Consecvent profilului sau de atentator al stabilitatii si predictibilitatii politicii interne si externe, Traian Basescu a primit o racheta ruseasca direct in freza. Ministerul de Externe de la Moscova i-a transmis  cam asa : “”astfel de bravade nerusinate care justifica agresiunea fascista si profaneaza memoria milioanelor de jertfiti ai nazimului este inadmisibila si merita o apreciere adecvatã din partea Europei”. Nu stiu pe ce a mizat presedintele Romaniei atunci cind l-a atacat pe Regele Mihai si l-a cautionat pe Maresalul Antonescu. O fi avut ceva calcule electorale in cap. Oricum, asa cum ii place domniei sale sa spuna, “a bulit-o”. Atit pe plan intern cit si pe plan extern, Traian Basescu a creat cele mai nefericite reactii, din care sufera tara intreaga, nu doar domnia sa. N-aveam deloc nevoie de antagonizarea Moscovei, intr-o relatie si asa destul de proasta. Asta va avea consecinte nefaste in plan economic si politic. In plus, nici un aliat din UE si NATO nu va considera pozitionarea noastra foarte inteligenta. Germania, Franta sau Italia vor o relatie functionala cu Rusia. In primul rind pentru ca pe criza asta, nici un om politic rational nu-si poate permite sa refuze imensa piata de desfacere ruseasca. Noi, in schimb, o facem. Al nostru prezident da cu batul prin gardul de la Kremlin, fara sa realizeze care-i diferenta fata de rafuielile de acasa, cu adversari reali sau imaginari. A cita oara e corigent Traian Basescu la politica externa, din cauza instinctelor sale de vaporean autoritar, impracticabile in saloanele soft ale diplomatiei internationale?
PS 1 : Despre onestitatea Moscovei, ce sa mai vorbim? Cind ei au batut palma cu nazistii in pactul Ribbentrop-Molotov,  a fost ok. Si Stalin erou. Cind noi ne-am aliat cu Hitler ca sa recuperam Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Hertei, am fost criminali si Antonescu executat
PS 2 : Inteleg ca presedintele a declarat ca “analisti militari si politici mereu furiosi la Antena 3 sunt suparati ca a disparut Uniunea Sovietica”. Domnia sa n-a inteles nimic din ce-am spus. Urmariti aici si trageti singuri concluzia http://inregistrari.antena3.ro/view-30_Jun-2011-Esential-31.html

49 COMMENTS

 1. dacă omul are şi el una bucată abilitate (chiar dacă abilitatea asta se cheamă “datul cu bâta în baltă”) repede ne apucăm noi să îl criticăm; ce-i drept, acţiunile lui deplasate (ca să nu zic “tâmpe)se răsfrâng asupra întregii ţări, iar asta nu ştiu în ce măsură poate să ne convină; cât despre partea cu înţelesul, ştim de-acum mult prea bine că locatarul de la Cotroceni înţelege întotdeauna doar ce vrea el, chiar şi atunci când de fapt nu înţelege nimic.

 2. E DIN CE IN CE MAI GREU , MA LUPT CU INCULTII EXPATRIATI LUSTRAGII DE BUDE DIN VEST CARE SUNT IN EXTAZ DUPA AFIRMATIILE DE BARBAT ADEVARAT ALE DN METAXEXCU 4 CUBURI.
  nU VAD DE CE AGRAMATII SI INCULTII POT SI AU ARATAT CA POT SA IMI DICTEZE MIE VIITORUL ,IN ACEST TIMP EI FIIND FERITI DE VALUL DE LATURA ARUNCAT DE PREZIDENTIABIL.
  aCUM ESTE TARE IN GURA PRECUM O CURVA DUPA CE A INTRAT IN NATO SI A MAI PUS IS SCUTUL , SI ACUM A ZIS E MOMENTUL SA LE ARAT EU RUSILOR CE POATE MUSCHIUL FRAGEZIT DE VISKI CU 4 CUBURI, ESTE DEGRADANT CA UN ASEMENEA OM SA SE NUMEASCA PRESEDINTE .

  Dn. Radu Tudor te rog din suflet sa ii prezinti respectele mele dnei Dana Grecu , o ador , mor de ras cand ii pune la punct pe agramati mai ales cand ridica palma si le taie vorba .

 3. D-le Radu, ma hotarasem sa am o vara linistita fara Basescu si tv. Dar pot sa rabd asa ceva? Avem un presedinte complet sui. O sa ma refer mai intai la Rusia. Pana la un anumit punct, Rusia are tot dreptul sa protesteze. Si cum sa n-o faca, cand noi nu avem oameni de stat cu mintea intreaga? Avem Ministru de Externe? Nu, avem doar mascarici. De ce este asa idignata Rusia? Uita de Pactul Ribbentrop-Molotov si de actul aditional secret, prin care destinul Romaniei era deja trasat cu multi ani inainte de terminarea razboiului? Uita de masacrul de la Katyn? Uita ce prapad au facut soldatii rusi si cate femeii au violat in Germania? I-as invita mai intai sa se uite in ograda lor si apoi sa acuze. Situatia Romaniei in acele vremuri era tulbure. Carol al II-lea, cu ochii sub fusta Elenei Lupescu, cedase o parte din teritoriul Romaniei. Antonescu, chemat la guvernare, n-avea alta alternativa decat sa incerce sa recapete teritoriul luat anterior si sa faca guvern cu Miscarea Legionara(fiind refuzat in prealabil de partidele istorice). Marea Britanie si Franta refuzasera, deja, sa ne sprijine. Germania a acceptat sa ne fie partner de razboi si sa ne ajute sa recuperam teritoriul romanesc. Nu patima fascista ne-a facut sa fim aliatii Germaniei naziste, ci nevoia. Nu am avut nimic in comun cu fascismul, dovada fiind faptul ca Antonescu a ”decimat” Grada de fier. Asta nu-l scuza pe Maresal in totalitate. A fost un bun roman, militar si patriot, dar a facut multe greseli, printre care se numara si pogromul de ia Iasi. Inteleg indignarea everilor si a cetatenilor de etnie rroma.
  Despre Basescu am putine se spus: era mai bine sa fi ramas capitan de nava! NU stiu cum am fi reactionat oricare dintre noi, daca eram la comanda Armatei Romane, in plin razboi, manati de patriotism, razbunare si de o ura viscerala impotriva bolsevismului.Insa tu, ca presedinte al Romaniei, nu poti afirma public dupa 66 de ani de la incheiera razboiului si dupa o 50 de ani de comunism ca ai fi procedat identic. Ce opinie are in particular, este problema lui. Insa, uita fraierul ca fiind presedintele tarii, hahaind la tv, exprima pozitia oficiala a Romaniei. Cu cine se cearta, tocmai cu Rusia? Doamne..trimite-l la pensie, ca minte nu-i mai poti da!

 4. O poezie-protest, conceputa de un ofiter, circula, tot de la Timisoara, sub forma de viral, pe internet . Textul este dedicat aliantei toxice PDL-UNPR-UDMR, tripleta care si-a propus sa distruga total aceasta tara. Incepem si noi, ca oameni bine informati, sa credem ca indivizii astia sunt tradatori de neam si tara. Versurile, maestre:

  Nu-i iertaţi!
  o haită de borfaşi, mecanic colorată,
  supusă ritualic aceluiaşi consemn,
  îndepărtată crud de mamă şi de tată,
  ne-aduce existenţa în sapa lor de lemn…

