Co-presedintele PNL Alina Gorghiu se contrazice pentru prima oara in public cu presedintele Klaus Iohannis pe o tema sensibila :

“Este un mit promovat de PSD-ALDE că nu se poate relua votul în Senat. Vă spun că acest vot poate fi dat. Nu există nicio normă legală care să împiedice Parlamentul să revoce o hotărâre dată. În cazul domnului Oprea e vorba despre o hotărâre a Senatului pe care nu ne va împiedica nimic să o abrogăm, poate doar voința politică a PSD-ALDE.

Este suficient ca această propunere de reluare a votului să fie formulată şi se poate demara procedura”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Pozitia presedintelui Iohannis :

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu crede că există posibilitatea procedurală să fie reluat votul din Senat în cazul lui Gabriel Oprea, dar soluţia este demisia acestuia, arătându-se şi împotriva ideii PNL privind greva parlamentară, pe motiv că în Parlament lucrurile se rezolvă prin vot.

“După părerea mea, şi pot să repet doar părerea mea, în Parlament nu trebuie să se voteze vinovat sau nevinovat, acest lucru (…) se stabileşte numai în instanţa de judecată. Situaţia la care s-a ajuns acum în speţa senatorului Oprea este o situaţie care nu poate fi uşor detensionată şi poate fi uşor rezolvată”, a spus Iohannis.

El a arătat că nu ştie dacă se poate relua votul în Senat, dar, dacă această posibilitate există, ar fi bine să se uzeze de ea.

“Nu sunt convins că există posibilitatea precedurală să se reia votul în Senat, dar există posibilitatea pentru persoana implicată să demisioneze dacă vrea să detensioneze situaţia”, a afirmat preşedintele citat de news.ro.

 

2 COMMENTS

  1. Aceasta catea asmutita a politicii romanesti iar se trezeste vorbind. Astept ziua cand va spune ceva inteligent si in beneficiul marii majoritati a cetatenilor.

  2. Nu se contrazic .cauta amandoi solutii de razbunare ca Oprea nu a parasit PSD ca sa puna guvernul lor, Trepadusa si Razbunatorul fac totul ca tara sa fie dezbinata ,poporul sa nu stea linistit la munca cauta continiu prin mijloace josnice sa mentina tensiune intre partide si oameni .

Leave a Reply