Consiliul UE pentru Afaceri Interne a decis, vineri, intensificarea verificărilor la frontierele externe ale Uniunii Europene, inclusiv asupra cetăţenilor europeni, cerând Comisiei Europene să formuleze modificări ale reglementărilor Schengen, pentru sporirea securităţii, potrivit Mediafax.

“Statele membre au decis implementarea imediată a măsurilor sistematice de control la frontierele externe ale Uniunii Europene, inclusiv asupra persoanelor care beneficiază de libertatea de circulaţie”, anunţă Consiliul UE pentru Afaceri Interne, într-un comnunicat oficial.

“În plus, pe baza identificării necesităţilor urgente şi posibilelor soluţii care vor fi comunicate de Comisia Europeană până la sfârşitul anului 2015, vor fi suplimentate, din martie 2016, controalele la frontierele Spaţiului Schengen, prin consultarea bazelor de date ale Interpol”, precizează instituţia.

“În contextul actualei crize a migraţiei, cetăţenii din terţe ţări – imigranţi sau beneficiari de protecţie internaţională – care intră în Spaţiul Schengen vor fi înregistraţi sistematic, inclusiv prin amprentare digitală, urmând să fie căutaţi în bazele de date ale serviciilor de securitate (…), cu ajutorul Agenţiei pentru frontiere (Frontex) şi al Agenţiei europene a poliţiei (Europol)”, subliniază Consiliul UE.

Personalul de la frontierele externe ale Uniunii Europene va putea fi suplimentat rapid în zonele în care acest lucru este necesar.

Agenţia Frontex va contribui la combaterea terorismului şi va continua să furnizeze susţinere statelor membre pentru protejarea graniţelor externe ale Uniunii Europene.

“Consiliul Uniunii Europene este înspăimântat de atacurile teroriste odioase comise la Paris pe 13 noiembrie 2015 şi transmite condoleanţe rudelor şi apropiaţilor victimelor”, precizează comunicatul.

Comisia Europeană a acceptat propunerea de a prezenta, până la sfârşitul anului, un plan de reformare a sistemului Schengen, care va permite verificări suplimentare, a anunţat vineri Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne. “Comisia Europeană a acceptat să prezinte până la sfârşitul anului un plan de reformare a reglementărilor Schengen, în sensul permiterii controalelor sistematice obligatorii la frontierele externe pentru toţi călătorii, inclusiv pentru cei care beneficiază de sistemul liberei circulaţii”, a declarat Cazeneuve.

Cel puţin 129 de persoane au fost ucise de terorişti islamişti în atentatele comise la Paris în cursul nopţii de 13 spre 14 noiembrie. Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care ocupă regiuni din nord-estul Siriei, din nord-vestul Irakului, nordul Egiptului şi nordul Libiei, unde a proclamat un “califat islamic”.

20 COMMENTS

 1. Acum trebuie să-i înjurăm şi să le rupem picioarele mincinoşilor de politicieni pe motiv de: graniţe deschise doar cu buletinul! Şi-au făcut plusul financiar şi acum vor să-şi menţină funcţiile iar omul de rînd a fost şi este furat prin orice metodă!
  Să vedeţi cît se vor scumpi paşapoartele şi taxa impusă(mita) la graniţă! Să vedeţi cît de nervoşi şi disperaţi vor fi diasporenii sau chiar cei care vor să iasă din ţară! Azi am vorbit cu cineva-şofer de auutocar şi mi-a spus că au fost singurii care nu au avut nicio problemă la graniţă(autocar elveţia) atîta că, coada era imensă.
  Încă ceva: nea paplearcă trebuie să profesionalizeze ataşaţii şi diplomaţii privind modul şi cerinţele privind punerea în practică a legii din ţara noastră şi mă refer strict la actele care se cer prin ambasadă şi consulat! Aici se cer anumite acte şi ei emit doar o parte din acte, încît trebuie să baţi drumul la consulat şi ambasadă. Pierzi timp şi bani fără ca cineva să răspundă şi ai ocazia să-ţi pierzi locul de muncă doar din cauza unor nepregătiţi profesional în domeniu!(este realitate, cum se practică legea în ţară: agale şi pe ocolite, aşa practică angajaţii români în sediile respective, dar cer bani de fiecare dată de cîte ori mergi la ei)

  • corect, libertatea de miscare in UE era singurul lucru pozitiv pentru romani si pentru restul tarilor din estul europei, acum raminem doar cu furturile din partea securistilor mafioti locali vinduti mafiei politic-corporatiste din UE