  în fruntea ei, dementul, o javră ordinară
  care ne-a sechestrat şi dreptul de-a vorbi,
  descreieratul care a semănat în Ţară
  doar vrajba dintre noi, în dreptul de-a muri…

  nu ne-aţi iertat niciunul, ne-aţi pângărit pe toţi,
  pe medici şi pe dascăli i-aţi răstignit borând,
  adunătură oarbă de venetici şi hoţi…
  fugiţi,spre-a nu vă prinde răbdarea explodând…

  aţi umilit Ostaşul, tăcut, dar suveran,
  artistului i-aţi pus bir până şi pe scenă,
  justiţia aţi frânt-o în râvne de maidan,
  pe nimeni n-aţi cruţat de jeg şi anatemă…

  ne mor copiii arşi, în leagăne de îngeri,
  bătrânii tac şi plâng, în rezumate seci,
  guvernul ne dictează fatalele constrângeri,
  e semn că este vremea cu haita ta să pleci…

  pe poliţişti i-aţi dus mai jos de disperare,
  pe mame le-aţi distrus în fondul lor suprem,
  ai pus guvernul ţării elenei la picioare
  şi balele oranj în cale i se-aştern…

  din lege aţi făcut cheremul poftei chioare,
  iar din legislativ, un jaf şi-o mascaradă,
  simţind pe os cuţitul, nimic nu ne mai doare
  borfaşi înveşmântaţi în straie de paradă…

  ne-aţi asmuţit pe toţi în contra tuturora
  spre a vă aduna voi, haita, tot mai strâns,
  azi au sosit, istoric, secundele şi ora
  să vă-aruncăm din jilţuri, să ne oprim din plâns…

  nu bogăţia haitei, nici luxul sau huzurul,
  nu desfătarea oarbă-a lichelelor ne doare,
  ci aroganţa lor, cinismul şi sperjurul
  jucat naţional făr` nicio remuşcare..

  nu contrarelativa (!) noastră sărăcie
  ne judecă speranţa şi viaţa ne-o apasă,
  ci starea ei impusă, de gravă umilire,
  pe care-au strecurat-o în fiecare casă…

  pe-această-adunătură de hoţi şi de lichele
  doar disperarea noastră o va putea opri,
  să le-aruncăm cinismul în lanţuri şi zăbrele,
  stârpiţi-i fără milă, oriunde-i veţi găsi…

  nu îi iertaţi nicicum, revolta socială,
  e tot ce ne-a rămas ca şansă de a fi,
  lăsaţi blândeţii voastre dreptul la răscoală
  şi răsplătiţi borfaşii cu dreptul … de-a muri.

  P.S. Trimite-ti aceasta poezie tuturor;acelora care pot si spera sa schimbe ceva; Face-ti cum va dicteaza credinta si constinta.. !

 5. Băsescu atât ştie : să trântească mucii în fasole (scuzaţi expresia). Dacă ar face afirmaţii particulare de la crâşmele lui de pe la Neptun sau unde se mai duce el, n-ar fi nici o problemă. Când însă eşti preşedinte de ţară şi te exprimi ca la uşa cortului pe televiziuni, tragi în jos toată ţara. Dar bine, ce pretenţii să mai ai de la un bolnav mintal ? Mă uitam şi azi, când hăhăia la o întâlnire oficială şi critica presa, nominalizând Antena 3 !!! E dus “băiatul” rău ! Mai trist este că nu există instrumentele necesare să fie OBLIGATORIU CONTROLAT DPDV PSIHIATRIC, iar în cazul în care s-ar descoperi ceva “purici” pe creier (şi sigur se vor descoperi mulţi), LA REVEDERE. Du-te tată şi lasă-ne !!! E, şi după toate astea, când mă gândesc că aproape TOATĂ PRESA DIN ROMÂNIA îl pupă pe ăsta în fund, câte slugi are atârnate prin toate domeniile de activitate, păi cum să nu te apuce nebuneala ? ? ?

 6. Acest mesaj nu este neaparat adresat dvs, care oricum intelegeti foarte bine aceste lucruri, in cazul in care vi s-ar parea prea dura partea referitoare la presa. Nu asta era intentia principala, ci aceea e a cauta si argumenta Solutii.

  Eu, spre deosebire de dvs si de ceilalti lideri de opinie, prin asta intelegand oamenii ale caror opinii sunt difuzate, ascultate si, indirect, promovate aproape zilnic prin mijloacele de comunicare in masa, nu am timp si nici nu simt vreo compensare sufleteasca sau materiala sa ma preocup in fiecare zi de ce se mai intampla in viata politica a Romaniei. De aceea, daca doriti sa tineti cont si de ideile mele, bine, daca nu, nu, pentru ca nu am de gand sa ma leg de fiecare problema care se creeaza in fiecare zi. Acesta e rolul dvs, al presei, dar, in acelasi timp cred ca e bine sa puteti sau macar sa se incerce cat mai mult sa se discearna intre ce e mai important si ce e mai putin important din tot ceea ce se intampla in tara sau se poate intampla, intre diferitele solutii, mai mult sau mai putin cunoscute sau luate in calcul, fara sa intrati la nesfarsit in tot felul de capcane de intoxicare si fara sa criticati incontinuu tot ceea ce se intampla, sau greselile gramaticale, de forma, pentru ca, in mod logic si firesc, nu asta e singurul rol al jurnalistului, ci si acela sa faca o judecare corecta, negativa, cum se stie mult prea bine deja, dar si pozitiva! Toata lumea stie cat de usor e sa critici orice, pentru ca nimic nu e perfect!

  Parerea mea este ferma, si anume ca este obligatorie o schimbare de abordare. Solutiile sunt clare, fie ca ne e teama de ele, fie ca nu. Trebuie aplicata Constitutia Romaniei si atat. Poate o sa argumentez si cu citate exacte din Constitutie. Ideea principala cred ca e aceea ca o tara are nevoie de un sef de stat conform cu ceea ce spune legea fundamentala, conform sistemului sau de organizare statala. Daca in loc sa avem un MODERATOR, avem un “JUCATOR” implicat in toate chestiunile politice posibile, pe care le mai si initiaza si le atata, se creeaza un dezechilibru in sistemul constitutional gandit de oameni care s-au preocupat in profunzime de acest lucru si validat de poporul suveran prin referendum, cu prezenta la vot obligatorie a majoritatii cetatenilor adulti ai Romaniei. Daca vrem cu adevarat sa ne fie bine, atunci haideti sa nu pierdem din vedere macar cateva lucruri: legitimitatea Constitutiei este mult mai mare decat a presedintelui tarii, acesta este ales direct de cetateni, Parlamentul este organul reprezentativ suprem in stat, actualul sef al statului a dat deja o grava lovitura ordinii de drept neactionand “in urma” consultarilor pentru desemnarea candidatului pentru functia de prim-ministru in toamna lui 2009, in actuala legislatura, ci actionand “impotriva” acestora si a majoritatii parlamentare fundamental-democratice clar existente, fiind astfel adanc responsabil pentru existenta actualului Cabinet si implicit pentru proasta guvernare pe care o traim. Cum de vi se pare atat de anormal sa fie supus unui referendum, ca si cand, daca l-am votat deja, nu mai avem ce face decat sa-i suportam orice pana ii expira mandatul, fara sa ne gandim macar o clipa ca tot noi i l-am dat!!! Pentru ca, sa stiti, asa gandeste acest anti-presedinte si de-aia face orice! Nu vi se pare democratic… incalcarea Constitutiei e fapta grava pentru ca asa e normal si firesc si se spune in clar asta cand se scrie despre suspendarea presedintelui interimar (care si acesta poate fi inlaturat din functie, ca si cand Constitutia asta e nebuna de-a dreptul de isi permite sa ia in calcul asa ceva) si nu vi se pare ca MEDICAMENTUL de care avem nevoie este inlaturarea acestui om nerusinat din inalta functie pe care o detine, dar pe care o calca in picioare! E normal, nu multa lume cunoaste legea fundamentala asa cum este ea, dar de aceea avem Parlamentul si alte institutii, cat si elita intelectuala si spirituala a tarii. Ma refer la cea non-atee, bineinteles, nu la cei care au impresia ca daca au citit foarte multe carti si cunosc viziunile multor filozofi nu mai au nevoie de divinitate, pentru ca ei stiu cel mai bine sa discearna binele de rau, pentru ca ei sunt superiori celorlalti oameni care “misuna” in jurul lor. Si, cand colo, nu pot sa faca asta si se contrazic in spuse de la o zi la alta sau merg ca berbecii pe o cale despre care, in incultura lor profund dezorientata, considera ca e cea categoric corecta, axiomatic buna, fiind a ego-ului lor, pentru ca oricum, nu-i asa, cine poate stii ce e bine si ce e rau? “Oricum nu stie nimeni”, gandesc ei, “asa ca, daca tot pot, hai sa fac ce imi trazneste prin cap, sa ma mai imbogatesc putin, oricum nimeni nu stie ce e pe lumea cealalta, daca o exista asa ceva… Ce e-n mana nu-i minciuna, asa ca sa ne mai lase in pace astia cu problemele lor, cu principiile lor… Auzi, valori, stiu ei sigur care e valoare si care nu e, ce valoreaza mai mult si ce valoreaza mai putin? Nu de-asta exista bani? Auzi, moralitate… De-aia nu mai pot eu! Nu imi face mie legea nimic, ca doar de-aia m-am zbatut atata sa ajung presedinte! La cati bani am investit… Intelegerea cu Stolojan… aia, da, ce buna a fost… cand i-am zis sa se prefaca ca e pe moarte… Ha ha ha! Am zis ca o sa imbrac haina de presedinte, ca stiu sa mananc si cu 5 tacamuri la masa… Nu mai conteaza asta. Oricum nu imi fac astia nimic. Le e frica de mine! Ha ha ha ha ha…”

