Ministrul Educatiei. Romania. Afirmatie in Senatul Romaniei : “Cuvintul coleg este neutru. Asa e trecut in Dictionarul Explicativ al Limbii Romane – DEX”. Faptul ca tara noastra are un ministru al educatiei ce nu cunoaste chestiuni elementare de limba romana, ce senzatie va da? Suntem sub dictatura “succesuri-lor” portocalii. Ne conduc oameni cu bacalaureatul la 24 de ani si diploma de studii superioare la 35, fara frecventa. Seful Educatiei e unul care n-a predat o ora in viata lui prin scoli sau universitati importante din Bucuresti, Cluj, Iasi sau Timisoara. Si care debiteaza enormitati cind este invitat in Parlamentul tarii sa-si probeze competenta. Una din explicatiile importante pentru cit de jos am ajuns e aceea ca suntem condusi de niste trogloditi, pseudo-intelectuali care atunci cind deschid gura sau semneaza un document, te apuca frigul. Intre Funeriu si Vanghelie diferenta e doar de nuanta si culoare. Daca ministrul Educatiei habar n-are de ce gen este cuvintul coleg, sa-i dau o alta definitie din invocatul DEX : ” PROST, PROASTA – 2. Adj.s. m. și f.(Înv. și pop.) (Persoană) fără știință de carte; (om) neînvățat, ignorant”.

76 COMMENTS

 1. Fereasca dumnezeu, cata rautate, cata hiperaciditate!
  Era vorba despre neutralizarea colegilor cu dosare!
  E din D(ISL)EX-ul ilustrat,
  capitolul Metode de imbogatire ilicita a vocabularului,
  subcapitolul Ce mirare ca sunt.

  • Replica mea e un articol despre BAC-ul din 2007.

   Furăm, furăm, furăm şi câştigăm. Cum adică “ce câştigăm”?

   …O poveste despre: examene furate, note false, nedreptatea resimţită usturător de elevii pregătiţi si totuşi poziţionaţi pe locuri codaşe prin facultăţi, pe liste ordonaţi după “jmekerii cumpărători de note”.
   Recent, în mod empiric, am aflat un secret despre Cutia Pandorei din vechile istorioare mitologice: A fost păstrat cu sfinţenie în secret un element, prin ignorarea din “pură eroare umană”, de povestitorii antici.
   Am aflat şi motivul pentru care nu s-a mai menţionat în scrierile mitologice existenţa acestui element misterios: elevii aveau pile înca de la acea vreme la Zeus care închidea ochii cind acestia doreau sa copieze. Si cind preaslavitul Zeus mai deschidea ochii din când în când, o făcea pentru a lectura cu interes un ziar în care erau ascunsi niste Lei MITOlogici: cam de la fiecare elev în parte…50 de ron de caciula. Ca asa a fost moda anu’ asta. Si cum privirea calda a lui Vlaicu îl fascina pe sus-pusul Zeu, acesta nu-si putea ridica ochii de la ziarul cel stufos.
   Am mai găsit în Cutia Pandorei:
   un hands-free fara fir, cumparat la 100-150 de lei cam de pe oriunde, unu’ cu fir subtirel facut la nea’ Mitica de la electronica,
   una – doua bucati indivizi care stau acasa, se uita la tv, afla subiectele, au cartea în fata si dicteaza absolventilor de liceu ca la clasa “a-ntaia subectele”.
   În plus, s-a mai gasit încă o carte cu rezolvari ascunsă la ciorapel, sub rochiţă sau salvată în telefon, într-un format… de care poate suporta sfintu’ telefon.
   Deci: Supraveghetorii din Olimp, remuneraţi bine, fiind atenti la presă, iar “unicornii” cu materialele acolo unde puteau să şadă mai avantajos pentru nota lucrării. Parcă îi şi vedeţi, nu?
   Dar nu v-am revelat încă marele mister:

   ( Avertisment important:Lecturaţi în continuare pe propria răspundere, următorul element vă poate poseda fără milă şi nu-l exorcizează nici POPII – va mirati? Eu nu. )

   Marele mister al tuturor timpurilor din cutia Pandorei, este “MITA”.
   Da. Şpaga, “simte-te cu ceva”, “o atenţie acolo” – reprezintă o fiinta superioara, un soi de Daimon – intermediarul dintre om si zeitate. Fiinteaza zi de zi printre noi si ne ghideaza pasii vietii.
   Nu putea lipsi eternal şi misteriosul Daimon nici de la bacalaureat. A fixat preturi ca la piata: câti euro dai, atitea puncte în plus si absolut nemeritate primesti. Bine…ele devin meritate pe parcurs, in procesul numit “gasirea tezei, recunoasterea ei după semn si notarea după meritul plăţii”. Iar rezultatul arata cam asa: unicornii se prezinta la panou în ziua rezultatelor si incep sa socheze în stinga si în dreapta. Cu nota astronomica datorata genialitatii? Nu! Cu nota astronomica in contrast cu corigentele din liceu, dar foarte bine asortata cu banutii lu’ taticu’.

   Si auzi o domnisoara plingind, la trei metri mai încolo: “Am fost olimpica la romana, am luat 9.50 la simulare, dar acum vad la rezultate 8.00, si am învatat pe rupte tot anul”. Si repetentu’ clasei cu BEMVEU, ia 10 currrat la bac după cinci cu indulgenta dintr-a noua pin-acum ii spune: “eu prind bugetu’ la litere…cu 8 poate iei la taxa si tu”. Sau vine fata inspectoarei si marturiseste: “Ai luat 8, domnisoara, pentru ca el a platit pentru 9, si nu se poate ploua cu 9… mai echilibram si noi notele”. Si copila se duce frumusel acasa si îsi informeaza surioara care da bacu’ la anu’ sa “lupte” si ea pentru 10 currrat ca sa nu se repete povestea”.

   Cutia Pandorei ramine deschisa
   Nu ne mai ajung notele. Există lupta apriga pentru locurile de stat la facultate – nu doar din motive economice, dar şi din orgoliu. Si fiecare lupta pentru locul sau, pentru câteva sutimi care fac diferenţa. Fiecare doreste nota maxima pentru a avea certitudinea ca nu poate sa îi ia altcineva locul.
   Avem si o tara plina de sportivi extraordinari, numai 9 si 10 la niste bareme nu tocmai accesibile pentru oricine. Asadar: romanii este destepti, sute de note de zece, romanii este sportivi si mai ales… romanii e cinstiti. Iar Cutia Pandorei ramine deschisa pentru ca Zeus a voit asa…”
   Gabriela Matei

  • Urmăresc cu indignare ceea ce un “handicapat” a creeat în sistemul de învăţământ probabil la ordinul unui alt…
   Rând pe rând aceştia distrug sisteme şi valori… Am ajuns să nu mai avem fărâmă de dragoste faţă de părinţi, faţă de dascăli, faţă de autorităţi, faţă de aceste pământuri şi faţă de Dumnezeu…
   Copiii şi părinţii au ajuns să fie de vină de ceea ce s-a întâmplat la BAC. Autorităţile NU…
   Aş vrea să vă spun ceva ce s-a întâmplat într-un liceu militar…Era o profesoară foarte rea şi absurdă dar, bună ca profă…La teze, la extemporale, nimeni nu mişca. Controla în bănci şi în buzunare…La un extemporal unul dintre elevii cei mai buni elevi din clasă s-a facut că, copiază de pe o fiţuică…S-a făcut că copia de pe o foaie albă. Profa l-a văzut …, el a introdus foia într-un buzunar care avea căptuşeala tăiată iar el era în pielea goală, având memebrul tras în buzunar…Profa i-a băgat mâna în buzunar direct pe mădular…S-a lecuit pentru totdeauna…Veci nu a mai verificat pe nimeni în buzunare şi în bancă.

   • Un examen dacă nu vrei să-l treacă nimeni, nu-l trece…Fabrici subiecte grele, creezi stres – lungind peroada de examinare, supraveghind asiduu, cu ochii cu camere de supraveghere, prin comportament (plimbări de dute-vino!), la unii le spui subiectele că eşti de o anumită coloratură politică, la alţii nu, corectezi cum vrei lucările că ai boală pe un liceu că este mai bun ca liceul din care faci parte sau că este condus de o persoană care agrează politic pe altcineva…CINE A AVUT DE SUFERIT? Elevul şi părintele. OARE NU MAI CREDETI CĂ ÎN ŢARA ASTA SUNT COPII CARE AU ÎNVĂŢAT, NU COPIAYĂ ÎNSĂ AU AVUT GHINION, TRAC! RUŞINE!

 2. Buna seara,

  Am o singura intrebare pt dvs.

  Ce teren din sect 5 a dat Dl Vanghelie la schimb pentru cele 100 de hectare primite de la dl oprea si in ce zona?

  Toate cele bune!

 3. Sa ne traiasca toata pleiada asta de amatori! Mai trist este ca stam cu totii si ne uitam la ei cum se maimutaresc si nu facem nimic! Ma rog, unii mai fac cateva!

 4. Daca ministrul educatiei habar n’are cu ce se mananca limba si literatura romana nici nu ma mai gandesc la vanghelie ala…problema este ca daca acest ,,ministru” al educatiei este asa de obisnuit cu limba romana cum trebuie sa fie elevii? Ce note ar trebuii sa fie date la Bac? De ce avem astfel de odrasle…progenituri ale nimanui la puterea tarii noastre? Pacat ca nu suntem in stare sa luam model Egiptul si, mai nou, Grecia…suntem niste fricosi care ne lasam condusi de acesti incapabili.
  Am urmarit emisiunea in care ati ,,discutat” cu vanghelie. Asa trebuie discutat cu toti cei de la putere care n’au ce cauta in functiile lor! Foarte frumos l’ati dat de toti peretii!!! tot asa!!!

 5. Radule! Ce sa cerem acestor imbecili??Ce sa ceri omului daca nu are, daca nu stie si daca nu poate sa depaseasca un anumit nivel?? De vina ca am ajuns aici, ca suntem in asa hal sunt cei ce i-au votat indiferend cand: 2004 sau 2009.Ma uit ca si Florin Zamfirescu l-a votat.Ce sa-i mai cer unui amarat rupt de foame si setos de-o gura de bere?????? Ce pretentii sa mai am de la pleava idioata a tarii??? NE MERITAM SOARTA SI ATAT! Se vede de la o posta ca nu ne vom mai reveni niciodata, ca suntem distrusi si terminati, si de vina sunt ca din astia luminati in cap ca Florin Zamfirescu ce s-au crezut destepti in imbecilitatea lor, chiar daca-s profesori universitari sau gropari flamanzi si goi.RUSIME MAI IMBECILILOR CHIPURILE DESTEPTI!!! Ati distrus destine, viitorul copiilor nostri, familii si fiinta romaneasca, deoarece neamul nostru se va dizolva sub regimul criminal al chiorului.Inca e bine ca un analfabet incult si prost conduce Ministerul Invatamantului, ca un betivan curvar, alcoolic si smenar farsor si cartofor violator e presedinte, e bine ca mai avem curve(stoarfe)ministrese, hoti si devalizatori in alte posturi din guvern, rau va fi cand Romania nu va mai exista.

 6. Toti rahatii de oameni ce i-au votat pe jegurile astea, dau vina tot pe Iliescu si vechea istorie, de fapt ei isi spala creierele vazand in ce hal au adus tara cu acesti fraudatori si impostori, aceste facaturi si gunoaie umane ce-au nenorocit neamul romanesc.Mai nonvalorilor: SA MURITI IN CHINURI !!!!!!!

