Poliţia britanică a revizuit joi bilanţul atacului terorist de la Londra, la patru morţi. Premierul britanic Theresa May a confirmat într-un discurs susţinut în Camera Comunelor, că doi români se află între cele peste 40 de persoane rănite. Forţele de ordine au verificat mai multe adrese, iar opt persoane au fost arestate, a anunţat Poliţia Metropolitană. Jihadiştii Statului Islamic au revendicat joi după-amiază atentatul terorist din faţa legislativului britanic. Poliţia Metropolitană l-a identificat joi după-amiază pe atacator drept Khalid Masood.

Poliţia Metropolitană l-a identificat joi după-amiază pe atacatorul implicat în atentatul terorist din zona Westminster drept Khalid Masood. De asemenea, bărbatul în vârstă de 52 de ani era originar din Kent şi locuia în regiunea West Midlands, transmite The Guardian.

Reprezentanţii Scotland Yard au precizat că atacatorul nu era vizat de nicio anchetă în desfăşurare a autorităţilor britanice şi nu au existat niciodată informaţii despre intenţia acestuia de a comite un atentat terorist în Marea Britanie.

Totuşi, acesta era cunoscut autorităţilor şi a fost condamnat anterior pentru alte infracţiuni, inclusiv pentru posesie de arme albe, tâlhărie şi vătămare corporală din culpă.

Prima condamnare la închisoare a suspectului a avut loc în noiembrie 1983, fiind trimis în spatele gratiilor pentru distrugeri. De asemenea, ultima sa condamnare a avut loc în 2003, atunci când autorităţile l-au arestat cu un cuţit asupra sa.

Khalid Masood nu a fost niciodată condamnat pentru terorism şi nu era inclus în lista de 3.000 de suspecţi de jihadism din Marea Britanie.

Autorităţile britanice au anunţat joi după-amiază că a treia persoană care şi-a pierdut viaţa în urma atentatului din Westminster este un turist american identificat drept Kurt Cochran. De asemenea, soţia sa este în continuare internată în stare gravă într-un spital londonez, transmite The Guardian.

”Îmi pare foarte, foarte rău că trebuie să spun asta la toată lumea – Kurt a murit din cauza rănilor suferite în timpul atentatului de la Londra. Sora mea, Melissa, are un picior rupt, o coastă ruptă şi o tăietură la nivelul capului”, a scris cumnatul victimei într-un mesaj postat pe Facebook, potrivit news.ro

Premierul britanic  Theresa May a anunţat că atacatorul ”era născut în Marea Britanie şi în urmă cu câţiva ani fusese anchetat de MI5 cu privire la preocupări legate de extremism violent”, se presupune că acesta a fost inspirat de terorismul islamist. El ar fi acţionat de unul singur şi nu există niciun motiv de a crede că mai plănuise şi alte atacuri.

May a mai spus că acesta ”nu reflecta profilul actual al unei persoane suspectate de serviciul secret de informaţii”, ci era mai degrabă o persoană ”de mică însemnătate”.

Potrivit lui May, printre cei răniţi se află 12 britanici, trei francezi, doi români, patru sud-coreeni, doi greci, un german, un polonez, un irlandez, un chinez, un italian şi un american. Trei agenţi de poliţie au fost de asemenea răniţi, doi dintre aceştia afându-se într-o stare gravă.

6 COMMENTS

  1. cam multe atentate in ultima vreme. la paris un terorist a luat arma unui soldat???!!!. moda masinilor care intra in trecatori a ajuns pana in londra.la anvers a mai incercat un dement acelasi lucru dar politia a reusit sa evite atentatul.din pacate pe fondul imigrarii din ultimii zeci de ani europa s-a umplut de milioane de musulmani pe care ii vezi pe toate strazile din londra si pana la noi.ne mai miram ca ei si urmasii lor treptat si-au creat niste comunitati in care pana si politiei ii e frica sa intre si unde se propaga un islamism crunt? ne mai mira ca din randurile lor apar teroristii astia care baga groaza in populatie? iar noul val care a invadat europa sub obladuirea lui merkel a pus practic capac mai ales ca milionul recent osist s-a alaturat celorlalte aproape 6 milioane deja existente! sub umbrela prostiei unora care nu stiau cum sa mai sara in apararea “bietilor” imigranti fara macar sa-si puna intrebarea din cine sunt de fapt formate hoardele de miliaone de persoane care au trecut ca prin branza prin granitele statelor ue. dar prostia se plateste si iata ca usor, usor, din pacate a inceput un proces care cu greu poate fi stopat oricate forte de ordine sunt scoase in strada. pana de curand “propaganda” tot ne spunea si ne avertiza de pericolul galben. iata ca de fapt, daca nu au putut de-a lungul istoriei sa cucereasca europa, acum, prin milioanele de imigranti, hoardele de arabi pun stapanire pe teritoriile ravnite de milenii. si ceea ce e mai dureros, propaganda islamista facuta generatii de generatii in randul musulmanilor “europenizati” a scos la iveala teroristii de astazi.

  2. I-au aratat fotografia pe Euronews si tenul e alb cu parul maricel. E o tufa de america antrenata pentru comenzi rapide 🙂 🙂

  3. Nici nu a trebuit sa vad prea multe. Omul intins pe targa mi-a ‘comunicat” aproape tot. A nu se intelege ca sunt un xenofob, sovin sau altceva. Poza in principiu mi-a “transmis” tot. Cum spune cineva “restul e cancan. Apropos unde a disparut @ultras …. ?

  4. Si masina a cui era. A lui? Sau o alta victima, ca la Berlin?
    Ca daca era a lui, le-a luat cam mult timp sa asigure informativ si tactic expunerea numelui lui

  5. Oricum, interesant. Macar cu Brexitul sonatii radicalizati din marea britanie nu o sa mai circule liber prin UE. Si nici macar nu l-a impuscat politia, l-a impuscat bodyguard-ul Secretarului Apararii

Leave a Reply