  In concluzie, nicio problema nu vad cu supunerea la un referendum a acestui individ, pentru ca, daca poporul e de acord, poate sa isi continue mandatul de anti-presedinte linistit! De asemenea, alegerile anticipate sunt o solutie, ca de-aia exista trecute in legea fundamentala, numai ca pe ei nu ii intereseaza decat sa-si pastreze functiile, chiar daca creaza crize peste crize, spunand ca de-abia atunci o sa fie criza, pentru ca o sa fie si mai rau daca n-o sa ne mai faca ei atat de mult rau in continuare, proiectand totul asupra celorlalti. Noi simtim ca e ceva in neregula, nu avem cum sa fim siguri cine a determinat cel mai mult acest fapt, si ei se grabesc sa sara la gatul celorlalti, dupa principiul “cine apuca sa zica primul se scoate”, desi ei sunt cei mai manjiti de.. “zoaie”. Practic, ei nu vor sa isi accepte aceste defecte, pe care orice minte sanatoasa le vede, si fac acest joc psihologic al proiectiei in afara lor a tot ceea ce este rau, negand pana la patologic tot ceea ce este vizibil in mod rational sau prin bun-simt.

  PS: Probabil ca pe dl Basescu, cu mentalitatea sa mult prea adanc si ireversibil inradacinata in ideologia si practica comunista atee, il deranjeaza defapt la MJ Regele Mihai I al Romaniei si la Casa Regala a Romaniei dictonul “Nihil Sine Deo” (“Nimic fara Dumnezeu”)! Nu trebuie sa pierdem din vedere acest aspect!

 7. Radule, TE FELICIT! Se pare ca ai inteles smecheria. SA NU CADEM IN PLASA LUI BASHE SI A RUSILOR. Ii cunosc bine pe rusi. nu fac nimic pe gratis. l-au scos mai simplu decat ne astepatam din clenciul in care e bagat.I-au intins o mana ‘fostului coleg” de munca. Securistii NICIODATA NU SE LASA LA GREU. LATUL S STRANGE. DE VREO 3 LUNI NOS(NATO OFIFICE OF SECURITY)A INFORMAT HQ, DESPRE FAPTUL CA MARINARUL A DEVENIT NU NUMAI O AMENINTARE PENTRU SECURITATEA ROMANIEI DAR SI PENTRU NATO. Acum a cautat refugiu la rusi SI L-A GASIT.Pe aceasta line trebuie SA LUCRATI

 8. Băsescu este corigent la Politică Externă?

  … scuze Radu, însă din punctul meu de vedere, Băsescu „nu vede” ce e aia politică externă … dapoi să mai și gândească diplomatic … la fel și restul șleahtei de chițăitori din „diplomația portocalie” …

 9. Am mai scris zilele trecute pe un forum al Antenei 3 si un mesaj pornind de la faptul ca cei din UDMR, dupa ce o tara intreaga a fost data peste cap de ideea cu 8 judete, au trecut peste tot ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat si se prefac acum ca e totul roz… Hello, mai suntem si noi pe acest pamant, va vedem ce faceti! Nu e ca si cand ati vorbi in ograda voastra! Nu intelegeti?! Ne afectati, in loc sa ne faceti un bine, ca de-aia sunteti platiti si ati jurat cu mana pe biblie si pe constitutie! Aveti o datorie fata de tara! Dar voi ce faceti? Ne saraciti cu dezinteresul pentru noi…

  Eu sunt convins ca exista solutii foarte bune de rezolvare a situatiei in care ne aflam, cat mai repede. De ce sa nu credem in ele?

  Domnii (si doamnele) din UDMR, organizatie a unei minoritati etnice cu putere si functie de partid politic, observ ca au trecut peste orice fel de problema si peste RUSINEA creata de neincrederea totala, lipsa de respect si batjocura cu care au fost tratati de partenerii lor de guvernare de la PDL, in privinta unei chestiuni atat de importante cum este reorganizarea teritoriala, cu efecte atat de profunde in societate. Daca au fost atat de umiliti de colegii lor de guvernare, nu inteleg de ce mai au incredere in acestia? Sau le place sa fie umiliti?! Poate nu au demnitate si onoare, tot ce se poate. Sa ne spuna si noua, care e interesul lor atunci? Nu sa realizeze un program de guvernare impreuna cu partenerii de guvernare? Cum de mai au incredere ca se va intampla acest lucru, daca au fost tratati in halul acesta? Nu-mi ramane decat sa pricep ca nu ce e in programul de guvernare este problema lor si cum se implementeaza aceste masuri, ci altceva! Nu pot decat sa inteleg ca nu conteaza increderea si onestitatea pentru ei. Atunci ce conteaza pentru ei? Au alte interese ascunse, dincolo de programul de guvernare? S-au molipsit si ei de la PDL-isti de abordarea conform careia PUTEM CUMPARA ORICE, inlcusiv INCREDEREA OAMENILOR? Cred ca e bine si ca pot sa cumpere si alegerea pe care o face fiecare cetatean in intimitatea constiintei sale cu privire la persoanele pe care doreste sa le investeasca cu increderea de a ii reprezenta interesele, bazandu-se pe buna lor credinta de a stii, cu ajutorul lui Dumnezeu, ceea ce este mai important si mai bine de facut? Nu cumva si ei se cred un fel de dumnezei pe pamant si au impresia, precum Traian Basescu, ca DETIN ADEVARUL ABSOLUT? Au impresia ca reforma lor poate fi numai inspre bine? REFORMA POATE FI SI INSPRE RAU!!! Mai ales atat timp cat nu contenesc sa ne arate in fiecare zi ca nu ii intereseaza decat evolutia propriei lor imagini de moment, modificandu-si declaratiile de intentie si faptele, legate de guvernarea tarii in vremuri de criza profunda, de fiecare data cand simt ca le este mai favorabil, in inchipuirea lor bolnavicioasa, sa isi schimbe punctul de vedere pe care vor sa il stim noi.