   • Si cu ce crezi ca se ingradeste libertatea de miscare prin introducerea de controale suplimentare? Ai auzit tu cumva ca s-a introdus necesitatea vizelor? Vizele prealabile ingradeau libertatea de miscare nu controlul la frontiere. Astea iti reduc putin viteza de miscare fara sa iti afecteze libertatea daca esti cinstit. Sau tu vrei sa se plimbe in continuare linistiti aia cu kalasnicoavele si bombele in portbagaj fara sa le fie ingradita libertatea de miscare? Nu uita un lucru. Majoritatea celor din ISIS sunt cetateni europeni care vor exact ce vrei tu. Libertate de miscare ca de-aia au si reusit sa faca un astfel de haos. Invocand libertatea de miscare. Sincer sa fiu cred ca m-am miscat mult mai mult decat tine nu doar prin UE dar nu ma deranjeaza absolut deloc sa arat pasaportul cand intru intr-o alta tara. Nu am absolut nimic de ascuns si nu imi este teama ca mi se ingradeste libertatea de miscare. Din contra. Am sentimentul ca sunt mult mai in siguranta decat sa tremiur ca in spatele meu merge unul cu 20 de kalasnikoave si 50d e grenade in masina in numele libertatii de miscare. Sunteti penibili. Celor cinstiti nu are de ce sa le fie frica. Nu se ingradeste nicio libertate de miscare a celor cinstiti. Cum cei cinstiti nu au de ce sa acuze, tot in numele libertatilor, ca li se cere actul de identitate cand cumpara o cartela preplatita. Il dau cu placere ca nu am nimic de ascuns. Cine are ceva de ascuns urla ca in gura de sarpe ca i se incalca drepturile la intimitate. Prea multe libertati si prea putine controale au exacerbat atat hotia cat si terorismul. In numele libertatilor nu mai esti in siguranta absolut nicaieri. ca de, si posibilii teroristii se bucura de libertati si prezumtii de nevinovatie pana cand trag cu kalasnicovul sau detoneaza bomba.

    • toate atentatele teroriste moderne sunt produsul serviciilor secrete, daca securistii din oricare parte a lumii vor sa-ti dea o bomba in cap sa fii sigur ca nu controalele la vama o sa-i opreasca!
     pentru romanii din franta si belgia, ambasadele spun ca e bine ca de acum inainte sa se plece pe baza de pasaport, asta e primul pas dupa care urmeaza si vizele.

     p.s. nu mai fi atat de credul in ce priveste decidentii pentru ca nicaieri in lumea sta nu-ti vor binele tau ci doar pe al lor care nu coincide niciodata cu al oamenilor de rand

 2. La materialul pus pentru comentarii”Presedintele Comisiei Europene joaca din nou dubios cu Moscova din Nov 19, 2015” am pus un comentariu în glumă sperînd că vă prindeţi de subînţeles. Repun ”gluma”:
  Cică: ”Jean-Claude Juncker care cam ”e deacord” cu golirea de suflete a zonei siria-irak plus vecinii, i-a scris lui Vladimir Putin zilele trecute:
  – Un pahar cu şampanie de anul nou să ciocniţi cu refugiaţii ISIS-ISIL pe teritoriul dumneavoastră d-le Putin!
  – Putin răspunde: nu vindec teroriştii antrenaţi de alţii!”
  Evident: e glumă care circulă prin zonele online
  De fapt am găsit şi la voi confirmarea:
  http://www.antena3.ro/actualitate/rusia-ar-dispune-de-o-retea-extinsa-de-agenti-la-nivelul-conducerii-si-politolog-rus-325540.html
  Materialul e online de mai bine de 2-3 luni de zile şi nu mi-am permis să-l pun pentru că era ceva fioros cu iz propagandist în forţă dur psihologic.

 3. Pana una alta, majoritatea asasinilor de la Paris fiind cetateni francezi, belgieni si de alte cetatenii la fel de aproape de nucleul dur al Europei Unite, masura controalelor riguroase la (vechile) frontiere era de neevitat. Cu buletin vor trece, veseli, doar ungurii care au avut intuitie si si-au pus garduri pe toate frontierele, sa nu patrunda nici musca, dar’mite teroristul, natur ori deghizat.

