Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, luni, la emisiunea “Punctul de întâlnire”, că șeful Penagonului, James Mattis, i-a promis că va veni foarte curând în România.

“Eram la Bruxelles când după summit-ul NATO am insistat din nou ca domnul Mattis să facă o vizită oficială în România. Mi-a spus și atunci că va veni fără niciun fel de problemă, că trebuie să-i înțeleg agenda foarte încărcată, dar că finele anului 2018 sau începutul anului 2019 vor fi momentele în care domnia sa se va afla în vizita oficială în România și atunci eu am spus-o tranșant ‘nu veniți dvs., venim noi’. A zâmbit, a scos un bilet din buzunar: ‘când veniți?’, a relatat Mihai Fifor.

“S-a discutat (în SUA, n.r.) şi despre programul F16 pe care dorim să continuăm să le achiziţionăm. În primă instanţă sunt cele cinci aeronave pe care urmează să le achiziţionăm tot din Portugalia, aşa cum s-a întâmplat şi cu celelalte 12. E adevărat, am cerut sprijin şi Secretarului Apărării, pentru că fie că se cumpără din Portugalia, fie că se cumpără din altă ţară aliată, procedura e aceeaşi şi este nevoie de un acord al Guvernului SUA pentru ca această procedură să aibă loc. Vă asigur că secretarul Jim Mattis ne-a dat toate asigurările că va exista sprijin pentru acest program. Pe de altă parte, am discutat în continuare despre cele 36 de aeronave pe care intenţionăm să le achiziţionăm, astfel încât să putem completa nevoia de înzestrare a armatei”, a declarat ministrul Mihai Fifor.

“Statul Major al Forţelor Aeriene dă asigurări că începând cu luna februarie vom putea ieşi la Poliţia Aeriană cu F16. Atunci se termină toată procedura, toată pregătirea necesară pentru a opera aceste avioane în condiţii de maximă siguranţă şi operativitate”, a precizat Fifor.

România a încheiat, în 2013, un contract cu Portugalia, de 628 milioane euro cu TVA, care viza achiziţia a 12 avioane F-16.

 

4 COMMENTS

  1. Mi-e greata de afacerile cu intelegeri ascunse ai acestor nemernici, la fel cum mi-e scarba de pupatorii nemturilor si #rezist care traiesc aventura vietii lor mincinoasa prin care corup,ducand de rapa multe vieti, aici ma refer la tineretul naiv care se lasa manipulat prin minciuni!
    Oare cat mai credeti in altii, voi cei care luati lumina de la strainatati, voi cei care nu mai aveti incredere in voi?!
    Afacerile sunt afaceri si parteneriatele sunt doar in favoarea celor care se impun dar in absolut toate domeniile,de ce nu vreti sa constientizati!?

  2. Mr. Radu Tudor , cel mai (re)cunoscut analist politic/militar in media romaneasca… v-as ruga , pt reputatia dvs/ binele natiei, sa va “updataţi” putin… daca nu cumva intelegeti bine limba, rugati-l pe prietenul Mircea Badea sa va ajute… nu i-ar strica … Cu oarecare (odata mult) respect… cele bune
    https://youtu.be/f-tiG3-JS3U

Leave a Reply