  Daca interesele oamenilor sunt aceleasi, pentru ca nevoile si dorintele societatii nu se schimba de pe o zi pe alta, si domnii de la PDL si UDMR chiar le-ar cunoaste, daca intr-avedar ar cunoaste cat mai bine binele general sau ar fi preocupati macar de asta mai mult decat de alte lucuri care nu tin de datoria clara pe care o au fata de tara pe care au jurat s-o indeplineasca, daca ar avea o viziune, o ideologie, un sistem universal de valori si de gandire care sa ii ghideze, daca ar avea credinta in Dumnezeu, cum pot sa ne arate cu atat nepasare si lipsa de respect in fiecare zi cum isi schimba intentiile si faptele, dupa cum bate vantul? Oare care sunt interesele lor reale, ca daca ar fi ale cetatenilor, daca s-ar preocupa in realitate de acestea, ar fi facut si ei niste analize profunde, serioase, folosindu-se de aparatul de stat de care dispun si care e sustinut prin munca asidua a fiecarui cetatean in parte, si nu ar mai fi creat atata harababura, confuzie, tulburare, framanatare si instabilitate prin actiunile, atitudinile si intentiile lor referitare la guvernare si la planurile de guvernare! Ar fi mers cu onestitate pe o anumita cale, cat de cat batatorita, cat mai corecta, bazata pe RESPECTUL DEMNITATII fiecarui cetetean al Romaniei! Daca chiar le-ar fi pasat de noi si de datoria pe care o au fata de tara si fata de inaintasii si urmasii nostri, mai mult decat le pasa de altceva, cum ar fi banii tarii pe care ei ii considera ai nimanui (sau ai lor), ar fi fost si ei ghidati de o ideologie, de o filosofie socio-economica coerenta, derivata din experienta umanitatii si confirmata stiintific si culural, de un sistem de gandire sociala si politica indreptat spre asigurarea unei consecvente, consistente si viabilitati actului de guvernare, cerand si acceptand ajutorul si indrumarea lui Dumnezeu, asta doar daca, spre deosebire de comunisti, L-ar respecta cu adevarat si nu ar vrea inca, in subconstientul lor, sa-L nege sau sa I se substituie!

  In lipsa unor conducatori si lideri care chiar sa isi faca datoria pentru tara, cu demnitate si onestitate, CUM PUTEM SA CREDEM CA E BINE? Ar insemna ca legile, guvernarea, politica interna si externa ale unei tari nu au nicio relevanta pentru evolutia unei natiuni…

  Este total gresit sa ne temem de o INSTABILITATE POLITICA datorata unor alegeri! Este absurd! ALEGERILE ANTICIPATE SI REFERENDUMUL PENTRU RECONFIRMAREA MANDATULUI PRESEDINTELUI CARE NU ISI JOACA ROLUL CONSTITUTIONAL sunt niste mijloace constitutional NECESARE SI APROAPE OBLIGATORII de rezolvare a unor astfel de crize! Si inca ce criza avem!

  Oricum Guvernul nu face nimic bun, macar de nu ar mai avea acest TUPEU ANTIDEMOCRATIC sa treaca legi peste capul Parlamentui, organul suprem reprezentativ al poporului roman si singura autoritate legiuitoare a tarii, prin angajarea raspunderii pentru orice lege importanta, atunci cand nu exista nicio urgenta si dezbaterea aprofundata este de stricta necesitate. Reconfirmarea sau schimbarea puterii executive prin alegeri si referendum este cea mai buna solutie! BALTIREA IN VIRTUTEA PROSTIEI de a ne teme de ceva ce nu am incercat niciodata ne va costa scump, extrem de scump! Oricum au mai existat in istoria Romaniei astfel de alegeri anticipate, ce-i drept, inainte de epoca aceasta atat de neagra a comunismului. Nici atunci nu erau o solutie? Ma indoiesc. Nici macar acum cand neincrederea in puterea executiva e de 80-90% nu sunt o solutie?! Sau ne place sa ne facem singuri rau si sa nu luam nicio masura? Ne place sa ne torturam in continuare?! Unde mai este aceasta legitimitate de la lua decizii profunde pentru tara, atat timp cat se pot folosi cu atata LIBERATATE DEMOCRATICA fireasca, recunoscute si prevazute explicit de legea fundamentala, aceste MIJLOACE DE RELEGITIMARE a conducatorilor tarii si de recastigare a increderii ca mergem pe un drum bun! Chiar nu avem nevoie de un Guvern bun, chiar nu avem nevoie de un Presedinte bun, care sa faca ceea ce ii cere Constiutia? Nu cred ca putem sa credem cu adevarat ca nu e nevoie ca seful statului sa-si respecte rolul, in conditiile in care nu poate juca rolul de moderator altcineva. E PERSOANA SEFULUI STATULUI MAI LEGITIMA DECAT INSASI CONSTITUTIA ROMANIEI? Are Traian Basescu mai multa dreptate decat insasi legea fundamentala, CEA DE-A DOUA BIBILIE A UNUI STAT? Macar daca ne-am uita la voturi si la faptul ca o constitutie nu poate trece decat prin prezenta la vot a majoritatii cetatenilor adulti. Cum de are tupeul si nesimtirea sa vina cu propuneri din partea sa de schimbare a Consitutiei, cand nici bunul simt si nici legea nu ii da dreptul decat sa initieze aceasta procedura pe baza cererilor Guvernului, initierea aceasta trebuind sa fie una formala. Nu poate veni el, ca subiect constitutional si ca garant al actualei Constitutii sa dea declaratii de intentie si sa isi aroge indreptatirea de a formula propuneri de modificare a ei si chiar a atributiilor sale directe!!! Rolul sau nici nu ii da dreptul sa comenteze prea mult legat de Constitutie, pentru ca el trebuie sa fie primul aparator al ei, asa cum este ea, nu un critic al ei!!! Nu poate veni sa spuna, eu vreau s-o schimb, CA O JUSTIFICARE PENTRU FAPTUL CA NU I-A PLACUT S-O RESPECTE! Stim prea bine pana unde a putut sa mearga cu grandomania, pana la a actiona nu “ca urmare” ci “impotriva” unor consultari pentru formarea Guvernului in toamna lui 2009, rapindu-i poporului suveran dreptul de a avea un Guvern sustinut de o majoritate parlamentara liber consitituita, independent de persoana presedintelui. Repet, PARLAMENTUL ARE REPREZENTATIVITATE SUPREMA. Legislativul decide premierul, nu presedintele, asa cum reiese clar si din acele articole consitutionale, daca le citim cu atentie si cu o logica de bun simt. Aceea nu a fost cumva o LOVITURA DE STAT, PRESEDINTELE OPUNANDU-SE ORIDINII DE DREPT?!

  Asadar, acest personaj istoric al zilelor noastre ce e manat doar de interesul de a a avea imunitate in fata judecatorilor si procurorilor pentru orice suspiciune privind trecutul sau, T. Basescu, si care nu face altceva decat sa proiecteze toate defectele sale grave de caracter asupra celorlalti, el este CEL MAI RESPONSABIL SI CEL MAI VINOVAT PENTRU CRIZA prin care trecem si pentru halul in care o gestionam, pentru ca nu a respectat majoritatea parlamentara liber si suprem constitutita din actuala legislatura, majoritate care sustinea un alt guvern in toamna lui 2009, la inceputurile crizei, Guvernul Johannis!!! A dus in derizoriu notiunea de majoritate, ca fundament al democratiei! A modificat cursul istoriei, INCALCAND PREVEDERILE CONSTITUTIONALE ADOPTATE DE POPORUL SUVERAN, calcand in picioare democratia pe care a jurat sa o respecte, incalcand suprematia de reprezentativitate a Parlamentului si rostul alegerilor legislative si a motiunilor de cenzura adoptate de Legislativ! El este singurul responsabil pentru faptul ca Johannis nu a ajuns premier!!! Cu siguranta nu am mai fi fost intr-o asemenea criza si nu ar fi trebuit sa suferim atat! Am fi avut o guvernare mai buna in vremuri foarte grele! Cine ne-a rapit acest drept?!

  Pentru ca a avut TUPEUL sa se razboiasca cu insasi CONSTITUTIA TARII, facand asta FARA PIC DE RUSINE chiar si acum cand TARA SE MISTUIE DE CRIZA, ar trebui ca acest BUMERANG cu care ne-a lovit pe noi toti DIRECT IN INIMILE NOASTRE DE ROMANI DEMNI sa i se intoarca precum “UN DOS DE PALMA” PESTE OBRAZ si sa fie supus imediat unui REFERENDUM IN FATA POPORULUI SUVERAN! De ce nu? Parlamentul e liber sa ia aceasta decizie, asa cum inca de data trecuta a recunoscut Curtea Constitutionala a Romaniei, pentru ca acest om nu isi respecta rolul de presedinte, fiind defapt un ANTI-SEF DE STAT! Nu isi respecta juramantul, nu respecta democratia, a dat deja o lovitura de stat in calitate de presedinte. Cine stie ce ar mai vrea sa faca? Vreti sa fim prosti in continuare si sa nu folosim in mod civilizat si firesc Constitutia impotriva unuia care a abuzat de ea?! Oricum tot poporul decide la referendum, DECI NU VAD UNDE ESTE PROBLEMA? Chiar nu vad!

