“Sunt convinsă că e necesară o întâlnire pentru a discuta, într-un viitor apropiat, despre toate aceste proiecte comune, despre o eventuală guvernare comună, despre platforma domniei sale, despre (…) programul liberal pentru guvernare. (…) Domnul Cioloș nu este o persoană care s-a încuiat într-un palat de fildeș, nu este un om care să nu comunice cu Partidul Național Liberal sau cu alte partide de pe scena politică românească, însă eu tot cred că suntem un partener privilegiat al domnului Cioloș”, a declarat presedintele PNL Alina Gorghiu marti seara la un post tv.

Potrivit Alinei Gorghiu, în Platforma “România 100” Cioloș își expune niște principii, însă se poate guverna numai în baza unui program de guvernare.

“Prim-ministrul, care nu este angajat politic în acest moment, își expune niște principii în baza cărora și-a derulat activitatea guvernamentală în ultimul an de zile, însă în baza unui program de guvernare al unui partid politic poți guverna după 11 decembrie. (…) Proiectele noastre au pornit de la acele principii și noi lucrăm la programul ăsta încă din 2015. (…) Sunt foarte multe proiecte care își găsesc deja începuturile în mandatul domnului Cioloș și vor continua după, sunt altele noi, pe care vrem să le demarăm. Joi (…) vom ști ce discuții să purtăm ulterior, cu ce îmbunătățim platforma, astfel încât să fie cel mai bun produs (…) politic — guvernamental cu care Partidul Național Liberal să vină în fața electoratului pentru alegerile din 11 decembrie, pentru câștigarea lor”, a spus Gorghiu.

Președintele PNL a subliniat că formațiunea politică pe care o conduce și-a asumat “voluntar” susținerea lui Dacian Cioloș după alegerile parlamentare, ca fiind o soluție “decentă, civilizată, de echilibru și de stabilitate”.

“Am votat cot la cot cu toții în Parlament și PSD-ul, care astăzi îl consideră pe Dacian Cioloș dușmanul națiunii (…), dar miza a fost una comună. Să nu uităm că anul trecut cam pe vremea asta, momentul social prin care România trecea, drama de la Colectiv, a fost un moment (…) de maximă responsabilitate, când președintele a propus această soluție de mijloc, tocmai pentru a găsi liniștea de care aveam nevoie pentru a așeza lucrurile și s-a întâmplat să fie o rețetă corectă”, a precizat Gorghiu.

Totodată, liderul liberalilor a spus că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre susținerea de către PNL a lui Dacian Cioloș în funcția de premier după alegerile parlamentare. “Nu. Despre ce facem noi politic n-o să discutăm cu președintele. Președintele nu face politica mică, măruntă a partidelor politice”, a mai afirmat Gorghiu.

 

8 COMMENTS

 1. PNL si cateaua asmutita joaca perfid dar cel mai perfid mise pare dl. Ciolos care a intrat intr-un joc murdar. Au avut ce invata de la noii lor colegi mult mai experimentati in magarii politice si minciuni la tot pasul.
  Domnilor de la antene sa nu uitati ca dl. Voiculescu este la racoare nevinovat datorita acestui “tehnocrat” numit Ciolos care a jucat si atunci ca si acum extrem de murdar.

 2. PSD a uitat tot ce-a promis in zilele alea dupa Colectiv, iar PNL mimeaza doar asa cu jumatate de masura.

 3. Liderii PNL executa fara cracnire poruncile PPE si nu-i intereseaza deloc problemele de zi cu zi ale romanilor.
  Ministrii luati individual au o cota de incredere de 3-4 % iar Ciolos 45-48 % ?! Este un nonsens. Este clar ca in spatele sau se afla forte oculte. Este valabil si pentru Iohannis.

 4. Nu la cerşetorie şi pomeni prin numire, plantare sau plasare de obiecte vii! România nu este piaţă de desfacere pentru plasare de obiecte şi bipezi vii în guvern! Piaţa de plasare este în societăţi şi pieţe!
  Pe liste la vot cu acest cerut de Alinuţa!
  Să vedem ce scor va primi !

 5. Mi-am adus aminte de o poezie pe care doresc sa o impartasesc cu toti. Ar trebui s-o citeasca toti astia care vor sa ne ceara votul.
  ROMÂNIA, ULTIMUL BAL Adrian PAUNESCU
  În loc să fim o ţară numai fraţi,
  Simţim, în noua epocă barbară,
  C-am fost, în viaţa noastră, blestemaţi
  S-ajungem chiriaşi la noi în ţară.

  Din tot ce facem, nu avem nimic,
  Ne macină străine interese,
  Făina noastră n-are spor nici pic,
  Nici pâinea în cuptor nu ne mai iese.

  Trăim acelaşi tragic simţământ,
  Sub politicieni şi sub contabili,
  Că noi, ca neam, avem destinul frânt
  Şi suntem de prisos şi nerentabili.

  Umili, ne cerem scuze de la toţi,
  Că nu ne-au chinuit destul în viaţă,
  Şi ne conduc nişte fanarioţi,
  Ce pe cei mici trădarea îi învaţă.

  Poet nebun, ce vorbe mai îndrugi,
  De zici că eşti din neam ce nu se lasă,
  Când am ajuns în ţara noastră slugi
  Şi suntem cerşetori la noi acasă?

  Şi vii şi morţi, amestecaţi, acum,
  Dispuşi să emigreze se arată,
  Mormintele se pregătesc de drum,
  În România deromânizată.

  Sus-puşii nu mai au nimica sfânt,
  Ca pe cravate, jurământu-şi schimbă,
  Nu mai avem nici fabrici, nici pământ,
  Vorbim şi limba noastră-n altă limbă.

  Şi-acum se-aude clopotul fatal,
  Vin vremuri de urgie şi de grindeni
  Şi este seara ultimului bal,
  Din zori, vom fi români de pretutindeni.

  Probabil, mâine-aici va fi pustiu
  Şi toţi în pribegie vom porni-o,
  Drum bun, popor pierdut la un pariu,
  Adio, mamă patrie, adio!

 6. Versurile regretatului Păunescu ar trebui să ajungă la coarda sensibilă a inimii românilor…a celor care mai au inimă şi nu o piatră în locul ei.

Leave a Reply