Sorin Grindeanu și-a făcut bilanțul pentru cele șase luni de guvernare. Fostul premier nu a ezitat să-l critice din nou pe Liviu Dragnea pentru mazilirea sa din funcția de prim-ministru și înlocuirea cu Mihai Tudose.

“Pentru mine aceste şase luni reprezintă o experienţă semnificativă în administraţia centrală, o lecţie de viaţă pe care mi-am însuşit-o. Există şi un lucru care m-a pus pe gânduri (…) – dorinţa unui singur om de a face rău şi de a strânge cât mai multă putere într-o singură mână.

Poate că în următoarele 2-3 luni vom înțelege cu toții ce l-a împins să ia toate aceste decizii. Vreau să mă uit în trecut și la lucrurile bune pe care le-am făcut colegii mei din Guvern și din Parlament. Investițiile străine au fost mai mari cu 1,3 miliarde de euro, un nivel record al exporturilor, 11,5 % mai mare decât perioada anului trecut, rata șomajului.

Acest Guvern a fost lovit de două crize politice majore care au afectat România. A fost marcat la început de cele mai mari proteste de după 1989 și și-a încheiat activitatea printr-o premieră politică în Europa, când președintele partidului de guvernare și-a dat jos propriul Guvern în urma unei analize mincinoase și din dorința de a strânge cât mai multă putere.

Din cauza declarațiilor de remaniere din ultima vreme, s-a creat un puternic sentiment de nesiguranță. Rezultatele acestei crize le vom vedea foarte curând. Nimănui nu-i va plăcea aceste lucruri, nici românilor, nici investitorilor.”, a spus Sorin Grindeanu citat de stiripesurse.ro.

 

5 COMMENTS

 1. Nu mai bine statea Grindeanu linistit la sefia CJ Timis? Acum a ramas pe drumuri. Ramane totusi o resursa umana de viitor.
  Exista o categorie de indivizi pe care ii numesc “distrugatori”, gen Basescu. Chiar daca initial par ca au idei bune, ca planurile lor dau roade, in final se alege praful de tot. Dragnea face parte din aceasta categorie; cand se va trage linie PSD va fi la pamant, tare ma tem ca si economia Romaniei. Studiu de caz, Teleorman. Acolo se vad rezultatele guvernarii locale(timp de 12 ani!) marca Liviu Dragnea.

 2. De fapt, ce se vede din avion e faptul ca, in lupta dintre Johannis si Dragnea, presedintele isi aranjase de-o noua criza ca cea cu OUG 13, la care, in mod strategic, el nu avea sa participe fiind plecat in marele turneu “diplomatic” pe la porțile Occidentului. Probabil, Grindeanu era complice si se mai conta, la Cotroceni, si pe urcarea lui Orban la președinția PNL si folosirea trupelor peneliste la debarcarea PSD de la guvernare, respectiv formarea unui guvern de uniune națională cu Grindeanu pe post de Ciolos. Din partea cealaltă, nea Dragnea, informat de “tradarea” lui Grindeanu, s-a pus imediat pe răsturnat guvernul împreuna cu fidelii săi din partid si totul ar fi mers ca la carte daca, alert si dibace ca întotdeauna, ex-premierul Ponta n-ar fi intervenit in lucrătură oferindu-si serviciile premierului in funcție. Cu “fantoma” lui Ponta, cel înlăturat după Colectiv printr-o manevra asemănătoare, bântuind pe la Victoria, lucrarea a luat-o razna rău de tot, nici mobilizarea, târzie si palida, pe FB nereușind sa inflacareze mulțimile #, topite de caniculă si zdruncinate de situația încurcată a coanei Koveși drept pt care șefii combatanți, Johannis si Dragnea, s-au înțeles intre ei si-au rezolvat “criza ” aducând, pe față, SEcuritatea la cârma executivului. Obositor, tâmpit, previzibil–sa speram ca măcar Legea Salarizării sa mai cârpească ceva din pânza vopsită cu patriotism întinsa intre “capii”nației. Cred ca ideea era, iarăși, sa pice si ALDE din coaliție, ca-i jenează prezenta lui Tariceanu pe cei doi “șefi”, dar nici asta n-a ieșit asa ca ura! Si inainte! La următoarea criza.

