Europarlamentarul Catalin Ivan, exclus in mod chestionabil din PSD, lanseaza un atac extrem de puternic pe Facebook la adresa lui Liviu Dragnea. Cert lucru, batalia pentru congresul PSD se apropie…

————–

Catalin Ivan :

“Observ in ultimul timp că Liviu Dragnea a devenit foarte activ, mai activ decât a fost el în tot anul trecut, an cu două campanii electorale, el fiind cel care trebuia să se ocupe de buna organizare a partidului. M-am gândit să scriu câteva rânduri pentru că am ajuns ziua în care să fiu de acord cu Liviu Dragnea. Nu credeam că se va întâmpla asta în scurta sa carieră politică. Într-adevăr, PSD are nevoie de un nou proiect politic. Avea nevoie încă din martie, când Dragnea a schimbat Congresul în Consiliu Național. O șmecherie menită să amâne întâlnirea dintre cei care conduc partidul și membrii acestuia. Sigur, trebuie să clarificăm situația cu UNPR, trebuie să reactivăm structurile de partid, să lămurim situația financiară și, mai ales, să facem acea analiză corectă, obiectivă, fără patimă, a cauzelor care au condus la eșecul electoral din 2014.
Îi solicit însă lui Liviu Dragnea să dea dovadă de o minimă decență în deplasările sale prin țară și, pe cât posibil, să renunțe la atacurile jenante la Victor Ponta. Îi dau și câteva argumente care îmi susțin această solicitare:
1. Liviu Dragnea este cel care a <îngropat> doi candidați PSD la cea mai înaltă funcție în Stat, amândoi fiind plecați în cursă cu prima șansă. Campaniile lui Mircea Geoană și Victor Ponta au fost coordonate de Liviu Dragnea.
2. Ocupă o funcție fictivă, inventată în urma șantajului făcut asupra conducerii PSD, amenințând cu scindarea ca urmare a influenței pe care crede, și îi face pe alții să creadă, că o are în teritoriu.
3. Și-a cumpărat această așa-zisă influență din banii publici pe care i-a dat, dacă i-a dat, cu precădere primarilor care au înțeles că el este de fapt liderul partidului, subminând astfel și autoritatea lui Victor Ponta în partid, dar și șansele ministerului pe care l-a condus de a face lucruri concrete pentru dezvoltarea durabilă a comunităților locale.
4. Este ultimul îndreptățit să îl atace pe Victor Ponta, cu atât mai mult cu cât în tot anul trecut nu a avut decât o singură preocupare, anume aceea de a prelua cât mai mult din capitalul de imagine al lui Ponta pentru a-și asigura postul de președinte a PSD după ce acesta ar fi ajuns președintele României. Nu a fost miting electoral sau întâlnire importantă la care să nu fi participat Victor Ponta anul trecut fără să îl fi avut pe Liviu Dragnea în spate.
Mă opresc aici pentru că despre Liviu Dragnea îmi propun să vorbesc mai detaliat în perioada următoare. Credeți-mă că sunt foarte multe de spus despre jocurile personale pe care le-a făcut în dauna partidului, folosindu-se atât de imaginea lui Mircea Geoană, cât și de cea a lui Victor Ponta.
Domnule Dragnea, PSD are nevoie de un proiect nou, european, modern, care să ne rupă definitiv de metehnele unui mod găunos, neo-comunist de a face politică. Aveți dreptate, dar știți ce? Dumneavoastră reprezentați fix acel mod de a face politică, bazat pe baronate locale, la limita legii dacă nu dincolo de ea, pe trădări, înțelegeri ascunse, interese personale în dauna partidului.
Domnule Liviu Dragnea, reprezentați trecutul, în nici un caz viitorul!”

 

4 COMMENTS

  1. – Mai bine te-ai achita de datoria impusă prin hotărîrea judecătorească decît să te răţoieşti aiurea în pădure.
    – Tu vorbeşti? tu cel care ai angajat fiul lui năstase în parlamentul european aşa ca un bogătaş? pe spatele altora?
    – Tu vorbeşti? tu cel care abia ai avut cîteva voturi din zona în care ai candidat? ai uitat că dacă nu erau psd-iştii nu erai pe lista impusă?
    – Du-te mă-n pădurea spînzuraţilor şi lasă-ne cu circul şi milogeala ta de neputiincio!

  2. Ăsta vrea scandal permanent şi alţii vor armistiţiu: BREAKING:United Nations announces a humanitarian truce in Yemen as of Friday.

  3. cine este totusi catalin ivan? mai e membru psd? este exclus de mult deci sigur nu va candida asa ca… sau poate e individul care a pierdut un proces cu macovei si are sa-i dea vreo 25 mii euro? cat e de credibil? ce sustinere are in psd de i se da o atat de mare importanta la ce slobozeste gurita lui? sau vrea cineva sa ne faca sa credem altceva?

  4. E deranj mare in PSD, si acolo ca peste tot unde-i de ros un os al puterii se sfasie astia de nu se poate. Deh vine noul val de lupi tineri dornici de sange. Sper ca greii partidului sa puna ordine intre carlanii naravasi, sa le dea niste ovaz din palma.

Leave a Reply