Un desen uman cu forma stilizată a catedralei Notre Dame şi cuvântul “Paris” a fost format de marinarii de pe portavionul Charles de Gaulle, aflat în Oceanul Indian, ca tribut după incendiul devastator care a cuprins celebra biserică.

Momentul emoţinant a avut loc, în 20 aprilie, iar imaginile impresionante au fost făcute publice miercuri de Hepta.

Donaţiile făcute, până acum, pentru refacerea catedralei Notre Dame depăşesc un miliard de euro, 650 de milioane de euro adunându-se chiar din prima zi de la producerea tragediei.

În timpul incendiului devastator din 15 aprilie 2019, Catedrala Notre-Dame s-a aflat în pericol de prăbuşire, sute de pompieri riscându-şi viaţa pentru a salva structura şi interiorul clădirii. Lucrări urgente de reconstrucţie sunt la momentul acesta în desfăşurare, scrie Mediafax.

Cele mai vizibile semne lăsate în urma flăcărilor devastatoare sunt trei găuri imense în acoperişul clădirii. Una dintre găuri a rezultat în urma prăbuşirii turlei în timpul incendiului. Din fericire, faimoasele rozase au fost acoperite cu materiale de protecţie şi întărite cu stâlpi de lemn.

Arhitecţii implicaţi în protejarea Catedralei Notre-Dame duc o luptă contracronometru pentru a acoperi monumentul înainte ca ploaia să-l deterioreze, deoarece există temeri că acumulările de apă suplimentare ar putea provoca prăbuşirea clădirii, relatează BBC.

Leave a Reply