FILES-REAGAN-GORBACHEVOLYMPUS DIGITAL CAMERA50b3d3060c15f4d76902a4a563a87b76_764d96fa76

O posibila explicatie a disparitiei URSS si a imperiului comunist, imperiul raului.

Mihail Gorbaciov, insoţit de fiica lui, Irina, Gorbaciov a îngenuncheat şi s-a rugat timp de o jumătate de oră, în faţa mormântului. Vizita la Assisi, oraş în centrul Italiei, a fost descrisă de ziarul italian „La Stampa” drept o „perestroikă spirituală”, făcând referire la perioada în care fostul politician a condus URSS, când a iniţiat doctrina socialismului democratic.

Eforturile sale de reformă au dus la încheierea războiului rece, la încetarea monopolului politic al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice şi la prăbuşirea Uniunii Sovietice.

„Pentru mine, Sfântul Francisc este un alt Iisus”, a declarat Gorbaciov. „Povestea lui mă fascinează şi a jucat un rol important în viaţa mea”, a adăugat fostul politician, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, potrivit adevarul.ro. Declaraţiile lui Gorbaciov au fost făcute după mai multe decenii în care a fost nevoit să se declare ateu, deşi au existat numeroase zvonuri despre convingerile lui religioase.

Mihail Gorbaciov, acum în vârstă de 77 de ani, s-a născut într-o familie cu părinţi creştini şi a fost botezat de Biserica Ortodoxă Rusă. Până acum, oficialul şi-a permis doar declaraţii panteiste, precum „natura este singurul meu Dumnezeu”, aşa cum a spus într-un interviu.

După ce şi-a încheiat rugăciunea, Gorbaciov a vizitat Biserica Sfântului Francisc. „Sunt foarte bucuros să fiu aici, într-un loc atât de important, nu doar pentru credinţa catolică, ci pentru întreaga umanitate”, a spus la final politicianul. Înainte să plece, Gorbaciov a cerut călugărilor mai multe cărţi care să-l ajute să cunoscă viaţa viaţa Sfântului Francisc.

Sfântul Francisc din Assisi, care a trăit în secolul al XII-lea în Italia, a fost întemeietorul Ordinului Franciscan. Iniţial a fost poet-cântăreţ, însă a spus că a primit o revelaţie divină şi s-a întors la Assisi unde şi-a dedicat pregătirii spirituale şi binefacerilor.

11 COMMENTS

 1. Nu mă miră…

  Până și nenea Putin își încheie scrisoarea către americani din NY Times cu cuvintele: ”We are all different, but when we ask for the Lord’s blessings, we must not forget that God created us equal.” – ”Suntem cu toții diferiți dar când cerem binecuvântarea Domnului trebuie să nu uităm că Dumnezeu ne-a creat egali.”

  http://www.nytimes.com/2013/09/12/opinion/putin-plea-for-caution-from-russia-on-syria.html?_r=0

  Dacă Bunul Dumnezeu se îndură de Rusia, poate ne va considera și pe noi vrednici de îndurare.

 2. Gorbaciov Creștin-Putin a fost botezat.Băsescu are credință în procurori iar noi nu mai credem în USL.It s the end of the world as we know it!
  Domnule Radu Tudor,care sunt soluțiile tale pentru Roș Monteni?Eu unul categoric NU vreau exploatări acolo,indiferent de factura care trebuie să o plătim canadienilor,dar nici NU vreau să văd bieții oameni izolați în mine.Niciunul nu va fi mulțumit de rezultatul final dar nici amânare nu se mai poate.Există vreo cale de mijloc?Să-i putem ajuta cumva pe sărmanii ăia fără acele exploatări?Mulțumesc!

 3. gorbaciov o fi primit si el o revelatie divina dar nu el a ingropat urss-ul ci ieltan.gorbaciov visa un model ca in fosta yugoslavie dar nu i-a mai iesit.probabil ca putin acum vrea acelasi lucru.numai rusii stiu cum le cade mai bine.sa ne intrebam la noi ce este de ne iese din ce in ce mai rau.

 4. Da, Francisc de Assisi a scris poeme foarte frumoase. Am un poem de-al sau foarte frumos, in limba franceza. Faptul ca Gorbaciov recunoaste credinta, arata ca indiferent ce zice un om, atunci cand da de greu sau ajunge la anii batranetii isi aminteste ca odata cu botezul crestin primeste o farama de divinitate. La varsta senectutii trebuie sa ne pregatim pentru intalnirea cu Dumnezeu, daca ne va fi dat sa avem parte de asa ceva… As vrea sa mai impartasesc ceva: in urma cu catva timp am fost impresionata de povestea unui preot ortodox roman care a fost, pe timpului razboiului, in lagarele din Siberia si care intr-o noapte a fost luat acasa la el de catre un paznic al lagarului, ca sa-i boteze pe ascuns copilul. Chiar daca atunci in Rusia era comunismul cel mai inversunat, oamenii au deprins credinta din familie, au fost botezati si voiau sa o transmita urmasilor.

 5. Gorbaciov, la ultima intalnire din 1989 cu ceausescu, i-a spus: “ne vedem in decembrie, daca ne mai vedem!”
  trilaterala hotarase in ianuarie 1989,la moscova,in prezenta lui gorbi,lichidarea lui ceausescu.
  asa ca este normal ca remuscarile de criminal cu sange rece sa-l faca sa accepte pogorarea duhului sfant:)
  doar criminalii care se caiesc au un loc asigurat in rai:)

  • adica liber la crime caci avem tot timpul sa ne caim?foarte convenabil.cred ca DUMNEZEU,totusi,are alte socoteli.

Leave a Reply