 7. Scrisoarea lui Sorin Ilieșiu“Domnului Traian Băsescu – Preşedintele RomânieiDemisia!Excelenţă, excelaţi în minciună, nedreptate, neruşine, incultură, derizoriu, prefăcătorie, mahalagism, vulgaritate, ipocrizie, fariseism, prefăcătorie, duplicitate, viclenie.Ca să nu se creadă că ceea ce vă scriu ar fi «sarcină de partid», tocmai mi-am dat demisia din PNţCD şi din funcţia de vicepreşedinte.Singura modalitate de a iubi astăzi România este de a spune adevărul despre dvs.: aţi preschimbat Dreptatea şi Adevărul în Nedreptate şi Minciună, aţi batjocorit demnitatea, aţi strangulat speranţa, aţi violat România.Unica urmare ar fi demisia de onoare! Dar nu cred că mai aveţi onoare.Paharul s-a umplut o dată cu detestabilele afirmaţii ale dvs. despre M.S. Regele Mihai, despre mareşalul Antonescu şi despre eliberarea Basarabiei de armata română, în 1941, eliberare pe care o numiţi “invadare” batjocorind astfel unitatea şi integritatea naţională pe care aţi jurat solemn să le apăraţi.Incultura dvs. este năucitoare, şi, în consecinţă, incompatibilă cu funcţia pe care o deţineţi prin fraudă morală.Vă mândriţi că v-aţi da viaţa pentru România, vă lăudaţi că asemenea mareşalului Antonescu, aţi fi avut curajul să atacaţi înfricoşătoarea Uniune Sovietică, dar totuşi vă e frică să condamnaţi pactul Stalin-Hitler (Molotov-Ribbentrop) şi consecinţele sale, ca ilegitime şi criminale – aşa cum v-am cerut insistent.Vă lăudaţi că sunteţi patriot, îngenuncheaţi cu prefăcută evalvie în faţa tricolorului, dar refuzaţi să solicitaţi – aşa cum v-am cerut – Ungariei şi reprezentanţilor minorităţii maghiare, să dezavueze şi să regrete zecile de masacre antiromâneşti şi antievreieşti comise în Transilvania, în 1941-1944, de regimul horthyst cu implicarea unei părţi a populaţiei maghiare locale, şi, de asemenea, să recunoască legitimitatea tratatelor de pace semnate de Ungaria la Trianon în 1920 şi la Paris în 1947, contestate de organizaţii guvernamentale şi nonguvernamentale din România sau din Ungaria, de lideri precum Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, vicepreşedintele Parlamentului European.Nu aţi făcut nimic bun, cu excepţia condamnării comunismului. Dar nu aţi fi făcut-o dacă timp de un an nu v-aş fi încolţit cu apeluri argumentate şi documentate, astfel încât să nu aveţi încotro şi să răspundeţi favorabil. În 2005 aţi spus că nu puteţi condamna comunismul întrucât “nu există dovezi şi raport de condamnare”. Ca urmare, v-am prezentat dovezi: am redactat de unul singur – pe baza datelor incontestabile preluate de la cel mai respectat Memorialul din Europa, respectiv cel de la Sighet – un raport neoficial publicat integral în presa centrală în octombrie 2005, cele 21 de capete de acuzare formulate de mine regăsindu-se ulterior în raportul oficial.Din păcate, nici până azi nu aţi binevoit să citiţi raportul pe care vi l-aţi asumat în 2006. Aţi condamnat neavând habar ce condamnaţi. Ca dovadă, iată un fragment din discursul rostit de dvs, în 18 Decembrie 2006, fără să vă daţi seama de fapt ce citiţi: “Principalele acţiuni criminale menţionate în Raport şi pe care ţin să le amintesc aici, ca argument pentru această prea-mult amânată condamnare sunt următoarele: (…) Distrugerea partidelor politice şi a continuităţii constituţionale a statului român, prin abdicarea forţată a Regelui Mihai. (…)”
  Aţi proiectat în derizoriu condamnarea comunismului şi aţi emasculat-o, prin refuzul dvs. de a solicita Parlamentului şi Guvernului – aşa cum v-am cerut – să adopte măsurile şi legile decomunizării propuse în raportul asumat şi evocate în discursul dvs.Aţi demostrat că nu doriţi Dreptate şi Adevăr prin justiţie faţă de crimele comunismului, genocidul din decembrie 1989 şi fratricidul din iunie 1990. În septembrie 2009 ne-aţi implicat la Cotroceni într-un show electoral. Aţi certat-o pe doamna procuror general Kovesi pentru că încă nu se aflase adevărul. Ca pedeapsă, după o lună, aţi renumit-o pentru încă un mandat. În prezent, dosarele sunt îngropate şi mai adânc.V-aţi angajat că veţi cere preşedintei Camerei deputaţilor să supună din nou la vot Legea lustraţiei astfel încât să nu mai fie declarată neconstituţională, dar nu aţi făcut-o.Aţi promis asanarea morală a societăţii româneşti, dar aţi refuzat să cereţi SRI şi SIE să predea către CNSAS cele 97.000 de dosare considerate abuziv «de siguranţă naţională».
  Aţi decredibilizat în mod ridicol reforma, modernizarea şi reorganizarea României.V-aţi umilit primul-ministru şi alţi colaboratori făcând din ei marionete perfecte ale unui păpuşar capricios.Pretindeţi că luptaţi împotriva corupţiei şi hoţiei, dar nu solicitaţi procurorilor să trimită în judecată vinovaţii pentru neantizarea flotei române, ca şi cum – fiind chiar comandant de navă – nu v-ar păsa deloc de această flotă, ca şi cum nu aţi şti nimic despre fraudă cu toate că atunci eraţi ministrul Transporturilor.Aţi decăzut atât de mult încât aproape oricine ar putea fi un preşedinte mai puţin dezastruos.
  Orice intelectual adevărat se descalifică dacă nu îşi exprimă dezgustul faţă de acţiunile şi afirmaţiile scandaloase ale dvs.Probabil că replica la această scrisoare va fi să le ordonaţi procurorilor «independenţi» să mă «rezolve», iar celor de la serviciile secrete să mă «anihileze», pentru a nu genera «instabilitate politică».Toţi intelectualii adevăraţi gândesc ca mine. Îi rog pe aceştia, pe semnatarii apelului meu pentru condamnarea comunismului (printre care, în ordine alfabetică: Radu F. Alexandru, Liviu Antonesei, Teodor Baconsky, Petre Mihai Băcanu, Ana Blandiana, Emil Brumaru, Ion Caramitru, Nicolae Caranfil, Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci, Manuela Cernat, Doina Cornea, Î.P.S. Nicolae Corneanu, Mircea Diaconu, Sorin Dumitrescu, Smaranda Enache, Radu Filipescu, Stere Gulea, Cristian Hadji-Culea, Bogdan Iuliu Hossu, Lucia Hossu Longin, Doina Jela, Marco M. Katz, Thomas Kleininger, Gabriel Liiceanu, Norman Manea, Nicolae Manolescu, Liviu Mihaiu, Mircea Mihăieş, Dan C. Mihăilescu, Ioan T. Morar, Maia Morgenstern, Carmen Muşat, Gheorghe Muşat, Bujor Nedelcovici, Virgil Nemoianu, Cornel Nistorescu, Andrei Oişteanu, Stejărel Olaru, Marius Oprea, Ion Mihai Pacepa, Horia-Roman Patapievici, Dan Perjovschi, Marta Petreu, Lucian Pintilie, Cristian Pîrvulescu, Andrei Pleşu, Nicolae Prelipceanu, Cristi Puiu, Dan Puric, Vasile Puşcaş, Tania Radu, Nestor Rateş, Mircea Răceanu, Constantin Răuţă, Victor Rebengiuc, Romulus Rusan, Oana Serafim, Monica Spiridon, Valeriu Stoica, Liviu Ioan Stoiciu, Şerban Sturdza, Dorel Şandor, Eugen Şerbănescu, Ovidiu Şimonca, Mihai Şora, Dorin Ştefan, Alex Ştefănescu, Stelian Tănase, Alin Teodorescu, Vladimir Tismăneanu, Adrian Titieni, Gábor Tompa, Florin Tudose, Cristian Ţopescu, Tudorel Urian, Varujan Vosganian, Alexandru Zub), să vă solicite demisia de onoare.27 iunie 2011Cu încrederea că am spus ceea ce trebuia spus,Sorin Ilieşiu – autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului”

  • @Merticaru: dupa ce l-au pupat in cur mai bine de sase ani, netezindu-i drumul spre drama in care ne-a varat si spre dictatura, vin acum si iar se dau zglobii. Nau, senchiu!

   Rusine, Coane, Plesu!

   De mai bine de sase ani de zile de cand chiombu a ajuns ca printr-o frauda strigatoare la cer si ramasa nesanctionata, sa ne pastoreasca destinele, acesta, de la inaltimea jiltului prezidential cotrocenist, a turnat in capul romanilor tone de dejectii verbale, jignindu-ne in fel si chip, batjocurindu-ne la greu, fie individual, fie colectiv si in afara de reactiile oponentilor sai, partea care se crede elitara a societatii romanesti, formata din autointitulatii intelectuali ai neamului, nu numai ca nu au incercat, ca prin luarile lor de pozitie sa-l aduca la normalitate, ci chiar l-au incurajat si sustinut cu toate puterile ajungand cu pupatul de cur si datul de limbi pana in situatia in care au acuzat pensionarii, protestatari in fata la Cotroceni, ca i-au agresat si otanjit cu carjele pe sarmanii jandarmi care vegheau la integritatea fizica a uratului.
   De la “gaozari” si “tonomate”, trecand prin “tiganci imputite” si terminand cu “popor de tampiti” si “natiune de mana a doua formata din handicapati asistati social”, am cunoscut o varietate de caracterizari si de epitete care mai de care mai colorate si mai de mahala, fara ca onor “plesoimea” sau “liicimea” lor sa se sesizeze, sau sa aiba vreo reactie, alta decat cea a tacerii cacactului din iarba.
   Cum insa zbanghiu’, intr-un moment in care pur si simplu i-a luat Dumnezeu mintile, a gafat jalnic cu adresa la Majestatea Sa, cum s-au ridicat si dumnealor din iarba calduta unde taceau cu folos si s-au invartosat in vorbe sarind la gatul chiombului si dezicandu-se de asa o lepra. Ah, sa nu uit, a mai fost o incercare de astfel de repozitionare, dar aceea a plecat de la reglari de conturi personale intre a lu’ Pippidea si EBA, la momentul in care nedandu-i-se postul de europarlamentar pentru care depusese atata efort, de curgeau transpiratiile orgasmice pe ea, numai la vederea monstrului, Pippidea s-a apucat sa-l besteleasca pe idol dimpreuna cu familia in vazul si auzul lumii. Oricum, atunci n-a fost o pierdere prea mare deoaree locul Pippidei a fost luat imediat de gandidtoru’ din Gagesti, brusc adus de chiomb cu picioarele pe pamant printr-o aluzie la dosarul de colaborator al Securitatii. Din acel moment microgeniul gagestean ii mananca din palma chiombului toti scuipatii pe care i-a folosit cat a colaborat la Antena 3.
   Acum insa este cu totul altceva. Pana si marele dizident Plesu (e drept cu scrisori de “sarut mana stapane, te pup si-n cur si proomit ca nu mai fac” trimise Ceausescului), s-a ridicat la lupta dreapta fara piedica si-l infiereaza cu manie intelectuala pe cel care a indraznit sa se ia in modul abject in care a facut-o de Majestatea Sa.
   Pai, Coane Plesule, unde erai, bre, si de ce nu te-ai revoltat public atunci cand te alerga si te injura chiombu’ pe la Cotroceni, sau cand ne injura ca ultimul birjar, ca poate daca realizau romanii ce poama candideaza inca o data la presedintie poate nu se mai buluceau la ulei si la pufoaice ca sa-l mai voteze o data?
   Vii, acum la spartul targului, si fara pic de rusine o faci pe moralistul, ba mai ai tupeul sa dai si in Opozitie din inaltimea sferelor cosmice in care te-ai autoasezat pe post de corifeu al corului de ex-pupincuristi, actuali monarhisti si antibasisti.
   Rusine, Coane Plesu? Lasa-i pe altii de buna credinta sa-l altoiasca pe chiomb, tu mananca-ti in liniste banii pe care-i incasezi de la televiziunea publica unde-i ridici osanale basescului. Zau asa, nu reusesti sa pacalesti pe nimeni, badie!
   Ia si-o mica poezea din arhiva cu surprize a lu’ mandelu’:

   Coane Plesu, Coane Plesu
   Nu ne duce, bre, cu presu’,
   Caci noi stim ca esti veros
   Mereu receptiv la os.

   Hai sa-ti spun ca spectator
   Cum se vede din popor
   Meci cotrocenist trucat
   De matale arbitrat.

   De la FSN incoace
   Gura tie nu-ti mai tace
   Traseist si arivist
   Cu-Al de Sus pupincurist.

   Ai dat ingeri, heruvimi
   Pe-un pitac de la stapini
   Si te-ai gudurat Grivei
   Clovnerie de doi lei.

   Stai, bre, nene-n banca ta
   Marea n-o mai agita,
   Ramii bade eseist
   Caci cam puti ca traseist.

   De esti ‘telectual fratie,
   Tine-te de cartulie,
   Caci stapini ce azi slavesti
   Miine-s basme si povesti.

   Iar, mata, ciine pribeag,
   Vei ramine ca mosneag,
   Sa-ti vezi nume terfelit
   Pentru’n galben gaurit.

 8. Sunteţi chiar rău; bietul Funeriu, poate că tocmai se pregăteşte să scoată un dicţionar explicativ producţie proprie, în care substantivul coleg este de genul neutru. Iar dacă substantivul respectiv este neutru, atunci pot să jur că şi Funeriu este paralel cu educaţia. Explicaţie exclusiv pentru Funeriu: paralel,-ă = (Dreaptă, plan) care are toate punctele la aceeași distanță de o altă dreaptă sau de un alt plan cu care nu se întretaie, oricât s-ar prelungi; mai pe scurt, nu au nimic în comun.