  PS: Probabil ca pe dl Basescu, cu mentalitatea sa mult prea adanc si ireversibil inradacinata in ideologia si practica comunista atee, il deranjeaza defapt la MJ Regele Mihai I al Romaniei si la Casa Regala a Romaniei dictonul “Nihil Sine Deo” (“Nimic fara Dumnezeu”)! Nu trebuie sa pierdem din vedere acest aspect!

  • @daniel123
   Nu pleacă ungurii de la guvernare nici dacă-i goneşte marinelul cu bâta, dar să mai trântească ăştia Guvernul la o eventuală moţiune de cenzură depusă de Opoziţie ? Guvernul, dacă se va întâmpla să cadă, va fi dărâmat din interiorul pdl-ului, poate sabotat de oamenii pdl-ului apropiaţi lui Blaga, din ce în ce mai “hărţuiţi” de “gaşca Udrea” ? Totuşi, e o puţin probabil acest scenariu, aşa că după alegerile din 2012, sper să cadă acest Guvern şi imediat să-l suspendăm pe Băsescu.

 10. Popeye “marinaru’” se da “anti-comunist” si la nivel international.

  http://www.antena3.ro/externe/rusii-s-au-suparat-pe-basescu-oficialii-de-la-moscova-revoltati-de-declaratiile-presedintelui-fata-de-evenimentele-din-1941-129614.html

  Iar o fi fost “sub influenta bauturilor alcoolice”? Daca ar fi fost in locul “Regelui”, nu numai ca ar fi abdicat, dar ar fi condamnat comunismul cu o lovitura de “dreapta”.
  Noile declaratii “prezidentiale” sunt menite sa lamureasca urmatoarele aspecte:

  1. joaca in “liga” cea mare

  2. e de “dreapta”

  3. spre deosebire de fostul prezident, d-l Iliescu, care a “activat” la Moscova, el a luptat impotriva comunismului de la Anvers

  4. el e Presedintele poporului si asa va ramane. Nu a fost vreodata si nici nu va fi vreun soi de rege, nici macar regele de pe celebra tabla de sah. Dar nu l-ar supara sa fie Imparat (intareste relatiile cu Grecia, pentru ca tocmai i-a povestit cineva “Legendele Olimpului”). Insa rege, nu! E o jignire.

 11. Radule,

  (permite-mi să-ţi spun aşa, pentru că familiarismul acesta e o formă de respect amestecat cu simpatie)

  Cred că Băsescu nu doreşte decât să-şi radicalizeze la maximum fanii. Imbecilii care îl cred pe Băsescu ,,de dreapta” (din motive care, mie, îmi scapă)şi care, la rându-le, se cred la fel, au luat o gură de oxigen, odată cu declaraţia veninoasă a idolului lor. În fond, nu-i aşa?, e muuuuult mai uşor să-i proşteşti (mai rău) pe proşti, decât să-i deştepţi în vreun fel. Ceea ce Băsescu nu pregetă a face, ori de câte ori are nevoie de sprijinul păturii fanatizate şi reduse mintal.

  Te invit, cu toată deschiderea, pe blogul meu – http://www.florinmatei.ro -, convins că avem, nu numai teme comune de dezbătut, ci şi puncte de vedere apropiate. Or, ştii şi tu foarte bine, că cine se aseamănă, se adună…

  O seară bună…

 12. Faptul ca Rusia intervine atat de vehement dovedeste ca Basescu este cel mai bine conspirat agent rus.Cand nataraul a dat-o in bara rau de tot vine mama agentura si-l scoate din rahat facandu-l erou in ochii oligofrenilor dispusi sa puna botul inca o data la iluziile basiste.Am mai zis eu mai demult ca si pronuntia “l”-ului il da de gol sau cum zice el Maskva…

 13. Ceea ce face omul cu mana lui, se cheama “lucru manual”.
  Daca si-a facut-o singur incat sa ne lase “nava” fara comandant, nu putem decat sa ne bucuram.
  Daca e atat de viteaz asa cum vrea sa credem,ar putea o “echipa” sa faca un experiment si sa-i arate intr-o zi un pistol de recuzita, sa vedem si noi, nu se scapa pe el inainte de a semna demisia? Oricum locul lui e la racoare, sa aiba vreme sa mediteze la aventurile sale din porturile pe unde petrecea acest comandant cu mintea plecata cu sorcova.

 14. Radule,

  intra, te rog, pe blogul lui Moshemordechai, si vezi ce scrie despre “reactia rusilor”.

  S-ar cam lega cu Secu-KGB-Anvers – Victor Bout.

  Ce parere ai, poti comenta?

 15. Radule (scuze pt pertu dar sant mai in varsta ca dumneata)
  Ai fost taaaaaare de tot si ai pus punctul unde trebuia cand i-ai raspuns lui Nielsen (scuze pt greseala numelui sau)Cand ai spus ca Stalin dadea mana cu Adolf Hitler fiul lui Alois.Alois.HMMM.Si nu e numai atat,este muuult mai mult.Asa ca Rusii sa taca din gura ca Stalin al lor care se zice ca avea si el sange nu tocmai Georgean.Numai dintr-un condei a trimis la moarte se zice 5-6 milioane Ukrainieni printr-un embargou.Au ajuns sa moara de boli si foame.Au existat si cazuri de canibalism.Iar Hitler a fost ajutat si de bancherii de peste Ocean care stim si noi ce sange aveau.Oricum nu prea i-a convenit maestrului Nielsen.Care in realitate i-mi face placere sa il privesc cand vorbeste caci are logica in ceeace spune.Basescu face greseala de a zice lucruriile pe care ca presedinte nu ar trebui sa le zica.Ar trebui sa se abtina.

 16. Pacientul Base nu cred ca a avut vreo intentie directa de ai jigni pe rusi el delira ca de obicei pe la tv. A fost ceva de genul unde dai si unde crapa. Rusii ne pandeau de mult de pe cand ne umflam noi muschii ca ne tragem scut antiracheta impotriva lor. Asa ca la prima aeriana scoasa de Base ne-au taxat baietii. Ocaziile astea foarte dese de la o vreme conving intregul mapamond ca avem un presedinte plecat cu sorcova ce necesita grabnica internare si tratament. Noroc pe noi ca nu mai avem arsenal militar ca deveneam un pericol pentru tarile din jur cu Base la conducere mai ales ca viata lui se invarte intr-un lung sir de razbunari ,,nu pot sa-i uit pe….,, Sa se faca o comisie medicala si sa il pensioneze medical omul nu cred ca mai corespunde pentru functia de presedinte ne pune in pericol ca natie.

 17. Individul asta o sa ne bage odata si – odata intr-un razboi !!! Nu se lasa !!!
  Nu mai are ce face poporului roman , l-a terminat de tot iar acum incepe sa-i atate pe straini impotriva noastra !
  Startul l-a dat cu ungurii …
  Nu m-ar mira sa o faca si pe Merkel , intr-o zi , fascista , ca doar conduce interesele Germaniei , nu ???
  E incredibil !…

 18. Perfect.
  Nu avem economie,industrie,sistem sanitar,armata eficienta ( din cauza nedotarii ) , justitie , agricultura si acum NU MAI AVEM NICI RELATII INTERNATIONALE STABILE MACAR.

  Daca am fi o tara de masochisti ,eu zic ca ar fi o lume PERFECTA.Ce ne mai trebuie noua , relatii internationale si economie performanta.Imi cer scuze ca am fost poate prea sarcastic.

 19. Off topic
  Ieri, dupa ce am scris despre faptul ca RDS-RCS se joaca cu nervii nostri si de câteva zile întrerupe din minut în minut Antena 3 – numai acest post,s-a întâmplat “minunea”!
  Postul s-a stabilizat si am putut sa urmarim în conditii normale toate emisiunile de seara.
  Sa fie oare o simpla coincidenta, a intervenit cineva sau
  mesajul a ajuns unde trebuie ? Nu stiu, important este ca s-a reglementat si asa trebuie sa ramâna.
  Nu vom tolera sa fim bruiati, pe banii nostri !

