Seful Statului Major General, Nicolae Ciuca, supranumit “Generalul Desertului” pentru experienta sa remarcabila in teatrele de operatiuni, a facut un gest onorabil. L-am apreciat dintotdeauna pe generalul Nicolae Ciuca, pe care-l stiu de cand era capitan si comandant al Batalionului Scorpionii Rosii – oltenii care au deschis prezenta Romaniei in Afganistan inca din 2002. 

Iata postarea de pe pagina de Facebook a MApN :

Onor sacrificiului Eroilor noştri!

În semn de respect pentru sacrificiul Eroilor noştri care s-au jertfit sub drapelul sfânt al României, şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă a participat la Triatlonul Invictus ‪#‎PentruEroulMeu‬, iar la finalul acestuia a depus un steguleţ tricolor la Monumentul Eroilor militari căzuţi în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României.

Fiecare militar participant la acest Triatlon al cinstirii sacrificiului suprem a purtat cu mândrie „bujorul românesc”, simbolul jertfei eroilor de ieri şi de azi.

Triatlonul Invictus a fost deschis de sergentul-major Ionuţ Butoi, imobilizat în fotoliu rulant, la bazinul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, a continuat cu plutonierul-adjutant Constantin Slăniceanu, alt veteran rănit în teatrele de operaţii, care a purtat tricolorul până la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, de unde a fost preluat de şeful Statului Major General şi de militarii din Invictus România, fiind purtat până la Monumentul Eroilor militari căzuţi în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României.

n ciucaGeneralul-locotenent Nicolae Ciucă a lansat invitaţia #PentruEroulMeu tuturor românilor care doresc să aducă un omagiu Eroilor noştri de ieri şi de azi: „Ii felicit pe cei care au avut această inițiativă, Grupul Invictus, care demonstrează încă o data că are obiective strâns legate de tot ceea ce înseamnă valorile instituției militare, valorile neamului românesc. Această provocare a reprezentat și reprezintă în continuare, pentru că ea continuă până la Ziua Imnului Național, o modalitate în plus prin care putem să ne manifestăm respectul față de eroii țării. Îi invit pe toți, militari și civili să se alăture acestei campanii, să cinstească eroii neamului alături de militarii noștri”.
Acceptă provocarea noastră şi alătură-te militarilor Armatei României!

În zi de mare sărbătoare, militarii voluntari din echipa Invictus România au lansat o provocare națională: “Pentru Eroul meu!” – #PentruEroulMeu

“Ai cel puțin un erou în familie care a luptat pentru România! Vrei să faci ceva pentru el/ea? Aleargă, pedalează sau mergi și depune un steag tricolor/ o floare / o lumânare la mormântul său, ori la un monument!

Fotografiază-te cu numele eroului și încarcă pozele în acest eveniment: https://www.facebook.com/events/1600517690235997/. Nu poți să alergi ? Spune-ne locul și Invictus aleargă pentru tine!”

6 COMMENTS

  1. D-l general Oprea unde a fost? Sa-i gadile testiculele lui Iohanis conform strategiei de aparare si siguranta nationala, cu respectarea intrutotul a interesului personal.

    • De aia.
      Poate nu stiati ca-n armata oamenii se mai si tund. Asa se tund unii care-au fost in “teatre”.

  2. dl general n-are tunsoare de manelist ci de puscas marin – si manelistii au tunsoare de puscasi marini, asta e…
    cu burta ar fi o problema (de imagine), mai degraba asta e de manelist, dar treaba omului a alta, nu sa fie manechin desi admit ca e depozitarul unui capital de imagine si ar trebui sa tina cont si sa se chinuie un pic sa ajunga macar la 100 de pe la (estimez) 130 kg…

  3. Felicitari domnule general,sunteti un exemplu de urmat pentru intreaga elita a Armatei.Inca un lucru as mai vrea sa spun,cred ca ar fi foarte frumos- ca atunci cand un cadru al Armatei Romaniei iese la pensie -dupa o tinerete si viata in care a servit patria cu devotament-adeseori punand mai presus tara decat familia, in afara de inscrisuri oficiale de multumire ,un reprezentant oficial al Ministrului Apararii ( de ex. unul din numerosii generali pe care Romania se mandreste sa ii aiba sub drapel) sa mearga personal sa il felicite si sa ii multumeasca pentru intreaga activitate depusa in slujba patriei.Pentru ca vedeti dvs. domnule general,lucrurile marunte aduc bucuriile mari- iar in pieptul viitorului pensionar ,cea mai mare multumire ar fi strangerea de mana si salutul ostasesc oferit -nu unui superior ci unui camarad de arme,care poate in vreme de razboi ar fi depins unul de celalalt.Acest mic efort al domniilor voastre i- ar da militarului pensionar o stare prezumtiva de realizare si apreciere profesionala a unei vieti, slujita cu onoare si devotament in slujba patriei!

Leave a Reply