Poliția de frontieră din județul Giurgiu, alături de reprezentanți ai Gărzii de Mediu, au interzis, miercuri, accesul în România unui ansamblu rutier ce intenționa să introducă în țară peste 16 tone de deșeuri din aluminiu, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu de pe raza judeţului Giurgiu”, se arată în comunicatul ITPF Giurgiu.

Poliția de frontieră mai precizează faptul că deșeurile venite din Italia trebuia să ajungă la o societate comercială din Capitală.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că deşeurile, în cantitate totală de 16.440 kilograme, au fost încărcate din Italia, pentru o societate comercială din Municipiul Bucureşti, iar documentaţia de transfer prezentată de  către şofer era incompletă”, menționează ITPF Giurgiu.

Poliția de Frontieră Giurgiu a oprit la graniță în ultimele trei luni aproximativ 489 de tone de deșeuri la punctul de frontieră Giurgiu-Ruse, scrie g4media.ro

Leave a Reply