 20. iesirile din ultima perioada ale presedintelui dempnstreaza(daca mai era cazul)ca personajul are serioase probleme la cap.

 21. Chiombu Versus Antene Via Kremlin

  Terminand dusmanii-n tara cu ocari sa-i besteleasca,
  Voda si-a mutat privirea catre stepa cea ruseasca
  Si privind chioras in zare, dar cu gandul la trecut
  El rietra un ordin ce-a facut valva la Prut.

  Ce mai freamat, ce mai zgomot se isca la Moscova
  Care promt dadu raspunsul, ca e dus cu sorcova,
  Cand reia idei fasciste care-au dus la un masacru
  Ce ucis-a milioane, varsatori de sange sacru.

  Tragedia-i si mai mare, caci chiombila nu-ntelege
  C-a facut gafa imensa, rusii-i spun chiar fardelege,
  Intinand cu-a sale vorbe spuse-n vant si fara cuget
  Eroismul unor oameni ce-au murit fara vre-un preget.

  In loc sa isi ceara scuze si sa-si insuseasca fapta
  Chiombu iar se hahaieste si senin isi muta lupta
  Pe alt camp, din nou in tara, in ograda la Antene,
  Unde-si varsa tot naduful, maronindu-se-n izmene.

  In ast’ timp Kremlinul urla cu adresa la Uniune
  Si ii cere Europei s-actioneze c-o sanctiune
  Impotriva lui chiombila, presedintele de-un leu,
  Care, incantat de sine, se viseaza paraleu.

 22. Buna ziua dle. Tudor,

  Sunt complet de accord cu punctul dvs. de vedere pe acest subiect exprimat in cadrul emisiunii “La Ordinea Zilei”.
  Ca si in alte dati pana acum, din pacate, presedintele Basescu si-a dat cu stangul in dreptul mai ales in politica externa, unde ar trebui lucrat cu nuantze atat de fine incat cred ca presedintele nu are capacitatea de a o face.

  Pe de alta parte si maniera in care au raspuns rusii precum si modul cum vad ei lururirle acum despre nazism mie mi se par deplasate. Ca argument va invit sa urmariti la unul din link-urile de mai jos un film documentar zguduitor recomandat in principal pt pasionatii de istorie dar nu numai.
  Filmul are unele imagini dure dar prezinta aspecte mai putin cunoscute si spuse referitor la evenimentele care au avut loc inaintea si in timpul celui de al-II-lea razboi mondial.

  http://vodpod.com/watch/2408825-un-film-zguduitor-the-soviet-story-videociaoro-arat-tirile-de-pretutindeni-

  sau

  http://www.jurnaltv.ro/video/The_Soviet_Story_Povestea_sovietelor_incredibil

  O zi buna.

 23. Domnu analist…Basescu a spus un lucru foarte adevrat…Da daca ar fi din nou situatia de atunci ar trece din nou Prutul. Sa spui ca trecerea Prutului ar fi un lucru rau in conditiile in care Rusia ti-a furat din teritoriu echivaleaza cu a-ti bate joc de memoria bunicului meu ranit pe front la Tiganca cand trecea prutul impotriva rusilor care ii rapisera o bucata din tara. Nu s-a gandit nici ca o sa-i scumpeasca rusii gazele, nici ca se supara vreun rus din MAE-le lor cand s-a inscris voluntar sa isi apere tara. Ma aliez si cu dracu daca e nevoie sa imi apar tara si aliatul meu este valabil daca scopul pentru care ma aliez cu el este nobil.Bravo Basescu,bunicul meu ar fi mandru de un astfel de presedinte care are cojones…oricum a fost profund dezamagit de rege cand a abdicat considerandu-l toata viata un las ordinar
  dumitrescuadina@yahoo.com

  • Adina, dar cum se face că Băsescu ăsta de-l “bravezi” tu atât, ptr. că “le-a zis-o frateeee ruşilor”, ăştia urâţi şi netrebnici, tocmai a făcut nişte afaceri dubioase (scandalul Alro) cu ei, prin “febleţea” Udrea ? Oare atunci numai erau ruşii urâţi, răpănoşi şi rapandule ? Tot aşa mândru ar fi bunicul tău să ştie de Băsescu, Udrea, Cocoş şi matrapazlâcurile Alro ? După război, ştii cum este : “mulţi viteji se-arată”. Dar mă rog, ai la îndemână şi alternativa să-l crezi pe Mircea Băsescu care a spus că “frasu făcea şi dregea”!

  • O da.Tu te crezi atunci cand te auzi?Sau mai bine spus , te asculti atunci cand graiesti?
   Tot respectul pentru bunicul tau.Pentru sacrificiul sau.Dar daca tu imi spui ca bunicul tau ar fi MANDRU de cel care i-a taiat pensia, a marit pretul alimentelor prin marirea TVA, a introdus coplata, a impozitat pensia bunicului tau ( eraou de razboi dealtfel ) cu 5,5% ….etc …..atunci cat de mandru sa-r mai simti bunicul tau , care am deosebitul resect pentru el , dar nu si pentru nepoata lui.Crezi ca numai tu ai avut un bunic care a luptat pe front?Crezi ca bunicul meu nu a luptat pe acelasi front , supravietuind in prizonierat , reusind sa fuga dar fiind grav ranit si ca urmare a ramas pe intreaga lui viata paralizat?
   Doua intrebari.Ar trebui Germania sa fie mandra de perioada nazista?Daca te duci acum in germania si fluturi o svanstica , ce ti se intampla?

   Iti amintesc ca Germania nazista a fost aliatul Romaniei in lupta cu sovieticii.Foarte bine ca a luptat ca sa isi reupereze teritoriul , dar tu crezi ca acum este momentul propice sa rascoleasca noroiul?Iti amintesc ca ne-am aliat apoi cu rusii si Bsaarabia tot teritoriu pierdut a ramas.

   Raspunde la o singura intrebare simpla.
   Tu ce ai fi ales , o Romanie nazista sau o Romanie comunista?
   Cand vei putea raspunde la aceasta intrebare , eu te propun Regina a romanilor.

   Ai o parere si sunt pregatit sa o respect , dar ai face bine sa aduci argumente solide in afirmatiile tale.

   Daca iti este indiferent de scumpirea gazelor si de ce spun alte tari indiferent ca sunt ele la est sau la vest de noi, iti doresc sa se scumpeasca gazele in asa hal incat sa fi nevoita sa iti vinzi masina aia scumpa, sa mananci numai orez contrafacut din China si sa pleci in vacante numai in jurul cartierului.Poate atunci vei realiza cat rau se face prin afirmatiile presedintelui tau preaiubit.Tu o duci bine,chiar tu ai spus asta.DAR MAJORITATEA o duc rau.Acestia din urma o sa fie obisnuiti cu greutatile , ca stiu si acum cum e sa nu ai paine pe masa , dar as vrea sa te vad pe tine cum te vei descurca.
   Iti mai dau o tema.Verifica pe google map , unde e portul Rouen …..si o sa vezi cat de adevarate sunt anumite afirmatii ale celui pe care il aperi.CAND FACI ASTA MAI VORBIM.

  • @d,
   Câti tzechini primesti pentru ca esti avocatul Diavolului ?! Acum faci si pe marea analista militara, asta mai lipsea. Fetito, politica si carnea de porc sunt grele !
   Intri pe aici, îti asvârli puroiul portocaliu si otrava de sarpe hidos,zornai din clopotei, dar nu ai curajul sa le raspunzi celor care te combat. Gest specific hoardei portocalii a vremelnicei puteri, oameni cu creierul spalat
   executanti nevertebrati, care si-au vândut sufletul diavolului, pentru un pumn de “arginti”.
   Senzatia de voma pe care mi-o provoci, ma opreste sa-ti spun mai mult, oricum, nu ai capacitatea de a întelege !

