PSRo va depune in Parlament doua proiecte de lege menite sa creasca prezenta la vot si sa reduca influenta celor doua mari blocuri politice PNL si PSD, anunta stiripesurse.ro

“Menirea superioara a acestui Guvern inedit este de spargere a monopolului partidelor mari”, a spus liderul partidului, Mircea Geoana.

PSRo propune in acest sens:

1. Introducerea votului electronic, procedura care ‘ar duce la o participare la vot de 60-70 la suta’.

2. Reducerea pragului electoral la locale si parlamentare de la 5 la 3 la suta. “E o utopie sa crezi ca o generatie noua de partide vor avea capacitatea si timpul necesare sa treaca pragul electoral si sa repopulam sistemul de partide din Romania intr-o maniera credibila”, a spus el.

16 COMMENTS

  • Bai, chiar daxa pragul electoral nu va scadea, serviciile vor rezolva problema ramanerii tuturor distrusilor in parlament la fel cum au rezolvat-o in 2012 prin infiintarea la mascare a formatiunii PP-DD, menita sa nu ii lase pe PDL-isti sa ramana pe dinafara in urma masurilor antipopulare si antinationale luate de taiere a salariilor si pensiilor, masuri impuse de altfel de boierii de la Inalta Poarta din Bruxelles.

   Din cauza acestor masuri de austeritate impuse nu numai noua, PDL-ul risca sa iasa din istorie pe cale naturala, ca in mod logic nu ii mai vota nici dracu’. Astfel, marii golani care conduc planeta si UE si la care sunt si banii (pentru ca banii nu sunt la politicieni), au facut in asa fel jocurile incat partidele de orientare PPE-ista sa nu dispara din istorie in urma masurilor economice golanesti luate impotriva cetatenilor multor state ale Uniunii Europene si nu numai. Cu singura mentiune ca oricum, mare majoritate dintre acestia nici macar nu s-au prins ce si de ce li se intampla (turme de rumegatoare)

 1. completare: NU VREM SCĂDEREA PRAGULUI ELECTORAL DIN CAUZA REVENIRII MONŞTRILOR DISTRUGĂTORI ÎN FUNCŢII!

 2. Se vor face presiuni mari pentru scaderea pragului electoral. Principalele partide care vor presa, sa nu surprinda pe nimeni, vor fi UDMR si UNPR, pentru a-si securiza ramanerea in Parlament. Voci isterice se vor auzi si de la MP si de la partidul pe cale sa se constituie in jurul dlui Csolosz.

 3. Desigur, dl Geoana doreste ca partidele mici sa faramiteze votul, dupa care alesii putin numerosi vor deveni extrem de curtati la vremea formarii noilor majoritati parlamentare. Va fi mare bataie de cap pe servicii sa manipuleze atatea grupuri dar sa avem incredere in noii angajati, toti oameni instruiti si cu ambitia clara de a-si sluji patria, cum scrie si pe site-ul institutiei numita SRI.

 4. Nu au ce cauta in parlament grupulete politice, nu vrem ca aceasta institutie sa se transforme intr-o adunatura pestrita, chipurile mai reprezentativa in ansamblul ei… Daca dl.Geoana doreste sa aiba acces in forul legislativ cat mai multe partide (inclusiv PSRo) poate lansa o alta idee, e drept stiuta deja dar corecta: formatiunile mici sunt mici pentru ca nu au suficienti adepti, deci sa se uneasca, sa formeze aliante si astfel sa acceada in Parlament trecand de pragul electoral. Dec,i daca vrem parlament colorat, macar sa arate catusi de putin organizat pe “caprarii”, nu sa semene cu un “balamuc”!

 5. Daca asta vrea sa mai intre in parlament sa ceara prag de 0.3% nu de 3%. Si la 0.3% e posibils a aiba probleme dar sunt totusi sanse mai mari. El nu pricepe ca cei ce vorbesc de partide noi vorbesc si de oameni noi nu de fosti politicieni vopsiti sub alte culori si spunand ca sunt partid nou?

 6. Care este lozinca partidului lui Geoana ? Este cumva “divide et impera” ?
  E si el o coada de topor a politicii dambovitene. Tatucul avea dreptate cand l-a facut cu ou si cu otet.

 7. Ce mai plange asta dupa privilegiile pe care le avea cand era mare sef pe la PSD si la Senat si cand statea pe o chirie minuscula intr-un mare viloi al statului.si nu mai stie acum cu ce sa se bage in seama si el disperat ca la alegeri va disparea poate definitiv din politica,iar la o munca cinstita nu cred ca se pricepe. Ar vrea el iar la borcanul cu miere ,dar nu se mai intalneste hotul cu prostul in cazul lui,mai ales ca sunt alti fripturisti ce vin in puhoiul iohannist si mai fomisti disperati dupa privilegii,plocoane si bani pentru taiat frunze la caini.

 8. Scaderea pragului electoral va conduce la un parlament “varza” .Asa ca dupa parlamentul rusinii vom avea parlamentul “chou” (bine ca nu choufleur !).Vor profita PMP-istii cat si pedelistii/basistii care se vor infiltra peste tot(in toate partidele).Acestea sunt manevre dintotdeauna ale fesenistilor portocalii incepand cu anii 90.Macar din acest punct de vedere fesenistii rosii (nu s-au infiltrat peste tot ) au ramas uniti/in acelasi partid(FSN-PDSR-PSD).

  • Dupa atatia ani tot nu ai inteles ca nu este nicio diferenta intre fesenisti si penelisti,tzaranisti si alte specimene.Ei toti sunt emanatii aceluiasi PCR.

 9. Eu cred că cel mai bine ar fi un prag electoral de 30%. Abia atunci Parlamentul României ar fi format din maxim două partide sau alianţe. Aşa am scăpa de alde creTinel Gheorghe şi de alţii ca el.

Leave a Reply