Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat Google București pentru că pe aplicația Google Maps a fost schimbată denumirea din Catedrala Mântuirii Neamului în ”Catedrala Prostirii Neamului”. Google va plăti o amendă de 10.000 de lei și va publica decizia CNCD pe prima pagină a motorului de căutare.

”Fapta Google Bucureşti de a nu lua nicio măsură şi de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicaţia Google Maps reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 10.000 lei. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi).

Colegiul director obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile. Se recomandă ca în viitor Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare, să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)”, arată CNCD.

Leave a Reply