Din cate optiuni sunt privind sursele de energie regenerabile (eolian, hidro, solar) curate si viabile din perspectiva securitatii energetice, Germania insista pe aceasta colaborare sulfuroasa cu Rusia, ce sporeste vulnerabilitatea Europei fata de Moscova…

Gazoductul Nord Stream 2 este important pentru a asigura Germaniei furnizarea de energie iar Rusia este un furnizor sigur şi demn de încredere, a afirmat luni Thomas Bareiss, secretar de stat pentru energie în Guvernul de la Berlin, transmite Reuters.

Preşedintele american Donald Trump afirmase că proiectul sporeşte dependenţa de gazul rusesc şi a avertizat firmele occidentale care au investit în Nord Stream 2 că riscă sancţiuni.

Cu o lungime de 1.200 de kilometri, Nord Stream 2 va permite dublarea capacităţii de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale ruseşti va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

Însă mai multe ţări din Estul Europei, în frunte cu Polonia, se opun proiectului Nord Stream 2, care ar urma să ducă la diminuarea tranzitului gazelor naturale ruseşti via Ucraina, denunţând implicaţiile politice ale proiectului.

‘Ştiu că SUA sunt îngrijorate … dar nu este aşa de simplu. Pentru Germania, Rusia este un furnizor de gaze sigur şi demn de încredere. Proiectul Nord Stream 2 ar trebui să continue deoarece gazoductul asigură furnizarea de energie în Europa’, a afirmat Bareiss la summitul Bloomberg NEF Future of Energy.

Jumătate din proiectul Nord Stream 2 este deţinut de Gazprom, care va furniza jumătate din finanţarea necesară pentru proiectul în valoare de 9,5 miliarde de euro. Restul este împărţit între companii germane Uniper şi Wintershall, grupul anglo-olandez Royal Dutch Shell, cel francez Engie şi cel austriac OMV, scrie Agerpres.

5 COMMENTS

 1. Deci Germania e cu ciuma rosie. Si mai sunt unii prin Romania care tot mesteca acest slogan gaunos in conditiile in care Romania are zero relatii economice cu Rusia.
  Dar poate se duc clonele PPEisto-sorosiste de pe la Bruxelles sa scandeze Germania ciuma rosie, era unul Siegfried Muresan (cu nume nemtesc) care mesteca niste lozinci ppeiste prin studiouri ieri…

  • Intodeauna FASCISTII s-au iubit pe ascuns cu Comunistii si Securistii.
   Pactul Molotov – Ribbentrop un exemplu.

   Iar noi trecem prin dominatia Germaniei si a Rusiei prin rotatie:
   Fascism – Comunism- Fascism si v-a urma…

   Uitati-va la fascistoiizii din UE. Nu faci ca ei esti nasol…
   ————

   Alianta cu Polonia, Cehia si speram cu o America liberea de sorosim si ambasadori ingrozitori precum Hans Sorosistul.

 2. Ha,ha haaaaaa!
  Hai bre, care mai urlati ca rusia,ca america,ca nemturia, ca, ca…!
  Nu mai bateti camplii, cititi materiale reale,trageti concluzii cu creierul vostru apoi ganditi inainte de a scoate vorbe pe gura sau scrie!

 3. Germania vrea să fie sigura că nu rămâne fără gaz. Rusii nu vor închide niciodată robinetul către Germania. Dosar noi suntem mai deștepți și nu vrem să vedem imensa piață de la răsărit

Leave a Reply