  • Chiar incercati sa educati un needucat??? Sa formati un deformat??? Chiar va pierdeti vremea cand vremea ar trebui sa treaca in favoarea si interesul dumneavoastra pastrandu-va astfel si sanatatea, si timpul si interesele majore.Nu are rost deoarece un imbecil nu poate idecat alegerea altui imbecil ce l-a pus acolo ca sa-l reprezinte, ca sa-i execute ordinele oligofrene si debile.Nu-i mai dati exemple de explicatii din DEX a reprezentativitatii (greu cuvant pentru Funebrul asta) cuvintelor banale ce le rosteste si-un betivan cand e la urna de vot, ca asta ar crede ca e un STAS sau vreun cifru secret si se sperie saracul.Fie-va mila de handicapat ca si-asa seamana cu necuratul la fizionomia capului in care sigur nici tarate nu se afla.

 9. Anul acesta implinesc 50 de ani. Am trait din plin in “epoca de aur”, copil al unor intelectuali de marca si cu o mama profesor de limba romana-si nu mi-a fost rau deloc. Acum traiesc intens epoca “scroafa urcata in copac.” Si, daca e sa urmez firul logicii funeriene, SCROAFA e si de genul feminin, si masculin. Scroafa poarta, dupa caz, Hermes sau Armani. Scroafa are functie, isi da importanta, grohaie in spatiul public fericirea de a fi cocotata in copac, de unde nu crede ca va mai fi coborata vreodata. Isi rotunjeste ratul in fata microfoanelor, vorbeste la tribuna, la talk-show-uri si ne spune noua, OAMENILOR, cat este de frumoasa, de inteligenta, de harnica. Va ajunge la latrina istoriei, NU-I PASA, scroafa traieste clipa. Cu copita pe noi. Atat.

 10. Un beţivan preşedinte – jucător – premier (ales de muuuuuuulte milioane de oameni, dincolo de fraude), specimenul ăsta ministru învăţământului, handicapaţii ăia doi la sănătate şi cultură, Nuţi peste toţi şi toate, Boc pe post de trompetă băsistă , ce poţi să mai zici ? Îmi aduc aminte când îi sufla aia într-o conferinţă de presă, că se blocase boul şi numai ştia ce să spună ! Nu te mai chinui d.le Radu Tudor să le mai explici ceva logic la băsescologii ăştia , că te oboseşti degeaba. La ei în băsism acolo, 2×3=5, sau 7, după cum vrea băsu.

 11. In sprijinul celor afirmate de tine mai sus am sa adug o scrisoare deschisa adresata doamnei Doina Cornea, pe care scrisoare as fi dorit sa o fac publica pe:http://www.pntcd.eu/forum/capul-lui-milutz-nu-este-destul, de exemplu, unde mai multi membrii PNTCD care ne mai exprimam opiniile, am devenit brusc si neavizati in prealabil, niste Anonimi care nu mai aveam acces la acea platforma de opinii si dezbateri de idei. Sa nu credeti ca era o imbulzeala prea mare pe acel forum, dimpotriva, doar ca ceeace spuneam noi acolo suna f. critic la adresa Regimului si Guvernului Portocaliu si de asemenea a celor care duceau PNTCD-ul la taiere in Abatoarele lui Base’ de la Cotroceni cu intentia de a face dintr-un Partid Crestin-Democrat, unul Satanist si de culoare Portocalie, controlat de Bakonski. Stoica, Paleologu, Placinta samd !
  Cred si eu ca este necesar sa se sprijine implicarea si afirmarea in viata Cetatii a adevaratelor Valori si Elite ale Inteligentei Romanesti, numai asa poate fi ridicat poporul din amorteala si dezorientarea in care se afla.
  Cei care vor distrugerea Romaniei ataca mai ales Sistemul Educational si cel de Sanatate care sint centrele vitale ale unei Natiuni, dar si toate celelalte institutii imprtante ale Statului astfel incit sa nu mai poata reactiona si proteja in fata celor care il agreseaza !
  Intunericul nu va putea exista decit in lipsa Luminii, Raul exista doar in lipsa Binelui iar Prostia doar in lipsa unei Inteligente active, numai asa Prostii, Tampitii, Hotii, Mondialii Mafioti sau Curvele vor putea ajunge sa conduca o Tara si un Popor !
  ………………………………………………..

  Scrisoare deschisa catre doamna Doina Cornea,

  Doamna Cornea,

  Am citit interviul pe care l-ati acordat jurnalistului Catalin Striblea si cu permisiunea dumneavoastra am indraznit sa va adresez citeva comentarii si opinii in legatura cu unele din afirmatiile dumneavoastra.
  In primul rind trebuie sa va spun si sa va asigur de stima si respectul meu pentru curajul si spiritul civic de care ati dat dovada cind v-ati ridicat impotriva Dictaturii Comuniste si a Dictatorului Ceausescu atunci cind aceasta Dictatura parea ca va dainui vesnic.
  Acum vin sa va mai spun ca ati inceput atunci ceva, un lucru foarte important si necesar pe care insa din pacate nu ati reusit sa-l terminati !
  Nu cred ca misiunea dumneavoastra de la Dumnezeu se limita doar la criticarea si doborirea “Fiarei”, a Dictatorului Comunist, societatea noastra era si este bolnava, otravita de acele mentalitati care dainuie si azi si care nu au fost eliminate odata cu caderea lui Ceausescu !

  A fost atunci sacrificat Dictatorul pentru ca sa poata supravietui Camarila Comunista revopsita azi in Portocaliu !
  Vedem ca azi avem un PM E.Boc, fost politruc in nomenclatura Comunista care se comporta la fel de abject si dupa aceleasi mentalitati comuniste !
  Avem acum un Presedinte fost nomenclaturist al PCR si al Securitatii. Ambele institutii atit de “hulite” dar reinviate azi de T.Basescu, revopsite, mascate dar parca si mai hidoase si abjecte de cit oricind !
  Spuneati in primele zile ale “Revolutiei” din ’89, ca sinteti doar o “Pisicuta” care nu are calitati de conducator care sa-si poata asuma responsabilitati de Lider Politic sau de Stat !
  Cred ca a fost si vina dumneavoastra si a celor care ar fi putut crea un nucleu, un pol de alternativa la Putere care sa poata inlocui esaloanele 2-3 ale PCR sau al Securitatii, ca aceasta sansa a esuat. Parerea mea personala este ca v-ati predat inainte de a fi fost chiar invinsi !

  Ati lasat ca PNTCD sa fie infiltrat, penetrat si subminat de agenti comunisti si securisti, ati lasat sa ajunga lideri ai partidelor istorice, persoane cu o moralitate mai mult decit indoielnica(vezi Viorel Lis, Bulibasa cu Harem sau Muresan electronistul de la Agricultura) care impreuna au compromis nu numai partidele ci chiar Democratia insasi sau Crestin Democratia !
  Uitati-va cine indrazneste sa reprezinte azi Crestin Democratia in Romania ?! Bakonski, Stoica, bufonul Paleologu si altii ca ei, niste hoti de voturi, tradatori ai propriilor partide pe care le-au condus cindva, niste minti puerile iresponsabile, incapabile sa se ocupe corect de propria persoana cu atit mai putin pot fi capabili sa se ocupe de o Natiune si de o relatie corecta cu Dumnezeu, toate aceste personaje nu sint decit niste Marionete josnice, jalnice si umile in mainile Maleficului lor sef T. Basescu !

  Poporul, Natiunea romana este asa cum este, asa cum a fost educata sa fie sau cum conditiile istorice au determinat-o sa fie incercind sa supravietuiasca din toate Dramele si Tragediile prin care numai Dumnezeu stie de ce a trebuit sa trecem !
  Metodele Lui Dumnezeu sint greu de inteles dar Planul Lui ar trebui sa fie f. Clar pentru toata lumea !
  Mie de exemplu imi este f. clar ca Dumnezeu, cu toata nevolnicia conducatorilor tuturor bisericilor noastre Crestine care prin atitudinea lor legitimeaza acest Regim malefic – vedeti cum bisericile si preotii sau predicatorii au devenit agentii si agenti electorali Portocalii, vedeti biecuvintarea data de Nefericitul Daniel in Parlamentul Romaniei presedintelui T.Basescu care tocmai jurase strimb cu mana pe Biblie, care tocmai furase votul si optiunile electoratului Romaniei in 2009, cu alte cuvinte care tocmai daduse o Lovitura de Stat mentinindu-se la putere prin uzurparea vointei poporului prin mijloace necistite hotesti, sau a nemerniciei conducatorilor Statului, al Romaniei, Dumnezu zic, iubeste totusi poporul roman caruia ii da mereu alte si alte incercari prin care sa poata evolua si sa se apropia de Imparatia Sa !

  Am si eu multe lucruri de reprosat “Romanilor” referitor la defectele lor sau la calitatile lor pe care nu stiu sa si le valorifice !
  Doamna Cornea, stiti f. bine ca mentalitatile, caracteristicile unor comunitati, populatii, natiuni sint determinate de catre cei daruiti de Dumnezeu cu Intelepciunea necesara dar si cu datoria de a face educatie si de a modela acele Natiuni !
  Nu stiu de exemplu sa fi protestat dumneavoastra sau elita Inteligentziei romanesti atunci cind ati vazut ca in fruntea Ministerului Educatiei este numit un personaj atit de necorespunzator ca acest Ministru Funeriu !
  Nu vi se pare cel putin ciudat ca Liderii nostri politici sau de stat nu prea dau dovada de interes pentru binele pubic sau Interesul National asa cum de exemplu dau dovada cei ai Ungariei sau a Poloniei ?!
  Nu vi se pare ca toti acesti neaveniti slujesc alte interese, straine de binele Romaniei ?!
  Imi aduc aminte ca dumneavoastra v-ati manifestatat in mai multe rinduri pentru protejarea etniei maghiare si a unei atitudini tolerante fata de revendicarile lor. Vedem azi pina unde s-a ajuns cu escaladarea acestor pretentii aberante din partea lor, vedem cum Presedentia si Guvernul Romaniei sint complicii celor care vor din nou sa ne intoarcem la nedreptatile din trecut in care Poporul Roman a avut pe nedrept atit de mult de suferit !
  Credeti ca aceasta este voia Lui Dumnezeu si ca trebuie sa ne supunem vointei lui Basescu, Boc, Udrea, Funeriu, Marko Bela, Victor Orban cel care este superiorul lui T.B si care il sustine in functia de la Cotroceni, si a intregii lor gasti de Ciorditori ?!
  Credeti ca in aceste momente cruciale pentru existenta, pentru supravietuirea Romaniei, poporul roman trebuie sa continuie sa intoarca mereu si mereu si “celalat obraz” pentru a incasa acum si ultima Lovitura de Gratzie ?!
  Cum credeti ca ar trebui sa procedeze cetatenii Romaniei ?!
  Credeti ca Romanii ar trebui sa organizeze o Cruciada impotriva Satanistilor Basescu, Placinta si a celorlalti care incalca Legile, Poruncile Lui Dumnezeu, la fel cum s-a mai intimplat in trecut, in duhul pacii si al blindetii trimitind impotriva lor ca sa lupte si sa-i invinga o Flota in care au imbarcat o armata de prunci nevinovati avind virste pina in 3 ani ?
  Nu credeti ca responsabili de starea unei Natiuni sint elitele sale prin strategiile si directiile pe care pot sa le impuna ?!
  Nu se vede foarte clar ca singura preocupare a acestui Regim Basescu este spolireraea a tot ce a mai ramas din Avutul National pentru imbogatirea lor proprie ?
  Nu se vede cum in modul cel mai nedemocratic si Dictatorial, toate asumarile si ordonantele Guvernului controlat de Basescu si Viktor Orban duc la distrugerea si desfiintarea Statului Roman, a Natiunii Romane ?!

  Sau nu credeti ca situatia critica actuala a Romaniei este o provocare, o incercare pentru “Elitele” Natiunii noastre lansata de Dumnezeu tocmai pentru a face o selectie intre Spiritele celor care tradeaza dragostea fata de Dumnezeul si aproapele lor si a celor care pentru cei “30 de arginti” isi vind Dumnezeul, Sufletul si Poporul caruia ii apartin ?!
  Stiti ca atitia Prooroci Biblici sau nu, ne vorbesc despre o Romanie aleasa si iubita de Dumnezeu la fel cum este Israelul si ca tot ce incearca aceste Jude nu se va implini si ca vor avea de suferit pedeapsa dupa faptele si gandurile lor ?!

  Aruncarea vinovatiei pentru starea actuala a Tarii si Natiunii in spatele unui popor care inca este buimac de atitea Dictaturi prin cite a trecut si din care nu s-a dezmeticit(ca dovada este usurinta cu care T.Basescu i-a pus din nou latzul de gat) inca, este o grava greseala si nedreptate !
  Stiti f. bine ca poporul ca sa se miste si sa-si manifeste nemultumirile intr-un fel sau altul are nevoie de Lideri care sa-l organizeze si pe care sa-i urmeze asa cum s-a intimplat de cind e lumea lume si cu toate celelalte popoare !
  Superficialitatea, lenea, comoditatea, lasitatea, lipsa unei solidaritati civice, crestine, lipsa unei identitati nationale bine conturate si aduse la rang de credinta si respect fata de inaintasii martiri, fata de prezent si mai ales fata de viitor sint rezultatul efectelor unui mediu in care cetatenii au trebuit sa traiasca obligati fiind de acei Lideri de Partid sau de Stat nemernici, conducatori care au impus prin propria vointa un mediu si o strategie ostila Intereselor Poporului lor !