 24. Cel mai mult ma amuza la prezidentele cu alura de matelot, pe linga infinita sa aroganta, este mindria absolut timpa de capitan de vas. El n-a fost capitan de vas decit 6 ani, adica altfel tradus in limbaj marinaresc abia de a aflat ce-i cu apa. Simplul motiv ca debiteaza ineptii, cum ar fi “un capitan nu-i condamnat daca pune un vapor pe uscat, ca-i dat de la Dumnezeu” nu-l califica ca mare marinar, ci ca mare politruc caruia nimeni nu putea sa-i faca nimic, din cauza relatilor lui strinse cu partidul si in special cu Securitatea.
  Faptul ca nu intelege menirea unui presedinte, in nici un caz de sef de stat, si constant spune obsesile lui sau mai rau ce a invatat in scoala de partid comunista, nu face decit sa fie privit de tarile civilizate ca pe o ciudatenie, insa in UE asta spune multe si despre noi care am ales un astfel de presedinte.

  • @Lory,
   Ai dreptate,
   In cazul lui Basescu se aplica (din pacate pentru noi) “Principiul lui Peter”.

 25. D-nul Tudor, pentru acest om a fost coborita stacheta in toate domeniile, de catre niste”cozi de topor”,tupeiste si bine platite din banii nostrii,astfel incit matelotul sa creada ca e vreun geniu.Nu ma pricep eu la politica externa, dar sigur nu e de bine cind te avertizeaza rusii, si acum nu pot decit sa ma rog ca analistii lor de la toate serviciile pe care le au,sunt profesionisti si fac analize bazate pe informatii reale astfel incit factorii lor de decizie sa stie ca el nu mai reprezinta pe NIMENI, si poate se rafuiesc cu el in stilul lor si ne fac si noua un serviciu. Spasiba

 26. cand te pisi in contra vantului, si te miri ca esti ud, esti un idiot irecuperabil, chestie valabila si pentru maretul carmaci. regretabil este faptul ca omul ne baga in rahat fara sa fie nevoie de asa ceva, si fara ca in prealabil sa ne intrebe daca si noi vrem.

 27. Sper ca in perioada in care cel dintai lider neinfricat al Romaniei sare gardul bunului simt al Rusiei, se mai ia de cate o personalitate importanta din istoria natiunii, sau incearca sa arate ca nazismul era ok doar ca a fost prost inteles, sa nu stea un nene cu un frumos Dragunov uitandu-se prin luneta la el, nu de alta dar alegerile inseamna cheltuiala si tarisoara noastra e in criza. Oameni ca acest lider ce rade(din prostie) in fata pericolului, ma fac sa imi para rau ca m-am nascut roman

 28. Citeam usor amuzato-enervata. fituica Robertei Anastase catre latraii pdl la tv. Va propun sa-l intrebati pe vreun lacheu din asta portocaliu – la emisiunea Danei Grecu ca acolo ii vezi zilnic, intreaba-i ce parere au de Charles de Gaulle, intreaba-i daca stiu ca acesta cand Franta a fost ocupata, a fugit la Londra (n-a stat sa-l impuste germanii?) si s-a intors doar o data cu armatele aliate. Singura diferenta intre de Gaulle si Mihai a fost ca ocupatia germana in Franta a tinut mult mai putin decat cea sovietica si comunista in Romania. Mai spuneti-le ca de Gaulle in `68 a zis ca demisioneaza daca nu i se aproba niste masuri pe care vroia el si pentru ca aceste masuri nu s-au aprobat si-a dat demisia. Mai spuneti-le ca desi n-a stat sa fie impuscat de germani si desi si-a dat demisia, de Gaulle este un erou in Franta.

 29. Vă rog în numele colegilor mei pensionari să faceți,dacă e posibil,emisiuni în care să dezbateți această problemă gravă,pentru că iar ajungem muritori de foame.Ne vom judeca din nou ca nebunii…
  Chemați parlamentarii,oamenii specialiști în drept(Victor Ciorbea).
  Poate așa parlamentarii responsabili vor sesiza Avocatul Poporului și chiar vor sesiza Curtea (NE)Constituțională,deoarece noi nu putem sesiza.
  La pensionarii militari pensiile au crescut cu peste 90% din ei,iar la noi le taie pentru a doua oară.
  Am fost grefier timp de 34 de ani și în prezent sunt pensionar cu pensie de serviciu.(nesimțită)
  Prin legea nr.119/2010 pensia mi-a fost redusă cu 76%,m-am judecat,am câștigat în primă instanță și mi s-a plătit iarași pensia de serviciu.
  Acum dosarul este în recurs.Guvernul văzând că sunt peste 5500 de cauze câștigate de noi,a dat O.U.G nr.59 din 30.06.2011 ,ca tâlharii la drumul mare,chiar când parlamentarii au intrat în vacanță ,prin care ne REVIZUIESC pensiile și în 30 de zile vom primi alte decizii cu pensii mici ca și cele recalculate în 2010.Efectiv își bat joc de noi.
  ESTE O ILEGALITATE ENORMĂ!
  NU POT FI REVIZUITE HOTĂRÂRILE JUDECĂTOREȘTI PRINTR-O OUG.
  În procedura civilă și penală există instituția revizuirii,care presupune cu totul altceva.
  VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE.

 30. Exceptionala emisiunea de azi cu domnul profesor Teodorescu.
  Da’ nu pot sa inteleg de ce a trebuit sa ruleze tot timpul in fereastra imagini cu harca aia agitata si in putrefactie. Cui credeti ca-i place chestia asta si cine credeti ca-l mai suporta? Cine-i bolnavul mintal care nu poate trai fara imaginea miscatoare a lui Basescu???

 31. “Marea dezamagire” Cristian Diaconescu, invitat duminica seara la Antena3, se face ca nu vede, la fel ca si ceilalti partizani ai modului in care e guvernata si reprezentata Romania in prezent, ca gestul acelor romani care si-au manifestat dezaprobarea fata de anti-presedintele Traian Basescu inclusiv in timpul intonarii imnului national semnifica in realitate un protest fata de faptul ca acest individ care nu vrea sa joace rolul de presedinte cerut de Constitutie, vrand defapt sa o schimbe conform cu opinia sa personala, se preface doar ca respecta interesul national, se preface ca il pune mai presus de interesul personal sau al vreunui partid politic. Imnul de stat este un simbol national de care acest Basescu, in calitate de cel mai inalt reprezenant statului, se foloseste pentru a crea imaginea falsa ca actiunile sale sunt in acord cu interesul national mai presus de interesul personal. Oamenii au huiduit legatura nefireasca dintre imnul de stat si un astfel de anti-presedinte. Au exprimat faptul ca acest individ nu are ce sa mai caute in functia de sef al statului roman, al carui imn era intonat in acel moment, ca o legitimare formala pentru presedinte. Sigur ca e regretabil ca s-a ajuns aici, dar mi se pare o lipsa de bun simt sa te apuci sa ii critici pe acei oameni sugerand ca ar fi niste needucati sau ca n-ar fi patrioti! Cel care dovedeste din ce in ce mai mult ca e atat de needucat si de nepotrivit pentru nivelul necesar pentru functia de presedinte este tocmai acest individ care nu isi respecta juramanatul de credinta si datoria fata de romani. In primul rand, fiind de o moralitate atat de indoielnica, infatisata in nenumarate ipostaze, si promovand cu tupeul care il caracterizeaza modul sau personal de a vedea lucrurile, nu a facut nimic in ceea ce priveste rezolvarea crizei morale si spirituale, ci el a fost exemplul cel mai puternic care a dus tocmai la degradarea morala din ce in ce mai accelerata a vietii publice si sociale, prin faptul ca a ocupat functia de cel mai inalt reprezentant al statului roman in detrimentul altcuiva care probabil ca ar fi acceptat si respectat in mod patriotic rolul de presedinte cerut de legea fundamentala la articolul 80. Dovada sunt atatia tineri care nu mai au incredere sa ramana in Romania si pe care el insusi i-a incurajat in mod direct sa plece, fiind de parere ca nu reprezinta vreo problema pentru interesul national, pe care a jurat sa-l apere! Deci chiar prima deviza a juramantului de credinta a fost intr-un mod atat de grav ignorata si incalcata, ca de altfel multe altele.

