Presedintele Klaus Iohannis l-a numit azi pe tanarul general Razvan Ionescu in functia de prim adjunct al directorului SRI, la propunerea directorului Eduard Hellvig.

Acesta îşi va prelua atribuţiile începând cu data de 24 martie 2017.

General de brigadă Răzvan Ionescu are 45 de ani şi o experienţă de peste 20 de ani în munca operativă a Serviciului.

“De profesie este fizician, absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică şi Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă şi Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania”, transmite SRI.

Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcţii, atât în cadrul unităţilor centrale, cât şi teritoriale, unde, potrivit SRI “a avut succese operaţionale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spaţiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaţionale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaţionale, migraţie şi terorism”.

“A fost încadrat în SRI cu gradul de căpitan şi a absolvit ca şef de promoţie cursurile de iniţiere. A fost avansat la gradul de general de brigadă în primăvara anului 2016 şi anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrală cu activitate în combaterea ameninţărilor transfrontaliere”, mai informează instituţia.

https://www.antena3.ro/actualitate/generalul-razvan-ionescu-este-inlocuitorul-lui-florian-coldea-la-sri-404987.html

”Răzvan Ionescu nu este format la școala SRI. E un tânăr general al acestei structuri de securitate care a absolvit o facultate civilă. Provine din mediul civil, e fizician și din mediul civil el s-a îndreptat ca specialist spre SRI. Și asta s-ar putea să fie un detaliu foarte important în schimbarea paradigmei și a atitudinii față de societatea civilă și instituțiile democratice.

Foarte important și un alt detaliu. Este esențial. Un om care avea 18 ani în decembrie 1989, și care nu avea nicio legătură cu o structură militară de securitate în perioada comunistă, este astăzi prim adjunctul SRI. E adevărat, nici Coldea nu a avut nicio legătură cu securitatea, dar din păcate a perpetuat unele din mentalitățile și acțiunile Securității. Diferența cea mare este că Florian Coldea era un maior în Direcția Generală de Combatere a Terorismului când Băsescu l-a propulsat în funcția de prim adjunct, cu gradul de locotenent-colonel, inversând practic ierarhiile profesionale de grad și de funcție spre stupoarea tuturor. Era un marior care devenea locotenent-colonel peste noapte și care devenea șef peste generali cu patru stele”, am spus intr-o interventie la Antena 3.

15 COMMENTS

 1. Sa fie intr-un ceas bun. Tanar, frumos, destept dar, esti sigur ca nu e fiul lui “tata” sau nepotul lui “bunicul” sau alui cumatru sau…?

  • Toti ajunsi la varf sunt copiii sau rude de actuali sau fosti stabi.
   Tot ce putem spera esta ca sa fie ok pentru ca nu toti stabii erau ticalosi si idioti pe vrmea lui ceausescu.

 2. RT, ai cumva idee, s-a dat publicitatii identitatea atacatorului din Londra sau nu? eu n-am vazut ceva in sensul asta.

 3. scurte comentarii pentru ultimele doua paragrafe din articol. in perioada 1993-1997 in cadrul sri s-au facut multe angajari in special din randul tinerilor absoventi din facultatile “civile” dar si din randul celor care au absolvit facultatea pana in 89 dar erau destul de tineri. nu stiu de ce e atat de important amanuntul ca omul avea 18 ani in 1989 pentru ca si ponta, de exemplu, avea aceeasi varsta si mass media si simpatizantii de dreapta il faceau comunist???!!! asa ca e cumva de mirare daca noul prim adjunct nu o fi luat exemplul lui mircea ionescu quintus sa-si toarne colegii de liceu si rudele+prietenii la secu( asta a fost o gluma dar sa nu uitam ce le-ar putea trece prin capatana fara neuroni tfl-istilor zebzeci). se ne mai uitam si ca trecut pe la deja celebra snspa unde gurile rele spun ca se desfasoara o activitate mascata de instruire a viitoarelor cadre.

 4. Pare un progres fata de Coldea, dar cam suspect cadoul facut lui Tender chiar azi. Coincidenta sau nu, greu de crezut ca SRI isi va retrage acoperitii din justitie, presa, politica s.a.m.d.

 5. Facand un calcul rece dl general (cam tanar pentru functie) este in activitate in principiu de la 25 de ani. Este o mare capacitate ca azi sa-l vedem seful de facto al SRI. Ma inspaimanta asemenea “personalitati” si vreau ca Dumnezeu sa-mi sopteasca ca m-am inselat.

 6. Am vazut ca s-a vorbit de dl. Tender. domnia sa este un caz de SN insa, nimeni nu scoate o vorba, nu e mare filozofie sa intuiesti acest lucru. Este greseala institutiilor de forta ca nu au un numitor comun in acest sens. Cand interesul strategic al Romaniei o dicteaza nu se actioneaza intr-un asemenea hal, neprofesionist. Doamna Bica se incapataneaza sa calareasca pe un cal mort.

  • Ce sa spun, patalamaua de SN le-a dat dreptul lui Tender si altor “oameni de afaceri” marca SRI sa distruga industria nationala si chiar vietile romanilor(vezi Hexi Pharma).
   Halal interes national! Nu cred intr-un bine facut prin rele.

   “Unul dintre protestele cele mai vehemente au loc în comuna sibiană Moşna. Ţăranii, conduşi de fermierul Willy Schuster, care administrează în zonă o gospodărie cu produse bio, sunt nemulţumiţi că Prospecţiuni SA şi-a întins zecile de kilometri de cabluri cu senzori pe pământurile lor fără nici un avertisment, fapt recunoscut, indirect, şi de viceprimarul din localitate.”(RL)

   Tender – “Domnia sa”??? Anonimule, stii ca nu mai esti asa de anonim?

   • @J&H si tu esti un amonim insa, imi dau seama ce fel de om esti cand vii cu exemple gen Willy Schuster.
    Citez un clasic in viata: “ … o sa va zvarcoliti in chinuri pana va da sangele pe nas, gat si urechi (O.R.L.) pentru ca ati pierdut alegerile. Sifonarilor “de dreapta”… “

 7. General la 44 de ani… fara studii in domeniu… da… e un geniu, de acord! la fel cum se intimpla peste tot “la stat”: boii ara, caii maninca! Asta e, ghinion pentru cei care isi rup coatele invatind si apoi incearca sa se afirme in meseria pt. care s-au pregatit, dar… e unul mai bun cu citeva zecimi de punct in fata lui.

Leave a Reply