  Nu credeti ca ar trebui sa-l invitam pe Lech Wałęsa si sa-l rugam sa ne invete ce este, ce trebuie sa fie Solidaritatea umana, credinta adevarata in Dumnezeu, Crestinismul, adevaratul Patriotism, devotamentul fata de strabunii martiri si fata de viitorul Patriei ?!
  Nu credeti ca Romania si cetatenii ei au nevoie sa invete de la asemenea oameni si personalitati si nu de la Manelisti, Inculti, Incompetenti si indoctrinati de dogmele Comuniste, KGB-iste sau Securiste azi transformate in Gasti Mafiote de Ciorditori care actioneaza inpotriva propriilor cetateni, asa cum sint Basescu, Boc, si ciracii lor portocalii ?!

  Nu credeti ca in acest moment Romania se afla in cel mai mare pericol in care ar putea sa se afle un Stat si o Natiune, ca se afla in pragul Colapsului care poate sa-i produca disparitia si ca acest Regim tocmai acest obiectiv si l-a propus, si ca au reusit sa produca mai multe pagube Romaniei decit ar fi putut produce chiar un razboi adevarat ?!
  Si as vrea sa va mai spun ceva, sint adeptul parerii lansate de un Lider American, aceea ca inainte de a fi un Republican sau un Democrat al Politicii Americane, politicienii ca si toti cetatenii USA trebuie sa fie in primul rand Americani devotati si loiali Patriei lor, care sa aiba ca prioritate Interesele Statului si Natiunii lor !
  In calitate de fost detinut politic al regimului Ceausescu, vreau sa va mai spun ca sint profund dezamagit de ceeace se petrece azi in falsa noastra Democratie romaneasca in care Basescu face ce-i trece prin cap fara a mai tine cont de Constitutie, Legi, Parlament, Cetateni sau de Dumnezeu si cu toate ca am suferit cumplit sub Dictatura Bolsevica a lui Ceausescu, am ajuns acum sa cred ca Ceausescu ar trebui adus din nou la putere pentru a scapa de aceasta Gasca Mafiota de “Ciorditori” Portocalii incuscriti cu Interlopi din Mafia Tiganeasca, prieteni cu dusmanii declarati ai Romaniei care militeaza si actioneaza impotriva Statului Roman, cei care doresc dezmembrarea Romaniei.
  De buna seama ca toti acesti Hoti ordinari si Tradatori al Interesului National ar fi judecati si condamnati rapid de catre Justitia lui Ceausescu si ar primi cuvenita pedeapsa capitala in frunte cu cel care ne-a lasat fara Flota, fara Autostrazi, cel care ne-a indatorat la FMI ca sa aiba de unde sa fure Camarila care il sustine si-l slujeste, cel care intentioneaza sa cedeze teritorii si cetateni ai Romaniei unor puteri straine !

  Doamna Doina Cornea, adevarata Credinta Crestina, cea care conteaza si este recunoscuta si apreciata de Dumnezeu este data de masura si modul in care ne implicam si dovedim dragostea noastra fata de Dumnezeu, fata de aproapele nostru, de ceeace sintem dispusi sa facem ca sa slujim pe Dumnezeu si pe Om, de Faptele noastre si de masura in care respectam Legile Lui Dumnezeu !
  Spuneti-mi unde este Cinstea si Credinta in Dumnezeu si-n Legile Lui a Pastorului L.Tokes atunci cind cauta sa fure din Teritoriile Romaniei, atunci cind aduce argumente mincinoase cu care sa-si sprijine actiunile si pacatele, atunci cind isi batjocoreste propria sa familie nerespectind legamintul sacru in fata lui Dumnezeu pentru propria lui sotie ?!
  Acest popa fals nu slujeste Biserica Lui Cristos, el nu slujeste nici macar interesele maghiarilor pentru ca toate aceste nedreptati pe care le face se vor intoarce mai devreme sau mai tirziu impotriva lor, a maghiarilor !
  Acest impostor pacatos este tovarasul si prietenul lui T.Basescu si al Camarilei sale, impreuna cu Viktor Orban il ajuta sa se mentina la Cotroceni in schimbul tradarii intereselor Romanilor !

  Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti despre atitudinea “Crestina”(?) a celor care adunindu-se anual la Sumuleu, in locul unde Franciscanii si Romanul Iancu de Hunedoara, parintele regelui Matei Corvin pentru a carui “Proprietate” se lupta si in prezent guvernul Ungariei prin reprezentantii sai cu dorinta de a-l confisca doar pentru ei si pentru a cauta legitimitati cum or putea si pe unde or putea, au construit deci Franciscanii si Iancu de Hunedoara, Manastirea de la Sumuleu si au initiat acest centru religios al Crestinatatii unde azi vin in Pelerinaj atitia Romano Catolici din toata lumea si de pe unde s-au raspindit si asezat maghiarii, vin in numele celor sfinte, cu pretentia de a fi tratati si recunoscuti ca niste buni crestini !
  Ei vin sau merg insa la Sumuleu, cu gandul ascuns si viclean de a-L ruga si invoca Pe Dumnezeu, de parca El ar mai fi Zeul lor Barbar din perioada cind soseau in Europa venind de undeva din Asia pentru a jefui, ucide si fura bunurile altor popoare !
  Acesti Pelerini se inchina azi la Sumuleu Lui Dumnezeu cu rugamintea ca acesta sa le devina complice la incalcarea drepturilor romanilor, la deposedarea ilegala a proprietatii Statului Roman in folosul unei etnii care nu respecta nici Legile Lumesti ale Patriei lor care i-a adoptat si unde au gasit adapost atunci cind nu mai aveau, si care nu mai respecta nici Legile si Poruncile Lui Dumnezeu ?!

  Prin voia Lui Dumnezeu noi romanii am fost daruiti cu aceasta Tara si Patrie care se numeste Romania. Tara aceasta nu am furat-o de la altii, altii au furat de la noi si avem si acum teritorii care se afla sub ocupatia altor State. Aceasta Romanie o avem prin voia Lui Dumnezeu si prin stradaniile si sacrificiile strabunilor nostri drept credinciosi care au aparat de multe ori cu pretul vietii si singelui lor pamintul stramosesc in fata invadatorilor migratori care nici in ziua de astazi nu au reusit sa-si astimpere poftele hotesti si sa se aseze undeva intr-o matca a lor, lucru care nu se va intimpla probabil pina cind aceste hoarde nu se vor reintoarce din nou in locurile de unde au plecat !

  Tot voia Lui Dumnezeu a fost ca noi Poporul Roman sa ne nastem si sa traim aici in acesta tara unde avem datoria dupa cum ne spune chiar Dumnezeu, sa ne respectam Parintii, stramosii care au fondat aceasta tara, acest popor, unde sa fim continuatorii stradaniilor lor si al Planului Lui Dumnezeu !
  Avem deci datoria de a proteja si apara mostenirea stramosilor nostri pina la venirea Lui Hristos, atunci cind El ne va judeca si va hotari consecintele faptelor noastre ale tuturor !

  Cred d-na Cornea ca responsabilitatile si indatoririle noastre fata de Divinitate sau fata de cele Lumesti nu sint o joaca usoara si superficiala pe care sa o lasam la voia intimplarii sau mai rau sa o lasam pe mana celor Rai, lipsiti de Dumnezeu, aflati in conflict direct nu numai cu concetatenii lor ci chiar si cu Dumnezeu !

  Pentru a implini Voia Lui Dumnezeuin in ceeace priveste destinele unor Tari sau Popoare, sint chemati in primul rind cei care au fost daruiti cu mai multa intelepciune care sint datori in schimb sa se preocupe de Binele Public, de Interesul General, de Interesul National, de pastrarea credintei Crestine nealterate, de combaterea imoralitatii si a celor care incalca Drepturile celorlalti !

  Doamna Cornea, traim intr-o plina si odioasa Dictatura a Regimului lui T.Basescu, acest fost membru al nomenclaturi comuniste si securiste, din multe privinte acest Regim este chiar mai odios si mai abject decit cel al lui Ceausescu, iar dumneavoastra ne spuneti ca ati solicitat presedintelui doar sa condamne Comunismul ?!
  Credeti ca lui T.Basescu, intre noi fie vorba acest personaj nu are ce cauta in functia de Presedinte al Romaniei, nu i se mai poate imputa sau reprosa nimic altceva ?!
  Aceasta atitudine a dumneavoastra mi se pare ca va face mult mai misterioasa si mai greu de inteles decit pareati sa fiti !

  Cu stima,
  N. Silviu

  Cluj-N. la 13.iun.2011

  • D-le “silviu din Transilvania”, dumneata te plangi altor transilvaneni de dezastrul la care au adus Romania? Lor le ceri favorul de a indrepta lucrurile? Toate relele, incepand cu acel complex dec. ’89 sunt de sorginte transilvana, altoite pe trunchiul tarii, in ansamblu. Doinei Cornea sau lui Radu Sarbu (de ex.) li te plangi? Sau lui Ciorbea cel duplicitar? Ati vrut o Transilvanie aparte, iata ca o aveti, din nefericire ati tarat toata tara intr-o aventura, dintr-un patriotism local idiot. Piatra de moara de pe gatul Romaniei, a tras-o la fund. Vedeti radacinile raului si in fudulia prosteasca ce-i caracterizeaza pe multi ardeleni frustrati de propria neputinta, dar hotarati sa arunce piatra spre Capitala, tocmai acolo unde e maxima densitatea de ardeleni…

  • Dle Silviu, sunt de acord cu tot ce ati scris dvs,. dar ati omis ceva. Nu suflati o vorba despre opozitie, desi dezastrul Romaniei a inceput inca de la primele masuri luate atunci de conducatorii nostrii, respectiv Iliescu si P.Roman , continuand cu Constantinescu, Nastase, etc. Toate partidele parlamentare sunt responsabile de dezastrul tarii. Nu e cazul sa va amintesc ce s-a intamplat in decursul ultimilor 21 de ani pentruca stiti foarte bine. E greu acum sa stabilesti care e mai mult sau mai putin vinovat pentruca desi actualul guvern pare a fi atins “perfectiunea” in distrugerea a tot ce exista in tara asta. nu stim ce ar fi fost daca Guvernarea Nastase ar fi continuat inca un mandat. Se spune ca a fost un guvern mai bun, dar as intreba, pentru cine ? Mai exact, ce s-a facut cu banii ? Ca in aceea perioada nu s-a facut nimic nici pentru cetateni, nici investitii, si nici altceva remarcabil. In schimb imi amintesc de multe privatizari dubioase, de multe drepturi/privilegii date doar UNOR categorii sociale si o coruptie generalizata pana la varf. Si inca ceva, poate spuneti ca acum alta este situatia, fiind vorba de o uniune formata din trei partide politice. In cazul asta va intreb, ati citit programul lor de guvernare, in cazul ca ar veni la putere ? Daca da, spuneti-mi o singura masura care sa aduca schimbari radicale in politica romaneasca ? Nu, dle Silviu, din pacate nu exista. Programul lor abunda in cosmetizari, demagogie, populisme ieftine si neacoperite si o dorinta uriasa de a ajunge la ciolan. Nu vedeti ca toti profita si fura in cardasie. PSD-ul aduce critici toata ziua despre contractele unor PDL-isti cu statul, si pe buna dreptate. Dar SOVA, un lider marcant al PSD-ului nu are contracte cu statul, de unde ia peste 7 milioane de euro , prin firma lui de avocatura ? Si de unde, de la Rovinari. El spune ca e legal. Dar moral e, are caderea ca tocmai el sa-i critice pe altii pentru ceva care se gaseste si-n propria-i curte ?
   Nenorocirea este ca nu avem alternativa. Nu voi vota nici cu PDL-ul dar nici cu USL-ul nu pot s-o fac, Astept inca sa apara altceva, un alt partid politic din care sa faca parte oameni care sa-si iubeasca tara si oamenii care traiesc in ea si sa nu fie preocupati in exclusivitate de propriile buzunare.