  Acesta e juramanatul de credinta:
  “Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”.

  Nu e de mirare ce se intampla. Parerea mea e ca acesti oameni sunt certati cu Dumnezeu. Nu procedeaza decat in asa fel incat sa ne dezorienteze perceptia binelui si a raului, pentru ca vor sa argumenteze totul in favoarea lor, a interesului lor, facand abstractie de ceea ce e corect sau drept. Profita de faptul ca perceptia oamenilor e relativa si in loc sa faca o ordine normala in ideile pe care le prezinta, nu fac decat sa provoace si sa intretina confuzii, ca si cand ei nu ar respecta niste principii sau un sistem de valori. Poate ca se razbuna pentru educatia ateista din cauza careia au suferit si, fiind incapabili de a ierta, vor sa sufere si altii in continuare din cauza acestei mentalitati mostenite din comunism, perpetuand-o astfel din generatie in generatie.

 32. OFF-TOPICC:Un adevarat regal “Punctul de intalnire”de aseara, mai ales alegerea de a-l invita pe profesorul Bogdan Teodorescu!
  SINCERE FELICITARI!

 33. Complimente pentru emisiunea de aseara, D-le Radu! Excelenta! Mi-a facut mare placere sa vad si sa ascult doi oameni intelepti, primul fiind un bun cunoscator al trecutului, cel de-al doilea un fin observator al prezentului. Felicitari!

 34. Ce-ati Facut, Imbecililor, Din Invatamantul Romanesc?

  Daca basescu a dorit ca faptele sa-i dea dreptate, in sensul ca Scoala Romaneasca scoate tampiti, apai iata ca reforma lu’ ministru fara bacalaureat, ii da apa la moara cat cuprinde. Pot fi injurat si acuzat de coloratura bombastica in exprimare, dar efectiv ma doare sufletul cand vad pana unde au dus, in acesti duazeci de ani, “reformele” practicate in invatamantul romanesc, culminand cu tampenia “Fuenriu”, lege nici macar trecuta normal prin Parlament, ci asumata de un guvern de handicapati, slugi umile, la usa chiombalaului. Si spun asta, deoarece am ocazia sa constat “nivelul” invatamantului si in general al actului didactic in Romania basista, pe viu, prin meditatiile pe care le dau unor copiii, incepand cu gradinita si terminand cu cei care se pregatesc pentru bacalaureat. Injuram comunismul, il condamnam, ne luam in gura si suntem sanctionati de nu ne vedem izmenele, cu “comunistii Uniunii Sovietice”, declaram pe la inceput de an scolar ca nu-ti trebuie carte pentru a ajunge presedinte de stat, militam pentru chiul si o tigara fumata in w.c.-ul scolii de pe pozitiile aceluasi sef al statului, fiica noastra (a presedintelui) militeaza pentru legalizarea drogurilor “usoare”, ca atat a invatat ea cand a fost prin strainataturi, ne gonim tinerii absolventi de invatamant superior sa spele toalete in Anglia, promovam instalatorii si mecanicii auto, ospatarii si femeile de serviciu, de care societatea romaneasca are atata nevoie etc. dar uitam ca in “comunismul” atat de hulit si condamnat, Scoala Romaneasca era Scoala Romaneasca si ca profesorul era profesor, iar elevul era elev. Atata timp, cat tu ca stat, iti bati joc pur si simplu, de dascalime si o aduci la situatia, in care nerecunoscandu-i rolul in formarea viitorului tarii, o platesti de mizerie, ba o si tii responsabila pentru rezultate proaste si o lasi sa fie condusa la nivel de ministru de un agramat cu ifose de tinut “pix de Premiul Nobel” in mana, cand el nici macar nu si-a dat bacalaureatul in tara, este mai mult decat grav, este de-a dreptul criminal.
  Am avut privilegiul de a termina un liceu care a dat promotii excelente de absolventi, in orasul Constanta, am avut acelasi privilegiul sa ma bat cu seful promotiei, de la egal la egal, un olimpic merituos , care a adus faima Romaniei in perioada respectiva, motiv pentru care am ramas pur si simplu stupefiat de atitudinea unei anumite doamne Guna Mihaela, sefa de comitet de parinti pe tara, care justifica esecul la Bacalaureat, prin faptul ca au fost introduse camere de luat vederi in clase. Ca facea acest lucru, poate n-ar fi fost atat de socant, dar dumneai era foarte suparata, ca in alte scoli, in care au sustinut Bacalaureatul si OLIMPICI ROMANI, nu s-a introdus un astfel de sistem.
  Penibil, ca sa nu zic de-a dreptul imbecil, stimata doamna!
  Insa pe undeva va dau dreptate, in tara in care coruptia a ajuns la nivelul in care alde basescu, udrea, boc & cie ne fura pe fata, de ce dracu este nevoie de un astfel de sistem, sau de ce dracu, neopaturicii de doi lei, nu pot cumpara bacalaureatul odraslelor la taraba basista?

 35. Am fost si sint un adversar declarat al lui traian basescu si ,pe cale de consecinta ,un urmaritor al canalelor Antena 2 (cind difuza Vorbe Grele) si 3.Dar campania pro regele mihai dusa de voi de citva timp m-a dezgusta si m-a indeparteaza de la a va urmari.Regele mihai NU a fost si NU este personajul pe care incercati sa-l inventatii si romanii au trait foarte greu in timpul lui.Incercarea voastra de a-l arata altfel decit este pa acest mihai este ridicola ,superfluua si trebuie sa inceteze.

 36. ma bucur ca avem un presedinte cu sange in vine si care a aparat granitele tarii. Dar voi manipulatorii antenei 3 care nu stiti cum sa-l multumiti pe patronul vostru pentru a obtine un credit mai mare de la el terfeliti valorile si istoria nationala. Basescu este printre singurii conducatori care a condamnat dictatul Ribentropp Molotov si toate marsaviile si umilintele care le-au facut rusii impotriva poporului nostru .Iar daca D-nu Radu ii felicita pe rusi pentru ca ne-au terfelit tara dupa bunul plac ,va desconsidera total. Nici nu vreau sa va mai vad emisiunile pentru ca nu mai sunteti credibil in fata telespectatorilor!
  sebi_cluj@yahoo.com

 37. Stimate domnule Radu Tudor,

  Cred ca ar trebui spus romanilor ca ei sunt de fapt in plin razboi. Ca sunt atacati din exterior cu compli-citatea conducatorilor din interior, cumparati de “prietenii” nostrii. Iubitul nostru “presedinte” este o marioneta care a reusit cateva lucruri:

  1. Sa compromita Romania in toate organizatiile internationale in asa fel incat am ajuns indezirabili cam peste tot.
  2. Sa transforme statul in fieful unei gasti.
  3. Sa compromita romanismul si prin aceasta sa-i prega-teasca pe romani sa devina sclavi pentru cei care sunt interesati de aceasta zona.
  Prima lovitura de gratie pe care a dat-o Romaniei a fost provocarea caderii guvernului Ciorbea ( prin aceasta compromiterea primului guvrn, si probabil singurul, democratic ) – Vedeti ce scriau ziarele germane in noiembrie 1997 despre cum ar trebui ajutata Romania cu fonduri europene ca sa ajunga din urma tarile care se pregateau penrtru integararea in UE. In schimb ca urmare a actiunii acestui individ pe noi ne-a ajutat FMI.

  Ar mai fi multe de spus, dar ce sa mai spui cand intelectuali cu pretentie spun ca au fost “aburiti” de acest personaj. Ce sa ne mai miram? Cred ca suntem blestemati.
  In 1982, am avut ocazia sa cunosc, la Constanta, un om deosebit in varsta, atunci, de 81 anni, care mi-a spus: “Nu am crezut ca vom ajunge in situatia ca toti “barbarii” din jurul nostru sa rada de noi.” – Nici eu nu am crezut acesta in 1989.

  Cu stima
  Liviu Ionescu

Leave a Reply