Premierul desemnat, Mihai Tudose, a declarat, miercuri, că se va retrage din funcţia de premier dacă, legal, Liviu Dragnea va putea deveni prim-ministru, argumentând că aşa este “normal”, în timp ce şeful PSD l-a îndemnat să nu se grăbească şi să “meargă la treabă”.

Întrebat dacă s-ar retrage din funcţia de premier dacă Liviu Dragnea ar putea, legal, să ocupe această funcţie, Mihai Tudose a răspuns: “Evident că da!”.

Liviu Dragnea s-a arătat surprins şi l-a îndemnat pe Tudose să nu se grăbească, context în care premierul desemnat a insistat.

“Ba da!”, a spus acesta, adăugând: “aşa este normal (…) În toată lumea, în toate democraţiile, preşedintele partidului de guvernământ este propunerea de prim-ministru. În momentul în care acest lucru se poate întâmpla şi la noi, este calea firească”.

În replică, Liviu Dragnea i-a spus premierului desemnat: “Mergi la treabă, lasă”.

Liderul PSD a susţinut că nu îi va cere lui Mihai Tudose demisia în alb.

“În ceea ce îl priveşte pe Mihai Tudose, nu i-am cerut şi nu-i cer acest lucru şi îmi doresc să nu mai trecem prin ce am trecut. Nu mă interesează schimbarea legii (Legea 90/2001), nu ştiu dacă se va schimba sau nu. Ca şi în cazul precedent, am investit încredere şi în Mihai Tudose”, a răspuns Liviu Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a prezentat, miercuri, lista cu miniştri care vor forma noul Guvern, el prezentându-l, la final, şi pe primul-ministru, dar după tiparul de prezentare al celebrului agent secret James Bond: „Tudose. Mihai Tudose”.

„Şi ultimul, cu voia dumneavoastră, domnul Tudose. Mihai Tudose, pe care îl rog să vă spună câteva cuvinte”, a spus Dragnea, râzând şi el de propria-i glumă.

Dragnea a făcut, astfel, o aluzie la presupusele legături ale lui Tudose cu SRI, pe care acesta le-a negat chiar în timpul conferinţei de presă.

Ulterior, tot în timpul conferinţei de presă, Dragnea a mai făcut o glumă cu referire directă la presupusa legătură Tudose – SRI.

„Hai să mai râdem puţin. Nu rezist să nu spun un banc pe care l-am auzit ieri, care mi se pare tare. Este un banc precum că eu l-am propus pe Mihai Tudose prim-ministru ca prin el să luăm controlul asupra SRI”, a spus Dragnea, râzând şi de această dată, citat de Mediafax.

6 COMMENTS

 1. Nu e de ras, e foarte grav. Premier sub umbrela SRI nu e banc, e realitate. Dragnea isi bate joc de electorat, pentru a-si salva pielea a facut pact cu sistemul. Va plati, mai devreme sau mai tarziu.

  • To se mai joaca in comedia asta cu demisia daca vine Dragnea? Cand il intreba lumea pe Dragnea in campanie daca o sa fie prim ministru zicea citez:” lasa sa ajungem acolo” el neatacand in nici un fel condamnarea lui politica pe referendum. Iata ca s-a ajuns acolo si minunea nu s-a intamplat pentru ca ce sa vezi, daca nu faci nimic nu primesti nimic. Dragnea a ramas cu frustarile lui si cu iluzia ca ala pe care il pune se va da eventual la o parte pt el sau ca o sa conduca el guvernul prin femeile fidele pe care le planteaza in guvern. Dragnea e santajat de sitstem cu dosare, asa ca ce mi vorbim despre”prim ministrul” Dragnea???

   • Hei Dragneo,

    Si daca Tudose face ce vrea el si nici nu vrea sa plece ce faci il dai jos dupa 5 luni?
    Ne spui iar ca psd a pus un guvern incompetent? Bagi iar motiune? Sau ti-ai consumat-o?

    Oooops who’s the bitch now?

 2. De fapt, acest Dragnea, în loc să-şi vadă de munca lui, să-i lase pe ceilalţi să muncească la locul lor de muncă, acest Dragnea, îi împedică pe toţi! De ce?
  Individul Dragnea,se simte bine folosind pe spinarea cetăţeanului umilit prin nivelul de trai reforma Dragnea în forta şi obligatoriu ”ucenicia la locul de muncă a oricăriu numit în funcţie de el şi de la sistem”! Bă nemernicule Dragnea, tu îţi baţi joc de conaţionali minimizându-le nivelul de trau şi ucenicilor perindaţi în funcţii numite politic, le umpli buzunarele cu grăsunii să le ajungă şi pe lumea cealltă!?
  Aşa da reformă pe spinarea sărăciţilor de la nişte nemernici care nu se mai satură de mizerii aruncate şi de plângăceala cu sistemul!
  Sikkkkktir!

 3. Nu mai pot cu demisiile astea in alb. Astia se joaca cu fiinta noastra, a cetatenilor Romaniei.
  Bai golanilor, incercati sa fiti responsabili, puneti o caramida la temelia Romaniei, daca sunteti securisti cu atat mai bine, ati depus un juramant fata de tara, lasati tradarea si aveti grija ca intr-o buna zi lumea nu va va mai suporta, valabil intregii clase politice, tuturor.

  • Nu e numai demisia in alb. Scrie acolo ca Dragnea poate sa-l si vanda in orice targ pe Tudose.

Leave a Reply