 12. Stiu ca ceea ce voi scrie nu are legatura cu post-ul si imi cer scuze , dar consider ca acest subiect este net inferior celor ce sau spus in emisiunea “SINTEZA ZILEI”

  Domnule Radu Tudor, in momentul in care am aflat ca Adrian Sobaru , cel care ar trebui declarat erou national , pentru protestul sau impotriva abuzurilor statului, a fost “DECORAT” cu o citatie la politie si probabil DOSAR PENAL, va spun sincer ca primul instinct a fost sa ma sui in avion si sa vin in tara.In piata si sa protestez alaturi de romani sau daca nu singur IMPOTRIVA CELOR CARE CONDUC ACUM ROMANIA.
  Domnule Radu va rog in modul cel mai sincer , sa nu lasati acest lucru sa se intample si sa faceti tot ceea ce puteti dumneavoastra face , in functia de jurnalist.Am scris si am incercat sa atrag atentia asupra acestui abuz , care este fara margini pentru mine ,tuturor celor care pot face ceva in acest sens.
  Eu sunt singur si necunoscut , dar dumneavoastra , domnul Gadea , Dan Voiculescu si alti cativa reprezentati mult mai mult si puteti face mult mai multe ca aceste marsavii sa dipara iar cei responsabili sa plateasca.
  Voi face tot ceea ce mie imi sta in putere sa apar integritatea fizica si morala a domnului Adrian Sobaru , asa cum si domnia sa a facut pentur mine si toti cetatenii romani , fie ei in tara sau in strainatate , atunci cand A PROTESTAT IMPOTRIVA REGIMULUI SI MASURILE DICTATORIALE CARE SAU INSTAURAT IN ROMANIA.
  La momentul protestului m-a cuprins rusinea fata de acest om , pentru modul curajos in care a decis sa protesteze.M-am simitit rusinat de faptul ca eu nu sunt vrednic sa privesc un astfel de om in ochi si nu merit asa ceva pentru ca sunt de o mie de ori mai las decat Adrian Sobaru.
  In aceeasi emisiunea s-au prezentat scrisoarea domnului Ilies si modul de neconceput in care Regele Mihai a fost jignit de un ….. .
  Va implor nu decedati presiunilor nu de dragul meu sau celor ca mine, ci pentru VIITORUL COPIILOR DUMNEAVOASTRA.

  • cu siguranta facem si noi greseli. suntem o televiziune (firma) privata si suntem amendati pt asta. diferenta dintre noi si idolul tau funeriu este ca el e seful educatiei din romania, pe foarte multi bani publici. si nu plateste nimic, politic sau pecuniar, atunci cind e prost. se intampla foarte des, din pacate pt noi

   • Sa inteleg ca daca sunteti firma privata si platiti bani la buget sunteti scutiti de autocritica? Poate ca sunteti firma privata dar prezenta voastrain grila imi creste mie pretul la providerul de CATV. Personal am de pierdut datorita slabei calitati a programelor voastre…nu ma uit la ele dar le platesc. Din pacate asa cum nu pot renunta la un ministru nu pot renunta nici la voi. dumitrescuadina@yahoo.com

    • Chemati pe cineva de la cablu sau studiati telecomanda. puteti bloca vizionarea unui program. sau nu tastati niciodata numarul canalului. e simplu, ca pt copii de clasa a 4 a. Antena 3 este in “must carry”, alaturi de B1 TV, TVR, TVR Info si alte pupincuriste care papa bani publici sa laude regimul. pretul e acelasi, cu sau fara Antena 3. Un telespectator ca tine in minus e un castig

     • @ d sau adina (mailul este devina)

      Iti sugerez ceva.
      1) Vrei sa nu mai platesti Antena 3 , furnizorului de cablu.Nu te opreste nimeni sa te duci la acesta ( cel care ti-a insirat cablul prin casa ,pana la TV ) si sa ii ceri o grila de programe , care sa nu contina ANTENA 3.
      2) O duci bine in tara asta, asa cum tu ai sugerat.Te intreb cu ce te ocupi ca sa aflam si noi cheia succesului si sper ca nu ai facut si tu afaceri imobiliare?Daca tu o duci bine , rezulta ca Adrian Sobaru este un dereglat mintal care s-a aruncat in gol , nu pentru ca TOTI COPII CU HANDICA AU PIERDUT AJUTORUL DE LA STAT ci pentru ca e nebun.Doamna Anghel care a fost in greva foamei , nu a protestat din cauza unor realitati ci din cauza ca e nebuna.
      3) Faptul ca oamenii in jurul tau zbiara din cauza nedeptratilor la care sunt supusi , imi spune mie ceva despre tine.Ceva destul de grav , ce necesita terapie.

      Semeni foarte bine cu profilul nazistilor ce executau evrei in ghetouri pentru ca nu faceau partea din rasa Ariana.Stii care era problema lor?Aceea ca nu erau persoane ce mai aveau simtul umanitatii si repectului pentru cel de langa el.
      Spre exemplu , stiati ca o femeie pe care tu probabil o slavesti si o ai drept model ( fiica ceea mica a presedintelui ) dealtfel europarlamentar , care pe tim de zi a candidat independent si seara era iar portocalie , a venit cu un proiect care din punct de vedere tehnic ar fi distrus Delta Dunarii ?Nu ca ar fi fost vreodata acceptat de EU , dar pentru retardati merge sa le spui asa ceva pentru ca pun botul si ulterior te apara.

      Sa stii ca si eu o duc bine,inca imi permit sa imi cumpar o paine , dar sincer mi-as dorii ca si tatal meu pensionar sa isi permita macar jumatate de paine dupa 35 ani de munca grea.Mi-as dorii ca si acei bugetari care isi risca viata si nu stau cu fundul pe un fotoliu sa fie la fel de bine ca tine.
      Iti sugerez ceva.Daca tu o duci bine, nu vrei tu sa te duci sa faci niste donatii pe la orfelinate, unui batran nevoias , unei familii ce nu isi permite sa-si trimeata copii la scoala si ii trimite sa sape campul , unui om cu handicap sa ii cumperi o proteza sau un scaun cu rotile sau poate sa ii platesti tu un asistent social?
      In momentul in care vei face aceste lucruri , voi considera ca o duci bine pentru ca ai muncit pentru banii aia si nu i-ai furat.
      Pana atunci , iti sugerez sa te uiti mai bine in jurul tau si sa scoti capul din nori , nu de altceva dar poti face sinuzita.

    • dar draga, nu te mai uita…anuleaza contractul pentru a3…sau nu vrei pentru ca ai slujba sa te uiti la a3 si sa ii critici…ce zici acum?

  • @:Diana
   Televiziunea în cauză este amendată nu din cauza greşelilor fata mea ; este amendată la comandă politică din ordinul preşedintelui tău suprem Traian Băsescu prin intermediul unei grupări de slugi numită CNA, doar ptr. faptul că această televiziune şi jurnalişti, au considerat de cuviinţă că e mult mai DEMN (termen probabil, mult prea străin ptr. tine şi cei la fel ca tine) să prezinţi realitatea şi adevărul aşa cum este el, fie şi cu unele greşeli, asumate de altfel, decât să pupi în fund fără nici o ruşine fundul băsist. Înainte să veniţi pe bloguri setaţi de PDL şi Băsescu să debitaţi inepţii, priviţi-vă fraţilor vreo 10 minute în oglindă. Nu v-ar fi ruşine!

   • Prietene, pe mine criza nu m-a afectat absolut deloc asa ca emisiunile de speriat oamenii de la A3 ma lasa rece. Pentru mine e bine in Romania…la fel de bine ca si pt ziaristii care desi plang de grija saracilor incaseaza mii de euro salarii dumitrescuadina@yahoo.com

    • Puiu, nu mă interesează dacă tu ai fost sau nu afectată de criză. Scriind în favoarea acestui regim odios şi acestui preşedinte schizofrenic, bănuiesc că eşti plătită regeşte, sau dacă nu regeşte, destul de bine cât să nu fi fost afectată de criză. Nici tu şi nici alţii la fel de “coloraţi portocaliu” ca tine.
     Despre salariile jurnaliştilor de la Antena 3, bănuiesc şi eu că-s de câteva mii de euro şi bravo lor. La mai mare ! Spre deosebire de tine, şi de presa băsistă în general, ei îşi merită banii. În plus, ştiu că nu vă convine deloc asta, mai ales şefului vostru suprem Băsescu care ar face orice să închidă Antena 3, ei (Antena 3) sunt ptr. marea majoritate a românilor singura alinare sufletească şi singura televiziune care are curajul să prezinte adevărul aşa cum este el, şi nu “colorat” cum vrea Udrea, Boc, Flutur, direct sau prin “intermediari” ca tine. Eu aş vrea, dacă te respecţi şi ai coloană vertebrală, să ieşi în faţă şi după ce vi-l suspendăm pe “şef ăl mare” , cel târziu în 2012, eventual, după sistemul lui Băsescu, să te bagi la o “baie de mulţime” cu poza lui Băsescu în “martir”. Acum te întreb fără nici o răutate – nu îţi este ruşine să apari pe bloguri, să lauzi acest regim odios, să critici Antena 3, etc. când vezi ce este în ţară ? Cum poţi să îi mai ţii partea acestui Funeriu, acestui Băsescu care a ordonat să taie pensii, salarii, venituri la fel şi fel de categorii sociale (bolnavi, handicapaţi, etc), a ordonat să închidă şcoli, spitale cu sutele, toate sub pretextul de reformă ? Nu îţi este ruşine să susţii acest personaj sinistru numit Băsescu şi armata sa de slugi ? Numai, mă opresc că cine ştie ce vorbe mai scap pe aici pe blog şi … nu-s în codru. Aş mai fi avut multe să te întreb şi să-ţi spun.

     • @ mihaic3001

      Tu chiar o banui de inteligenta,daca ai dorit sa ii scrii atat.Prietene , daca ai fi trait si tu cu capul in nori probabil ai fi dus-o si tu la fel de bine.Presupun ca tu ai gresit acolo unde am gresit si eu …am ales sa privesc in jurul meu , sa gandesc si sa cantaresc faptele anumitor oameni.Crede-ma , e mai bine ca tine si ca mine ca noi nu vom face sinuzita , din cauza capului aflat in permanenta printre nori.Mult prea multa umiditate.
      O vorba romaneasca ” sa fi prost , nu te costa nimic” probabil de aici si starea de bine a duduiei.

    • deci …te plangi ca platesti, pe de alta parte esti o bogata si …cred ca minti si iei bani sa critici a3 pentru a incerca sa ii faci si pe altii sa critice caci sunt destui creduli si neinstruiti care se lasa intoxicati de neinteresati ca tine… nici nu meriti sa pun ghilimele…

    • fata mea, cred ca ai niste probleme destul de grave daca ai impresia ca in Romania se traieste bine si, vezi doamne, doar cei de la A3 spun lucruri aiurea. ti se pare ca e bine sa traiesti cu 6-700 de lei lunar? ai impresia ca pensionarii si bugetarii de rand mananca carne in fiecare zi? crezi ca daca tu nu faci foamea inseamna ca toata lumea traieste bine? du-te pe la un psihiatru, draga. e un sfat prietenesc. si-ti doresc sa ai parte in viata ta numai de oameni de teapa lui funeriu, igas, udrea, boc si nu in ultimul rand basescu. manca-i-ai pe paine cu margarina, nici macar cu unt.

  • @d,
   Nu cumva tu esti aia care-i sufla ministrului esuat al Limbii
   Române, discursurile?! Stiai ca ceea ce faci tu este prostitutie morala,mult mai periculoasa si degradanta decât cea fizica?!
   Si eu ca noi toti, platesc pentru TVR, 10TV si alte tâmpenii pupinbasiste la care nu ma uit.Nu te pune nimeni sa te uiti la ce nu îti place, ai telecomanda, schimba canalul. Dar de aici pâna la a jigni cel mai bun post Tv din tara e cale lunga. Acuzi tu ca la Antena3 se fac greseli de exprimare ? Pai cine le face, decât invitatii portocalii semidocti chiar semianalfabeti?!
   Cât de curând veti disparea de pe firmament si va dorim la toti sa cadeti cât mai jos posibil, daca se poate chiar la 2,5 m sub pamânt! Asta ca sa vedeti cât de mult va “iubim” noi cei 90% din populatie, pe toti vândutii portocalii !

  • (desi fie vorba intre noi, esti tu domnisorica cum sunt eu Papa)…greselile sunt gramaticale, draga…nu de gramatica…si daca tot ai chef sa debitezi ineptii,mai intai invata gramatica limbii romane, impreuna cu scumpul si iubitul tau ministru…mai am o sugestie pentru tine…sa te gandesti si la ideea urmatoare: tot ce se intampla, e scris sa se intample(e valabila si in cazul tau)

 13. Este o sfidare pentru orice tanar care invata si isi ia masterate , doctorate si ii bubuie creierii de invatatura , sa vada cum de nicaieri , se aseaza in fruntea unui minister un dobitoc care s-a chinuit pana la 25 de ani sa-si ia bacalaureatul !!!
  In alte tari , asa oameni nu sunt angajati nici sa spele scarile !… La noi sunt MINISTRI , cu toate avantajele acestui post , dand sfaturi cum trebuie sa invete si sa munceasca noua generatie !
  Unul ca Funeriu , ca Anastase ( sarita din bikini direct pe al 3 -lea post din stat )sau ca Igas vorbesc din varful buzelor de cum trebuie regandita societatea asta ” nemernica si puturoasa ” …
  Noroc ca ii avem pe ei !… Aceasta e marea mea speranta !

