Andrei Rudeanu, ginerele copreședintelui PNL Vasile Blaga, va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv, după ce judecătorii de la Curtea de Apel București i-au respins vineri contestația, decizia fiind definitivă.

Pe 22 mai, judecătorii de la Tribunalul București au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Andrei Rudeanu, el fiind acuzat de o evaziune de 600.000 euro.

Ginerele lui Blaga a făcut contestație, respinsă vineri de Curtea de Apel București.

Andrei Rudeanu a fost reținut săptămâna trecută de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, după ce în aceeași zi au fost efectuate cinci percheziții la domiciliile și sediile comerciale ale mai multor persoane din București, Deva și Buftea, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Percheziții au avut loc și la sediul firmei de pază și protecție Axis Corporate Security, deținută de Ioan Andrei Rudeanu, acesta fiind apoi ridicat de procurori și dus la audieri.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, Axis Corporate Security are sediul central în municipiul Deva, iar ca asociați apar Mariana Aurora Rudeanu (50%) și Ioan Andrei Rudeanu (50%), acesta îndeplinind și funcția de administrator.

Procurorii susțin că din datele și probele administrate în cauză rezultă că, în perioada 2010 — 2014, persoanele vizate, printre care și reprezentanții firmei de protecție și pază, ar fi desfășurat tranzacții comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul creat bugetului de stat, calculat pe baza datelor și probelor administrate în cauză, se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei.

 

1 COMMENT

  1. Aha, a crescut prejudiciul! Ma rog, un dentist care extrage bani in loc de masele poate sa pateasca multe si nemaivazute.

Leave a Reply