta daca prezenta si procentul de falsi proprietari de drepturi intelectuale,
Aseara in emisiunea dvs v-ati referit la raportul Curtii de Conturi in care se spune ca s-au gasit erori,fraude,drepturi salariale platite in plus sau neplatite,subevaluari sau supraevaluari de mijloace fixe si alte in valoare de 9,5 mld lei .CC a verificat anul 2016 al tehnocratilor si nu 2017 al PSD,care nu este incheiat financiar !!!!
Majoritatea din strainatate se plang de inselaciunile cand cumpara online si nu de altceva. Faci conanda,platesti si trebuie in 2 saptamani sa vina produsul la domiciliu,dar intai iti dau confirmarea plecarii coletului si nu mai apare. Toate sau mare parte din aceste inselatorii sunt din nemturia,chinezii sunt parteneri de incredere.
Despre furtul de proprietate intelectuala,sunt complicitati intre marii si destui escroci care vor sa se imbogateasca pe spinarea altora fistrugandu-i. Cumva se cauta intelectuali si oameni bine pregatiti pe plan mondial? Unde merg aceste fonduri furate?Hai ca e prea mult :)))!
Unde se mai antreneaza “adunatura”internationala pentru atacuri in forta si la comanda? Sloganul valabil “sponsoreala” poate fi comun cu aceasta actiune! Sau,trebuiesc incarcate conturile din israel compensare pentru locatia “capitala” tarii acceptata :)))!