 14. Dl.ADMINISTRATOR: PUTETI SA CREATI POSIBILITATEA DE A DA SHARE CU FACEBOOK ACESTOR ARTICOLE? MA ANGAJEZ SA LE FAC CUNOSCUTE, LA FEL CUM PROCEDEZ SI CU ALTE ARTICOLE (BLOG DL BOGDAN DIACONESCU, DAN SOVA, ETC) ROMANII AU NEVOIE SA FIE INFORMATI CORESPUNZATOR. VA MULTUMESC.

 15. @Radu Tudor,
  Ce poti sa mai spui în fata unei asemena calamitati?!
  Ramâi pur si simplu perplex, ti-se înclesteaza limba.
  Totusi Vanghelie are inspiratia sau “jmecheria” tiganeasca, sa recunoasca faptul ca nu
  e prea scolit si d’aia da “cu bâta în balta”, în timp ce acest habarnist ministerial cu un tupeu inimaginabil pretinde ca din contra stie bine limba dar mai are câte un lapsus, ha ha ha ! Sigur,e un râsu/plânsu, vai de capul ei de tara! Stau si ma întreb, cât o mai dura blestemul asta
  analfabeto-portocaliu pe capul nostru ?!

 16. PARLAMENTARII OPOZITIEI P.S.D. –P.N.L. –P.C., NU AU INTRODUS DIN DECEMBRIE 2009 PANA AZI 29.06.2011,NICI O MOTIUNE DE CENZURA IMPOTRIVA MINISTRULUI DEZVOLTARII ELENEI UDREA PREFERAT PRESEDINTELUI ,DE TEAMA CA TRAIAN BASESCU SA NU PUNA PRESIUNE PE INSTITUTIILE STATULUI PENTRIU ASE RAZBUNA PE SEMNATARII EVENTUALEI MOTIUNI . REPRESIUNEA CARE AR FI URMAT DIN PARTEA INSTITUTIILOR FOLOSITE CA POLITIE POLITICA ,EVIDENT ERA LA SUPRAFATA CONDUSA DE MINISTRUL JUSTITIEI CATALIN PREDOIU,[UN ALT FOST AL ELENEI]… PENTRU CA SA EXISTE UN TAP ISPASITOR ,PE CARE A FOST PUS DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE,S-A GASIT DE CATEVA ZILE UN FOST SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL DEZVOLTARII, CARE A AVUT GIRUL MINISTRULUI UDREA IN TOATE ACTIUNILE PE CARE LE-A.LUAT LA VREMEA RESPECTIVA …ACUM ,CAND SE ASTEAPTA O FORMALA CRITICA DIN PARTEA COMISIEI EUROPENE ,AU INCEPUT SA SE FACA PERCHEZITII LA COLEGII FOSTULUI SECRETAR PENTRU CA ACESTIA SA NU POATA DOVEDI CA EXISTA ACORDUL ELENEI UDREA CA MINISTRU M.D.R.T. ..BRUXELLES, (vineri, . 24 IUNIE 2011
  Băsescu: Nici un cent din fondurile structurale destinate României nu va fi dirijat către Grecia
  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că nici un cent din fondurile structurale destinate României sau altor state nu va fi dirijat către Grecia.
  “Am înţeles că a apărut un zvon că s-ar lua din fondurile structurale ale României pentru Grecia. Nu. Nici un cent din fondurile structurale destinate României sau altor state nu va fi dirijat către Grecia”, a spus preşedintele într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles, după Consiliul European de vară.
  El a adăugat că pentru România clarificarea sprijinului UE pentru Grecia a fost o miză foarte mare. “A fost probabil cea mai mare miză a acestui Consiliu din punctul nostru de vedere, pentru că în România funcţionează şapte bănci elene care deţin circa 27% din piaţa bancară românească”, a spus Băsescu. El a adăugat că, din acest motiv, România a susţinut fără rezerve orice sprijin pentru Grecia.
  “Acum privim cu multă speranţă – după ce ştim decizia Consiliului European de continuare a sprijinului financiar pentru Grecia – privim cu multă speranţă către decizia Parlamentului elen de a aproba programul de restructurare, de austeritate, de oricum vor să-i spună grecii. Dar noi suntem un susţinător extrem de consecvent al Greciei din acest punct de vedere”, a mai spus preşedintele.
  CE ASCUNDE IN REALITATE AFIRMATIA BASISTA ”ORICE SPRIJIN PENTRU GRECIA ?ADICA BANII NEABSORBITI CU PREMEDITARE DIN FONDUL ALICATI DE COMISIA EUROPEANA CARE SE CUVENEA ROMANILOR [CARE CONTRIBUIE LA BUGETUL U.E.,FONDURILE NEABSORBITE SI DECI NECHELTUITE DE CATRE ELENA UDREA MINISTRUL DEZVOLTARII ,SE VOR REDISTRIBUI DE CATRE COMISIA EUROPEANA PENTRU SALVAREA GRECIEI ADIUSA IN FALIMENT DE FMI BANCA MONDIALA SI COMISIA EUROPEANA PENTRU A PUNE MANA PE 6 INSULE GRECESTI …
  SERVICIILE SECRETE DIN ROMANIA CUNOSC ACESTE REALITATI CARE DETERMINA PAUPERIZAREA ABSOLUTA A ROMANILOR PROCES INCEPUT INCA DIN DECEMBRIE 2009.PANA IN PREZENT ,POLITICA CRIMINALA CE VA FI CONTINUATA PANA IN 2014 SI NU NUMAI
  Preşedintele Greciei vine în România
  Preşedintele Republicii Elene, Karolos Papoulias, va efecta marţi şi miercuri o vizită oficială în România, la invitaţia lui Traian Băsescu, informează Preşedinţia.
  Karolos Papoulias a mai efectuat o vizită în România în februarie 2007, însă cei doi şefi de stat s-au mai întâlnit în două rânduri, prima dată în octombrie 2005, la reuniunea la nivel înalt a trilateralei România – Bulgaria – Grecia, şi în cadrul vizitei preşedintelui Traian Băsescu în Grecia, în mai 2009.
  Papoulias soseşte mâine la Bucureşti în încercarea de a-şi atrage sprijinul autorităţilor române. În România activează sibsidiare a mai multor bănci greceşti. Filialele instituţiilor de credit elene Alpha Bank şi EFG Eurobank Ergasias (Bancpost) se află printre cele mai mari zece bănci din România. În piaţă mai există patru instituţii de credit mai mici, respectiv Banca Românească (Naţional Bank of Greece), Piraeus, ATEbank şi Emporiki (deţinută de Credit Agricole). În total, grecii adună 30% din capitalul străin din sistemul bancar românesc şi aproximativ 17% din active. Alpha Bank şi Bancpost sunt bănci de top 10 cu sute de mii de clienţi, în România.
  Miercuri, 29 iunie Basescu lauda bancile grecesti din Romania pentru comportamentul
  Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Cotroceni, dupa convorbirile cu seful statului elen, Karolos Papoulias, ca cele sapte banci grecesti de pe piata romaneasca au un comportament “absolut corect” si isi desfasoara bine activitatea, el multumindu-le pentru acest lucru.
  Seful statului roman a precizat ca “nu este o afirmatie politica”, ci este raspunsul pe care el l-a primit de la guvernatorul BNR.
  “Toate cele sapte banci grecesti care opereaza pe piata romaneasca au un comportament normal, isi desfasoara activitatea bine si onest pe piata bancara a Romaniei si le multumim. () Au un comportament absolut corect pe piata romaneasca”, a sustinut presedintele Basescu.
  El a mentionat ca acestea detin aproximativ 27% din piata bancara din Romania si ca au contribuit la iesirea tarii din recesiune, multumindu-le pentru acest lucru.
  Traian Basescu a sustinut ca nici “in perioada cea mai dificila”, cand criza s-a resimtit puternic in Romania, respectiv in anii 2009 si 2010, “bancile grecesti nu au facut niciun pas inapoi, fiind bine capitalizate si continuand sa finanteze procesele economice din Romania”.
  DE CE TACE P.S.D.-UL CARE STIE TOATE ACESTE AMANUNTE ? PENTRU CA ANI cere verificarea averii unui deputat PSD şi sesizează ANAFSI PARCHETELE DE PE LANGA INSTANTELE JUDECATORESTI POLITIZATE ..
  Inspectorii de integritate cer Comisiei de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Constanţa să verifice veniturile realizate de deputatul PSD Cristian Rizea în timpul mandatului de parlamentar şi sesizează ONCSB şi ANAF privind tranzacţiile bancare realizate de acesta.
  UPDATE: Potrivit inspectorilor ANI, deputatul PSD nu a trecut în declaraţia de avere toate veniturile dobândite în timpul exercitării funcţiei de deputat în Parlamentul României, în anii 2009 şi 2010.
  După ce ANI a verificat averea lui Rizea şi a soţiei acestuia, a constatat că există o neconcordanţă între veniturile care apar în declaraţia de avere şi bunurile deţinute de cei doi soţi. Vorbim de o sumă de aproximativ 300.000 de euro.
  La o analiză mai amănunţită, inspectorii ANI au descoperit că averea deţinută de soţii Rizea, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de aproape 400.000 de euro. Asta în condiţiile în care Cristian Rizea pomenise în declaraţia de avere venituri totale obţinute de el şi de soţie de doar 70.000 de euro.
  Deputatul PSD este bănuit şi de spălare de bani. Este vorba de două tranzacţii bancare suspecte în valoare de 700.000 de euro şi 200.000 de euro.
  Soţii Rizea deţin cinci conturi bancare în lei şi euro. Prin intermediul unuia dintre conturi, la data deschiderii acestuia, au fost efectuate plăţi de 700.000 de euro şi 200.000 către titularii de cont, sume extrase integral în aceeaşi zi.
  Totodată, deputatul PSD nu a plătit impozit la stat pentru două tranzacţii imobiliare efectuate în martie 2006, contra sumelor de 210.000 de lei şi respectiv, 190.000 de euro.
  În urma celor constatate, ANI a sesizat Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
  DE CE TACE C.E.?PENTRU CA ESTE INTERESATA CA GRECIA SA NU CADA , PENTRU A NU INCEPE TAVALUGUL SCADERII ACCENTUATE A EURO,DEPRECIERE CE VA FAVORIZA SI PLANUL CRIMINAL AL TRECERII FORTATE ROMANIEI LA EURO..PRECUM S-A FACUT COOPERATIVIZAREA DE CATRE COMUNISTI..

 17. Domnule Radu Tudor ,
  Cred ca asistam la un teatru de marionete ametite ,conduse de un papusar nauc. A spus-o sub alta forma si Dl Iliesiu .In fond, DL. MINISTRU FUNERIU nu este singurul “GAFENGIU” de la putere scolit in afara tarii. Poate ca japonezii dupa CV ,unde numele putea fi citit ca FUNER JU ,l-au considerat cu origini in tara Soarelui Rasare si din acest motiv l-au ales. Unii colegi ai domniei sale se lauda chiar ca au fost cu bursa la Londra . Cine i-a selectat ? Dumnezeu stie . Poate dupa obiceiul trasului din caciula . Din acest motiv nu prea inteleg cum intelectuali ca Dna Ministru Andronescu si Dl Ministru Marga , ca sa numesc doar doua personalitati cu contributii majore in educatia si formarea multora dintre romani , pot accepta sa converseze la emisiuni televizate cu acest tip de persoane , programate sa nu poata intelege argumente reale si solide si sa raspunda dupa dictare . Cu umilele mele cunostinte dar cu o experienta bogata de viata, cred ca m-as putea angaja chiar si eu sa compun niste teste de inteligenta care sa fie folosite pentru admiterea unor invitati la emisiunile televizate , in scopul realizarii unui dialog documentat si civilizat.

  • andrei says:
   DE CE AU GRECII COAIE SI NOI NU AVEM ????????
   Reply

   DEOARECE ÎN 50 ANI DE COMUNISM – NE-AM OBIȘNUIT CU HAMURILE ȘI BOTNIȚA .

   DEOARECE NOMENCLATURIȘTII DE RANG 2 ȘI FII COMUNIȘTILOR AU PRELUAT PUTEREA DUPĂ 89 ȘI ACEȘTIA AU MANIPULAREA AI DEZBINAREA ÎN SÂNGE PRECUM BĂSESCU .

   SINDICALIȘTI CORUPȚI , ÎMBOGĂȚIȚI ȘI ÎNȚELEȘI CU FORTELE OCULTE DIN POLITICA NU AU CREDIBILITATE – VEZI ASCENSIUNEA LOR ÎN POLITICA PRECUM MITREA.

   DEOARECE SERVICIILE DE INFORMAȚII ,SRI, SIE , STS ,AMBASADE MANIPULEAZĂ SCENA POLITICA PENTRU PRIVILEGII LA FEL CA SECURITATEA DE PE VREMEA LUI CEAUȘESCU .

