G4Media arunca bomba : apare a 3 a cale in USR Plus. Barna si Ciolos, surprinsi

O grupare din USR urmează să lanseze, marți dimineața, la 10.30, în Piața Victoriei, ”a treia cale”, o candidatură alternativă la Dan Barna și Dacian Cioloș, au declarat pentru G4Media.ro surse USR PLUS.

Potrivit acestora, cel de-al treilea candidat ar fi senatorul USR de Brașov Irineu Darău, fost președinte al filialei. Darău ar fi susținut și de primarul Brașovului, Allen Coliban, de europarlamentarul USR, Nicu Ștefănuță, de deputatul USR Mihai Polițeanu, dar și de Cătălin Teniță, apropiat de Dacian Cioloș.

  • ”Scopul acestei platforme este să blocăm formarea unei majorități absolute în Biroul Național de către Barna sau Cioloș”, au explicat pentru G4Media.ro sursele citate. Biroul Național este organul executiv al partidului, format din președinte și alți 24 de membri aleși de Congres.

Platforma intitulată ”Împreună USR PLUS. Curaj pentru România” vorbește, între altele, de o posibilă ieșire de la guvernare în contextul în care a trecut un an de guvernare și nici una dintre ”marile promisiuni de reformă” nu a devenit realitate.

  • ”Ieșirea de la guvernare trebuie să devină instrumentul nostru de negociere și presiune pentru a reforma Romania, nu instrumentul de șantaj al PNL și UDMR asupra noastră. Pentru asta, însă, trebuie să redevenim curajoși și să ne asumăm că prezența în Guvern nu poate fi decât instrumentul pentru a face reforme, nu scopul nostru. În absența reformelor dorite de noi, instrumentul trebuie schimbat și asumată opoziția activă și dură”, se arată în documentul programatic al platformei.

Congresul USR PLUS este programat la începutul lunii octombrie, însă sistemul alegerii președintelui este diferit față de cel al PNL.

Astfel, președintele viitorului partid rezultat din fuziune se va alege înainte de Congres, prin vot direct, de către toți membri partidului.

Leave a Reply