 3. Sincer, il suspectam pe Grindeanu ca e cam prost. Nu-l mai suspectez, chiar este.
  Acuzindu-l pe Dragnea, totusi liderul PSD, ca l-a “mazilit” dorind MAI MULTA putere, Sorinel Puciul recunoaste ca incepuse sa-si traga, in ultima vreme, mai multa putere decit ar fi fost cazul, in propriile miini! Cum zic unii, “il cam luase caputu’!” Sau poate ca asta era, de fapt, misiunea! Ca, daca-i ordin…
  A doua dovada de prostie e ca o tine, ca gaia matu’, in acest “lamento” Cui prodest?
  A treia este faptul ca, daca tot faci bilantul celor 6 luni, scoti macar o silaba si despre lucrurile proaste sau greselile pe care le-ai facut! Sau esti perfect?
  A patra este ca el n-a inteles (sau se face) nici acum ca PSD nu si-a darimat propriul guvern, cum multi papagali s-au grabit sa reia nemestecat, ci “doar” premierul care a ales sa haiduceasca prin palatul Victoria, incuindu-se pe dinauntru si aruncind cheia in WC.
  Si, ca sa inchei, ca as putea continua pina diseara, citez:
  “Nimănui nu-i va plăcea aceste lucruri” No comment!

 4. ” Există şi un lucru care m-a pus pe gânduri (…) – dorinţa unui singur om de a face rău şi de a strânge cât mai multă putere într-o singură mână.”
  Slab, slab!, un intelect absolut slab, redus. Vai de capul lui!
  “Dorinta unui singur om de a face rau” ….wow! Dragnea era asa de tampit sa doreasca raul guvernului, cu alte cuvinte sa se sinucida politic si sa ii dea mai multa munitie lui Iohannis si opozitiei. hahaha, Grindeanu are mari lacune in gandirea logica-gandirea aia simpla 1+1 = 2.

  Orice “rau” pe care Dragnea ipotetic l-ar face, ca asa ii se nazare ????? hahaha, s-ar intoarce ca un bumerang impotriva lui si a PSD. Grindeanu nu stie? sau chiar atat poate? haha. Nu are nicio o logica, saracul.
  “De a strange cat mai multa putere intr-o singura mana” – serios? pai Dragnea o avea (puterea) de la inceput, din momentul in care a castigat PSD alegerile cu el presedinte. Care mai multa putere?. Dupa alegerile castigate ii scazuse puterea? lol . Doamne ce oameni cu pretentii de “mari” politiceni exista prin partide-gen Grindeanu -varza!.
  Doar bla, bla ….. fara suport. Vroia sa zica ceva inteligent, atunci spunea concret : a, b, c. asta face Dragnea, asta e gresit, asta nu stie … etc. Lucruri concrete -fapte, dovezi…. insa modul in care Grindeanu a “explicat” este absolut pueril.

  Din pacate el nu e singurul, asta e mai trist pentru noi, din pacate, fiindca trebuie sa ii suportam!-calitatea lor, (a unora) de polticeni cu pretentii asa cum se prezinta si vor sa fie perceputi =INTELIGENTI, e de domeniul SF hahha, science fiction -SUNT VARZA! am spus-o si o mai spun de 1000 ori!. O clasa polititica (cu mici exceptii) de un amatorism rusinos!. Jalnic. De aia si din alte motive stiute, Romania e unde e, fiindca are astfel de politicieni foarte slab pregatiti, AMATORI! Si nu conteaza varsta lor, vezi doamne : tinerii! vaiiiiiiii “crema”, hahha de umfla rasul, o spoiala, nimic altceva. Pacat, tot romanii si Romania sufera din cauza asta.

Leave a Reply