Cand traiesti in minciuna pentru a manipula propriul popor nu mai poti fi nici o secunda credibil pe plan international. Rusia minte non stop in legatura cu Romania, Scutul de la Deveselu si masurile NATO pe Flancul Estic. Noi luam nota !

SUA amplasează elemente ale sistemului de apărare antirachetă lângă frontierele Federaţiei Ruse pentru a avea posibilitatea de a întreprinde asupra teritoriului rus un atac nuclear inopinat, a declarat miercuri adjunctul sefului Departamentului operativ central al Statului Major al armatei ruse, generalul-locotenentul Viktor Poznihir, informează agenţia de presă TASS, preluata de Agerpres.

‘Amplasarea de mijloace antirachetă lângă frontierele noastre creează un puternic potenţial de atac al SUA pentru o posibilă lovitură inopinată cu rachete nucleare asupra Federaţiei Ruse’, a spus generalul rus, în timpul celei de-a VIII-a Conferinţe internaţionale pentru securitate ce se desfăşoară în perioada 23-25 aprilie la Moscova.

El a adăugat că SUA doresc să obţină posibilitatea, prin intermediul dezvoltării unui sistem global de apărare antirachetă, de a întreprinde o astfel de lovitură fără răspuns asupra ‘oricărei ţări care nu le convine’. Generalul a explicat că SUA elaborează un concept de distrugere ‘înainte de start’ a rachetelor balistice intercontinentale ale Rusiei, Chinei sau altei ţări, adică aceste rachete ar trebui distruse înainte de a fi lansate. Rachetele care vor putea fi lansate vor fi distruse cu sistemele antirachetă.

Totodată, Poznihir a atenţionat statele pe teritoriul cărora sunt deja sau vor fi amplasate elemente ale sistemului american antirachetă că obiectivele acestui sistem vor fi ţinte principale ale Rusiei.

De asemenea, generalul rus a anunţat că Rusia a luat măsuri adecvate împotriva sistemului american antirachetă global al SUA, creând sisteme de rachete cu posibilităţi crescute de depăşire a sistemului american: sistemele ‘Sarmat’ şi ‘Avangard’.

În acest context, Poznihir a amintit declaraţiile preşedintelui rus Vladimir Putin care a dat asigurări că Rusia nu este interesată într-o cursă a înarmării strategice şi a îndemnat SUA ‘să revină la masa negocierilor pentru un dialog constructiv asupra problemei sistemului de apărare antirachetă şi pentru găsirea de soluţii reciproc avantajoase’.

În mai 2016, a fost certificată capacitatea operaţională a sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore (AAMDS) la Deveselu, despre care Moscova susţine că ar fi adaptată pentru lansarea nu numai a rachetelor antirachetă, ci şi a rachetelor de croazieră cu rază lungă de acţiune.

Conducerea NATO si România au declarat în mai multe rânduri că nu există rachete balistice la Deveselu.

MELESCANU : LA DEVESELU NU SUNT ARME NUCLEARE


SECRETARUL GENERAL AL NATO : SCUTUL DE LA DEVESELU ESTE 100% DEFENSIV

RUSIA ANUNTA CA A CREAT UN MONSTRU MARIN, PE CARE NU L-A VAZUT NIMENI

Rusia a lansat la apă primul submarin nuclear, destinat să transporte drone subacvatice ‘Poseidon’, un fel de torpile cu capacitate nucleară, în cadrul unei ceremonii desfăşurate marţi în prezenţa unui număr mare de jurnalişti şi camere de filmat la complexul ‘Sevmaş’ din Severodvinsk (regiunea Arhanghelsk/nord/), informează publicaţia Gazeta.ru şi agenţia de presă oficială RIA Novosti, evenimentul având loc pe fondul unui climat tensionat între Federaţia Rusă şi Occident.

Canalele de televiziune, îndeosebi cele de stat, invitate în număr mare, nu au avut voie să insiste pe submarinul propriu-zis, un proiect strict clasificat, potrivit Gazeta.ru, deşi unele televiziuni, precum TVC, au transmis reportaje ample despre această lansare la apă. Denumit ‘monstrul marin’ de presa occidentală, submarinul ‘Belgorod’ K-329 încă nu este în totalitate finalizat şi urmează să fie supus unei serii de teste. Se aşteaptă ca acesta să intre în serviciul flotei ruse la începutul anului 2020-2021.

Conform tradiţiei, în timpul ceremoniei de lansare, căpitanul de rangul I, Anton Alehin, viitorul căpitan al navei, a spart o sticlă de şampanie de bordul submarinului.

‘În decurs de doi ani, submarinul şi dronele Poseidon vor fi testate împreună. La orizontul 2020-2021, este planificat ca întregul sistem să intre în dotarea marinei ruse’, a declarat pentru agenţia de presă oficială RIA Novosti o sursă bine informată, sub rezerva anonimatului.

K-329 ‘Belgorod’ este singurul submarin din proiectul rusesc 09852, destinat să transporte drone submersibile ‘Poseidon’, ce vor fi înzestrate cu arme convenţionale şi nucleare, putând să le transporte la mare adâncime, cu viteză mare. ‘Belgorod’ a fost conceput pe baza proiectului modernizat de submarine din clasa 949A Antei (Oscar II, conform codului NATO). Caracteristicile sale tehnice sunt păstrate în secret.

RUSIFICAREA FORTATA A UCRAINEI

Locuitorii din regiunile separatiste din estul Ucrainei vor putea primi mai uşor cetăţenie rusă în virtutea unui decret semnat miercuri de Vladimir Putin, la câteva zile după alegerea noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

Potrivit acestui decret publicat pe site-ul Kremlinului, o procedură simplificată le va permite locuitorilor din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, unde un război între separatişti pro-ruşi şi forţele ucrainene s-a soldat cu aproape 13.000 de morţi în cinci ani, să primească un paşaport rus, informează agerpres.ro.

2 COMMENTS

  1. Again:lansatoare mk 41 amplasate la deveselu au capacitatea de a lansa fără modificări atât antibalistica sm3 cât și termonucleara tomahawk. Pana în momentul lansării nu se poate ști ce este în lansator și odată lansata o tomahawk parcurge cei 1600_2000km pana la bazele de yars și satan din jurul Moscovei în aprox. 2 ore din care doar 1/4pe deasupra teritoriului inamic rus. deci rusii au mai puțin de 30 min ptr interceptare în comparație cu 2,5 ore în cazul unei rachete lansate de pe un arleigh burke din Marea neagra. Q. E. D.

Leave a Reply