  • Asta ai priceput tu ca fac gardurile alea? A auzit neuronul tau oboist ca au pus garduri si pe soselele care trec prin punctele de frontiera? Esti penibila. Intra cine vrea in Ungaria cu o conditie. Sa intre cu acte in regula pe la punctele de trecere a frontierei nu pe toate campurile cum a inteles neuronal tau oboist ca ar trebui sa se circule. Daca nu ti-a explicat televizorul nu esti capabila sa pricepi singura. Mustele trec usor si peste garduri dar persoanele ce vor sa treaca o pot face doar legal pe la punctele de trecere in asa fel incat sa poata fi verificate. Nu crezi ca e normal asa ceva daca nu ai nimic de ascuns? Si inca ceva. Vezi ca nu doar ungurii si-au pus garduri. Au pus si bulgarii si slovenii si croatii dar si austriecii. Dar de astia nu ti-a spus televizorul tau.

 4. falimentul utopiei socialiste de la Bruxelles e in plina desfasurare: intii s-a dus dracu libera circulatie a fortei de munca, apoi libera circulatie a capitalului, acum libera circulatie in sine.
  Urmeaza falimentul economic al Frantei si cel monetar al Germaniei (adica adio euro) – moment in care intreg flancul sudic va fi svaitzer. E, atunci vine adevarata invazie din Africa!
  Englezii se vor salva in ultimul moment, in 2017.
  Noi raminem 50% sub rusi afara daca americanii nu invadeaza, practic, si ei, Europa de Est. Ceea ce e si posibil si de dorit.

 5. Aiurea, in Franta au mai avut loc atentate si vad cadin ce in ce mai rau. Serviciile lor stau destul de rau, avand in vedere ca au si ceva exercitii la activ.

 6. E la modacu steagul Frantei in semn de solidaritate. da steagul din Mali nu e postat, multa ipocrizie viata amaratilor nu conteaza

 7. Cretinoiditate!
  – De ce aş crede că a dispărut birocraţia şi umilirea cetăţenilor transpiraţi de atîta mizerie aruncată pe spatele lor?
  – De ce aş crede că se poate schimba ceva în bine atîta timp cît orice numit sau plantat în funcţie nu prezintă nicio garanţie pentru viitorul acestei naţiuni?
  – De ce aş crede că viaţa poate fi trăită normal dacă totul e pe repede înainte?
  – De ce aş crede că mai avem viitor real şi bun atîta timp cît totul e întors pe dos, doar prin publicitatea personală a lor sau a faptelor grăbite, pînă şi datina românească e dată peste cap: cînd vreodată s-a întîmplat ca bradul pentru crăciun să fie instalat cu cel puţin o lună de zile înainte? Pentru ce? Datina spune că după 1 decembrie dacă nu în ajunul crăciunului!
  – Cum să crezi în tot ce se spune din străinătate, dacă baza a tot ce se întmplă rău şi grav e pornit tocmai din coclaurile interioare ale ţărilor ai căror urlători evită adevărul din curtea lor aruncînd vina pe alţii? Cum pot fi ”complici la propagarea manipulării prin minciuni ” europarlamentarii care muncesc şi trăiesc în zonele de unde se urlă mai tare? Mai ales că totul e scis online! Ei nu văd şi nu aud nimic? Cumva secret profesional??? Cum să manipulezi că alţii din alte ţări inclusiv români fac legea în ţara respectivă şi ceri prin impunere control total întro ţară şi tu în ţara ta nu poţi cere nimic prin impunere dar laşi sau manipulezi totul pro agresivitate de orice fel? Cum să arunci vina pe alţii atîta timp cît tu cap încreorat ai contribuit la facerea haosului? Cum să impui anumite reguli unor state pe care le-ai sărăcit şi îmbolnăvit cu propriile reforme cu bună ştiinţă dacă la tine/voi în ţară, tu/voi impunătorii şi ”criminalii” nu adoptaţi aceleaşi impuneri prin lege??? Vezi: bigbrother, control la frontiere amănunţit, impunerea cotelor de refugiaţi(pe care tu i-ai chemat/invitat verbal şi în ascunzişul acestei invitaţii ai interes de a distruge şi a ucide pentru a te/vă îmbogăţi). Degeaba se vor chinui să arunce materiale sau articole împotriva realităţii actuale din teren, deja lumea s-a convins de capacitatea ”marilor puteri” pentru a face bine sau că ”doar ei pot ajuta”. Totul e contradictoriu dar starea de urgenţă actuală arată adevărul!(o cunoştinţă care locuieşte în Bruxelles-copilul unui mare ştab a cărui mînă a fost mîngîiată de atac şi spune cu totul altceva decît ce se spune pe gurile deschise. vă închipuiţi ce ascund aceşti manipulanţi în funcţii şi purtători de vorbe vorbite?)
  Pînă şi problema cu avionul rus e ”puţin aberantă” din punct de vedere al **min. af. ex.egipt:”tacit”**, complotul împotriva estului continuă prin orice manifestare aruncînd vina pe alţii: nu eu! nu noi! dar Putin îşi vede de treabă, s-a autodeclarat criminal singur cu guriţa lui(cred că sînt deja 3 luni-online) şi nu acceptă ca un criminal să fie înlocuit cu altul mai prost ca el! 🙂
  Aseară avui pană de curent ca de obicei şi nu a reuşit un comentariu să intre pe blog: Crin Antonescu a spus ieri prin telefon la rtv că azi sau mîine-zilele astea va ieşi să vorbească. Vă închipuiţi, dacă deschide gura acest fost politician, cîte poate spune? N-ar fi rău să dea cărţile pe faţă mai ales că toţi foştii susţinători USL îl doresc!

