In urma unui val urias de critici din partea asociatiilor de magistrati, ale societatii civile si mass media, premierul desemnat Dacian Ciolos a decis retragerea din functia de ministru propus la justitie a Cristinei Guseth. Prestatia acesteia in fata comisiilor parlamentare a fost absolut lamentabila, dar parlamentarii s-au facut inca o data de ris si au dat avizul.

Noua propunere a lui Dacian Ciolos pentru portofoliul justitiei este Mihai Selegean. Acesta e un jurist cu experienta, care a condus printre altele si Institutul National al Magistraturii.

Iata mesajul postat azi noapte de Dacian Ciolos :

“Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel încrederea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarât sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi inainta conducerii Parlamentului o nouă propunere.”

13 COMMENTS

 1. Tarzie retragerea, ceea ce face impardonabila nominalizarea acesteia la ministerul justitiei. Ciolos a avut posibilitatea sa o retraga imediat dupa audiere, nu sa faca in complicitate cu PSD, PNL si UNPR presiuni jenante, descalificante. Daca nu ar fi fost luarile vehemente de pozitie ale magistratilor si mai ales, trebuie spus asta, indignarea argumentata a jurnalistilor de la Antena 3, aceasta nu ar fi fost retrasa.
  Cele trei gafe majore ale lui Ciolos si Iohannis, demonstreaza ca pentru ei o echipa guvernamentala este o formalitate, o banalitate. Ne asteapta zile sumbre.

 2. Selejean era Director juridic la BRD cad s-a reesalonat rambursarea creditului lui Udrea si scnadalul cu sigla BRD in promovarea M.Turismului

 3. S-au facut cu totii de cacao.
  Acum poa’ sa vina si cu expertul expertilor, dupa ce s-au facut cu totii de bacanie de la candidat la membri comisiei, s-au “vulnerabilizat” cu totii.
  Pana ieri nu auzisem de doamna senator din comisie, aceasta dand dovada de o verticalitate rar intalnita, culminand cu demisia din comisie.
  Constat ca d-na Guseth a creat mult deranj pentru nimic.
  Domnule Tudor doamna senator ar trebui invitata la ANT 3, asemenea oameni trebuie popularizati.

 4. Oh my god!
  -Mulţi spun: Guvernul meu.
  -Alţii spun: Guvernul nostru.
  -Dar niciunii nu spun GUVERNUL ŢĂRII ŞI AL POPORULUI!
  Nu cumva sînt grupuri ce pot fi numite ”cloacă” care au drum deschis la”distrugere prin orice metodă”? Mie aşa mi se pare din cîte se vede pe micile ecrane şi în plus, revedeţi momentul numirii lui Cioloş cînd Iohanis nici nu a terminat discursul în faţa pupitrului şi s-a întors cu spatele le popor continuînd discursul ca ”între 4 ochi” cu premierul. Parcă protocolul numirilor nu prevede graba, ci un discurs real după care invitaţia elegantă de bunsimţ a omului numit şi apoi faţă-n faţă îşi strîng mîna reciproc dar nu cu spatele la propriul popor! E un amănunt nesemnificativ pentru unii dar e mult prea important privind comportamentul, respectul şi compatibilitatea primunui om în stat faţă de propriul popor. Asta spune şi ceea ce se întîmplă pe termen scurt chiar şi pe termen lung: rezistenţa bunului simţ şi respectul faţă de semeni-dacă-l mai are la purtător!
  Este principiul de bază a începerii şi stabilităţii unei guvernări, nu contează partidul, politicianul ori numitul fie el şi tehnocrat ”pîrît”!
  ”Ce visăm noaptea facem ziua?” 🙂 🙂 🙂 Şi dacă e coşmar personal: ”ştreangul pe jugulară” execută preşedintele şi premierul pe propria-i piele???

 5. pe cale de consecinta, rezulta ca PM desemnat vulnerabiliza increderea in ministrul justitiei. Cu intentie sau fara, n’emporte pas.
  asta, la doua zile dupa ce era sa vulnerabilizeze si increderea in ministrul sanatatii.
  E, vedeti ce inseamna sa te pricepi?

  PS: Guseth asta facea parte din societatea civila (sau, ma rog, societatea in civil), era “strada” cu care s-a consultat prezidentu inainte de a lua cea mai buna decizie pentru poporul roman.

 6. deci inca o data; ‘pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii’. un guvern deja compromis

 7. Cei din spatele marionetei de la Cotro, au asteptat ocazia favorabila de a se impune si a-l da jos pe Ponta. Ca mergea, ca mai schiopata, aveam dracului un guvern si o cat de cat stabilitate in tara. Dar nemernicii care-s nemernici, care nu au pic de respect pentru tara si popor, nemernicii carora nu le pasa, care-si urmaresc interesele, au actionat si decis altceva. Puteau dracului sa mai astepte un an si faceau totul cat de cat cu perdea. Haosul de acum, e o prostie facuta pe fata. Iar poporul tace si inghite. Meritam asa ceva? Trebuie sa suportam majoritatea, ca asa a vrut o mana de oameni galagioasa compusa din naivi clar manipulati? Acestor oameni ai strazii, le place ce vad acum, le place ce se intampla? Chiar asta isi doresc? De ce nu ies acum si sa protesteze contra parlamentului care a trecut ministrii nepregatiti? Asta e, ne meritam soarta, votam pe pungi, pe criterii etnice, pe ochelari, pe desene animate, pe influente online.

 8. ROMÂNIEEEE CE FACEM ,AVEM PARTE NUMAI DE CĂZĂTURI !
  DOAMNA VASILESCU ARUNCA PISICA PE POPOR ,PAI AIA DIN PIATA EREA POPORUL ? PENTRU DÂNSA …EREA . IAR NOI POPORUL ,MULTUMIM PARTIDULUI PENTRU LASITATE !

 9. noi neprofesionistii ne putem da cu parerea, adevarata critica vine de la asociatiile de magistrati.
  pai pana la urma cum e ? stalpul democratiei parlamentul prin comisiile lui a validat-o pe doamna candidat.
  pai cand l-a salvat pe ponta nu mai era retard ? era mare cunoscator de justitie ?

 10. Uf!…
  Bine că a retras-o că ne făcuserăm bagajele ca să o întindem în Paraguay.
  Chiar! Nu vrea cineva două bilete de avion pentru Asunción?! Le dau ieftin.

Leave a Reply