 18. Funeriu asta e un sfertodoct care se asorteaza de minune cu colegii din guvern. A tunat si i-a adunat. Am spus.

 19. Pentru ca tot i-ai explicat ieri d-lui Marean de ce consideri ca face rau partidului sau atunci cand rosteste o alocutiune, as indrazni sa te intreb:Ce este mai grav? Sa “detinem” un Vanghelie-PSD, sau un Funeriu-Mnistru al Educatiei, o Elena Basescu-europarlamentar si fiica de presedinte de stat,si de ce nu si un Igas-ministru la Interne?
  Ce bogati suntem, vai mama noastra!

 20. Domnule Radu Tudor, in momentul in care am aflat ca Adrian Sobaru , cel care ar trebui declarat erou national , pentru protestul sau impotriva abuzurilor statului, a fost “DECORAT” cu o citatie la politie si probabil DOSAR PENAL, va spun sincer ca primul instinct a fost sa ma urc in avion si sa vin in tara in piata si sa protestez alaturi de romani sau daca nu singur IMPOTRIVA CELOR CARE CONDUC ACUM ROMANIA.
  Domnule Radu va rog in modul cel mai sincer , sa nu lasati acest lucru sa se intample si sa faceti tot ceea ce puteti dumneavoastra face , in functia de jurnalist.Am scris si am incercat sa atrag atentia asupra acestui abuz , care este fara margini pentru mine ,tuturor celor care pot face ceva in acest sens.
  Eu sunt singur si necunoscut , dar dumneavoastra , domnul Gadea , Dan Voiculescu si alti cativa reprezentati mult mai mult si puteti face mult mai multe ca aceste marsavii sa dispara iar cei responsabili sa plateasca.
  Voi face tot ceea ce mie imi sta in putere sa apar integritatea fizica si morala a domnului Adrian Sobaru , asa cum si domnia sa a facut pentur mine si toti cetatenii romani , fie ei in tara sau in strainatate , atunci cand A PROTESTAT IMPOTRIVA REGIMULUI SI MASURILE DICTATORIALE CARE SAU INSTAURAT IN ROMANIA.
  La momentul protestului m-a cuprins rusinea fata de acest om , pentru modul curajos in care a decis sa protesteze.M-am simitit rusinat de faptul ca eu nu sunt vrednic sa privesc un astfel de om in ochi si nu merit asa ceva pentru ca sunt de o mie de ori mai las decat Adrian Sobaru.
  In aceeasi emisiune s-au prezentat scrisoarea domnului Ilies si modul de neconceput in care Regele Mihai a fost jignit de un ….. .
  Va implor nu cedati presiunilor nu de dragul meu sau celor ca mine, ci pentru VIITORUL COPIILOR DUMNEAVOASTRA.
  Am varsta de 26 ani si vreau sa stiti ca Memorialul Durerii era una din emisiunile mele preferate , chiar daca eram copil,asta ca si referire la rezumatul modului in care ati ajuns jurnalist.Totusi pentru prima oara in viata mea , lacrimile mi-au curs pe obraz in momentul in care am vazut acel documentar despre Regele Mihai ,cand multimea a strigat sa nu plece din tara.
  Sunt satul sa stau si sa privesc simtindu-ma neputincios in fata acestor criminali.Stiu ca eu , un om simplu nu pot schimba lumea de unul singur , dar pot incerca si pot atrage atentia altora asupra celor care ne-au distrus pe noi toti.
  La 18 ani mama mi-a murit , dupa luni de suferinta si umilinte in sistemul medical.A paralizat , a orbit si in cele din urma nici numele meu si al fratelui meu nu l-a mai putut rostii.A trebuit sa fiu martor la modul in care mama mea a fost TORTURATA intreaga ei viata de cei aflati la putere.Mama mea a fost victima unui AVC (accident vascular pe creier ) cauzat de stresul vietii de zi cu zi ( acela de a-mi pune mie si fratelui meu o farfurie de mancare pe masa ).A apucat varsta de 52 ani si a murit la o luna dupa aceea.
  Il voi apara pe Adrian Sobaru si pe cei ca el , la fel ca si Regele Mihai cand a fost supus abuzurilor comunistilor si criminalilor care in ’89 nu au fost in realitate detronati ci doar si-au schimbat numele din comunisti in democrati.
  Fac acest lucru in memoria mamei mele care ar fi trait poate si acum daca :
  -in ’96 tatal meu nu ar fi fost dat afara de Iliescu cand CFR a intrat in greva
  -patronul la care ea lucra nu ar fi dat-o afara cu 4 luni inainte de a-si putea face dosarul de pensionare ( acesta era acelasi care il primea pe litoral pe tovarasul Ceausescu , in Constanta)
  -la acel moment sa-r fi facut in spital un RMN si nu ar fi fost tinut acesta pe post de bibelou, la care doar cei care dadeau o spaga imediata directorului spitalului ar fi avut acces
  -atunci cand eu mi-am dorit sa dau la o anumita scoala dar mama mea a trebuit sa imi spuna, sa renunt la visul meu pentru ca nu isi poate permite sa ma intretina
  – si multe astfel de momente care intr-o societate normala nu ar fi existat, iar mama mea ar fi trait.
  Domnule Radu ,sunt satul de acesti cretini care desfinteaza autoritatea nationala de salvare a vietii pe mare , spunand ca acei oameni sunt incompetenti iar pe plan INTERNATIONAL urmatorul pas a fost ca porturile romanesti sa fie trecute “porturi nesigure” si astfel sa fie evitate de toate navele comerciale, iar in acest sens am dovezi concrete , cand aveam un presedinte care a fost comandant si stia ce inseamna o astfel de decizie a unui ministru al transporturilor incompetent.Presedintele stia acest lucru si din faptul ca si el a fost ministru pe acelasi fotoliu.
  Concluzionez si imi cer scuze ca in acest ****(post) , am abordat atatea subiecte.Dar credeti-ma ar fi si mai multe si cel mai mult regret ca nu sunt subiecte pozitive ci doar negative.
  Nu renuntati la lupta pentru ca nici noi nu renuntam.Am 26 ani si asta este dovada ca si noi cei tineri putem gandii asa cum au gandit studentii in ’89.
  Va spun si motivul pentru care nimeni nu mai iese in strada si anume faptul ca o mare parte dintre cei care ar mai fi putut iesii sunt acum peste hotare domnule Radu.Dar nu toti suntem peste hotare v-a garantez.
  Trebuie sa intelegeti ca oamenilor le este frica sa mai iasa in strada sa protesteze, aduceti-va aminte de mineriade si celelalte momente in care au fost batuti si omorati pentru acest lucru.Si mai ales acum cand nu mai au incredere in nimeni si nimic.Daca continuati sa va faceti meseria credeti-ma ca in anul ce vine , la momentul alegerilor veti fi surprins ,pentru ca actuala putere o sa cada.Vor mai fi cei care vor putea fi mituiti ,dar aceia sunt net inferiori numeric cu numarul celor care nu mai voteaza cu actuala putere.
  O sa fiti martori la scandaluri in momentul in care se v-a dorii mituirea anumitor oameni , din simplul fapt ca oricum sunt saraci si o galeata sau 100 ron ,nu ii ajuta sa iasa din saracie.Acesti oameni vor dorii sa se razbune pentru acesti ultimi ani si vor vota ,orice altceva decat actuala putere.
  Imi cer scuze , ca v-am deranjat si v-a jur ca peste tot in lume pe unde merg o sa fac o cauza in apararea drepturilor romanilor si in imaginea acestei tari.
  Piatra cu piatra formeaza muntele si picatura cu picatura formeaza oceanul.

  (La o anumita sugestie am postat, ceea ce ati citit mai sus,si ofer dreptul deplin sa se utilizeze informatiile respective)

 21. Da ce ma Elena Ceausescu cu patru clase absolvite nu era Academician Doctor Inginer si savant de renume mondial?? In Romania se poate orice depinde de dictatorul care o conduce.In Romania orice maimutoi devine ministru,in Romania daca iti este frig mai pui o patura pe tine,in Romania daca iti este foame rabzi ca tara trece frecvent prin hotii ce poarta numele de tranzitie sau reforma,in Romania cei ce ajung la ciolan rontaie bine iar poporul sta si asteapta mila resturile azvarlite de la masa lor.

 22. Lazaroiu nu e Mos Craciun sa faca plati, dar poate e Alba ca Zapada, Igas cumpara bauturi in MAI de 4,3 miliarde, Funeriu crede ca subst.”coleg” e de genul neutru, Udrea mai pune de-un minister unde va ploua cu Euroi de la UE, Base imparte Romania ca pe-un tort la o aniversare cu bozgorii din tara, Boc sluga crede ca mergem spre cresatere economica.ROMANIA-PARADISUL FRUNZEI VERZI !!!

 23. Domnul presedinte , doar ce a facut cateva gafe enorme , in fosta lui meserie de marinar.

  Comandantul este raspunzator pentru o coliziune sau esuare a navei sale in momente care nu implica situatii de forta majora.

  Se pare ca domnul presedinte a uitat de regulamanetul international COLREG,care reglementeaza circulatia in siguranta a navelor in toate marile,oceanele etc.Totodata a uitat si de reglementarile internationale IMO la care si Romania a aderat ,ce prevede responsabilitatile fiecarui membru al echipajului unei nave.
  Chiar nu isi aminteste nimic , nici macar din momentul in care a fost ministru al transporturilor?
  Cum poate sa spuna ca in cazul unei coliziuni , comandantul unei nave , nu pateste absolut nimic si ramane posesor asupra brevetului sau?
  Ar trebui informat ca in cazul unei coliziuni sau esuari ce are ca rezultat , pierderea de vieti ,bunuri sau deteriorarea navei si chiar scufundarea sa ESTE PASIBIL DE PUSCARIE SI PLATA UNOR DAUNE CE VOR FI REZULTATUL UNUI PROCES DINTR-O INSTANTA DE JUDECATA.
  Precizez ca sunt anumite cazuri in care este acceptat ca un comandant sa esueze voit o nava , spre exemplu in incercarea de salvare a unor vietii umane , ii este acceptat acest lucru si atunci NU SE SUPUNE NICI UNUI FEL DE PEDEAPSA.
  Cazul prezentat de domnia sa este unul , profund gresit si induce ideea comunista ca un comandant este precum Dumnezeu si nimic nu il poate atinge.
  Un comandant si ofiterul de cart in timpul caruia sa petrecut incidentul SUNT PASIBILI DE PUSCARIE SI PLATA DE DAUNE ,chiar si in cazul POLUARII nu numai de pierderi de vieti omenesti.
  Ii sugerez sa reciteasca COLREG , Conventia MARPOL , SOLAS si conventia IMO , la care si Romania se supune precum toate statele LUMII.

  • Poate ca Dl TRAIAN BASESCU a avut si dansul “lapsuri” si atunci vorbeste ,posibil , de un ” presedinte de nava ” (cu imunitati romanesti) , si nu de comandantul de nava .

 24. Stimate d-le Radu Tudor.
  Urmăresc relariv sistematic atât emisiunile Dvs. cât și acelea la care participați.
  V-aș recomanda ca atunci când este cazul, să afișați pe plasmă definițiile DEX ale cuvintelor: PARANOIA și SOFISM, pentru ca și interlocutorii Dvs. să ințeleagă ce vorbesc.
  Iată adresa DEX Online: http://dexonline.ro/definitie/prieten
  Cu stimă Serghei.

 25. @Radu Tudor
  Draga Radu, cea mai mare bucurie a noastra este sa va “primim în casa” în fiecare seara. În mod deosebit îmi place “La ordinea zilei” tu si Dana faceti un tandem imbatabil. Daca s-ar putea masura emotiile si sentimentele
  asa cum se masoara ratingul,daca ar exista un Peoplemeter si pentru asta, ati vedea ca la emisiunea voastra s-ar bate recordul!
  Nu la fel de încântati suntem când vedem pleiada portocalie care se perinda pe acolo, venind cu ineptiile lor, infatuarea lor, cinismul lor nesimtit, lipsa de moralitate, care se prostiueaza pentru un “pumn de arginiti”. Din contra, ne provoaca o greata organica si daca n-ati fi voi care sa le taiati obraznicia, nu ar fi posibil sa mai urmarim emisiunea.Nu stiu cum functioneaza, dar banuiesc ca vi-se impune sa-i chemati, altfel, sincer, nu stiu de ce ar trebui sa vina acest “cor antic” ca sa se joace cu nervii nostri.
  Ne-am saturat de ei pâna peste cap, visam la ziua care sa ne aduca eliberarea de plaga portocalie, când sa scapam de BUBA neagra care a cangrenat tara, sa putem respira aerul curat al libertatii adevarate.Dorim, ca aceasta zi sa vina cât mai curând, înainte de a ne termina ei cu totul, pentru ca asta este ideea, de a scapa de cât mai multi dintre români.Speram ca si de data asta poporul sa iasa învingator în lupta sa cu Hidra. Sigur, va veni din nou ZIUA când ” va face plopul pere si rachita micsunele”, când ” va zbura porcul” – cuvintele împuscatului, care nu credea ca va cadea vreodata. Si ziua când va “exploda din nou mamaliga”, va asigur ca nu va fi deloc comoda pentru vremelnica putere.
  ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

 26. Stimate d-le Radu Tudor,
  V-as face o sugestie. Intr-una din emisiunile dvs., faceti o paralela, din punct de vedere al nivelului intelectual si educational al cadrelor de conducere, intre situatia actuala si situatia din 1945, dupa venirea comunistilor la putere. Atunci, ca si acum, au fost epurati specialistii si profesionistii si au fost inlocuiti cu agramati si analfabeti, la propriu si la figurat.