 8. Pana la urma tot noi cetatenii europeni avem de suferit din cauza obtuzitatii conducatorilor Uniunii si nu numai. Ca sa se refaca “gardul de sarma” trebuia inventat ceva si s-a inventat problema migrationista si cum aminteati d-le Tudor vin momente grele si sa speram ca nu foarte grele. Astept si asteptam cu totii rezolvarea acestor probleme complexe de catre iscusitii nostri conducatori de la “Poarta” in care tot ei ne-au bagat.

 9. revin la un comentariu anterior in care scriam ca nu se poate ca hoardele de imigranti-refugiati sa treaca peste granitele ue ca prin branza, fara controale, dar si fiind primiti cu “paine si sare” de occidentalii civilizati iar acest demers sa nu lase urme. a fost suficient mai intai sa se descopere ca printre refugiati sunt si teroristi, sa inceapa tretentiile acestora fata de obiceiurile si sarbatorile vesticilor ca apoi sa aiba loc atentatele de la paris ca sa inteleaga si idiotii care conduc europa ca asa nu se mai poate. si cine sufera in primul rand? chiar cei care ii primeau cu entuziasm pe posibilii atentatori. perfect! o alta problema o reprezinta guvernul de lachei instalati de ciolanis prin fraierirea “tinerilor frumosi si idioati” de pe net! iata cum contopistul ciolos, omul plin de functii pe la comisie unde din postura de mare sef nu a facut nimicpentru tara care l-a trimis acolo, incepe mandatul cu niste minciuni ordinare de teapa celor lansate de omul care l-a trimis in politica mare, basescu. dupa intalnirea cu comisarul cretu, jivina contopista ne anunta ub dezastru la fondurile europene, blocarea por si grada scazut de absorbtie. cat de nemernic trebuie sa fii sa lansezi astfel de minciuni? raspunsul a venit chiar de la comisarul european corina cretu care ii transmite public ca minte dar mai voalat ceva de genul una am vorbit si alta ai inteles jigodie basisto-johannista. de fapt primele miscari ale acestui guvern basisto-johannist prefigureaza un dezastru pentru tara. si atunci nu merita sa-i trimiti undeva pe tinerii cretini si nasoi depe feisbuc bine manipulati si platiti de partidul basisto-penelisto-johannist dupa cum recunoastea chiar penala alinutza-kilowatt?

 10. Legături bolnăvicioase între Colectivizare și Tragedia ‪#‎Colectiv‬ 2015:
  În prima instanță,sunt două evenimente total diferite,colectivizarea având loc în anul 1949 până în 1962
  Tragedia Colectiv 2015 a reușit să doboare un guvern care nu trebuia să pice,iar cei responsabili de Tragedia Colectiv au batjocorit istoria României,anume prin Tragedia Colectiv,se dorește colectivizarea României,când în 1949,românii s-au opus colectivizării
  Cei care se fac responsabili de Tragedia Colectiv au confiscat o nouă Revoluție
  Din nefericire foarte mulți români nu conștientizează istoria iar astfel,politicienii care vor să-i sărăcească pe oameni și să le suprime ultimul strop de suveranitate,vor triumfa!

Leave a Reply