Mamaia moare de tânără, terorizată de nepoţii falşi, teribilism şi nesimţire

de Alin Tarnovschi, editor Antena 3

Mamaia moare de tânără, terorizată de nepoţii falşi, teribilism şi nesimţire, iar cu fiecare an ce trece, situaţia este, parcă, din ce în mai falsă, mai teribilistă şi mai nesimţită.

Mamaia este pe moarte şi totul se “datorează” nepoţilor care vor să pară ce nu sunt, pozează în bombardieri cu milioane, borseta pe piept şi tribalul pe brand şi încearcă să îi facă pe toţi din comuna lor să îşi bage unghia în gât de bine ce au ajuns ei.

Dar Mamaia ştie cine sunt ei cu adevărat, mai ales din comportament şi fapte şi mai puţin din pozele de pe Facebook sau Instagram. Mamaia nu are Facebook şi nici Instagram şi nici nu îi pasă ce postezi tu acolo ca să îţi faci o imagine de patron şi să agăţi fete sau să agăţi fani în tentativa falsă de a ajunge influencer.

Un loc ce ar fi trebuit să fie o destinaţie de vacanţă pentru mulţi dintre cei care ajung la ea, Mamaia este sufocată de teribilism, nesimţire şi lipsă de responsabilitate.

Tinerii frumoşi care au venit să se distreze la mare şi-au adus cu ei şi problemele de acasă, dar şi obiceiurile. Cu terase, cluburi, lounge-uri, beach bar-uri sau restaurante, Mamaia răsună de manelele ce duduie mai ceva ca economia din boxele bluetooth pe care frumoşii le-au adus cu ei în portbagaj şi le-au instalat pe balcoanele apartamentelor pe care le-au închiriat mai mulţi, ca să iasă mai ieftin.

Carmen Chindriş şi Taraful Rutenilor, Tzancă Uraganul şi bineînţeles Florin Salam, cântă din toţi rărunchii, în fiecare după-amiază, din zecile de balcoane ale blocurilor din cartierul din Mamaia Nord, sufletul staţiunii.

Să vii la mare şi să stai în balcon să asculţi manele la boxă denotă o lipsă totală de adaptare la noi medii. Din fericire, până acum niciunul nu a dat foc la grătar, dar poate nu e târziu. Toţi mâncăm.

 

Poate cel mai elocvent exemplu îl reprezintă cearta dintre doi tineri frumoşi şi îndrăgostiţi, care au oprit boxa de pe balcon, şi-au tras două scaune şi şi-au reglat conturile (de Facebook), astfel încât să îi audă tot cartierul.

El, cu tribalul corespunzător şi berea în mână, ea, mică de înălţime şi suficient de lată, cu o bentiţă pe cap, cu urechi de ursuleţ şi telefonul în mână.

El: Mai ai vorbit cu ăla pe Facebook?

Ea: Nu, mă jur. Să mă *** pe morţii lui dacă am mai vorbit, îl şi şterg dacă vrei. Te implor.

El: Am făcut tot ce ai vrut, mi-am deschis sufletul şi tu tot mai vorbeşti pe Facebook cu ăla.

După replici au urmat, evident, câteva palme încasate peste urechile de ursuleţ, plânsete şi rugăminţi fierbinţi. Scenele dramatice de la balcon au fost urmărite de câteva zeci de oameni ieşiţi la balcoane, care la rândul lor au oprit boxele pentru a auzi mai bine.

Noaptea, Mamaia n-are nicio şansă să se odihnească, fiind trezită din somn, la diverse ore despre care nu ştii să spui dacă e prea târziu sau prea devreme. Noaptea trecută s-a întâmplat la 04.00, atunci când tinerii frumoşi şi liberi au oprit maşina în faţa unui bloc, după ce au lovit alte câteva maşini din parcare, au dat drumul la muzică, au mai deschis o sticlă şi au dat trezirea tuturor.

“Treziţi-vă! Numa’ dormiţi”, a fost strigătul de pornire la luptă al unui tânăr, care cel mai probabil nu a făcut armata. Mânca-l-ar Mamaia pe el.

Pe versurile binecunoscutei piese “Dragoste, ce nebună eşti” a lui Florin Salam, tinerii au spart câteva sticle, au ţipat şi au ambalat motorul maşinii timp de câteva zeci de minute, apoi şi-au continuat drumul, fără să fie deranjaţi de vreun vecin, care să îi întrebe ce comună fac de râs sau, Doamne fereşte, de un echipaj de Poliţie.

Aceiaşi tineri sunt chiriaşi şi una dintre cauzele situaţiei în care se află Mamaia este reprezentată de proprietarii care le închiriază apartamentele. Interesaţi doar de banii lor, nu le fac niciun instructaj (în sensul să le spună unde este ghena cu gunoi ca să nu mai arunce gunoiul de la geam sau să le spună codul de acces în bloc pentru a nu mai rupe uşile) şi nici nu îi aleg.

Din nefericire, bucuria banului pe termen scurt se va transforma într-o supărare pe termen mediu, atunci când va muri Mamaia. Pentru că oamenii nu vor mai veni în miezul haosului şi vor începe să caute alte soluţii de cazare, mai civilizate.

Totul pleacă de la educaţie şi de la reţelele sociale unde toţi vor să pară că sunt altceva decât sunt în realitate. Totuşi, nu se poate ca toţi să fim patroni şi bombardieri, cu relaţii fericite, familii împlinite, full de bani şi fericiţi.

Aşa că fiţi voi înşivă, nu încercaţi să păreţi ceea ce nu sunteţi pentru că veţi pierde din start orice şansă.

Mamaia moare de tânără şi dintr-un alt motiv. De ruşine. Îi vine să intre în pământ.

Hai să o facem mândră pe Mamaia.

Leave a Reply