 27. Lazaroiu asta are o problema : El traieste numai in basme cu Feti – Frumosi , Scufite rosii , iar acum il invoca si pe Mos Craciun !…
  Nu se sesizeaza nimeni de la Spitalul de nebuni , sa-i faca un control ?
  Maine , poimaine il vedem aparand la vreo conferinta de presa infasurat intr-o mantie argintie cu o sabie la brau !
  Asta e Ministrul muncii in Romania ?…
  Cred ca era mai bun ca Director la un post de desene animate !

 28. Fara comentariu.
  Prea mult vorbim noi romani.
  Ar trebui sa facem ceva.
  Va rog sa ma credeti ca nu mai am incredere in nimeni si am sa va spun de ce:
  – am un salariu de 659 lei- in sanatate dupa 30 de ani vechime;
  – cand aud ca in sanatate salariul este mare imi vine sa sparg tv;
  – la revolutie am participat si nu am nici un beneficiu, mi-a fost rusine de tot ce s-a facut in acea perioada
  Deci, am revazut de curand colapsul Argentina – si nu suntem de parte. Normal Greci si apoi noi.
  Poate Regele sa mai faca ceva – dar romani nu vor intelege – o monarhie in Romania. Asa ca pentru uni noi restul ne meritam soarta sau sa plecam si sa ramana ei cu ei.

 29. @Radu Tudor,
  Draga Radu, daca în emisiunea “La ordinea zilei”din aceasta seara, ai putea sa spui pe post, asa în gura mare ca distributorul de cablu Tv sau cum i-o fi zicând, oricum onor RCS-RDS ne întrerupe emisia NUMAI LA ANTENA 3 din minut în minut, devenind imposibil de vizionat postul vostru,ar fi extraordinar ! Stiu precis ca oricâte telefoane le-as da, nu s-ar rezolva nimic; probabil au primit SARCINA DE PARTID sa VA si sa NE boicoteze cu orice pret!
  Altfel, NU va fi posibil sa va vedem în aceasta seara si probabil nici de acum în colo !

 30. Omul care ne cearta cu Mapamondul !
  Dupa ce ne-a certat cu aproape toata lumea, uite ca ne-a certat si cu Rusia. Si asa prea mare iubire între noi si rusi n-a fost si nu va fi niciodata. Dar asta nu înseamna ca trebuie sa zgândarim noi ditamai pitecantropul, cu un pai uscat! Ce sa mai vorbim, nu e zi de la Dumnezeu sa nu ne mai trezim cu vreo pleasca în cap.
  Eu însa ma întreb, pentru a câta oara în aceste timpuri anormale pe care le traim, chiar nu vede nimeni patologicul din toate aceste reactii, din atitudinea asta
  belicoasa ?! Chiar toti au ochii legati si urechile astupate? Sau e doar frica, care pazeste pepenii ?!

 31. Basescule, Poporul Iti Ordona, Treci Prutul Si Nu Te Mai Intoarce!

  Ascultand cel mai recent comunicat dat de diplomatia Federatiei Ruse referitor la ultimele declaratii publice ale basescului, in care el isi expune “viziunea proprie” asupra participarii Romaniei, alaturi de Hitler, in WW2 impotriva Unuiunii Sovietice, si apoi a Aliatilor, stau si ma intreb ca prostul, daca nu exista absolut niciun mijloc legal de a curma aceasta manifestare grava de nebunie manifestata de un sef de stat in functie, nebunie care ar putea avea urmari fatale asupra destinului Romaniei.
  Si nu sunt vorbe mari. Numai un natarau sadea sau un pupincursit basist fara frontiere nu poate sa inteleaga mesajul clar si de o duritate extrema folosita in astfel de luari oficiale de pozitie pe care Federatia Rusa il transmite Romaniei ca urmare a declaratiilor iresponsabile facute de seful statului nostru.
  Tot ca prostu’ stau si ma intreb, cine mama dracu’ l-a mandatat pe basescu, in calitate de sef al diplomatiei si facator de politica externa romaneasca sa faca asemenea declaratii inamicale la adresa unui stat strain, mai ales cand acesta se numeste Federatia Rusa si mai este si vecin cu noi? Pentru ca presedinte de tara, presedinte de tara dar nu poti angaja tara respectiva intr-un conflict, deocamdata la nivel diplomatic, fara acordul Parlamentului, numai pentru ca asa vor muschii tai.
  Domnilor parlamentari si ai Puterii si ai Opozitiei, daca si la astfel de manifestari de delirum tremens, nu luati atitudine prompta si clara, in vederea inlaturarii nebunului de la conducerea tarii, va faceti complici cu el in eventualitatea (mai mult ca sigura) a unor sanctiuni mult mai dure decat niste declaratii oficiale, pe care Federatia Rusa se considera indreptatita sa le aplice Romaniei. Ganditi-va bine la ce faceti, macar o data dati dovada de maturitate politica si suspendati-l pe basescu pana nu este prea tarziu.
  Nu are nicio prerogativa, nici de natura divina, nici mai de aici de prin Constitutia tarii, care sa-l indrituiasca sa angajeze tara in astfel de dispute cu final imprevizibil, dar foarte probabil pagubitor pentru Romania. Daca-i nebun sa se trateze, sau sa treaca Prutul. Singur si sa nu mai vina!

 32. Daca Funeriu asta nu chiulea de la orele de gramatica din clasa a III-a, poate ca afla si el metoda de determinare a genului respectivului substantiv.Amuzanta replica i-ati servit acestui ministru, desi dumneavostra nu aveti obiceiul sa folositi cuvinte dure chiar daca acesta este adevarul gol-golut.Pe mine ma mai ia gura pe dinainte si-i mai fac retardati, nebuni, curve de pe centura, etc, de toti banii pe care-i plateste Badea(el trebuia sa faca o lista cu toate posibilitatile, pentru o amenda de 150000)
  Ma minunez cum de mai sunt unii(unele) care sa apare “monumentul” (Funeriu).

 33. Ma Radule ma…ce drac’ cauta gunoiul asta de ministru analfabet la tine pe blog. Si tu ca Ciutacu dai din gura de te strici. Da io te cred prietene. Pacat ca sunt las prietene. Am scris-o si la Ciutacu. Io si restul fraierilor din tara asta nu putem face nimic. Mai bine tac. Daca nu facem nimic mai bine tacem. Ce zici. DE acord? Da il vad la stiri pe Boc si imi vine sa-i f.t una peste mecla aia de tampit…Iar vorbeste fara sa gandeasca.

 34. Uitati-va la acest personaj sinistru, cu aspect de oligofren si nu este singurul cu acest aspect din camarila vremelnicei puteri.
  Trebuie sa tinem cont de un amanunt caruia nu i-se da prea multa importanta si anume, multi dintre acesti indivizi portocalii adusi de “piticul de gradina” la capitala ca sa faca politica si desigur averi fara numar, sunt penticostali. Acest cult, care pe vremea lui ceasca mi-se pare, ca intra în rândul sectelor, este pe cât de ciudat ca manifestare, pe atât de edificator în evaluarea membrilor lui.Daca cineva are curiozitatea sa participe la o adunare
  de acest gen, cu siguranta nu va pleca neimpresionat de acolo.Acesti oameni depersonalizati, actioneaza orbeste, fara discernamânt, ascultând de ordinul dat, fara sa-l treaca prin filtrul gândirii. De aceea nu ne putem astepta din partea lor la vreun pic de compasiune, fata de cei carora li-se aplica asa-zisele legi necesare pentru depasirea situatiei mai mult decât critice, în care ne aflam.
  Oricât s-ar stradui cineva sa le explice ca merg pe un drum gresit – ca ne-au dus în fundul prapastiei, de unde nu sim cât timp ne trebuie sa iesim,daca vom mai iesi vreodata – îsi raceste gura de pomana.
  Sper ca poporul asta si-a învatat lectia cu prisosinta si când va veni ziua cea mai importanta, care va hotarî soarta noastra în urmatorii ani, sa aiba ochii larg deschisi si gândirea limpede.Iar cei înclinati sa primeasca pomana, sa stie ca aceasta este otravita si sa aiba demnitatea de a spune NU, macar în al 12 -lea ceas !

 35. Un mesaj pentru Ministrul Educatiei:

  D-le Ministru, sunteti o rusine pentru aceasta tara si o jicnire grosolana adusa sistemului de invatamant din romania. Rezultatele la bacalaureat este direct proportionala cu vina dvs. V-ati batut joc de toti profesorii prin masurile care le-ati luat, scaderea nivelului de salarizare este direct proportinal cu nivelul de invataman dorit de dvs.

  Va cer pe aceasta cale demisia de onoare, daca mai aveti asa ceva, sunteti singurul responsabil pentru nivelul scazut din anul acesta. Faptul ca ati montat acele camere de supraveghere (care in multe cazuri sunt simplu mobilier, nu functioneaza), nu are absolut nimic de a face cu rezultatele de la bacalaureat.

  Va multumesc!

  Cu stima,
  Florin I., 34 Ani, Tirgu Mures

 36. Omul asta a facut o gafa pe care ,culmea o speculeaza niste non-valori cu tine in frunte, angajati pe post de ,,latrai” de serviciu care latra la comanda stapanului.Asta a produs invatamantul romanesc si de aici se vede de la o posta profesionalismul de care dai dovada tu si colegi tai. Cat priveste studiile d-lui Funeriu,si capacitatea lui profesionala, las-o mai moale pt nu meriti nici macar sa-i ciugulesti din palma ca sa nu mai vorbim de ,,coloana vertebrala pe careo ai”: e stramba rau de tot !!!!!!!!
  supermarius60@yahoo.com

  • Ai cotizatia la PDL sponzorizata luna aceasta ?
   daca este asa de competent NU PLEACA ANALFABETUL de FUNERIU ?
   Apropo ,el are bacalaureatul dat si luat ?
   Poti sa pleci si tu cu el sa-l speli prin urechi ca sa auda cind ii sopteste PUPAZA pe care o tot plimba dupa el.

 37. Ma gandesc oare cine a fost cel care v-a trimis acel tabel? Faptul ca Funeriu nu a intervenit ieri pentru a lamuri problema, ma duce cu gandul la faptul ca a lasat televiziunea sa dezvolte subiectul pentru a parea mai ridicoli atunci cand el va contraataca. Poate asta era defapt scopul, discreditarea Antenei 3 in vederea viitoarelor alegeri(pe termen mediu), iar pe termen scurt a punctat in ochii lui Basescu, asa ca va scapa de remaniere. Probabil ca astfel de actiuni vor fi din ce in ce mai dese pana la alegeri….
  P.S. Frumoasa poza cu Famas-ul de exercitiu, facuta la intrarea in V.A.B. O arma excelenta, usoara si foarte, foarte bine echilibrata… Unde e facuta poza?

 38. Daniel Funeriu a obţinut bacalaureatul în anul 1989, la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg, Franţa, după parcurgerea a 11 clase la Liceul de Filologie-Istorie din Timişoara, secţia de chimie-biologie, şi a clasei a XII-a la Lycée International des Pontonniers, potrivit Ministerului Educaţiei.

  Pe perioada liceului, Daniel Funeriu a obţinut mai multe premii naţionale şi internaţionale la olimpiadele de chimie, precum şi premiul II la olimpiada de chimie din Franţa, în anul 1989. În anul 1995, a obţinut, ca şef de promoţie, masterul în chimie organică şi supramoleculară la Universitatea “Louis Pasteur” din Strasbourg, iar în 1999 a devenit doctor în chimie al aceleiaşi universităţi, cu distincţia Magna cum Laude. Conducătorul său de doctorat a fost profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.

  Studiile ministrului Educaţiei au fost recunoscute prin proceduri automate de recunoaştere, în SUA, Japonia şi Germania, unde acesta a ocupat succesiv posturi în institute şi universităţi.

  La numirea sa în funcţia de ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu ocupa funcţia de lider al grupului de cercetare de excelenţă “Marie Curie” la Universitatea Tehnică din München, fiind şi investigator principal în cadrul International Graduate School of Science and Engineering.

Leave a Reply